Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2016

Αρμόδιες υπηρεσίες ΟΤΑ και Κράτους καταγγέλλει η Λαϊκή Συσπείρωση Λοκρών για τις μονάδες αμμοβολής ΜΑΣΚΑ ΕΠΕ και LARAMOS ΑΕ



25-2-2016 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


Ένα γνωστό και χρόνιο πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο περιβάλλων χώρος της Λάρυμνας είναι η ρύπανση που προκαλούν οι μονάδες αμμοβολής ΜΑΣΚΑ ΕΠΕ και LARAMOS ΑΕ. 

Λειτουργούν ασύδοτα διασκορπίζοντας σκουριά σε δρόμους, δασικές εκτάσεις, ρέματα και κυρίως δηλητηριάζουν την ατμόσφαιρα με τις τεράστιες ποσότητες απαερίων των καμινάδων τους. 
  
Οι κάτοικοι της Λάρυμνας, πολλές φορές και με διάφορους τρόπους, έχουν απαιτήσει λύσεις από το Δήμο, την Περιφέρεια, τα αρμόδια Υπουργεία και κυβερνήσεις. Δυστυχώς όλοι οι αρμόδιοι εθελοτυφλούν και επιτρέπουν στις συγκεκριμένες  μονάδες αμμοβολής να λειτουργούν χωρίς κανένα μέτρο περιβαλλοντικής προστασίας.

Το τελευταίο διάστημα η ρύπανση με τα απαέρια των καμινάδων τους έχει οξυνθεί και ο χώρος βομβαρδίζεται σχεδόν όλο το 24ωρο, με αποτέλεσμα οι κάτοικοι να μη μπορούν να αναπνεύσουν και να δημιουργούνται τεράστιοι κίνδυνοι για την υγεία τους.

Θεωρούμε ότι άμεσα πρέπει να ληφθούν μέτρα συμμόρφωσης των συγκεκριμένων μονάδων αμμοβολής.

Οι αρμόδιοι, Δήμος Λοκρών, Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, η κυβέρνηση, τα Υπουργεία της και οι υπεύθυνες Δημόσιες Υπηρεσίες πρέπει να παρέμβουν εδώ και τώρα για να δοθεί λύση στο έγκλημα που διαπράττεται σε βάρος των κάτοικων της Λάρυμνας.

Η ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ θα κάνει ότι είναι δυνατόν για να σταματήσει η περιβαλλοντική καταστροφή και η ασύδοτη λειτουργία των παραπάνω μονάδων.

Στη κατεύθυνση αυτή καλούμε το λαό της Λάρυμνας να εντείνει τις πιέσεις, να αντιδράσει με όποιο τρόπο μπορεί για να δοθεί λύση στο πρόβλημα που αντιμετωπίζει. 
      

Ο ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ           

              ΓΙΩΡΓΟΣ ΡΟΥΣΣΗΣ                


Ο ΤΟΠΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΛΑΡΥΜΝΑΣ     
   
    ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ        

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες (κεφαλαία ή μικρά). Επίσης παρακαλούμε πολύ να μην γράφετε υβριστικά σχόλια. Πάντα υπάρχει τρόπος να περιγράψετε μία κακή κατάσταση χωρίς ύβρεις.

Σχόλια με λατινικούς ή άλλους χαρακτήρες, όπως επίσης σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά στο εξής θα διαγράφονται.

Παρακαλούμε λοιπόν τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε επίσης τα σχόλιά σας να είναι σχετικά με την ανάρτηση.

ΣΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτήσεων ιστολογίου