Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2012

Συνεντευξή Μπατζελή στον 90,4: Τι λέει για ΠΑΣΟΚ, Σημίτη, Μμημόνιο και τι απαντάει σε Χρυσοχοΐδη...

Συνέντευξη στο ραδιοφωνικό σταθμό του Πειραιά, Κανάλι 1, στους 90,4, και στην εκπομπή «Δυο ρεπόρτερ, ένα θέμα» με τους Νίκο Μπαρδούνια και Πέτρο Κασσιμάτη έδωσε η Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κ. Κατερίνα Μπατζελή.

Η κ. Μπατζελή, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό, μεταξύ άλλων, δήλωσε:

"Πέρα από την όποια τακτική που μπορεί να ακολούθησε η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ και τα υπόλοιπα κόμματα που συμμετέχουν στην Κυβέρνηση, η χθεσινή εικόνα στη Βουλή κατά τη διάρκεια της ψηφοφορίας έδειξε ότι το πολιτικό σύστημα βρίσκεται στα πρόθυρα «νευρικού κλονισμού»."

"Οι χθεσινές εξελίξεις στη Βουλή πρέπει να μας προβληματίσουν για την εικόνα που δώσαμε ως πολιτικό σύστημα πρώτα και πάνω από όλα απέναντι στην ίδια την κοινωνία, αλλά και το εξωτερικό, όπου αυτή την περίοδο γίνονται κρίσιμες διαπραγματεύσεις για το μέλλον της χώρας μας"

"Η προαναγγελία ημερομηνίας εκλογών θα έχει αποτέλεσμα την χθεσινή εικόνα της Βουλής"

"Θα φτάσουμε σε σημείο να μην αναγνωρίζουμε ούτε το μνημόνιο..."

"Με το να αποποιούμαστε τις ευθύνες μας για οπουδήποτε φάση της χώρας δεν κάνουμε καλό ούτε στη χώρα ούτε στον εαυτό μας ούτε και στο κόμμα μας"

"Το να αποποιούμαστε δεν σημαίνει ότι γλιτώνουμε, αντιθέτως επιβαρυνόμαστε με περισσότερες ευθύνες και υποχρεώσεις"

"Επειδή ήμουν τότε στην κυβέρνηση γινόταν μια μεγάλη ενημέρωση με τα άτυπα- τυπικά υπουργικά συμβούλια… Όχι απλώς το γνωρίζαμε, γινόταν μια ευρύτατη συζήτηση"

"Όχι απλώς είχαμε τον χρόνο (σ.σ. να διαβάσουμε το μνημόνιο) όλοι οι υπουργοί… Είχαμε υπουργικά σεμινάρια όπου μας αναλυόταν κάθε φορά το τι ετίθεντο στο τραπέζι"

"Η κυβέρνηση δεν πρέπει να παρεμβαίνει στο έργο της δικαιοσύνης αλλά και η δικαιοσύνη δεν πρέπει να ψάχνει την αχίλλειο πτέρνα για να εισβάλλει ή να αποδομήσει ένα σύστημα που πάει να συσταθεί"

"Αν έχουμε τις ευθύνες και τον λόγο θα πρέπει μόνοι μας να κάνουμε την αυτοκριτική μας και τις παρεμβάσεις μας"

"Πολλοί επηρεάζονται από επαγγελματικές τάξεις… Δεν πρέπει να τους έχουμε απέναντι μας… Όταν όμως αυτή η λογική αντικρούει ζητήματα μεταρρυθμίσεων τίθεται θέμα να πεις όχι σε εκείνους που θέτουν σε κίνδυνο μεγάλα ζητήματα"

"Το ΠΑΣΟΚ θα περάσει μεγάλο χρονικό διάστημα για να βρει τη σωστή περπατησιά του"

"Οι εκλογές να γίνουν με ήπιο κλίμα, ήπια προσαρμογή και διασφαλισμένο από την Ευρώπη ή από τους διεθνείς εταίρους της οποιαδήποτε συμφωνίας"

