Σάββατο 6 Φεβρουαρίου 2016

ΤΑ 10 ΣΥΝΗΘΕΣΤΕΡΑ ΛΑΘΗ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΜΕ ΣΕ ΜΙΑ ΣΧΕΣΗ


[ Της ΖΩΗΣ ΖΕΡΒΑ ]



Πολλές φορές αλλιώς μπαίνουμε , αλλιώς παρουσιαζόμαστε κι αλλιώς βγαίνουμε από μια σχέση .

Λογικό είναι να αλλάζουμε στην πάροδο του χρόνου όχι όμως και να γινόμαστε αγνώριστοι.
Κάθε άνθρωπος είναι διαφορετικός όπως και κάθε σχέση .

Είναι ένα ταξίδι που μας καλεί να ανακαλύψουμε τον εαυτό μας και τον σύντροφό μας και να βρούμε έναν τρόπο να λειτουργούμε αρμονικά δημιουργώντας όμορφες στιγμές και κοινές αναμνήσεις .

Ας δούμε όμως τα 10 συνηθέστερα λάθη που οδηγούν τη σχέση μας στην καταστροφή της .

1.       Παρουσιάζουμε μία ψεύτικη βελτιωμένη εικόνα του εαυτού μας κι απαιτούμε ο άλλος να μας δεχτεί για αυτό που είμαστε. Δύσκολο κι ας είμαστε αντικειμενικοί , τι να δεχτεί; Το ψέμα; Και μετά μοιραία θα ειπωθεί το δεν είσαι το άτομο που γνώρισα κι ερωτεύτηκα . Με αυτό τον τρόπο στερούμε από τον άλλο την ευκαιρία να μας γνωρίσει και να έρθει πιο κοντά μας ή να δει ότι δεν ταιριάζουμε και να επιλέξει μόνο του εάν θα ήθελε ή όχι να προσπαθήσει μια σχέση με εμάς.


2.       Προσπαθούμε με ύπουλα μέσα να επιβληθούμε στον χώρο του και να δηλώσουμε την παρουσία μας στη ζωή του. Προσοχή γιατί αν πάρει θάρρος και το άλλο άτομο και κάνει το ίδιο δεν θα φταίει , όπως δεν θα φταίει κι αν τρομάξει κι εξαφανιστεί. Μπες στη θέση του , φαντάσου ξαφνικά το σπίτι σου να αποκτά ξένα αντικείμενα και στη ζωή σου να εισβάλει ο άλλος άκομψα και χωρίς πρόσκληση.

3.       Είτε προσπαθούμε να τα πούμε όλα είτε τίποτα για να υπάρξει μυστήριο, μήπως καλύτερα να υπάρξει ισορροπία και να ειπωθεί ότι θέλετε σε φυσιολογικά πλαίσια, δεν χρειάζεται ούτε να μάθει όλα τα παιδικά σου τραύματα ούτε τις ιστορίες από τον στρατό, αλλά ούτε και για την προηγούμενη σχέση σου κι όσες άλλες προηγήθηκαν από τα πρώτα αναγνωριστικά ραντεβού. Θέλει να γνωρίσει εσένα στο τώρα σου , κι όσο κι αν το τώρα σου είναι στιγμές από το παρελθόν σου δεν χρειάζεται να τις αποκαλύψεις όλες αμέσως, άσε το παιχνίδι του φλερτ να εξελιχθεί όμορφα κι ομαλά με τον καιρό .

4.       Μην ψαχουλεύεις το παρελθόν του νέου σου δεσμού , μπορεί να σε οδηγήσει σε λανθασμένες απόψεις για το άτομό του . Ο λόγος που χώρισε παρελθοντικά ή οι προηγούμενες σχέσεις του δεν έχουν κανένα λόγο να επηρεάσουν τη δική σας . Είναι αυτόνομη κι εσύ είσαι διαφορετικό άτομο , Η συμπεριφορά του δεν βασίζετε σε σχέδια και στρατηγικές αλλά στο πως θα φερθείς εσύ , πόσο θα σεβαστείς την σχέση , το άτομο , τον χώρο και τον χρόνο του.

5.       Μην ψαχουλεύεις το σπίτι , τα συρτάρια , το κινητό κι ότι άλλο βρεθεί μπροστά σου . Από τη μία παραβιάζεις τον προσωπικό χώρου του άλλου , μαζί και την εμπιστοσύνη του . Κι από την άλλη δεν υπάρχει διακριτικός τρόπος να τον ρωτήσεις για ότι κι αν βρεις. Μπορεί να τσακωθείς με τη σχέση σου για κάτι άνευ σημασίας απλά και μόνο γιατί το παρεξήγησες .

6.       Όπως πριν μπεις στη σχέση είχες τη ζωή , τη δουλειά , τις παρέες και τους φίλους σου έτσι είχε και ο άλλος .Μην προσπαθήσεις να αποκόψεις τον δεσμό σου από τη ζωή του . Φαντάσου να έκανε το ίδιο σε εσένα πόσο θα επαναστατούσες και τι πίεση θα ένιωθες .Είναι ωραίο και σωστό να βρίσκετε χρόνο για τους δυο σας αλλά μην ξεχνάτε και τον κύκλο σας ούτε τις υποχρεώσεις σας σαν άτομο . Βγείτε και με τους φίλους σας μια φορά θα δείτε πόσο καλό θα κάνει και στη σχέση σας , θα δώσετε  χρόνο ο ένας στον άλλο για να σας λείψει .

