Κυριακή 5 Ιουνίου 2011

ATALANTI HILLS: Μία επένδυση της τάξεως των 2 δις ευρώ που η πολιτεία και οι εκπρόσωποί της την κατάντησαν "Γεφύρι της Αρτάς"...

Το έργο Atalanti Hills είναι μία από τις επενδύσεις που θεωρήθηκε -τουλάχιστον από την τουριστική αγορά- ότι θα μπορούσε να έχει μία σχετικά πιο εύκολη πορεία μέσα από τη γραφειοκρατική βάσανο, στην οποία άλλα μεγαλεπήβολα επενδυτικά σχέδια, είτε τελμάτωσαν είτε ακόμα πασχίζουν να προχωρήσουν.
 
  
Το Atalanti Hills, είναι από τις σπάνιες περιπτώσεις σύνθετων επενδύσεων που μπορούν να υλοποιηθούν με το υφιστάμενο νομικό πλαίσιο. 
  
Έχει όλα τα ζητούμενα για τον Ελληνικό τουρισμό και σε ένα κράτος δικαίου, ευνομίας και... λογικής, η μοναδική προϋπόθεση θα ήταν το κράτος αυτό να κάνει τη δουλειά του.
  
Ωστόσο, σήμερα ακόμα, μία τέτοια επένδυση, παραμένει «παγωμένη» και το χειρότερο αλλά και κυριότερο, χωρίς να δίνονται απαντήσεις από την πλευρά της πολιτείας και των εκπροσώπων της.
 
Έως σήμερα έγιναν ενημερώσεις/συναντήσεις σε:
 
  • Έναν αντιπρόεδρο κυβέρνησης (Πάγκαλος).
  • Πέντε υπουργούς/υφυπουργούς Τουρισμού (Αβραμόπουλος, Πετραλιά, Σπηλιωτόπουλος, Μαρκόπουλος, Νικητιάδης).
  • Τέσσερις υπουργούς Οικονομικών/Οικονομίας/Ανάπτυξης (Αλογοσκούφης, Φώλιας, Παπαθανασίου, Κατσέλη).
  • Τέσσερις υπουργούς/υφυπουργούς Γεωργίας (Μπασιάκος, Κοντός, Κιλτίδης, Μπατζελή).
  • Πέντε υπουργούς/αν. υπουργούς/υφυπουργούς Περιβάλλοντος (Σιούφας, Καλογιάννης, Μπιρμπίλη, Σηφουνάκης, Μωραϊτης)
  • Έναν  υπουργό Επενδύσεων  (Παμπούκης)
  • Εξι περιφερειάρχες/διευρ. περιφερειάρχες/νομάρχες (Έξαρχος, Χειμάρας, Περγαντάς, Σκορδάς, Διαμαντοπούλου, Γερακούδη)
  • Τρεις δημάρχους  (Μπρεκουλάκης, Σκαμερδόπουλος, Λιόλιος).
Και ύστερα από όλα αυτά και όλους αυτούς τους κυρίους και τις κυρίες, το όλο πρόγραμμα απειλείται πλέον με εγκατάλειψη, καθώς:
 
·       Βρίσκεται στον 49ο μήνα από την κατάθεση της ΠΠΕ (Προμελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων).
 
·       Δεν μπορεί ακόμα το... κράτος και οι εκπρόσωποί του να αποφασίσουν ποιος έχει την αρμοδιότητα να αποφανθεί επί ενός και μόνον ζητήματος που έχει να κάνει με τον χαρακτήρα της έκτασης. 
·       Δεν δίνεται καμία υπεύθυνη και επίσημη απάντηση στις αλλεπάλληλες και διαδοχικές αιτήσεις και αιτιάσεις της εταιρίας.
 
Τι άλλο να πει κανείς;...

Xρόνια τώρα η εταιρία προσπαθεί να υλοποιήσει την μεγάλη επένδυση, προϋπολογισμού της τάξης των δύο δισ. ευρώ (σε πλήρη ανάπτυξη) σε έκταση 12.500 στρεμμάτων στην περιοχή.