"Μπορώ να καταλάβω την παρουσία του Σημίτη και μπορώ να καταλάβω την οποιαδήποτε επιθυμία του να ασχοληθεί με το ευρωπαϊκό γίγνεσθαι που αλλάζει το 2013"

Αναλυτικά ολόκληρη η συνέντευξη της κ. Μπατζελή:


Δημ: Πως είδατε τη χθεσινή ανταρσία φαρμάκι στη Βουλή;

Πέρα κι έξω από τους χαρακτηρισμούς που εσείς μπορείτε να δώσετε επικοινωνιακά, πέρα κι έξω από ότι ψήφισε ο κάθε βουλευτής και ποια τακτική ακολούθησε η κάθε Κοινοβουλευτική Ομάδα, παρουσιάζεται ότι το πολιτικό σύστημα βρίσκεται στα πρόθυρα νευρικού κλονισμού. Και κατ΄ επέκταση οι βουλευτές που δέχονται μια σημαντική πίεση όλο αυτό το διάστημα αλλά κάποιοι αποφάσισαν να στηρίξουν το πολυνομοσχέδιο. Και αναφέρομαι α λα καρτ γιατί οι διατάξεις που τίθενται προς ψήφιση δεν ήταν τέτοιες ώστε να δώσουν ένα πολιτικό μήνυμα εντός και εκτός Ελλάδος για τον τρόπο με τον οποίον από εδώ και πέρα θα ψηφίζονται. Δηλαδή η διάταξη για τα φαρμακεία, η διεύρυνση του ωραρίου κάτω από διευκρινίσεις και τροπολογίες που κατατέθηκαν δεν ήταν θέμα ουσίας απλά και μόνο ο τρόπος διαδικασίας με τον οποίον κληθήκαμε να ψηφήσουμε. Πρέπει να επισημάνω ότι οι διαδικασίες που ακολουθήθηκαν τελευταία στιγμή με σκοπό να περάσουν διατάξεις δεν ήταν οι πρέπουσες. Από κει πέρα όμως η συγκυρία είναι τόσο δύσκολη και η εικόνα που δίνουμε ως κοινοβούλιο στην κοινωνία, διότι προσωπικά αυτό με ενδιαφέρει, και κατά δεύτερον στο εξωτερικό σε μια στιγμή που γίνονται σημαντικότατες διαπραγματεύσεις νομίζω ότι πρέπει να την εξετάσουμε και να δούμε το επόμενο χρονικό διάστημα πως συντεταγμένα θα περάσουμε τις απόψεις μας σε επίπεδο Κοινοβουλίου. 

Δημ: Ναι αλλά σε μια διαπραγμάτευση λες και όχι όμως δεν λες πάντα ναι. Όταν βλέπεις ότι αντιδρά ο κόσμος δεν πρέπει να λέμε σε όλα ναι.

Θα συμφωνήσω απολύτως μαζί σας. Θα σας πως το εξής: προφανώς το θέμα των συντεχνιών και με την συντεχνία δεν θέλω να πω ότι είναι οι φαρμακοποιοί, γενικότερα  δεν χρησιμοποιώ την έννοια συντεχνία σαν ένα σύστημα το οποίο με πελατειακούς τρόπους επηρεάζει το πολιτικό σύστημα, εκείνο το οποίο με ενδιαφέρει είναι να γίνει η απελευθέρωση των επαγγελμάτων όχι με υποκρισία γιατί ιδιαίτερα το θέμα του ωραρίου είναι κάτι το οποίο με την καινούρια διάταξη ο ίδιος ο φαρμακοποιός με τον Σύλλογο του θα όριζαν στον Περιφερειάρχη το πότε και πως και αν ήθελαν να ανοίξουν το φαρμακείο. Ήταν πολύ ελαστική διάταξη. Για να μπω όμως στο θέμα αρχής της συντεχνίας: Έχουμε δει όντως, και θέλω να το κρίνω όχι να το κατακρίνω, ότι πάρα πολλοί από ένας επηρεάζονται από πάρα πολλές επαγγελματικές τάξεις με την έννοια ότι δεν πρέπει να τους έχουμε όλους απέναντι μας. Είναι μια λογική και νομίζω ότι μπορεί κάποιος να το αποδεχτεί. Όταν όμως αυτή η  λογική αντικρούεται ζητήματα μεταρρυθμίσεων και θέτει σε κίνδυνο πάρα πολλές μεγάλες συμφωνίες, εκεί δεν τίθεται αν θα πεις το όχι αλλά αν θα πεις το όχι σε εκείνους όπου θέτουνε σε κίνδυνο πάρα πολλά μεγάλα ζητήματα. Εγώ όχι είχα πει για το άρθρο 37 και θα σκεφτώ πάρα πολύ για τα θέματα των εργασιακών σχέσεων. Αυτά όμως όλα πρέπει να γίνονται με συντεταγμένο τρόπο έτσι ώστε να υπάρχει και κάποιο τελικό ουσιαστικό αποτέλεσμα.   

