Τετάρτη 22 Ιουνίου 2011

Απάντηση του Επιτρόπου κ. Φουλέ στους Ευρωβουλευτές κ. Τσουκαλά και κ. Κασουλίδη σχετικά με τoυς περιορισμούς στην ελευθερία έκφρασης στην Τουρκία.

«Ο νόμος αριθ. 5651 για το Διαδίκτυο περιορίζει την ελευθερία της έκφρασης και το δικαίωμα των πολιτών για πρόσβαση στην πληροφόρηση» δηλώνει ο Ευρωπαίος Επίτροπος αρμόδιος για τη Διεύρυνση, κος Φούλε, σε απάντησή του προς τους Ευρωβουλευτές Ιωάννη Α. Τσουκαλά της Ν.Δ. και Ιωάννη Κασουλίδη, επικεφαλής της κυπριακής αντιπροσωπείας και Αντιπροέδρου του ΕΛΚ στο Ευρ. Κοινοβούλιο.

Οι δύο Ευρωβουλευτές, με γραπτή ερώτησή τους προς την Επιτροπή, έθεσαν το θέμα των αυστηρών περιορισμών που επιβάλλει η Τουρκική κυβέρνηση στην λειτουργία του διαδικτύου, με απαγορεύσεις στη λειτουργία εγχώριων ιστοσελίδων και blogs, αποκλεισμό πρόσβασης σε διεθνείς ιστοτόπους, αλλά και παραβιάσεις των δικαιωμάτων των χρηστών.

Ο κος Φούλε «σημειώνει με ανησυχία τις πρόσφατες αποφάσεις των τουρκικών αρχών σχετικά με τη χρήση του Διαδικτύου, συμπεριλαμβανομένης της θέσπισης συστήματος φιλτραρίσματος, οι οποίες στερούνται σαφήνειας και εγείρουν σειρά ερωτημάτων» και διαβεβαιώνει ότι «η Επιτροπή θα εξακολουθήσει να παρακολουθεί εκ του σύνεγγυς τις εξελίξεις και να εγείρει το ζήτημα στις τουρκικές αρχές σε όλα τα κατάλληλα επίπεδα, ενώ θα συνεχίσει να παρακολουθεί στενά το ζήτημα της ελευθερίας της έκφρασης και της ελευθερίας της πρόσβασης στις πληροφορίες στην Τουρκία».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες (κεφαλαία ή μικρά). Επίσης παρακαλούμε πολύ να μην γράφετε υβριστικά σχόλια. Πάντα υπάρχει τρόπος να περιγράψετε μία κακή κατάσταση χωρίς ύβρεις.

Σχόλια με λατινικούς ή άλλους χαρακτήρες, όπως επίσης σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά στο εξής θα διαγράφονται.

Παρακαλούμε λοιπόν τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε επίσης τα σχόλιά σας να είναι σχετικά με την ανάρτηση.

ΣΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτήσεων ιστολογίου