Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2013

ΕΜΕΙΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΑΛΟΥΜΕ ΤΕΛΟΣ !


Δεν το ανεχόμαστε! Δεν ανεχόμαστε άλλο να ακούμε μέρα με τη μέρα νέα περιστατικά διατροφικών εγκλημάτων που διαπράττουν οι πολυεθνικές σε βάρος τής οικογένειάς μας!

Δεν ανεχόμαστε άλλον κιμά που χλιμιντρίζει στα «μοσχαρίσια» κεφτεδάκια και λαζάνια. Δεν ανεχόμαστε άλλες τρελές αγελάδες, άλλα κοτόπουλα με διοξίνη, άλλα βρεφικά γάλατα με τοξική μελαμίνη, άλλο ηλιέλαιο εμπλουτισμένο με ορυκτέλαιο, τα χαλασμένα αυγά, τα ληγμένα τρόφιμα, τα μεταλλαγμένα

Δεν ανεχόμαστε να μετράμε και την τελευταία δεκάρα από το άδειο μας πορτοφόλι για να αγοράσουμε πανάκριβο γάλα ή κρέας για τα παιδιά μας και να αναρωτιόμαστε τί τα ταΐζουμε.

Δεν ανεχόμαστε να έρχονται εκ των υστέρων οι αρμόδιοι φορείς για να ξεκινήσουν ελέγχους, που θα έπρεπε να κάνουν εντατικά, πριν από τη διάθεση των επικίνδυνων τροφίμων στην αγορά.

Δεν ανεχόμαστε να παραδέχονται εκπρόσωποι των αρμόδιων φορέων ότι δεν έχουν το προσωπικό για να διενεργήσουν τους απαραίτητους ελέγχους, όταν την ίδια ώρα μάς «ζαλίζουν» από τα κανάλια για το «υπεράριθμο δημόσιο» και την ανάγκη απολύσεων.

Δεν ανεχόμαστε την ομερτά της διαπλοκής του αστικού κράτους με τις πολυεθνικές, όπου το κράτος απλά δεν αγγίζει τις «καυτές πατάτες», που μπορεί να στοιχίσουν ένα απειροελάχιστο τμήμα από τα βουνά κερδών των επιχειρηματιών και συνειδητά επιλέγει το κόστος να το φορτώνει στο λαό.

Αξίζουμε μια καλύτερη ζωή. Και αυτήν πρέπει να διεκδικήσουμε. Με αγώνες, με σκληρή πάλη και  θυσίες. Θυσίες όμως για τη ζωή που αξίζει σε εμάς και τα παιδιά μας, όχι για τις φουσκωμένες τσέπες των καπιταλιστών.

Σήμερα υπάρχουν οι δυνατότητες όχι μόνο να μην πεινάει κανείς, αλλά και να τρέφεται σωστά. Ειδικά στην Ελλάδα, μια χώρα με τεράστιες δυνατότητες στην αγροτική και κτηνοτροφική παραγωγή, στην αλιεία κ.α. Οι διατροφικές ανάγκες του λαού θα μπορούσαν να καλύπτονται κοντά στο σύνολό τους. Η καπιταλιστική Ευρωένωση, οι κυβερνήσεις και τα κόμματά της δεν το επιτρέπουν.

Λύση υπάρχει. Να πάρουμε την υπόθεση στα χέρια μας. Με τη δική μας δύναμη. Να γίνουν λαϊκή περιουσία η γη και τα μονοπώλια. Με τη δική μας θέληση και εξουσία να αποφασίζουμε, ώστε να ικανοποιούνται οι λαϊκές ανάγκες και όχι οι καπιταλιστές, οι νόμοι και η εξουσία τους.

ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΚΑΙ ΑΝΔΡΕΣ, ΜΠΟΡΟΥΜΕ!   ΕΜΠΡΟΣ!

Λαμία        27/2/2013

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες (κεφαλαία ή μικρά). Επίσης παρακαλούμε πολύ να μην γράφετε υβριστικά σχόλια. Πάντα υπάρχει τρόπος να περιγράψετε μία κακή κατάσταση χωρίς ύβρεις.

Σχόλια με λατινικούς ή άλλους χαρακτήρες, όπως επίσης σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά στο εξής θα διαγράφονται.

Παρακαλούμε λοιπόν τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε επίσης τα σχόλιά σας να είναι σχετικά με την ανάρτηση.

ΣΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτήσεων ιστολογίου