Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2013

ΦΘΙΩΤΙΔΑ: Απλήρωτοι στα 5μηνα του ΙΝΕ ΓΣΕΕ


   
Κινητοποίηση πραγματοποίησαν οι απολυμένοι και απλήρωτοι από τα εν λόγω 5μηνα.  

Συγκεντρώθηκαν στα γραφεία του ΙΝΕ ΓΣΕΕ Φθιώτιδας και με  πορεία κατέληξαν στην Περιφέρεια Στερεάς, όπου συναντήθηκαν με τον αντιπεριφερειάρχη Φθιώτιδας κ. Στάικο. Εξέφρασε την κατανόηση και τη συμπαράστασή του. 

Για τη λύση του προβλήματος όμως, ουσιαστικά, «έβγαλε την ουρά του απ’ έξω», ενώ υποσχέθηκε πως θα εξαντλήσει τις «γνωριμίες» και «διασυνδέσεις» του. 

Μαζί τους συμπορεύτηκαν συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ Φθιώτιδας, εκλεγμένοι στα ΔΣ του Εργατικού Κέντρου και της Ένωσης Εμποροϋπαλλήλων & Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Φθιώτιδας.

Το ΠΑΜΕ Φθιώτιδας εξέδωσε και τη σχετική ανακοίνωση που ακολουθεί:
  

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ


Καταγγέλλουμε το γεγονός ότι για μια ακόμη φορά εργαζόμενοι και πιο συγκεκριμένα οι εργαζόμενοι στους δήμους μέσω του ΙΝΕ - ΓΣΕΕ με 5μηνες συμβάσεις είναι απλήρωτοι. Ευθύνη έχει η ευρωενωσιακή κυβέρνηση, η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ που υλοποιεί αυτά τα προγράμματα καθώς και η πλειοψηφία της διοίκησης του Εργατικού κέντρου Φθιώτιδας ΠΑΣΚΕ – ΔΑΚΕ. Με την υλοποίηση αυτών των προγραμμάτων και στο νομό μας συμβάλει στην διαμόρφωση της σύγχρονης δουλείας σαν τρόπο αντιμετώπισης της ανεργίας.
Πρόκειται για εργασιακή περιπλάνηση που εδώ και χρόνια τυραννάει εργατικές λαϊκές οικογένειες, με περιστασιακή εργασία και χαμηλά μεροκάματα καλείται να καλύψει τις καθημερινές ανάγκες.
                   Δεν φτάνει που οι εργαζόμενοι σε αυτά τα προγράμματα δουλεύουν με μεροκάματα πείνας, είναι και απλήρωτοι.
Απαιτούμε να πληρωθούν άμεσα οι εργαζόμενοι.
 Οι εργαζόμενοι που απασχολούνται σε τέτοια προγράμματα στους δήμους καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες. Βάζουμε το ζήτημα της ανάγκης που υπάρχει για πλήρη και σταθερή εργασία για όλους.
                   Καλούμε την εργατική τάξη να πάρει την κατάσταση στα χέρια της, να οργανώσει την πάλη για όλα τα προβλήματα που την απασχολούν αλλά και να βάλει πλώρη για μια κοινωνία που θα ικανοποιεί τις σύγχρονες λαϊκές ανάγκες, χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο.


Γραμματεία Π.Α.ΜΕ. Φθιώτιδας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες (κεφαλαία ή μικρά). Επίσης παρακαλούμε πολύ να μην γράφετε υβριστικά σχόλια. Πάντα υπάρχει τρόπος να περιγράψετε μία κακή κατάσταση χωρίς ύβρεις.

Σχόλια με λατινικούς ή άλλους χαρακτήρες, όπως επίσης σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά στο εξής θα διαγράφονται.

Παρακαλούμε λοιπόν τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε επίσης τα σχόλιά σας να είναι σχετικά με την ανάρτηση.

ΣΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτήσεων ιστολογίου