Δημ: Έχουμε έναν διάλογο των κοινωνικών εταίρων για τον ιδιωτικό τομέα, έχουμε και τις δηλώσεις του κ. Καψή που λέει ότι δεν είναι σίγουρο ότι η κυβέρνηση θα αποδεχθεί αυτά που θα συμφωνήσουν οι κοινωνικοί εταίροι.

Δεν μπορώ να προδικάσω ούτε να προαναγγείλω οτιδήποτε. Εκείνο το οποίο σε ένα τόσο σημαντικό ζήτημα που αφορά τις αλλαγές όχι μόνο των εργασιακών σχέσεων αλλά και του τρόπου λειτουργίας του ιδιωτικού τομέα που δεν κινδυνεύει η ανταγωνιστικότητα του από το μισθολογικό κόστος αλλά από άλλους παράγοντες. Θεωρώ ότι θα πρέπει να γίνει μια συζήτηση και να αντιμετωπιστεί με μια συνολική πρόταση. Κατ΄ αποκοπή προτάσεις οι οποίες αναφέρουν απλά και μόνο μειώσεις των μισθών ή 13ου ή 14ου μισθού νομίζω ότι θα βρουν σημαντικές αντιδράσεις όταν έχουμε ψηφίσει και έχουμε περάσει το άρθρο 37 για την ευελιξία των κλαδικών συμβάσεων.

Δημ: Διαβάσατε το μνημόνιο; Αυτό που είπε ότι δεν διάβασε ο κ. Χρυσοχοίδης.

Ποιο μνημόνιο; Δεν το γνωρίζω. Θα φτάσουμε σε σημείο να μην αναγνωρίσουμε ούτε το μνημόνιο. Χαριτολογώ, γιατί μόνο με χιούμορ μπορούμε να αντιμετωπίσουμε ένα νευρικό κλονισμό που έχουμε όλοι και να είμαστε πάντα  και λίγο ευέλικτοι. Θέλω να σας πως το εξής: επειδή ήμουν τότε στην κυβέρνηση γινόταν μια μεγάλη ενημέρωση με τα άτυπα- τυπικά υπουργικά συμβούλια. Όχι απλώς το γνωρίζαμε, γινόταν μια ευρύτατη συζήτηση, πολλοί από εμάς μάλιστα επειδή είχαμε διαφορετικές απόψεις βρισκόμασταν σε στήλες παραπολιτικών γιατί διαφοροποιούμασταν. Το τελικό όμως αποτέλεσμα ήταν ότι από κοινού συμφωνούσαμε για τον τρόπο με τον οποίο θα πάμε στο μνημόνιο. Και θέλω να επαναλάβω ότι το μνημόνιο για την περίοδο εκείνη ήταν η μοναδική λύση, δεν ξέρω αν ήταν μονόδρομος αλλά ήταν η μοναδική λύση με τα δεδομένα που υπήρχαν στην Ευρωπαϊκή Ένωση που αγνοούσαν και δεν θελαν καμία αναδιάρθρωση χρέους, στο τραπεζικό σύστημα όταν άκουγε σε εθνικό επίπεδο ο κ. Προβόπουλος ότι γινόταν αναδιάρθρωση έκανε λες και ήταν η καταστροφή του τραπεζικού συστήματος και μάλιστα με τους ιδιώτες οι οποίοι απεμπολούσαν την κάθε έννοια αναδιάρθρωσης του χρέους. Γιαυτό λέω να μην εξετάζουμε τα σημερινά δεδομένα έχοντας στα μάταια μας την κριτική την οποία έχουμε να κάνουμε στο παρελθόν.

