Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου 2013

Δήλωση Β.Αποστόλου μετά τη συνάντηση με τον Υπ.Παιδείας για το ΤΕΙ Χαλκίδας


Ο Βαγγέλης Αποστόλου συμμετείχε σήμερα στην επίσκεψη φορέων της Εύβοιας στον Υπουργό Παιδείας για την επίδοση της ομόφωνης άποψης των σπουδαστών, καθηγητών, κατοίκων και φορέων του νομού για την παραμονή στο ίδρυμα του ΤΕΙ Χαλκίδας όλων των σχολών που έχει σήμερα.
  
Ο Υπουργός δεσμεύτηκε απέναντι στους εκπροσώπους της Εύβοιας ότι δεν θα φύγουν οι δύο μεγαλύτερες σχολές του ιδρύματος (Λογιστικής και ΣΔΟ) αλλά άφησε ανοικτό το θέμα του τμήματος Ηλεκτρολογίας
   
Σε σχέση με αυτή την εξέλιξη, ο Βαγγέλης Αποστόλου δήλωσε τα παρακάτω:
   

«Το τμήμα Ηλεκτρολογίας του ΤΕΙΧ υπερέχει απέναντι του αντίστοιχου τμήματος της Λαμίας στα κριτήρια: μάζας φοιτητικού πληθυσμού, αριθμού τμημάτων ανά σχολή, αριθμού διδακτικού προσωπικού, εξωστρέφειας, επιστημονικής έρευνας, αναλογίας φοιτητών/διδασκόντων, αποφοιτήσαντων ανά έτος, απορρόφησης αποφοίτων στον επαγγελματικό κλάδο, αναθεωρημένου προγράμματος σπουδών προσανατολισμένου προς τις νέες και αναδυόμενες τεχνολογίες (ενέργεια και τηλεπικοινωνίες), επαρκή και δυναμικά εργαστήρια με διεθνή αναγνώριση, συμφωνία με τις ανάγκες και τις δυνατότητες της εθνικής οικονομίας.
   
»Εκτός όλων αυτών έχει τη δεύτερη θέση μεταξύ των τμημάτων Ηλεκτρολογίας στις προτιμήσεις των υποψηφίων στις Εισαγωγικές Εξετάσεις (μετά το ΤΕΙ Πειραιά).
   
»Καλούμε τον Υπουργό ΠΑΙΠΘΑ να αποσύρει την πρότασή του για μεταφορά του τμήματος Ηλεκτρολογίας του ΤΕΙ Χαλκίδας στη Λαμία, διότι στερείται ακαδημαϊκής νομιμοποίησης, βλάπτει την τριτοβάθμια εκπαίδευση και την εθνική οικονομία, και παραβαίνει τα κριτήρια που το ίδιο το υπουργείο έχει θέσει. Δεν πρέπει το τμήμα Ηλεκτρολογίας του ΤΕΙ Χαλκίδας να γίνει η «Ιφιγένεια» στο βωμό μικροκομματικών και τοπικιστικών συμφερόντων. Επειδή το «δις εξαμαρτείν, ούκ ανδρός σοφού» καλούμε τον Υπουργό να μην επαναλάβει λάθη που έκαναν οι προκάτοχοί του. 
   
»Επιμένουμε επίσης στην ανάδειξη -και τυπικά -του ΤΕΙ Χαλκίδας σε κεντρικό ΤΕΙ Στερεάς Ελλάδας, αφού η θέση αυτή εκ των πραγμάτων σήμερα είναι δική του» 
  

1 σχόλιο:

  1. κ. Αποστόλου μια από τα ίδια είστε.....Δηλαδή κύριο για εσάς είναι που θα πάει η έδρα ή ότι δεν προβλέπεται καν χρηματοδότηση επαρκής για τα ΤΕΙ και τα ΑΕΙ; Ή μήπως νομίζουμε ότι αυτή θα είναι η μόνη φάση αλλαγής του χάρτη στην Εκπαίδευση. Στο επόμενο στάδιο που θα εξαφανιστούν και το τει χαλκίδας και το τει λαμίας να δούμε τι θα διεκδικείται. Και το λυπηρό είναι ότι είστε εκλεγμένος με το ΣΥΡΙΖΑ που έχει κρατήσει μια πολύ καλή στάση για το ζήτημα χωρίς να κοιτάει το δέντρο αλλά να χάνει το δάσος και χωρίς να βάζει τοπικιστικά ζητήματα και εσείς κάνετε σαν τους κλασσικούς ΠΑΣΟΚοΝεοδημοκράτες. απογοήτευση

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες (κεφαλαία ή μικρά). Επίσης παρακαλούμε πολύ να μην γράφετε υβριστικά σχόλια. Πάντα υπάρχει τρόπος να περιγράψετε μία κακή κατάσταση χωρίς ύβρεις.

Σχόλια με λατινικούς ή άλλους χαρακτήρες, όπως επίσης σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά στο εξής θα διαγράφονται.

Παρακαλούμε λοιπόν τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε επίσης τα σχόλιά σας να είναι σχετικά με την ανάρτηση.

ΣΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτήσεων ιστολογίου