Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου 2016

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΜΠΛΟΚΩΝ: Συνεχίζουμε στον ίδιο δρόμο!




ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΜΠΛΟΚΩΝ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Συνεχίζουμε στον ίδιο δρόμο!

Χαιρετίζουμε τις δεκάδες χιλιάδες αγρότες από όλη την Ελλάδα, εργατοϋπάλληλους, άνεργους και συνταξιούχους, επαγγελματίες, έμπορους και βιοτέχνες, επιστήμονες, νέους και γυναίκες που πήραν μέρος στα μεγαλειώδη αγωνιστικά συλλαλητήρια που πραγματοποιήθηκαν την Παρασκευή 12 και το Σάββατο 13 Φλεβάρη 2016 στην πλατεία Συντάγματος, στην Αθήνα.

Με την οργάνωση αυτής της μεγάλης κινητοποίησης στην πρωτεύουσα της χώρας αποδείξαμε ότι μπορούμε, με επιτυχία, να συντονίζουμε σε πανελλαδικό επίπεδο και να  κλιμακώνουμε τον αγώνα μας, εναλλάσσοντας τις μορφές πάλης, ώστε να απαντάμε στις μεθοδεύσεις και τις κινήσεις της κυβέρνησης που στόχο έχουν να υπονομεύσουν, να ξεστρατίσουν και να σταματήσουν τον αγώνα μας. Κι αυτή η επιτυχία έχει πολύ μεγάλη σημασία, είναι ένα “σταθερό δεδομένο” και για τη συνέχεια.

Δηλώνουμε προς πάσα κατεύθυνση ότι είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε την πάλη μας, να την κλιμακώνουμε όποτε κι όπως χρειαστεί, με διάφορες μορφές και δεν πρόκειται να κάνουμε πίσω από την αγωνιστική διεκδίκηση των δίκαιων και ζωτικών αιτημάτων μας.
       

   Η αγωνιστική μας αποφασιστικότητα και ο αγωνιστικός συντονισμός με τους εργαζόμενους και τα άλλα λαϊκά στρώματα δεν επέτρεψαν, μέχρι τώρα, στην κυβέρνηση να φέρει το ασφαλιστικό για ψήφιση στη Βουλή. Θα συνεχίσουμε στον ίδιο δρόμο, προειδοποιώντας την κυβέρνηση ότι όποτε και να φέρει αυτό το ασφαλιστικό τερατούργημα για ψήφιση θα μας βρίσκει αγωνιστικά μπροστά της.

Δεν πρόκειται να κουραστούμε ν' αγωνιζόμαστε.  Κι ας  μην κάνει το λάθος να νομίζει ότι, επειδή σε λίγο καιρό ανοίγουν οι δουλειές για τη νέα καλλιεργητική περίοδο, θα παρατήσουμε τον αγώνα και θα βρει ανοιχτούς τους δρόμους να περάσει τα μέτρα εξόντωσής μας.
  
        Επιμένει η κυβέρνηση να μας κατηγορεί ότι αρνούμαστε το διάλογο. Εξαρχής ξεκαθαρίσαμε ότι σε διάλογο για “το πόσο βαθιά θα μπει το μαχαίρι της αντιλαϊκής πολιτικής της κυβέρνησης και της  ΕΕ στο λαιμό μας” δεν θα πάμε. Γι' αυτό η κυβέρνηση ας συζητήσει με τους διάφορους “προθύμους” που αλληλοσπρώχνονται για το ποιός θα πρωτοανέβει τα σκαλιά του Μαξίμου  κι ύστερα, μερικοί από αυτούς έχουν το θράσος να κατηγορούν εμάς ότι θέλουμε “να τα βρούμε με την κυβέρνηση για να ξεφουσκώσει ο αγώνας”.       
  
Ζητήσαμε από την κυβέρνηση ν' αποσυρθεί το σχέδιο για το ασφαλιστικό, να καταργηθούν τα μέτρα για το φορολογικό και το κόστος παραγωγής που έχουν ήδη ψηφιστεί ως προαπαιτούμενα του τρίτου μνημονίου κι εφαρμόζονται, (φόρος από το πρώτο ευρώ του εισοδήματος, φορολόγηση με τεκμήρια διαβίωσης, αύξηση στο 23% του ΦΠΑ στα αγροτικά μέσα και εφόδια) και μετά να γίνει συζήτηση. Όχι, όμως, στη βάση των εξοντωτικών κυβερνητικών σχεδίων, αλλά για την ικανοποίηση των συγκεκριμένων αιτημάτων που προβάλλουμε κι αφορούν στην επιβίωση των μικρομεσαίων αγροτών. Για παράδειγμα ζητάμε κατάργηση τεκμηρίων και να υπάρχει αφορολόγητο για τους αγρότες και για όλους. Επιμένουμε σ' αυτή την εύλογη απαίτησή μας, αλλά η κυβέρνηση δεν μας απαντάει αν θα υπάρξει αφορολόγητο και πόσο και μας κατηγορεί κι από πάνω ότι είμαστε κατά του διαλόγου.

Όμως, εμείς κοντά στον ένα μήνα που βρισκόμαστε στα μπλόκα, διάλογο κάνουμε. Με τους εργαζόμενους και τα άλλα λαϊκά στρώματα, τους συμμάχους μας, με τους οποίους έχουμε τον ίδιο αντίπαλο, κοινά προβλήματα και αιτήματα. Διάλογο κάνει και η κυβέρνηση τόσο καιρό, αλλά με τους δικούς της συμμάχους και δικούς μας αντιπάλους: Την ΕΕ και το ΔΝΤ που ζητούν ακόμα σκληρότερα αντιλαϊκά μέτρα, τους εμποροβιομήχανους και τα μονοπώλια που εκμεταλλεύονται τον μόχθο μας.

Διαμηνύουμε  προς την κυβέρνηση και σ' όλους όσοι, με διάφορους, τρόπους, την σιγοντάρουν ότι πίσω δεν πρόκειται να κάνουμε. Με σκυμμένο το κεφάλι δεν πρόκειται ν’ αποχωρήσουμε..


ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ, ΘΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ...


  


2 σχόλια:

  1. Η ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ(?!) ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΜΠΛΟΚΩΝ ΤΟΥ ΚΚΕ ΠΟΙΑ ΑΚΡΙΒΩΣ ΜΠΛΟΚΑ ΕΚΠΡΟΣΩΠΕΙ??? ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΑ ΤΑ ΜΠΛΟΚΑ???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΤΟΥ ΠΕΡΙΣΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΜΠΟΥΤΑ .ΟΛΗ Η ΔΗΘΕΝ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΚΑΙ ΕΧΘΡΟΙ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΜΑΣ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες (κεφαλαία ή μικρά). Επίσης παρακαλούμε πολύ να μην γράφετε υβριστικά σχόλια. Πάντα υπάρχει τρόπος να περιγράψετε μία κακή κατάσταση χωρίς ύβρεις.

Σχόλια με λατινικούς ή άλλους χαρακτήρες, όπως επίσης σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά στο εξής θα διαγράφονται.

Παρακαλούμε λοιπόν τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε επίσης τα σχόλιά σας να είναι σχετικά με την ανάρτηση.

ΣΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτήσεων ιστολογίου