Τρίτη 19 Φεβρουαρίου 2013

Απάντηση του Υπουργείου Εργασίας στην ερώτηση του Συμεών Κεδίκογλου για τη ΣΕΛΜΑΝ


Υψηλά πρόστιμα και πληθώρα μηνύσεων από την Επιθεώρηση Εργασίας καθώς και μη εξόφληση των προστίμων στην εφορία είναι ο απολογισμός του υπουργείου στην ερώτηση του Συμεών Κεδίκογλου για τη Σέλμαν, που συνοψίζει και το χαρακτήρα της διοίκησης της εν λόγω εταιρίας.

Στις 200.000 ευρώ περίπου ανέρχεται το κόστος των προστίμων που έχουν επιβληθεί, μόνο για το 2012 (!), πέραν των κυρώσεων των προηγούμενων ετών, από την Κοινωνική Επιθεώρηση Εύβοιας για παραβάσεις, όπως μη καταβολή δεδουλευμένων αποδοχών και μη καταβολή δώρου Χριστουγέννων. Επιπλέον, η Κοινωνική Επιθεώρηση Εύβοιας έχει υποβάλει και πληθώρα μηνύσεων κατά των υπευθύνων της εταιρίας, επίσης για παραβάσεις όπως μη καταβολή δεδουλευμένων, δώρου Χριστουγέννων, μη κατάθεση προγράμματος εργασίας μέχρι και για επέμβαση της εταιρίας στα εσωτερικά του Σωματείου των εργαζομένων. Τέλος, βεβαιώνεται και η μη εξόφληση των προστίμων προς την εφορία.

Τα παραπάνω στοιχεία επιβεβαιώνουν μια κακή διοίκηση που δεν σέβεται την εργατική νομοθεσία και τον εργαζόμενο, η οποία έχει καθυστερήσει πολλές φορές την καταβολή των δεδουλευμένων αποδοχών στους εργαζόμενους, ενώ «με διάφορες ενέργειες προσπάθησε να παρακωλύσει τη λειτουργία των συνδικαλιστικών οργάνων στο χώρο του εργοστασίου».

Ο Υπουργός Εργασίας όπως δεσμεύθηκε και στη συνάντηση που είχε με τον Συμεών Κεδίκογλου, εκπροσώπους των εργαζομένων της Σέλμαν και τον Πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου δεν σκοπεύει να υπογράψει την έγκριση για ομαδικές απολύσεις των 174 εργαζομένων σήμερα στο εργοστάσιο.

Ακολουθεί το κείμενο της απάντησης του Υπουργείου.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες (κεφαλαία ή μικρά). Επίσης παρακαλούμε πολύ να μην γράφετε υβριστικά σχόλια. Πάντα υπάρχει τρόπος να περιγράψετε μία κακή κατάσταση χωρίς ύβρεις.

Σχόλια με λατινικούς ή άλλους χαρακτήρες, όπως επίσης σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά στο εξής θα διαγράφονται.

Παρακαλούμε λοιπόν τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε επίσης τα σχόλιά σας να είναι σχετικά με την ανάρτηση.

ΣΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτήσεων ιστολογίου