Η "άρνηση" των αρμοδιών της πολιτείας να δώσουν απάντηση αρνητική ή θετική τόσα χρόνια στην αίτηση της εταιρίας δεν αποτελεί  και απόφαση ούτε προϊονίζει οτιδήποτε.
 
Είναι άξιον απορίας το γεγονός πως η πολιτεία και οι εκπρόσωποί της δεν μπορούν να δώσουν μία απάντηση σε ένα τόσο σοβαρό θέμα.



12 σχόλια:

  1. ΠΩΣ ΓΡΑΦΕΤΕ ΤΕΤΟΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΛΑΔΟΠΟΝΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΛΑΣΠΟΠΟΝΤΙΚΕΣ ΤΗΣ ΛΟΚΡΙΔΑΣ;
    ΠΗΡΑΤΕ ΑΔΕΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΥΘΕΝΤΙΕΣ ΔΕΣΠΟΤΕΣ ΤΗΣ ΛΟΚΡΙΔΑΣ ΠΑΛΑΜΙΩΤΗ ΚΑΙ ΣΤΑΜΕΛΟ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΟΥ ΔΕΝ ΔΙΝΟΥΝ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ;
    ΑΝ ΤΟ ΑΙΤΗΜΑ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΝΟΜΙΜΟ, ΚΑΛΩΣ ΝΑ ΔΟΘΕΙ Η ΑΔΕΙΑ. ΑΝ ΠΑΛΙ ΟΧΙ, ΤΟΤΕ ΝΑ ΜΗ ΝΑ ΔΟΘΕΙ ΑΔΕΙΑ.
    ΠΡΟΣ ΤΙ ΑΥΤΗ ΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ; ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΜΗ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΟΥΝ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΙΑΣ ΜΗΠΩΣ ΕΧΟΥΝ ΒΑΛΕΙ ΤΟ ΧΕΡΑΚΙ ΤΟΥΣ (ΚΑΙ ΤΟ ΛΑΔΑΚΙ ΤΟΥΣ) ΣΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ;
    ΓΙΑ ΨΑΞΤΕ ΤΟ.. ΑΞΙΖΕΙ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Eνας από τους λόγους καθυστέρησης του έργου είναι ο χαρακτηρισμός της περιοχής ως δασικής, αν και ο κ. Σαββίδης ξεκαθαρίζει ότι το συγκεκριμένο επιχείρημα δεν ευσταθεί και χρησιμοποιείται εντελώς προσχηματικά.

    Μάλιστα ο δασάρχης της Αταλάντης Ι. Πατούλης σε έγγραφό του επιβεβαιώνει τα λεγόμενα του κ. Σαββίδη.

    Σημειώνεται ακόμα ότι η επένδυση αφορά ιδιωτική έκταση, συνολικού εμβαδού 12.500 στρεμμάτων, η οποία υπήρξε βοσκοτόπι και παραμένει ανεκμετάλλευτη.

    Παράλληλα τονίζεται ότι βρίσκεται μακριά από θάλασσα, ποταμό, δάσος ή προστατευόμενη περιοχή Natura.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αξίζει να σημειωθεί ότι την επένδυση αυτή έχει πάρει έγκριση από το Υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης, το ΥΠΕΧΩΔΕ, το Υπουργείο Ανάπτυξης, τον ΕΟΤ και το Υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών.

    Επιπλέον, το έργο έχει λάβει στο παρελθόν την υποστήριξη του πρώην Νομάρχη Φθιώτιδας κ. Χειμάρα, των πρώην Δημάρχων και των πρωην Δημοτικών Συμβουλίων Αταλάντης και του πρώην προέδρου του Κοινοτικού Συμβουλίου Εξάρχου Λοκρίδας, ενώ τόσο ο πρωην Νομάρχης Βοιωτίας κ. Περγαντάς όσο και Δήμαρχοι της περιοχής έχουν από την πρώτη στιγμή φανερώσει έμπρακτα το ενδιαφέρον τους.

