Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου 2016

Η ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ Λοκρών για τη τροπολογία για την επιχορήγηση των Φορέων Υγείας από τους ΟΤΑ



        Αταλάντη 24 / 2 / 2016
  

Περίπου ως χάρη  στους Οργανισμούς Τοπικής Διοίκησης «που έχουν εκφράσει την επιθυμία να μπορέσουν να στηρίξουν, να συμβάλουν, να συνεργαστούν στην ενίσχυση των δομών Υγείας στον τόπο τους» παρουσίασε η κυβέρνηση, την τροπολογία που κατέθεσε στη Βουλή, με την οποία «παρέχεται η δυνατότητα στους ΟΤΑ Α' και Β' βαθμού και στα νομικά πρόσωπα αυτών της επιχορήγησης μέσω κονδυλίων του προϋπολογισμού τους, άμεσων και απαραίτητων λειτουργικών αναγκών των δημόσιων φορέων Υγείας».

Σύμφωνα με την κυβέρνηση, «δεν υπήρχε μέχρι στιγμής το νομικό πλαίσιο για να μπορούν να το κάνουν. Η τροπολογία δίνει ακριβώς αυτήν τη δυνατότητα, χωρίς να σημαίνει ότι είναι υποχρεωμένος ο κάθε Δήμος ή η κάθε Περιφέρεια να το κάνει».  

Ισχυρίζονται ότι «η τροπολογία είναι προς τη σωστή κατεύθυνση» και «ενισχύει το ρόλο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και τη σχέση της με τις υποδομές της περιοχής της σε ένα ιδιαίτερα λεπτό και ευαίσθητο ζήτημα, όπως είναι τα ζητήματα υγείας και το σύστημα Υγείας σε κάθε περιοχή».

Προσπάθησαν και προσπαθούν να μεταφέρουν τη συζήτηση στο κατά πόσον οι Δήμοι ήταν ενήμεροι για την τροπολογία ή όχι, θέλοντας να κρύψουν την ουσία, το γεγονός δηλαδή ότι ανοίγει διάπλατα ο δρόμος για να περάσει στην ευθύνη της Τοπικής Διοίκησης η λειτουργία των κρατικών δομών Υγείας (Νοσοκομείων, Νοσηλευτικών Ιδρυμάτων, Μονάδων Ψυχικής Υγείας, Μονάδων Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας κ.ά.), με ότι αυτό συνεπάγεται για τη διαφοροποίηση των παροχών από δήμο σε δήμο και βέβαια για την παραπέρα επιβάρυνση των εργαζομένων και του λαού με νέους φόρους και χαράτσια στο όνομα της ανταποδοτικότητας.

Σε κάθε περίπτωση οφείλουμε να καταγγείλουμε την τροπολογία υπογραμμίζοντας πως οι Δήμοι είναι κατηγορηματικά  αντίθετοι με τέτοιες επικίνδυνες εξελίξεις που αφορούν την Υγεία του λαού. Διεκδικούν πλήρη κρατική χρηματοδότηση, κάλυψη όλων των κενών θέσεων με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, ανάπτυξη μονάδων Υγείας σύμφωνα με τις υπάρχουσες ανάγκες. 

Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε να ανοίξει ο δρόμος για την παραπέρα εμπορευματοποίηση και ιδιωτικοποίηση της Υγείας και της Πρόνοιας. 

Καλούμε το λαό του Δήμου μας να σηκώσει το ανάστημά του και να αντιπαλέψει συνολικά τα αντιασφαλιστικά - αντιλαϊκά σχέδια της κυβέρνησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες (κεφαλαία ή μικρά). Επίσης παρακαλούμε πολύ να μην γράφετε υβριστικά σχόλια. Πάντα υπάρχει τρόπος να περιγράψετε μία κακή κατάσταση χωρίς ύβρεις.

Σχόλια με λατινικούς ή άλλους χαρακτήρες, όπως επίσης σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά στο εξής θα διαγράφονται.

Παρακαλούμε λοιπόν τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε επίσης τα σχόλιά σας να είναι σχετικά με την ανάρτηση.

ΣΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτήσεων ιστολογίου