Δευτέρα, 8 Φεβρουαρίου 2016

Επίσκεψη ΑΝΕΛ Φθιώτιδας στο Υπουργείο Τουρισμού
Την Παρασκευή 05/02/16 πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Τουρισμού συνάντηση εργασίας μεταξύ του Συντονιστή Φθ/δας κ. Ανδρέα Κολοκυθά, της πολιτευτή Φθ/δας κ. Χαρούλας Δεληκούρα, με την Αν. Γενική Γραμματέα του ΕΟΤ κ. Ευρυδίκης Κουρνέτα. Επίσης συμμετείχε για θέματα της περιοχής του και ο τ. Πολιτευτής Φωκίδας κ. Νικόλαος Κουτρούμπας.
  
Η συνάντηση αυτή είχε ως κύριο θέμα την στήριξη του τουρισμού στον νομό Φθιώτιδας με βάση τον ιαματικό τουρισμό. Αναλύθηκε πλήρως η φθίνουσα πορεία του, αλλά και η ουσιαστική κατάσταση εγκατάλειψης που επικρατεί στις κρατικές υποδομές που άλλοτε ήταν ο κινητήριος μοχλός ανάπτυξης της περιοχής μας. Επιπλέον αναδείχθηκαν και οι επιλογές εκπαιδευτικού, ιστορικού, αλλά και θρησκευτικού τουρισμού, αναφέροντας ενδεικτικά  το αστεροσχολείο Υπάτης, το χωριό Μαυρίλο με την ιστορική του εκκλησία και τον αναστηλωμένο μπαρουτόμυλο, την Ι.Μ. Αγάθωνος, το κάστρο-μουσείο της Λαμίας κλπ. 
  

Κοινή διαπίστωση είναι ότι λόγω της μοναδικότητας σε συγκέντρωση και ποικιλία φαρμακοδυναμικής ιαματικών πηγών, της εύκολης πρόσβασης από τα μεγάλα αστικά κέντρα της χώρας, του ιστορικού παρελθόντος, την εγγύτητα από αεροδρόμια, αλλά και την παρουσία υποδομών του ΕΟΤ, με την κατάλληλη προβολή της περιοχής, αλλά και την συντήρηση και αναβάθμιση των υποδομών είναι δυνατή η γοργή ανάπτυξη της τουριστικής μας βιομηχανίας.
    
Η κ. Κουρνέτα μας διαβεβαίωσε ότι σε πρώτο επίπεδο και με επίκεντρο τις Θερμοπύλες, υπάρχει η θέληση και ο σχεδιασμός του Υπουργείου να αναβαθμιστεί ο ιαματικός τουρισμός τόσο με την εκμετάλλευση των νέων ΕΣΠΑ, όσο και με την προβολή της τουριστικής αξίας της Φθιώτιδας. Τέλος επιβεβαιώθηκε η ετοιμότητα του Υπουργείου για στενότερη συνεργασία τόσο με τους φορείς της περιοχής, όσο και γενικότερα με όσους επιθυμούν να συμβάλουν στην προσπάθεια αυτή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες (κεφαλαία ή μικρά). Επίσης παρακαλούμε πολύ να μην γράφετε υβριστικά σχόλια. Πάντα υπάρχει τρόπος να περιγράψετε μία κακή κατάσταση χωρίς ύβρεις.

Σχόλια με λατινικούς ή άλλους χαρακτήρες, όπως επίσης σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά στο εξής θα διαγράφονται.

Παρακαλούμε λοιπόν τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε επίσης τα σχόλιά σας να είναι σχετικά με την ανάρτηση.

ΣΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτήσεων ιστολογίου