    Σήμερα και η Περιφέρεια Στερεάς και ο Δήμος Λοκρών και οι γύρω Δήμοι υποστηριζούν την επένδυση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Καλά, όλοι αυτοί οι Υπουργοί κ.λ.π. στους οποίους έγιναν ενημερώσεις δεν κατάφεραν να κάνουν το δημόσιο σύστημα να εργασθεί για απορρόφηση μιας τόσο μεγάλης επένδυσης;
    Μήπως αυτό σημαίνει ότι υπάρχει αντικειμενικό νομικό κώλυμα;
    Μήπως σημαίνει ότι όσο στο τραπέζι υπάρχει μια απόρριψη, δεν συμφέρει κανέναν -ούτε και την επένδυση- να βγεί μια απόφαση;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΝΟΜΙΚΟ ΚΩΛΥΜΑ Ή ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ, ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΜΠΟΔΙΖΕΙ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ. ΚΑΘΕ ΑΛΛΟ. ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΜΑΛΙΣΤΑ Η ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΧΕΙ ΔΩΣΕΙ ΜΙΑ ΑΡΝΗΤΙΚΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ: "ΑΠΟΡΡΙΠΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΙΤΗΣΗ ΔΙΟΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΩΛΥΜΑ".
    ΑΠΛΟ!!!
    ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΗΣ ΑΡΝΗΤΙΚΗΣ ΑΠΑΤΗΣΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑ, Η ΕΤΑΙΡΙΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΦΥΓΕΙ ΣΤΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΟΠΟΥ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙ ΠΩΣ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΑΥΤΗ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΛΑΝΘΑΣΜΕΝΗ. ΚΑΙ ΑΝ ΠΡΟΣΦΥΓΕΙ ΤΟΤΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΘΑ ΚΛΕΙΣΕΙ ΜΕ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ.
    ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΟΜΩΣ ΟΤΑΝ Η ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΑΠΑΝΤΗΣΗ;
    ΟΤΑΝ ΑΠΛΑ ΚΡΑΤΑ ΣΤΗΝ ΑΝΑΜΟΝΗ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΓΙΑ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ;
    Η ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΑΜΕΣΑ ΔΕΝ ΧΑΝΕΙ ΚΑΤΙ ΟΣΟ Ο ΧΡΟΝΟΣ ΤΡΕΧΕΙ ΑΣΚΟΠΑ.
    ΟΙ ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ ΟΜΩΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΔΕΣΜΕΥΣΕΙ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΕΠΕΝΔΥΣΗ ΧΑΝΟΥΝ ΧΡΗΜΑ ΚΑΙ ΧΡΟΝΟ. ΠΡΑΓΜΑ ΠΟΥ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΠΩΣ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΘΑ ΑΝΑΓΚΑΣΤΟΥΝ ΑΝ ΑΠΟΣΥΡΟΥΝ ΤΑ ΚΕΦΑΛΑΙΑ ΤΟΥΣ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΠΟΤΕ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑ.
    ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ ΤΑΚΤΙΚΗ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΕΝΑ ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΡΑΤΟΣ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Οι επενδυτές δικαιούνται μιας απάντησης από το Κράτος. Ο νόμος ορίζει ότι όταν κάποιος αιτείται σε μια υπηρεσία, πρέπει να λάβει απάντηση εντός 50 ημερών (ή κάτι τέτοιο). Μάλιστα, αν η υπηρεσία είναι αναρμόδια, οφείλει να προωθήσει το αίτημα στην αρμόδια υπηρεσία εντός 3 εργάσιμων ημερών. Γιατί λοιπόν η Εταιρία δεν διεκδικεί νομικά την απάντηση;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Βρε επαγγελματίες ψεύτες πέστε και καμία αλήθεια... Δεν βαρεθήκατε τέτοια παραμύθια να πουλάτε στον κόσμο; Γιατί περνάτε τον κόσμο χαζό για να πουλάτε παραμύθια???
    Απ΄ όλους του ισχυρισμούς σας μόνο ένας έχει βάση ότι εδώ και 49 μήνες ο Σαββίδης προσπάθησε να κάνει τρίπλα αλλά και πάλι φρακάρισε και έτρεχε εκ των υστέρων να σταματήσει την υπόθεση για να μην πάρει αρνητική απάντηση.
    Σταματήστε να δουλεύετε τον κόσμο γιατί έχουν ξεπεραστεί τα όρια της γελοιότητας όλα αυτά.
    Γ. Παλαμιώτης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΚΥΡΙΕ ΠΑΛΑΜΙΩΤΗ ΤΙ ΣΗΜΑΣΙΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΤΙ ΘΕΛΕΙ Ή ΤΟ ΤΙ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ Ο Κ. ΣΑΒΒΙΔΗΣ;

    ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΝΑ'ΧΕΙ, ΑΚΟΜΗ ΚΙ ΑΝ ΠΑΡΑΔΕΧΘΩ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΤΣΙ ΟΠΩΣ ΤΑ ΛΕΤΕ, ΚΑΟΜΗ ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΕΝΑ ΠΡΑΓΜΑ ΕΧΕΙ ΣΗΜΑΣΙΑ:

    ΤΟ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ ΠΩΣ ΟΙ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΧΩΡΑ ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΝ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥΣ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Επειδή νιώθω ότι υπάρχει έλλειμμα ενημέρωσης για τα πραγματικά γεγονότα και την πραγματική διάσταση τους θα κάνω εκ νέου ένα αφιέρωμα με στοιχεία και έγγραφα από τα οποία προκύπτει ότι θα ήταν τρισευτυχισμένοι αν οι δημόσιες υπηρεσίες μας απαντούσαν τόσο άμεσα όσο και στον Σαββίδη. Αυτό προκύπτει από έγγραφα. Τι δεν έκαναν οι υπηρεσίες και επιχείρησαν να το κάνουν οι Υπουργοί αλλά ένιωσαν κοντά τους την ανάσα της δικαιοσύνης? Να βάλουν υπογραφές σε κάτι που έχει αποκλείσεις από την νομιμότητα.Βεβαία η απόσυρση του παλιού ερωτήματος από το ΝΣΚ και η υποβολή νέου μετά τις επικοινωνιακές πιέσεις Σαββίδη είναι μια αλλαγή στάσης τους αλλά το ερώτημα δεν έχει απαντηθεί ακόμη. Επαναλαμβάνω. Θα κάνω ένα αφιέρωμα με στοιχεία και έγγραφα για να λυθούν όλες οι απορίες αυτών που θέλουν να μάθουν. Σε ότι αφορά τους υπόλοιπους? Αυτοί τα ξέρουν και μάλιστα πολύ καλά. Για του "δεύτερους" το θέμα όπως και τα στοιχεία είναι διαφορετικά μιας και δεν έχουν ανάγκη να πεισθούν
    Γ. Παλαμιώτης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Στρατηγέ της λαμογιάς πες στον κολλητό σου Παπανδρέου ότι στο Εφετείο όχι μόνο δεν θα δικαιωθεί αλλά θα επικυρωθεί η πρωτόδικη ποινή του και θα τον απολύσουν,όποτε τα προσκόμματα του δεν θα εμποδίσουν τη ν επένδυση, χόρια που θα είστε μαζί στο 33 το κελί.
    ΄Οσο για τους υψηλούς προστάτες σου πατέρα και γιό Σταϊκούρα θα πάρουν σύντομα την απάντηση απο τον λαό της Λοκρίδας γιατί έρχονται όπου να είναι οι εκλογές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες (κεφαλαία ή μικρά). Επίσης παρακαλούμε πολύ να μην γράφετε υβριστικά σχόλια. Πάντα υπάρχει τρόπος να περιγράψετε μία κακή κατάσταση χωρίς ύβρεις.

Σχόλια με λατινικούς ή άλλους χαρακτήρες, όπως επίσης σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά στο εξής θα διαγράφονται.

Παρακαλούμε λοιπόν τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε επίσης τα σχόλιά σας να είναι σχετικά με την ανάρτηση.

ΣΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτήσεων ιστολογίου