Δημ: Είχατε τον χρόνο να το διαβάσετε;

Όχι απλώς είχαμε τον χρόνο όλοι οι υπουργοί. Είχαμε υπουργικά σεμινάρια όπου μας αναλυόταν κάθε φορά το τι ετίθεντο στο τραπέζι, ποιες αλλαγές…

Δημ: Γιατί είχατε και άλλες προτεραιότητες, είχατε το θέμα των αγροτών.

Είχα το θέμα των αγροτών και μπορείτε να καταλάβετε ότι το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ήταν εκτός μνημονίου οπότε θα μπορούσα να μην το είχα διαβάσει. Όμως αυτό δεν σημαίνει τίποτα. Είμαστε πολιτικά άτομα, πολιτικές προσωπικότητες, έχουμε την τύχη της χώρας δυστυχώς ή ευτυχώς στα χέρια μας, η ιστορία θα μας γράψει, δεν ξέρω που θα μας θέσουν σαν ονόματα.

Δημ: Πως δικαιολογείται αυτή την αντίδραση του κ. Χρυσοχοίδη;

Θέλω να σας πω το εξής και το λέω ως Κατερίνα Μπατζελή: το να αποποιούμαστε τις ευθύνες μας για οπουδήποτε φάση της χώρας, αυτή την ιστορική περίοδο, δεν κάνουμε καλό ούτε στη χώρα ούτε στον εαυτό μας ούτε και στο κόμμα μας. Το να αποποιούμαστε δεν σημαίνει ότι γλιτώνουμε, αντιθέτως επιβαρυνόμαστε με περισσότερες ευθύνες και υποχρεώσεις.

Δημ: Ο κ. Χρυσοχοίδης άλλωστε είχε δηλώσει αντίθετος με το μνημόνιο και τις διατάξεις του.  

Νομίζω ότι είναι αυτή η πολιτική του να αποποιηθεί ή να απομακρυνθεί από την οποιαδήποτε διάσταση του μνημονίου δεν είναι αυτό το οποίο προέχει αυτή την στιγμή.  

Δημ: Θεωρείται ότι οι τελευταίες εμφανίσεις του κ. Σημίτη σημαίνουν ότι προσπαθεί να επαναενεργοποιηθεί στο πολιτικό σύστημα; 

Μπορώ να καταλάβω την παρουσία του κ. Σημίτη και μπορώ να καταλάβω την οποιαδήποτε επιθυμία του να ασχοληθεί με το ευρωπαϊκό γίγνεσθαι το οποίο έτσι κι αλλιώς το 2013 αλλάζει.

Δημ: Θα περιμέναμε όμως να παρέμβει νωρίτερα ο κ. Σημίτης με τις οικονομικές του δυνατότητες και γνώσεις.

Γινόμαστε προφήτες όλοι. Θέλω να σας πω το εξής: ο κ. Σημίτης έχει την δυνατότητα να εκφράζεται, είναι ένας πρώην πρωθυπουργός, έχει αφήσει έργο, έχει αφήσει ιστορία, έχει διαμορφώσει ένα πολιτικό σύστημα, μπορεί να εκφράζεται και εγώ δεν θα το κρίνω. Εκείνο όμως το οποίοι μπορώ να πω είναι ότι κανένας από εμάς δεν μπορεί να είναι ευτυχισμένος και ευχαριστημένος ότι είχαμε μια δανειακή συμφωνία με σημαντική σειρά μεταρρυθμίσεων από τον Μάιο του προπερασμένου έτους και ακόμα δεν τις έχουμε υλοποιήσει. Δηλαδή, ακόμα κυνηγάμε την 6η δόση της πρώτης δανειακής σύμβασης. Νομίζω ότι δεν χρειάζεται κάποιος κ. Σημίτης να μας το πει. Αν έχουμε τις ευθύνες και τον λόγο θα πρέπει μόνοι μας να κάνουμε την αυτοκριτική μας και τις παρεμβάσεις μας.

