Τετάρτη 8 Ιουνίου 2011

Στήνουν κάλπες για τον Συμπαραστάτη

Νέος κύκλος για τον “Συμπαραστάτη του Δημότη” με νέα εγκύκλιο στους Δήμους. Ανοίγει και πάλι ο φάκελος με το Συμπαραστάτη του Δημότη για εκείνους τους Δήμους που δεν είχαν προχωρήσει την προηγούμενη περίοδο.

Ήδη έχει αποσταλεί σχετική εγκύκλιος σε όλους τους Δήμους γεγονός το οποίο σημαίνει ότι αναμένεται να ξεκινήσουν και πάλι οι διαδικασίες στο Δήμο της Λαμίας, στο Δήμο Λοκρών και στο Δήμο Μακρακώμης οι οποίες δεν είχαν δώσει αποτέλεσμα με τα όσα προέβλεπε η νομοθεσία. 

* Εφημεριδά "ΗΜΕΡΑ"

Ηδη η κυβέρνηση προχώρησε σε τροποποίηση του υφιστάμενου θεσμικού πλαισίου, προκειμένου να συνεχιστούν οι διαδικασίες εκλογής του, σε όσες περιπτώσεις αυτό δεν έχει επιτευχθεί μέχρι τις 28/2/2011 όπως προέβλεπε η νομοθεσία μέχρι τώρα. 

Σύμφωνα με διευκρινιστική εγκύκλιο, που απέστειλε προς τους ΟΤΑ ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εσωτερικών, Δημήτρης Στεφάνου, ο «Συμπαραστάτης» πρέπει να τυγχάνει ευρείας αποδοχής από τα μέλη του Δημοτικού ή Περιφερειακού Συμβουλίου, ώστε να διασφαλιστεί το κύρος του θεσμού και απαιτείται πλειοψηφία των 2/3 του συνόλου των μελών του Δημοτικού ή Περιφερειακού Συμβουλίου. 


Επισημαίνεται δε, ότι δεν υφίσταται κώλυμα εκλογής δικηγόρου στη θέση του «Συμπαραστάτη», ενώ οι Δήμοι άνω των 20.000 κατοίκων και των Περιφερειών, έχουν την υποχρέωση να προβούν σε προκήρυξη για την κάλυψη αυτής της θέσης, η οποία αναρτάται στο Διαδίκτυο.
 
Σύμφωνα με τις διευκρινίσεις που παρέχει η συγκεκριμένη εγκύκλιος υπάρχει δυνατότητα επαναπροκήρυξης της θέσης μετά το πέρας κάθε δεύτερης σαν επιτυχούς εκλογής του «Συμπαραστάτη» μέχρις ότου επιτευχθεί αποτέλεσμα.  

Βασικό στοιχείο που επιδιώκεται με αυτή τη ρύθμιση είναι να προωθηθούν οι διαδικασίες και να βρεθεί κοινός τόπος μεταξύ διαφόρων πλευρών του κάθε δημοτικού συμβουλίου έτσι ώστε να στελεχωθεί ο συγκεκριμένος θεσμός. 

Με βάση τη συγκεκριμένη εγκύκλιο αναμένεται το αμέσως προσεχές διάστημα να υπάρξει κινητικότητα από την πλευρά των τριών δήμων που είναι υποχρεωμένοι να προχωρήσουν προς αυτή την κατεύθυνση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες (κεφαλαία ή μικρά). Επίσης παρακαλούμε πολύ να μην γράφετε υβριστικά σχόλια. Πάντα υπάρχει τρόπος να περιγράψετε μία κακή κατάσταση χωρίς ύβρεις.

Σχόλια με λατινικούς ή άλλους χαρακτήρες, όπως επίσης σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά στο εξής θα διαγράφονται.

Παρακαλούμε λοιπόν τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε επίσης τα σχόλιά σας να είναι σχετικά με την ανάρτηση.

ΣΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτήσεων ιστολογίου