Τετάρτη 18 Μαΐου 2011

Συμεών Κεδίκογλου: «Επιτέλους μια ασφαλής, συγκεκριμένη και οριστική λύση για την υδροδότηση της κεντρικής Εύβοιας»


Ο Συμεών Κεδίκογλου συμμετείχε στη σύσκεψη υπό την Υπουργό Περιβάλλοντος κ. Τ.Μπιρμπίλη με βουλευτές του νομού, τους δημάρχους Χαλκίδας, Μεσσαπίων, Σχηματαρίου, τις ηγεσίες της αιρετής και αποκεντρωμένης Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και υπηρεσιακούς παράγοντες του υπουργείου και της ΕΥΔΑΠ. 
 
Θέμα της σύσκεψης ήταν η παρουσίαση από το υπουργείο της πρότασής του για την ασφαλή ύδρευση της ευρύτερης περιοχής των Δήμων Μεσσαπίων και Χαλκιδέων, με την εγγύηση της ΕΥΔΑΠ.

Ο βουλευτής στην τοποθέτησή του τόνισε ότι είναι σημαντικό να αντιληφθούμε ότι πρόκειται για μια ασφαλή λύση, με συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα, αξιόπιστη, αφού φέρει την εγγύηση της ΕΥΔΑΠ και διαχρονική. Η δε ένταξή του έργου στο ΕΠΠΕΡΑΑ είναι εξασφαλισμένη και άρα η χρηματοδότησή του, ενώ επί της ουσίας πρόκειται για απλό,  γραμμικό έργο, το οποίο εκτιμάται να διαρκέσει ενάμιση χρόνο με ολοκλήρωση πριν τη χρονιά – σταθμό για το ΕΣΠΑ, το 2014.


Ο κ. Κεδίκογλου σχολίασε ότι προφανώς δεν πρέπει να αφήσουμε την ευκαιρία να πάει χαμένη και να αγκαλιάσουμε όλοι το έργο. Να συμφωνήσουμε εδώ και τώρα αν θέλουμε ή όχι να προχωρήσουμε με αυτή τη λύση, και αν αυτό τελικά συμφωνηθεί, να μην βρεθούμε στο μέλλον αντιμέτωποι με το φαινόμενο να ξεπηδούν αντιδράσεις και αντιστάσεις από φορείς που θα φέρουν προσκόμματα στο έργο.

Το θέμα εξάλλου είχε αναδείξει προ μηνών σε επίκαιρη ερώτησή του στη Βουλή προς τον Αναπληρωτή Υπουργό κ. Σηφουνάκη, εκθέτοντας τα πλεονεκτήματα της πρότασης για ύδρευση της περιοχής με νερό καταλληλότητας από την ΕΥΔΑΠ, κατόπιν επαφών που είχε με την ηγεσία της επιχείρησης.

Κατά τη σύσκεψη, οι φορείς συμφώνησαν με την πρόταση. Ειδικά για το δήμο Μεσσαπίων, ο δήμαρχος πρότεινε να ξεκινήσει παράλληλα και η μεσοπρόθεσμη λύση για την ύδρευση, ύψους 3,5εκατ. ευρώ, την οποία και κατέθεσε στο υπουργείο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες (κεφαλαία ή μικρά). Επίσης παρακαλούμε πολύ να μην γράφετε υβριστικά σχόλια. Πάντα υπάρχει τρόπος να περιγράψετε μία κακή κατάσταση χωρίς ύβρεις.

Σχόλια με λατινικούς ή άλλους χαρακτήρες, όπως επίσης σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά στο εξής θα διαγράφονται.

Παρακαλούμε λοιπόν τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε επίσης τα σχόλιά σας να είναι σχετικά με την ανάρτηση.

ΣΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτήσεων ιστολογίου