Δημ: Χτες το υπουργείο Δικαιοσύνης και ο υπουργός μπήκε στο στόχαστρο της ΝΔ και κατηγορήθηκε για παρέμβαση στο έργο της δικαιοσύνης μετά το υπόμνημα που έστειλε στον Άρειο Πάγο για να εξαιρεθούν οι δυο οικονομικοί εισαγγελείς. Αυτό δεν δημιουργεί ένα σοβαρό πρόβλημα;

Θα συμφωνήσω μαζί σας ότι οι σχέσεις πρέπει να είναι αμοιβαίες. Δηλαδή, η κυβέρνηση να μην παρεμβαίνει στο έργο της δικαιοσύνης αλλά και η δικαιοσύνη, σε καμία περίπτωση, να μην ψάχνει να βρει αχίλλειο πτέρνα για να εισβάλλει ή να αποδομήσει ένα σύστημα που πάει να συσταθεί, σύστημα που θα οδηγήσει μια χώρα σε συναινετικές διαδικασίες.

Δημ: Γιατί να θέλει να το αποδομήσει η δικαιοσύνη αν προέκυψαν στοιχεία που πρέπει να διερευνηθούν περαιτέρω;

Προφανώς. Δεν γνωρίζω το φάκελο τον οποίον συσταθεί με τι κατηγορίες. Από ότι έχω ακούσει δεν είναι από άτομα, προφανώς είναι έγκριτα, αλλά δεν είναι ολοκληρωμένος ο φάκελος. Προφανώς, είμαι υπέρ της διαφάνειας αλλά διαφάνεια ή οποία να είναι αμφίδρομη και να οδηγεί πραγματικά σε τελικά αποτελέσματα των εξεταστικών επιτροπών για να μην χλευαστεί για ακόμα μια φορά το πολιτικό σύστημα και η λειτουργία της Βουλής.

Δημ: Ο κ. Γιαννίτσης παρουσίασε κάποια στοιχεία. Τα στοιχεία κάνουν λόγο για 600 εκ. ευρώ που πήραν τα κόμματα από το 2002 έως το 2010. πολλά λεφτά.

Πολλά λεφτά και χωρίς αποτέλεσμα. Πρέπει αμέσως το επόμενο χρονικό διάστημα με αυτή την Βουλή ή την επόμενη Βουλή να γίνουν οι συνταγματικές αλλαγές και αλλαγές που θα περιλαμβάνουν τον τρόπο λειτουργίας των κόμματων. Κόμματα τα οποία λειτουργούν με τον σημερινό τρόπο δεν νομίζω ότι ανταποκρίνονται στις ανάγκες του πολιτικού συστήματος αλλά και της ίδιας της κοινωνίας.

Δημ: Ο χρόνος των εκλογών πότε πιστεύετε ότι θα είναι;

Δεν το γνωρίζω και μάλιστα θέλω να σας πω ότι η προαναγγελία ημερομηνίας εκλογών θα έχει αποτέλεσμα την χθεσινή εικόνα της Βουλής.

Δημ: Ο κ. Σαμαράς πιέζει να γίνουν οι εκλογές στις 8 Απριλίου.

Καλώς να ορίσουν

Δημ: Θα επιθυμούσατε παράταση αυτής της θητείας;

Εγώ επιθυμώ οι εκλογές να γίνουν με ήπιο κλίμα, ήπια προσαρμογή και διασφαλισμένο από την Ευρώπη ή από τους διεθνείς εταίρους της οποιαδήποτε συμφωνίας έτσι ώστε η επόμενη κυβέρνηση να μπορέσει να προχωρήσει όρθια , να προωθήσει τα αναπτυξιακά μέτρα και αυτά των αναπροσαρμογών στήριξης των χαμηλοσυνταξιούχων και εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα.