7.       Τα πάντα μαζί !!! δεν γίνετε αυτό . Γίνετε η ζωή του ενός να εισβάλει στου άλλου και κάποια στιγμή οι φίλοι και οι παρέες  σας να είναι κοινοί αλλά μην το βιάσετε .Αφήστε το να εξελιχθεί και μην ξεχνάτε ότι οι φίλοι του δεσμού σας  ήταν πρώτα δικοί του και σε περίπτωση τσακωμού ή χωρισμού θα είναι πάλι δικοί του. Σεβαστείτε το .

8.       Γονείς !!! sos και το λέω με αγάπη αν δεν υπάρχει λόγος γνωριμίας ή αν δεν σας ζητηθεί μην πιέζετε καταστάσεις , θα φέρετε σε πολύ δύσκολη θέση το άλλο άτομο όπως και την οικογένεια του .Δηλαδή , τι ; Οι γονείς σας γνωρίζουν κάθε άτομο που έχετε κάνει σχέση; Μήπως απλά προσπαθείτε να εδραιώσετε τη θέση σας στη ζωή του; Κι αν ναι , είστε σίγουροι ότι έτσι εδραιώνετε τη θέση σας και  στην καρδιά του ή μήπως απλά το τρομοκρατείτε;

9.       Γκρίνια , πίεση , μουρμούρα , κλάματα . Απλά αποφύγετε τα !!!! Δεν θα κερδίσετε τίποτα πέρα από το να κουράσετε τον σύντροφο σας . Αν πετύχετε έτσι τον σκοπό σας να θυμάστε ότι και πάλι δεν πήρατε αυτό που θέλατε απλά το επιβάλατε στον άλλο. Κι ακόμα κι αν έπιασε τώρα δεν θα πιάνει για πάντα .

10.   Υπάρχουν δύο τρόποι, ο δικός μου κι ο λάθος!!! Δεν μπορεί η σχέση σου να έχει πάντα λάθος και να φορτώνεις τον άνθρωπό σου με προσβολές κι ενοχές .Κι αν είναι έτσι κάνε μια χάρη και στους δυο σας . χώρισε για να είστε και οι δύο πιο ευτυχισμένοι.

Γενικά μην απαιτείς από τον άλλο να είναι ότι εσύ φαντάστηκες , μην προσπαθείς να τον αλλάξεις , σεβάσου τον και θα σε σεβαστεί , απέφυγε καβγάδες κι εντάσεις . Μην του επιβάλεις την παρουσία ή την απουσία σου. Μην χρησιμοποιείς κόλπα που σίγουρα θα προσπάθησαν κι άλλα άτομα πριν από εσένα και από ότι βλέπεις    - για να είναι μαζί σου - δεν έπιασαν. Δείξε ποιος πραγματικά είσαι σαν άνθρωπος χωρίς υπερβολές , ακόμα και κάτι που δεν σου αρέσει σε εσένα ο άλλος μπορεί να το βρει γοητευτικό .

Δώσε στον  άλλο την ευκαιρία να είναι μαζί σου από επιλογή του κι όχι από άγνοια .

7 σχόλια:

  1. Αν και λένε πως δεν υπάρχουν κανόνες για μια σχέση πως θα πετύχει αυτά που διάβασα είναι αυτά που πρέπει να γίνουν για να παραμείνει σε μια ισορροπία και να μπορούμε να μην παραβιάζουμε την προσωπικότητα της σχέσης γιατί έτσι ΜΟΝΟ θα δείξεις ότι ΕΜΠΙΣΤΕΥΕΣΑΙ και μπορεί να υπάρξει στο μέλλον!!!!

    ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΟ ΑΡΘΡΟ ΖΩΗ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ενδιαφέρον απόψεις... Αλλά άντε να βρεις άνθρωπο να υποχωρήσει στις μέρες μας. Εγωισμός στο έπακρο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο καθένας δέχεται την αγάπη που του αξίζει!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ο καθένας δέχεται την αγάπη που νομίζει πως του αξίζει ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μπράβο Ζωη σωστό και μελετημένο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΕΓΩΙΣΜΟΣ: Ο ΚΑΡΚΙΝΟΣ ΤΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Πάρα πολύ σωστή προσέγγιση!!!Συμφωνώ απόλυτα μπράβο Ζωή!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες (κεφαλαία ή μικρά). Επίσης παρακαλούμε πολύ να μην γράφετε υβριστικά σχόλια. Πάντα υπάρχει τρόπος να περιγράψετε μία κακή κατάσταση χωρίς ύβρεις.

Σχόλια με λατινικούς ή άλλους χαρακτήρες, όπως επίσης σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά στο εξής θα διαγράφονται.

Παρακαλούμε λοιπόν τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε επίσης τα σχόλιά σας να είναι σχετικά με την ανάρτηση.

ΣΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτήσεων ιστολογίου