Τετάρτη, 17 Φεβρουαρίου 2016

Επιστολή Επιμελητηρίου Φθιώτιδας προς τον Γ. Κατρούγκαλο


Λαμία     17- 02 -2016
Αρ.Πρωτ.: 1234

Προς 
Τον Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Κοινωνικής Αλληλεγγύηςκο Γ. Κατρούγκαλο 
 
Κοινοποίηση: 
  1. ΚΕΕ - Επιμελητήρια
  2. ΜΜΕ

Κε Υπουργέ,

Η τραγική κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει όλοι οι μικροί και μικρομεσαίοι επιχειρηματίες της χώρας μας από την έλλειψη ρευστότητας, την υπερφορολόγηση, τις οφειλές στα ασφαλιστικά ταμεία, την κατακόρυφη πτώση του τζίρου καθώς και τη μείωση της αγοραστικής δύναμης του πολίτη, είναι ολοφάνερη και έχει αφήσει τα σημάδια της σε κάθε τοπική κοινωνία & οικονομία.

Η κατάσταση στην μικρομεσαία επιχειρηματικότητα έχει επιδεινωθεί και η ανεργία εξαπλώνεται σχεδόν σε κάθε νοικοκυριό δημιουργώντας ένα εκρηκτικό κλίμα στην ελληνική κοινωνία. Οι αντοχές όλων μας πλέον έχουν εξαντληθεί.

Παρά τις μέχρι σήμερα δεσμεύσεις σας, πληροφορούμαστε από τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης ότι τελικά οι 720.000 ελεύθεροι επαγγελματίες του Οργανισμού Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών, θα εξαιρεθούν από τις βελτιώσεις – εκπτώσεις που σχεδιάζονται για τις υπέρογκες ασφαλιστικές εισφορές που επιβάλλονται με το σχέδιο νόμου. Η επιβολή εισφορών 20% επί του εισοδήματος των επιχειρηματιών, σε συνδυασμό με τις φορολογικές υποχρεώσεις θα έχει ως αποτέλεσμα τα μέλη να κληθούν να καταβάλλουν το 80% του εισοδήματός τους στο κράτος.

Η πλειοψηφία των μικρομεσαίων επιχειρήσεων δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους με κίνδυνο να αυξηθούν περαιτέρω τα λουκέτα τους επόμενους μήνες. Γιατί αυτοί οι ασφαλισμένοι αντιμετωπίζονται διαφορετικά από τους υπόλοιπους αυτοαπασχολούμενους και ελεύθερους επαγγελματίες; Ποια είναι η αντίστοιχη πρόταση βελτίωσης για τις εισφορές των ασφαλισμένων στον ΟΑΕΕ;

Κατά καιρούς, τα Επιμελητήρια, η ΕΣΕΕ & η ΓΣΕΒΕΕ, έχουν αποστείλει κοινές προτάσεις τόσο στο Υπουργείο όσο και στη Διοίκηση του ΟΑΕΕ που προφανώς δεν εισακούσθηκαν ποτέ στους σχεδιασμούς σας. Επιτέλους πρέπει να κατανοήσετε ότι ο επιχειρηματίας αδυνατεί να πληρώσει τις υπέρογκες εισφορές γιατί δεν έχει και όχι γιατί δεν θέλει.


Με τόσο εκτεταμένη φοροδιαφυγή, το ταμείο κινδυνεύει τελικώς να χάσει έσοδα.
Αν μάλιστα η αύξηση των εισφορών λειτουργήσει ως κίνητρο περαιτέρω αύξησης της φοροδιαφυγής τότε θα χαθούν και έσοδα από τον φόρο εισοδήματος αλλά και από τον ΦΠΑ.

Ζητάμε μια πλήρη και εμπεριστατωμένη απάντηση στα ερωτήματά μας, ελπίζοντας ότι το Υπουργείο Εργασίας θα ανακόψει τις πολιτικές που οδηγούν στην καταβαράθρωση των εσόδων των ασφαλιστικών ταμείων ειδικά για τον Οργανισμό Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών.

Ο Πρόεδρος

Αλέξανδρος Διαμαντάρας


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες (κεφαλαία ή μικρά). Επίσης παρακαλούμε πολύ να μην γράφετε υβριστικά σχόλια. Πάντα υπάρχει τρόπος να περιγράψετε μία κακή κατάσταση χωρίς ύβρεις.

Σχόλια με λατινικούς ή άλλους χαρακτήρες, όπως επίσης σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά στο εξής θα διαγράφονται.

Παρακαλούμε λοιπόν τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε επίσης τα σχόλιά σας να είναι σχετικά με την ανάρτηση.

ΣΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτήσεων ιστολογίου