Πέμπτη 30 Ιουνίου 2011

Ανακοίνωση Γραμματείας ΠΑΜΕ Φθιώτιδας

Η διαρκώς κλιμακούμενη επίθεση στη ζωή και το μέλλον μας, με την ψήφιση και του Μεσοπρόθεσμου σχεδίου, αποτελούν διαχρονικές πολιτικές και στρατηγικές επιλογές των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ. Σε αυτό το πλαίσιο εντάσσονται τα χρόνια προβλήματα και η κατάσταση που επικρατεί στο ΥΠΠΟΤ.

Η πολιτική αυτή εκφράζεται όλα αυτά χρόνια με την ομηρία χιλιάδων νέων ανθρώπων μέσα από το κυνήγι των συμβάσεων, την ώρα που οι Εφορείες και η Κεντρική Υπηρεσία έχουν εκατοντάδες οργανικά κενά.

Εκφράζεται με το επαίσχυντο Π.Δ. 164/2004 (Παυλόπουλου) για το 24μηνο, που αφαιρεί το δικαίωμα στην εργασία και σου ορίζει ότι θα σπουδάζεις τέσσερα χρόνια για να δουλέψεις δύο.

Εκφράζεται στην άθλια και τυχοδιωκτική δράση εργατοπατέρων, βουλευτικών γραφείων και κάθε λογής «υπευθύνων» που τσαλαπατάνε την αξιοπρέπεια των νέων ανθρώπων και εμπορεύονται την ανάγκη τους για δουλειά.


Όλες οι παραπάνω λογικές και πρακτικές έχουν και τους «άξιους» εκτελεστές τους, οι οποίοι θεωρούν ότι οι εργαζόμενοι θα πρέπει να νιώθουν τυχεροί που έχουν μία σύμβαση 4, 6 ή 12 μηνών. Λες και οι ανάγκες του κάθε εργαζόμενου, της κάθε οικογένειας έχει ημερομηνία λήξης. Θέλουν οι εργαζόμενοι να σβήσουν από τη συνείδησή τους τη μόνιμη και σταθερή δουλειά, να ξεγράψουν μία ζωή με αξιοπρέπεια, όπου δεν θα χρειάζεται να παρακαλάνε για το αυτονόητο.

Ο μόνος τρόπος να ευοδωθούν οι προσπάθειές τους είναι οι εργαζόμενοι να σκύψουν το κεφάλι και όχι απλά να αποδέχονται σιωπηλά την κατάσταση αυτή, αλλά να γίνουν και συνένοχοι στη σφαγή των εργασιακών δικαιωμάτων τους.

Σε αυτά τα πλαίσια εντάσσεται και η υποτιθέμενη ανακοίνωση των εργαζομένων της 24ης Εφορείας Βυζαντινών Αρχαιοτήτων, που βγήκε στον Τύπο, η οποία είναι σε ευθεία γραμμή με τις θέσεις που εξέφρασε ο Προϊστάμενος της Εφορείας και στέλεχος της ΝΔ Κακαβάς Γιώργος, με αφορμή την ανακοίνωση-καταγγελία του Π.Α.ΜΕ. για την κατάσταση που επικρατεί στους συμβασιούχους του ΥΠΠΟΤ αλλά και στη συγκεκριμένη Υπηρεσία. Συνέχεια αυτής της πρακτικής είναι και το κείμενο που κυκλοφορεί στους χώρους ανασκαφής, μία ημέρα μετά τη δημοσίευση τμήματός του, που εκ των υστέρων καλούνται να το υπογράψουν οι εργαζόμενοι που υποτίθεται το συνέταξαν.
 
Αυτοί που εμπνεύστηκαν και διακινούν αυτό το κείμενο, ουσιαστικά, καλούν τους εργαζόμενους να παραδεχθούν ότι καλώς δεν πληρώνονται στην ώρα τους, καλώς δεν έχουν δικαίωμα για επίσχεση, καλώς αμοίβονται με αυτά τα εξευτελιστικά μεροκάματα. Εν τέλει, τους καλούν να συνυπογράψουν ότι είναι λογικό να μην μπορούν να πληρώσουν το νοίκι τους, ότι είναι λογικό να ζουν με δανεικά, ότι είναι λογικό να μην μπορούν να συντηρήσουν αξιοπρεπώς την οικογένειά τους.

Κάθε εργαζόμενος πρέπει να βγάλει τα συμπεράσματά του, να μην σκύψει το κεφάλι σε πιέσεις και εκβιασμούς. Μόνος δρόμος για την εξασφάλιση καλύτερων συνθηκών δουλειάς και μόνιμης, σταθερής εργασίας είναι η συλλογική δράση και ο αγώνας για την υπεράσπιση του δίκιου μας.

Οι εργαζόμενοι, συμβασιούχοι και μόνιμοι σε όλους του χώρους πρέπει να δώσουν την απάντηση τους σε τέτοια φαινόμενα και μέσα από την συμπόρευση τους με το ταξικό εργατικό κίνημα, με την συσπείρωση τους στο ΠΑΜΕ, την κοινή δράση τους με τις συσπειρώσει της ΠΑΣΕΒΕ, της ΠΑΣΥ, της ΟΓΕ και του ΜΑΣ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες (κεφαλαία ή μικρά). Επίσης παρακαλούμε πολύ να μην γράφετε υβριστικά σχόλια. Πάντα υπάρχει τρόπος να περιγράψετε μία κακή κατάσταση χωρίς ύβρεις.

Σχόλια με λατινικούς ή άλλους χαρακτήρες, όπως επίσης σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά στο εξής θα διαγράφονται.

Παρακαλούμε λοιπόν τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε επίσης τα σχόλιά σας να είναι σχετικά με την ανάρτηση.

ΣΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτήσεων ιστολογίου