Παρασκευή 24 Ιουνίου 2011

Διασυρμός Σαμαρά στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα - Σκληρή κριτική από όλους τους ηγέτες της Ευρωπαϊκής Κεντροδεξιας

Σφοδρή κριτική στον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Αντώνη Σαμαρά για τη στάση του στην οικονομική κρίση  άσκησαν οι περισσότεροι από τους ηγέτες που συμμετείχαν στη Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στις Βρυξέλλες.
 

Είναι χαρακτηριστικό πώς ο κ. Σαμαράς σε δηλώσεις του τόνισε ότι οι περισσότεροι ηγέτες των κεντροδεξιών κομμάτων, επέμειναν στις απόψεις τους και έσπευσε να προσθέσει ότι ο κριτής όλων είναι ο Ελληνικός λαός.

Νωρίτερα στη συνεδρίαση του ΕΛΚ ο κ. Σαμαράς, επανέλαβε ότι συμφωνεί με τους στόχους και με τα μέσα δημοσιονομικής εξυγίανσης, δηλαδή. την εξάλειψη του ελλείμματος, τον περιορισμό του χρέους, τη μείωση της κρατικής σπατάλης και τις διαρθρωτικές αλλαγές.


Επιχειρώντας μάλιστα να πείσει για τη στάση της Ν.Δ. είπε, ότι όλα αυτά τα έχει προτείνει το κόμμα του, τα έχει στηρίξει και εξακολουθεί να τα υποστηρίζει Υποστήριξε δε ότι η Ν.Δ. είναι πρωτοπόρα, ζητώντας πολύ περισσότερα από όσα μπορεί να κάνει η κυβέρνηση και σε αποκρατικοποιήσεις και στην αξιοποίηση περιουσίας. 

Επανέλαβε ακόμα ότι διαφωνεί με το μίγμα πολιτικής, που έχει ήδη οδηγήσει σε βαθιά και παρατεταμένη ύφεση, που έχει παραλύσει την οικονομία κι έχει ακυρώσει το πρόγραμμα εξυγίανσης, καθώς όλα τα αποτελέσματά του βρίσκονται πια πολύ μακριά από τους στόχους.

Ενδεικτική του κλίματος είταν η δήλωση Ζαν-Κλώντ Γιουνκέρ: "Να είναι ευχαριστημένος ο κύριος Σαμαράς, που δεν μπόρεσα να παραστώ στη σημερινή συνεδρίαση του ΕΛΚ για να του πω ότι έχω να του πω..."
 
Στη συνεδρίαση των δεξιών κομμάτων του Ευρωπαϊκου Λαικού Κόμματος λοιπόν πήραν τον λόγο όλοι οι ηγέτες των Ευρωπαϊκών χωρών από τον Μπερλουσκόνι, τον Μπαρόζο και τον Φιλανδό πρωθυπουργό, μέχρι τη Μερκελ

Όλοι μίλησαν άκρως υποτιμητικά για τη στάση που τηρεί η αξιωματική αντιπολίτευση στην Ελλάδα, φέρνοντας σε αντίστιξη την ενωμένη εικόνα που παρουσιάζουν οι Πορτογάλοι, οι Ιρλανδοί και οι Ισπανοί.

Έντονη κριτική στη στάση του Αντώνη Σαμαρά ασκεί και δημοσίευμα της ιστοσελίδας του γερμανικού περιοδικού Spiegel, χαρακτηρίζοντας μάλιστα τον πρόεδρο της ΝΔ «μπαμπούλα της Ευρώπης, καθώς με την αντίθεσή του στο ελληνικό πακέτο λιτότητας, θέτει σε κίνδυνο την πορεία του ευρώ».
 
Σύμφωνα με το Spiegel, στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, που γιορτάζει φέτος τα 35 χρόνια από την ίδρυσή του, είχαν σχεδιάσει για την Πέμπτη ειδική γενέθλια εκδήλωση, ωστόσο επικρατεί βαριά ατμόσφαιρα καθώς είναι παρών και ο Αντώνης Σαμαράς.

Όπως σχολιάζει το Spiegel, «ο 60χρονος συντηρητικός πολιτικός ξεσηκώνει τους Έλληνες κατά του προγράμματος λιτότητας της σοσιαλιστικής κυβέρνησης και σαμποτάρει την αλλαγή νοοτροπίας που ζητούν η ΕΕ και το ΔΝΤ. Αντί να πείσει τους συμπολίτες του για την αναγκαιότητα της λιτότητας, υπόσχεται μείωση του ΦΠΑ και φόρο εισοδήματος στο 15% για όλους. Αντί να στηρίξει την κυβέρνηση Παπανδρέου την πιο δύσκολη στιγμή και να βάλει μπροστά το συμφέρον της χώρας, βάζει μπροστά τα δικά του συμφέροντα και ζητάει εκλογές».

Καιρό τώρα προσπαθούσε να το αποφύγει ο Σαμαράς αυτό και γιαυτό είχε κόψει όλες τις σχεσεις με κάθε συμμαχο στην Ευρώπη. Τελικά δεν το απόφυγε. 

1 σχόλιο:

  1. Ο ΚΥΡΙΟΣ ΣΑΜΑΡΑΣ ΚΑΝΕΙ ΚΑΚΟ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΤΟΥ (ΓΙΑ ΤΡΙΤΗ ΦΟΡΑ), ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΤΟΥ (ΓΙΑ ΔΕΥΤΕΡΗ ΦΟΡΑ) ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ (ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ).
    Ο ΚΥΡΙΟΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΣΤΗ ΕΛΛΑΔΑ ΤΟ ΜΟΝΟ ΚΙΝΗΤΡΟ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ (ΚΑΙ ΗΤΑΝ) ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ.
    ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΝΑ ΕΡΓΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΠΟΥ ΝΑ ΕΧΕΙ ΝΑ ΕΠΙΔΕΙΞΕΙ ΟΣΕΣ ΦΟΡΕΣ ΘΗΤΗΣΕ ΣΕ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ. ΚΑΝΕΝΑ.
    ΚΑΙ ΟΣΕΣ ΦΟΡΕΣ ΒΡΕΘΗΚΕ ΣΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ ΜΟΝΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΔΙΑΛΥΣΗ ΕΦΕΡΕ ΜΑΖΙ ΤΟΥ.
    Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΩΝΥΜΟ ΤΗΣ ΔΙΑΛΥΣΗΣ, ΤΗΣ ΣΥΜΦΟΡΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΜΙΖΕΡΙΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες (κεφαλαία ή μικρά). Επίσης παρακαλούμε πολύ να μην γράφετε υβριστικά σχόλια. Πάντα υπάρχει τρόπος να περιγράψετε μία κακή κατάσταση χωρίς ύβρεις.

Σχόλια με λατινικούς ή άλλους χαρακτήρες, όπως επίσης σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά στο εξής θα διαγράφονται.

Παρακαλούμε λοιπόν τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε επίσης τα σχόλιά σας να είναι σχετικά με την ανάρτηση.

ΣΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτήσεων ιστολογίου