Δημ: Αυτό θα το ερμηνεύσουν κάποιοι ότι όταν θα σταθεί στα πόδια του το ΠΑΣΟΚ και δημοσκοπικά και θα είναι καλύτερα τα πράγματα. 

Εγώ νομίζω ότι το ΠΑΣΟΚ θα περάσει ένα μεγάλο χρονικό διάστημα για να βρει τη σωστή περπατησιά του διότι το ΠΑΣΟΚ στηρίζεται σε ευρύτερα κοινωνικά στρώμα τα οποία εκείνα θα δώσουν με την ανασύνταξη τους το πρόσταγμα, τη συμφωνία σε ένα νέο ΠΑΣΟΚ να προχωρήσει μπροστά ως ένα νέο μαζικό και κοινωνικό Κίνημα.


2 σχόλια:

  1. Άλλο πρακτική εμπειρία και άλλο ο ωραίος λόγος χωρίς την έμπρακτη πείρα γνωρίζει η εξυπνάδα να διακοσμήσει τα λόγια της και να εκφέρει αλήθεια την οποία δε γνωρίζει να ερμηνεύσει xωρις ποτέ να έχει πείρα στην εφαρμογή της. Ο λόγος που βγαίνει ως καρπός έμπρακτης εφαρμογής είναι ταμείο γεμάτο ελπίδα, Ενώ η άπρακτη σοφία είναι παρακαταθήκη ντροπής. Τα Θετικά συναισθήματα του θύτη προς το θύμα του και η ανικανότητα του θύματος να φερθεί με τρόπο που να διαλύσει το δεσμό του με τον θύτη του, Είναι συμπτώματα του Συνδρόμου της Στοκχόλμης. Το ερασιτεχνικό και το αμέθοδο είναι επικίνδυνο. ο κομπογιαννιτισμός, το δήθεν, δεν είναι απλώς κωμικές μεταμφιέσεις. Έχουν πρωτίστως και επικίνδυνες παρενέργειες.
    LOKROS

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ.ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΠΟΥ ΣΟΥ ΘΕΛΩ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΝΕΙΣ ΤΟ ΛΑΘΟΣ ΚΑΙ ΚΑΤΕΒΕΙΣ ΞΑΝΑ ΓΙΑ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ.ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΓΙΑ ΣΑΣ Ο ΛΑΟΣ ΑΡΧΕΙΣΕ ΝΑ ΑΠΟΚΤΑΕΙ ΜΝΗΜΗ.ΑΦΗΣΤΕ ΤΙΣ ΠΑΡΕΛΑΣΕΙΣ ΣΤΑ ΜΝΗΜΟΣΥΝΑ-ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΟΨΙΜΟ ΠΗΤΑΣ ΓΙΑΤΙ ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΚΑΙ ΦΤΗΝΟ ΓΙΑΟΥΡΤΑΚΙ ΕΙΔΙΚΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΤΗ ΣΑΣ.ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΣΩΤΗΡΕΣ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ.ΕΣΥ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟΗ ΣΟΥ ΤΟ ΕΞΕΙΓΗΣΕ ΜΕ ΤΗΝ ΕΥΡΑΔΕΙΑ ΠΟΥ ΚΑΤΕΧΕΙ Ο ΝΙΚΟΣ ΤΣΩΝΗΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες (κεφαλαία ή μικρά). Επίσης παρακαλούμε πολύ να μην γράφετε υβριστικά σχόλια. Πάντα υπάρχει τρόπος να περιγράψετε μία κακή κατάσταση χωρίς ύβρεις.

Σχόλια με λατινικούς ή άλλους χαρακτήρες, όπως επίσης σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά στο εξής θα διαγράφονται.

Παρακαλούμε λοιπόν τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε επίσης τα σχόλιά σας να είναι σχετικά με την ανάρτηση.

ΣΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτήσεων ιστολογίου