Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2013

Εορτασμός της Ημέρας Μνήμης Εθνικών Ευεργετών στη Λαμία

Η Ημέρα Μνήμης Εθνικών Ευεργετών που σήμερα γιορτάζουμε αποτελεί την έμπρακτη αναγνώριση της μεγαλοψυχίας, της γενναιοδωρίας, του αλτρουισμού και της αυτοθυσίας των Ελλήνων που σε εποχές δύσκολες για τον τόπο δώρισαν μέρος ή όλη την περιουσία τους για την οικονομική και κοινωνική πρόοδο της πατρίδας μας. 

Η δημιουργία κοινωφελών έργων από τη διάθεση μεγάλων χρηματικών ποσών κατέδειξε πως η έντονη φιλοπατρία και η ελληνική ψυχή μεγαλούργησε επιδεικνύοντας υψηλές αξίες και ιδανικά που συνυφαίνονται στενά με την ελληνική ταυτότητα.

Στα πλαίσια του εορτασμού της Ημέρας Μνήμης Εθνικών Ευεργετών η βουλευτής Φθιώτιδας κα Ελένη Μακρή-Θεοδώρου κατέθεσε στεφάνι ως εκπρόσωπος της Βουλής των Ελλήνων.  


Μετά το πέρας των εκδηλώσεων η βουλευτής δήλωσε ότι
«η  θύμηση και η απόδοση τιμής σε όλους τους μεγάλους ευεργέτες, είναι από κάθε άποψη όχι απλά χρέος τιμής αλλά και επιβεβλημένη, ιδιαίτερα στις δύσκολες μέρες που βιώνει σήμερα η χώρα λόγω των συγκυριών και των νέων προκλήσεων που καλείται να αντιμετωπίσει. 


»Μεγάλος προβληματισμός προκαλείται δε και από το γεγονός ότι η έννοια της ευεργεσίας και της προσφοράς, όχι απλώς έχει αλλάξει μορφή χωρίς να αναδεικνύεται πλέον αναλλοίωτη η αξία της, αλλά ακόμα και εκείνοι που δύνανται να στηρίξουν το έθνος  λειτουργώντας ως μοχλός ώθησης και επιτάχυνσης, δεν αποδεικνύουν στην πράξη αυτή τους τη δυνατότητα.»


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες (κεφαλαία ή μικρά). Επίσης παρακαλούμε πολύ να μην γράφετε υβριστικά σχόλια. Πάντα υπάρχει τρόπος να περιγράψετε μία κακή κατάσταση χωρίς ύβρεις.

Σχόλια με λατινικούς ή άλλους χαρακτήρες, όπως επίσης σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά στο εξής θα διαγράφονται.

Παρακαλούμε λοιπόν τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε επίσης τα σχόλιά σας να είναι σχετικά με την ανάρτηση.

ΣΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτήσεων ιστολογίου