Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2016

ΕΑΜ-ΛΑΡΚΟ: Κάλεσμα προς τους εργαζόμενους για συμμετοχή στο συλλαλητήριο 13/2 στο Σύνταγμα στο πλευρό των Αγροτών





Εργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο
(Συνδικαλιστική παράταξη που συσπειρώνεται στο ΠΑΜΕ και 
εκπροσωπείται στο Δ.Σ. του Σωμ. Εργαζ. ΛΑΡΚΟ στην Λάρυμνα)  
                                                                                     
                            
                                                                                                                    10/02/2016
  
  
            Συμμάχους οι εργαζόμενοι στην ΛΑΡΚΟ θα βρούμε στα αγωνιστικά μπλόκα των αγροτών που με υποδειγματικό τρόπο γυρνάμε την πλάτη στον κάλπικο διάλογο που ζητά η Κυβέρνηση. Θα βρούμε στα πρόσωπα των συναδέλφων μεταλλεργατών, στα λαϊκά στρώματα της τοπικής κοινωνίας που θίγονται από την ίδια πολιτική. Θα βρούμε στο καμίνι των αγώνων, της λαϊκής συμμαχίας, του εργατικού λαϊκού κινήματος που μπορεί να φέρει τα πάνω κάτω και στις 04/02 έδειξε πως μπορεί να σηκωθεί από το λήθαργο που το έχουν ρίξει 10ετιες τώρα οι δυνάμεις του κυβερνητικού εργοδοτικού συνδικαλισμού.

            Σίγουρα συμμάχους δεν θα βρούμε στα κόμματα και τους κρατικούς φορείς που στηρίζουν και υλοποιούν, από οποιοιδήποτε μετερίζι, την αντεργατική  πολιτική που βιώνουμε. Σίγουρα σε μια λαϊκή συμμαχία που θα μπορεί να ανατρέψει την αντιλαϊκή πολιτική στο σύνολο της και τους αντεργατικούς σχεδιασμούς για την ΛΑΡΚΟ, δεν μπορούν να μας οδηγήσουν τα Σωματεία, τα Ε.Κ., η ΠΟΕΜ,  η ΓΣΕΕ, όσο ελέγχονται από τον Κυβερνητικό εργοδοτικό συνδικαλισμό ο οποίος έχει ίδια αιτήματα με τα κόμματα και τους κρατικούς φορείς που υλοποιούν αυτήν την πολιτική.
  
           Το παραπάνω ανέδειξε η σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε για την πορεία της ΛΑΡΚΟ   την Δευτέρα 08/02 και παραβρέθηκαν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ, Περιφέρεια και Δήμοι, Εργ. Κέντρα και ΠΟΕΜ.
      
         Όλοι τους, πλην το ΚΚΕ, συμφώνησαν πως η ΛΑΡΚΟ «πρέπει να γίνει ανταγωνιστική βάζοντας πλάτη οι εργαζόμενοι». Πως οι εργαζόμενοι «πρέπει να αγωνιστούμε για φθηνό ρεύμα και στα πλαίσια της Ε.Ε.»

Έγινε ένας ψευτοκαυγάς μεταξύ αυτών που στηρίζουν την διαχείριση του ΣΥΡΙΖΑ και αυτών που στηρίζουν την διαχείριση της ΝΔ. «Μάλωσαν» μεταξύ τους για το ποιος είναι καλύτερος διαπραγματευτής με την ΔΕΗ και ποιος περισσότερο ανοιχτοχέρης ως προς την επιστροφή του Φ.Π.Α στην ΛΑΡΚΟ , δηλαδή των δικών μας χρημάτων. Η μεν ΝΔ είπε πως «υπάρχει σχέδιο σωτηρίας της ΛΑΡΚΟ από τον καιρό που ήταν αυτή στην κυβέρνηση και ο ΣΥΡΙΖΑ δεν το έχει υλοποίηση ακόμη», είναι το σχέδιο  της Ε.Ε ,εκποίηση της ΛΑΡΚΟ μέσω της  τριχοτόμησης . Ο δε ΣΥΡΙΖΑ  είπε πως «οι δεσμεύσεις των κυβερνήσεων είναι σεβαστές και θα υλοποιηθούν».
    
        Κανένας τους δεν μας είπε πως αυτό που βιώνει η ΛΑΡΚΟ είναι η απόφαση της Ε.Ε. Κανένας δεν τοποθετήθηκε ξεκάθαρα για της απολύσεις και τις περικοπές που έχει σχεδιάσει να κάνει η Κυβέρνηση, μέσω της Διοίκησης , στα πλαίσια των αποφάσεων της ΕΕ.

