Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2013

ΕΞΩ ΟΙ ΧΡΥΣΑΥΓΙΤΕΣ ΑΠΟ ΤΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ ΚΑΙ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ


Από το “Έξω τα κόμματα και τα συνδικάτα” στο στήσιμο “ακομμάτιστης” συνδικαλιστικής παράταξης της Χ. Α.

Ένας από τους διακηρυγμένους στόχους των ντόπιων και ξένων καπιταλιστών είναι οι μισθοί των 300 ευρώ και οι συντάξεις των 180 ευρώ, ώστε να είναι ανταγωνιστικότεροι(πιο κερδοφόροι) από τους ασιάτες αντιπάλους τους. Αυτό έχει ως προϋπόθεση το τσάκισμα και διάλυση του εργατικού, αγροτικού, λαϊκού κινήματος.

Γιαυτό, στον εργοδοτικό και κυβερνητικό συνδικαλισμό, έρχεται αρωγός η “αντισυστημική” νεοναζιστική Χρυσή Αυγή, κάνοντας ό,τι μεχρι τώρα υποκριτικά κατάγγελνε και αφόριζε.

Εξήγγειλε την ίδρυση -κατ' αρχήν στους αγρότες, στους ταξιτζήδες και σε άλλους κλάδους- “ακομμάτιστου φορέα που θα πρεσβεύει τα δίκαια των Ελλήνων αγροτών... (...) ...θα υπερασπίζεται τα δικαιώματα των Ελλήνων επαγγελματιών”. Δηλαδή, φορέας ακομμάτιστος από τις άλλες πολιτικές δυνάμεις, αλλά με χρυσαυγίτικο κράνος, ή, έστω πηλίκιο.

Δεν είναι απλά υποκριτές, είναι επικίνδυνοι για τα λαϊκά συμφέροντα. Αποδίδουν στους “τοκογλύφους” τις αιτίες της επίθεσης σε μισθούς και δικαιώματα. Αποφεύγουν ακόμα και να ονοματίσουν την Ευρωπαϊκή Ένωση,  το ΔΝΤ, την αστική τάξη και το αστικό κράτος που υπηρετεί -όπως και οι ίδιοι- τα συμφέροντα της τάξης που έχει την εξουσία.


Μιλάνε για Έλληνες, κρύβοντας: Ότι ο μεγαλοβιομήχανος Μποδοσάκης ήταν Έλληνας, αλλά θησαύρισε πουλώντας πυρομαχικά στον Κεμάλ κατά την τραγωδία της Μικρασιατικής εκστρατείας και καταστροφής. Ότι Ελληνικό είναι το καρτέλ του γάλακτος που έχει εξανδραποδίσει τους Έλληνες κτηνοτρόφους, παίρνοντας “μπιρ παρά” το γάλα, βυθίζοντάς τους στην απόγνωση. Ότι Ελληνική είναι η συγκεκριμένη αλυσίδα Σούπερ Μάρκετ που αγοράζει σε εξευτιλιστικές τιμές το κρέας των Ελλήνων αγελαδοτρόφων του Λιδορικίου και το μοσχοπουλάει στα μαγαζιά της. Ότι το ναυάγιο φέρνει μεν πλούτο στον Έλληνα εφοπλιστή, θάνατο δε, φτώχεια και ορφάνια στην οικογένεια του Έλληνα ναυτικού. 

Δεν είναι πατριώτες αυτοί και οι άλλοι κεφαλαιοκράτες, εφοπλιστές, τραπεζίτες, “επενδυτές”. Είναι παράσιτα που τρέφονται από τον ιδρώτα και το αίμα του λαού μας. Δεν είναι πατριώτες όσοι διακηρύσσουν ότι μπορει να μετατραπεί ο καπτιαλιστής και ο καπιταλισμός σε υγιή, πατριωτικό, φιλολαϊκό και ν' απαρνηθεί τα κέρδη του προς όφελος της κοινωνίας. Αν ήταν δυνατό, θα το είχαν καταφέρει τα αστικά κόμματα και δεν θα περίμεναν τη συνδρομή του οπορτουνισμού και του εθνικισμού στον πειθαναγκασμό του λαού. 

Πατριωτισμός σήμερα είναι η υπεράσπιση των λαϊκών συμφερόντων, η πάλη μέχρι να πάρει ο λαός στα χέρια του την εξουσία και να διαθέτει τον πλούτο που παράγει για την ικανοποίηση των αναγκών του.

Διαχρονικά, υπηρεσίες στο εκμεταλλευτικό σύστημα προσφέρει ο φασισμός. Και σήμερα το ίδιο. Κατ' επιταγή των αστών, θα διαχωρίσει τους βιοπαλαιστές και τους εργάτες  ανάλογα με την καταγωγή, τη φυλή, το θρήσκευμα, διασπώντας τους. Θα αδυνατίσει τον αγώνα τους, προς όφελος των αφεντικών.

Είναι μια πρόσθετη υπηρεσία της Χ. Α. στη μεγαλοεργοδοσία, κοντά σε μια σειρά άλλες. Ήδη πείρα υπάρχει από τη δράση της σαν ρόπαλο της άρχουσας τάξης.

Εργαζόμενοι, άνεργοι, συνταξιούχοι, νέοι, γυναίκες, μακριά από τη φασιστική μούχλα και τη ναζιστική χολέρα! Εσείς και τα δικαιώματά σας είστε ο παραγματικός τους στόχος! Απομονώστε τους!

ΕΞΩ ΟΙ ΧΡΥΣΑΥΓΙΤΕΣ ΑΠΟ ΤΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ ΚΑΙ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ 
  

ΛΑΜΙΑ                                               27/2/2013

1 σχόλιο:

  1. ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΠΡΟΔΟΤΙΚΟ ΚΑΙ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΚΕ. ΜΙΑ ΖΩΗ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ. ΟΙ ΚΟΥΜΟΥΝΙΣΤΕΣ ΑΚΟΜΑ ΖΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ ΣΦΑΓΕΑ ΣΤΑΛΙΝ ΚΑΙ ΛΕΝΙΝ. ΔΥΣΤΥΧΩΣ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΕΞΟΛΟΘΡΕΥΣΕ ΟΛΟΥΣ ΣΤΟΝ ΣΥΜΜΟΡΙΤΟΠΟΛΕΜΟ. ΜΙΛΑΝΕ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΠΟΛΙΦΑΔΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες (κεφαλαία ή μικρά). Επίσης παρακαλούμε πολύ να μην γράφετε υβριστικά σχόλια. Πάντα υπάρχει τρόπος να περιγράψετε μία κακή κατάσταση χωρίς ύβρεις.

Σχόλια με λατινικούς ή άλλους χαρακτήρες, όπως επίσης σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά στο εξής θα διαγράφονται.

Παρακαλούμε λοιπόν τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε επίσης τα σχόλιά σας να είναι σχετικά με την ανάρτηση.

ΣΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτήσεων ιστολογίου