Κυριακή 15 Μαΐου 2011

Δραστική… πρόληψη


ΕΚΛΑΨΕ η Ελλάδα για τα δυο δολοφονημένα παιδιά της ΔΙ.ΑΣ, ανατρίχιασε με τους κανίβαλους που χτυπούσαν βάρβαρα τον 30/χρονο, αγωνιά για το θύμα στη λαϊκή. Με την… κουκούλα να ολοκληρώνει τον κύκλο της στη χώρα των ηρωισμών και των αθλιοτήτων. Έκανε τη «δουλειά» του ο κουκουλοφόρος της Κατοχής, συνεχίζει ο σημερινός με τη μολότοφ ακόμα και στο… παζάρι. Δεν σκιάχτηκε κανένας κανέναν και οι γκρίζες σελίδες της νεότερης ιστορίας μας συμπληρώνουν τις χρυσές. Γιατί, αν ΕΝΑΝ σύγχρονο κουκουλοφόρο τον γράπωναν, του τραβούσαν την κουκούλα μοστράροντας τη φάτσα του στο «γυαλί», μαθαίναμε το ονοματάκι του και την προέλευσή του, ο επόμενος θα το σκέφτονταν (να την ξαναφορέσει και να «δράσει»). 
 


Του Θανάση Νικολαΐδη
(“Φίλος μεν Πλάτων, φιλτέρα δε η αλήθεια”)


ΔΕΝ τους συλλαμβάνουν και είναι ύποπτο. Δεν θα βγάλουν σε κοινή θέα την τσογλαναρία και μόνο καμιά κρυφή κάμερα θα τους βγάλει στη φόρα, αποκαλύπτοντας τους «δεσμούς» κάποιων αναρχικών με την Αστυνομία. Κι αυτό συνέβη, αλλά πνίγηκε (ως βίντεο και πληροφορία) στους καπνούς των μολότοφ και στις ροπαλιές των κρανοφόρων. Όσο, λοιπόν, δεν μας αποκαλύπτουν τη φάτσα του κουκουλοφόρου, η κουκούλα θα «ζει», οι πορείες θα αμαυρώνονται και οι υποψίες μας θα πολλαπλασιάζονται. Με τους καταστηματάρχες να «τρέμουν» τις πορείες και τους ξένους επενδυτές σε απόσταση… ασφαλείας.

ΝΑ πάμε στην άλλη «όψη» και στην (μη) πρόληψη. Αν είχαμε «γνωρίσει» τα αγρίμια της «ζαρντινιέρας», δεν θα’ χαμε τα… γαϊδούρια που χτυπούσαν τον 30/χρονο πεσμένο καταγής. Είδαμε τον κακοποιημένο και «αγνώριστο» κύπριο φοιτητή της ζαρντινιέρας, δεν είδαμε τη φάτσα των «πρωταγωνιστών». Τους αποκατέστησε το «σύστημα», πήραν τους βαθμούς και τα «δεδουλευμένα» τους, ζήλωσαν τη «δόξα» τους κι άλλοι ένστολοι βασανιστές και να οι ροπαλιές (με τα κλομπς απ’ την ανάποδη) και το θύμα στην εντατική. Και, βέβαια, αν τα 4-5 παραπάνω δίποδα είχαν άλλοθι, θα’ χαν εμφανιστεί αυθορμήτως. Για να προσδώσουν νόημα στον όρο «οι άνδρες των ΜΑΤ».

ΠΟΙΟ θα ’ταν το καλύτερο «φάρμακο». Ποια «χρήση» των σημερινών θα αποθάρρυνε τους μελλοντικούς; Αν τους οδηγούσαν στο στούντιο ξεσκέπαστους και τους παρέτασσαν δίπλα-δίπλα, με την κουκούλα απ’ τη μια και το κράνος απ’ την άλλη αφημένα δίπλα τους, δεν θα ’χαμε στο μέλλον αναρχικούς (είτε «αναρχικούς») με τη μολότοφ, ούτε βασανιστές-δολοφόνους με… την άδεια της αστυνομίας.

ΩΣΤΟΣΟ, ο… ευρωπαϊκός (και ο ντόπιος) νομοθέτης όλα τα’ χει φροντισμένα και η εξουσία κανονισμένα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες (κεφαλαία ή μικρά). Επίσης παρακαλούμε πολύ να μην γράφετε υβριστικά σχόλια. Πάντα υπάρχει τρόπος να περιγράψετε μία κακή κατάσταση χωρίς ύβρεις.

Σχόλια με λατινικούς ή άλλους χαρακτήρες, όπως επίσης σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά στο εξής θα διαγράφονται.

Παρακαλούμε λοιπόν τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε επίσης τα σχόλιά σας να είναι σχετικά με την ανάρτηση.

ΣΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτήσεων ιστολογίου