Πέμπτη 19 Μαΐου 2011

Αυτή είναι η Ελλάδα του 2011!!! Αυτός είναι ο πολιτισμός μας στην Αταλάντη!!!

Με ένα μακάβριο θέαμα ήρθαμε αντιμέτωποι σήμερα το πρωί μετά από κλήση συμπολίτη μας στις 11:00 που βρήκε αυτό το καημένο σκυλάκι να σπαρταράει.  
 

Φόλα!!! Σαν σύλλογος κάναμε ότι μπορούσαμε για να το σώσουμε… μέχρι τις 17:20 βασανιζόταν και προσπαθούσε να κρατηθεί ζωντανό αλλά δυστυχώς δεν τα κατάφερε. Μπορείς να χαρείς τώρα υπάνθρωπε που αποφάσισες να του στερήσεις την ζωή με αυτό τον ύπουλο και βασανιστικό τρόπο!!!

Αυτή είναι η Ελλάδα του 2011, η χώρα που γέννησε τον πολιτισμό, που έγινε παγκόσμια γνωστή ως η πόλη που εμπνεύστηκε τη δημοκρατία, η χώρα όπου η παιδεία υποτίθεται πήρε μορφή.
 
Τι αστείο! Σε ποιά ζωή έγιναν όλα αυτά; Σε ποιόν πλανήτη; Ντρέπομαι που είμαι Ελληνίδα, γιατί δυστυχώς αυτήν την κληρονομιά που μας άφησαν οι πρόγονοι μας, τον πολιτισμό, εμείς δεν τον συντηρήσαμε και δεν τον μεταγγίσαμε στις επόμενες γενιές. Ξεθώριασε και χάθηκε στον χρόνο και μαζί του πήρε και τις αρχές και τις ηθικές αξίες. Αυτό είμαστε οι Έλληνες. Καυχιόμαστε ότι κάποτε γεννήσαμε τον πολιτισμό και πουλάμε μούρη στις πλάτες των προγόνων μας, την ώρα που η Ευρώπη μας κλέβει την πρωτιά, στην πρόοδο, στην εξέλιξη , και σε κάθε άλλη έκφανση της πολυδιάστατης ζωής μας.

Γιατί πράγμα μπορεί να νιώθει περήφανη σήμερα η Ελλάδα; Σήμερα. Όχι τότε που στους δρόμους της Αθήνας γεννιόταν η φιλοσοφία και άνθρωποι απλοί, σεμνοί, ταπεινοί, κατέληξαν να είναι παγκοσμίου φήμης προσωπικότητες και πέρασαν στην ιστορία χάρη στο πνεύμα, την αφυΐα και την έμφυτη καλλιέργεια τους. Σήμερα. Σήμερα που η Ελλάδα γεμίζει από τα πτώματα ζώων που φολιάστηκαν από στυγνούς δολοφόνους, άκαρδους, απολίτιστους, λαθροβίωτους παλιάτσους, βάρβαρους δίποδους αλήτες.
 
Πόσο ντροπή θα ένιωθαν για μας οι πρόγονοι μας. Πόσο ξευτίλα πρέπει να νιώθουμε και εμείς οι ίδιοι για την κατάντια μας. Έχουμε απορροφηθεί στα οικονομικά προβλήματα μας, και στην οικονομική κρίση. Μόνο το πως θα βγάλουμε και το πως θα σώσουμε τα λεφτά μας μας απασχολεί. Κανείς δεν βλέπει πως η οικονομική κρίση είναι αποτέλεσμα μίας γενικότερης υπαρξιακής κρίσης που περνάμε σαν λαός; Κανείς δεν βλέπει πως καταντήσαμε στο σημείο αυτό που έχουμε φτάσει καθώς αγνοούμε πλέον έννοιες όπως αυτή του σεβασμού, της παιδείας, της δημοκρατίας, της αρετής, της ταπεινότητας, της σύνεσης. Δεν καταλαβαίνει κανείς πως έχουμε καταλήξει να είμαστε ένας διεφθαρμένος και διαβρωμένος λαός;
 
Ο τρόπος που σεβόμαστε ή δεν σεβόμαστε την όποια άλλη μορφή ζωής πλην της ανθρώπινης , μαρτυρά πολλά για την πνευματική κατάσταση ενός λαού. Και εμείς είμαστε πνευματικά ανάπηροι.

Ως πότε θα είμαστε τόσο εγωιστές για να νομίζουμε ότι η γη μας ανήκει; Ως πότε θα περνιόμαστε για τα ανώτερα όντα του πλανήτη και θα αποφασίζουμε για τις ζωές των άλλων πλασμάτων γιατί απλά δεν μας αρέσει να τα βλέπουμε; Η πόλη είναι βρώμικη γιατί είναι βρωμιάρηδες αυτή που δεν την φροντίζουν, όχι γιατί κυκλοφορούν αδέσποτα ζώα που οι βρωμιάρηδες άνθρωποι παράτησαν στους δρόμους. Αλλάξτε την αιτία λοιπόν και όχι το αποτέλεσμα. Δεν είναι τρόπος αυτός που επιλέξατε για να καθαρίσετε το οπτικό σας πεδίο. Αν θέλετε να μειωθούν τα αδέσποτα, βοηθήστε τα σωματεία να προβούν σε έναν πρόγραμμα ελέγχου πληθυσμού των ζώων μέσω στειρώσεων όχι μέσω θανάτου.

Η όποια κακοποίηση ζώου είναι έγκλημα και τιμωρείτε από τον νόμο με ποινή φυλάκισης ή χρηματικό πρόστιμο ή και τα δύο μαζί.


Ηρώ Κασσώτη

1 σχόλιο:

  1. και εγω ειμαι κατα της φολας ...αλλα βρε παιδια εσεις σαν συλλογος γιατι δεν κανετε κατι??μαζεψτε αυτες τις ψυχες απο τον δρομο σε ενα μερος που θα βρητε σαν συλλογος και ταιστε τα και φροντιστε τα ....να μην γυρνανε στους δρομους ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες (κεφαλαία ή μικρά). Επίσης παρακαλούμε πολύ να μην γράφετε υβριστικά σχόλια. Πάντα υπάρχει τρόπος να περιγράψετε μία κακή κατάσταση χωρίς ύβρεις.

Σχόλια με λατινικούς ή άλλους χαρακτήρες, όπως επίσης σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά στο εξής θα διαγράφονται.

Παρακαλούμε λοιπόν τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε επίσης τα σχόλιά σας να είναι σχετικά με την ανάρτηση.

ΣΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτήσεων ιστολογίου