ΤΙ ΔΕΝ ΕΙΠΕ  ΚΑΝΕΝΑΣ ΤΟΥΣ.

1)              Πώς μπορεί κάποιος να στηρίζει την Ε.Ε , να σέβεται τις δεσμεύσεις των κυβερνήσεων και παράλληλα να είναι αντίθετος με τις αποφάσεις τους;

2)              Πώς μπορεί κάποιος να είναι υπέρ της ανταγωνιστικότητας και παράλληλα να είναι κατά των απολύσεων και των περικοπών;

3)              Τι κέρδισαν οι εργαζόμενοι από τους «αγώνες» που έκανε η ΠΟΕΜ και οι χαλυβουργίες πήραν φθηνό ρεύμα;

Κοροϊδεύουν όλοι τους. Ο αγώνας που μας λένε να κάνουμε το μόνο που θα φέρει σε εμάς είναι απολύσεις και περικοπές ενώ στη ΛΑΡΚΟ κέρδη.
  
Δεν σφάξανε όμως. Αν νομίζουν πως θα εγκλωβίσουν τους εργαζόμενους στα δικά τους συμφέροντα γελαστήκανε. Ο κυβερνητικός εργοδοτικός συνδικαλισμός σε όλα τα Σωματεία είναι υπεύθυνος που ακόμη οι εργαζόμενοι δεν έχουν ενημερωθεί για τις  αποφάσεις της ΛΑΡΚΟ μέσα από Γ.Σ. Είναι υπεύθυνος που την Πέμπτη 11/02/2016 θα πάρουν τις αποφάσεις  στο χαρτί και οι εργαζόμενοι είναι αμέτοχοι σ΄ αυτή την ενέργεια.
  
Κοντός ψαλμός όμως. Θα το φέρει ο βλάχος το τυρί που λέει και ο λαός μας. Θέλοντας και μη θα γίνουν Γ.Σ και εκεί θα τα πούμε από την καλή και από την ανάποδη.

Με όλες τις παρατάξεις. Και με τη ΔΑΚΕ που έχει την πρώτη ευθύνη και με το ΜΕΤΑ που μέχρι χθες υμνούσε την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και την διορισμένη Διοίκηση.
   
    Προς το παρόν τους προσπερνάμε. Καλούμε όλους τους εργαζόμενους να συμμετέχουν στο ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ – ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ συλλαλητήριο 13/2 στις 11:00 το πρωί στο Σύνταγμα που διοργανώνουν Συνδικάτα, Ομοσπονδίες, Ε.Κ., που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ.
      
      Αν κάτι μπορεί να ανατρέψει τις αντεργατικές εξελίξεις  στη ΛΑΡΚΟ είναι η ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής στο σύνολό της , εξαιρέσεις δεν υπάρχουν για κανένα εργάτη.
   
         Καλούμε την πλειοψηφία του Σωματείου  να τηρήσει τις δεσμεύσεις που πήρε πριν μια εβδομάδα μέσα από το Δελτίο Τύπου που έβγαλε για τους αγωνιζόμενους αγρότες. Η μελάνη που έγραψαν πως θα είναι έμπρακτα στο πλευρό τους δεν έχει στεγνώσει ακόμη.

            Θα τηρήσουν τις δεσμεύσεις ή  τους τράβηξε το αυτί το επιτελείο της Ν.Δ;

            Ιδού η Ρόδος ιδού και το πήδημα.

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΟ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 13/2 ΣΤΙΣ 11:00 ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ.

ΕΡΓΑΤΙΑ ΜΠΡΟΣΤΑ. ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΓΡΟΤΙΑ ΓΚΡΕΜΙΖΟΥΜΕ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΚΑΙ ΑΦΕΝΤΙΚΑ

(Θα μπει λεωφορείο . Τηλ. Συμμετοχής 6937887924)

                

              Ε.Α.Μ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες (κεφαλαία ή μικρά). Επίσης παρακαλούμε πολύ να μην γράφετε υβριστικά σχόλια. Πάντα υπάρχει τρόπος να περιγράψετε μία κακή κατάσταση χωρίς ύβρεις.

Σχόλια με λατινικούς ή άλλους χαρακτήρες, όπως επίσης σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά στο εξής θα διαγράφονται.

Παρακαλούμε λοιπόν τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε επίσης τα σχόλιά σας να είναι σχετικά με την ανάρτηση.

ΣΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτήσεων ιστολογίου