Παρασκευή, 12 Φεβρουαρίου 2016

ΔΗΜΟΣ ΜΩΛΟΣ - ΑΓΙΟΥ ΚΩΝ/ΝΟΥ: Ψήφισμα για τα διόδια
Τετ, 03/02/2016 - 14:30
ΔΗΜΟΣ ΜΩΛΟΣ ΑΓΙΟΥ ΚΩΝ/ΝΟΥ

ΨΗΦΙΣΜΑ

Το Δημοτικό Συμβούλιο Δήμου Μώλου Αγίου Κων/νου, προτείνει και διεκδικεί:
Α.- Τη μη κατάργηση των καρτών ελεύθερης  διέλευσης  των δημοτών μας από το Σταθμό Διοδίων Αγίας Τριάδας, λαμβάνοντας υπόψη τη δεινή  οικονομική κατάσταση της χώρας, καθώς επίσης και ότι το μέτρο αυτό, θα πρέπει να έχει κοινωνικό χαρακτήρα και να μην πλήττει άμεσα τα εισοδήματα των πολιτών.
Β.- Με την κατάργηση της κάρτας  διέλευσης από το Σταθμό  Διοδίων Αγίας Τριάδας, η εναλλακτική λύση που δίδεται μας βρίσκει εντελώς  αντίθετους, γιατί:

  1. Η προτεινόμενη εναλλακτική διαδρομή του παράπλευρου δικτύου, εγκυμονεί πολλαπλούς και σοβαρούς κινδύνους ασφαλούς κυκλοφορίας και κατ’ επέκταση πρόκλησης τροχαίων ατυχημάτων, γιατί καθημερινά η κυκλοφορία στο εν λόγω δίκτυο είναι αυξημένη και επικίνδυνη, λόγω της διέλευσης μεγάλων και βαρέων οχημάτων τα οποία εκ των πραγμάτων επιβραδύνουν την κυκλοφορία λόγω του όγκου τους με τα ανάλογα απρόβλεπτα αποτελέσματα.
  2. Υπάρχουν δημότες που λόγω  της φύσεως της εργασίας τους  είναι  υποχρεωμένοι να διέρχονται πολλές φορές από το συγκεκριμένο  Σταθμό Διοδίων
  3. Υπάρχουν ευπαθείς ομάδες Δημοτών που η εβδομαδιαία  συχνότητα διέλευσης είναι  αυξημένη, όπως νεφροπαθείς και άλλες κατηγορίες ασθενών
  4. Επιπλέον καθημερινά Δημοτικοί – Δημόσιοι Υπάλληλοι- Εκπαιδευτικοί και άλλοι  υπάλληλοι που λόγω του επαγγέλματός τους, διέρχονται από το Σταθμό Διοδίων και σε συνδυασμό με την υφιστάμενη δεινή οικονομική  κατάσταση της χώρας αδυνατούν να ανταποκριθούν στις  βασικές τους ανάγκες
  5. Υπάρχουν οχήματα του Δήμου μας (απορριμματοφόρα κ.λ.π.) που μετακινούνται συνεχώς προς Λαμία.
Γ.-  Αλλαγή  χρέωσης τους συστήματος διέλευσης των Δημοτών μας, η οποία  να είναι ανάλογη με τα χιλιόμετρα που θα διανύσει ο κάθε διερχόμενος δημότης μας.
            Τέλος ο Δήμος και οι Δημότες  μας, είναι αποφασισμένοι, με όλες τους τις δυνάμεις, να  διαδραματίσουν ενεργό ρόλο, ώστε να μη καταργηθεί η κάρτα ελεύθερης διέλευσης, ούτε τα διόδια να μετατραπούν σε καθαρά εισπρακτικό μέσο, αλλά και ανταποδοτικό προς όφελος  των δημοτών μας που διέρχονται καθημερινά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες (κεφαλαία ή μικρά). Επίσης παρακαλούμε πολύ να μην γράφετε υβριστικά σχόλια. Πάντα υπάρχει τρόπος να περιγράψετε μία κακή κατάσταση χωρίς ύβρεις.

Σχόλια με λατινικούς ή άλλους χαρακτήρες, όπως επίσης σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά στο εξής θα διαγράφονται.

Παρακαλούμε λοιπόν τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε επίσης τα σχόλιά σας να είναι σχετικά με την ανάρτηση.

ΣΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτήσεων ιστολογίου