Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2012

Επίσκεψη και ομιλία του Γιώργου Μαρίνου στη ΛΑΡΚΟ


Στους εργάτες της ΛΑΡΚΟ, μπροστά στις πύλες του εργοστασίου μίλησε χτες ο Γιώργος Μαρίνος, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτής του Κόμματος
  

"Επιτακτική ανάγκη η οργάνωση της πάλης ενάντια στην εργοδοτική επιθετικότητα"

Κάλεσμα άμεσης οργάνωσης της πάλης ενάντια στη επιθετικότητα της κυβέρνησης του «μαύρου μετώπου», ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και ΛΑ.Ο.Σ. και της εργοδοσίας της ΛΑΡΚΟ, που όχι μόνο ξεπουλούν την εταιρεία αλλά και προχωρά στο σφαγιασμό των μισθών των εργαζομένων, απηύθυνε στους εργαζόμενους χτες το μεσημέρι απ’ τις πύλες του εργοστασίου, ο Γιώργος Μαρίνος, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτής του Κόμματος, ως επικεφαλής κλιμακίου του Κόμματος. Αργά το απόγευμα, μίλησε σε συγκέντρωση εργαζομένων της περιοχής και της ΛΑΡΚΟ. 

Η διοίκηση της ΛΑΡΚΟ, διεμήνυσε  την απόφαση της κυβέρνησης για μειώσεις μισθών κατά 25% - με αναδρομική ισχύ από το Νοέμβρη του 2011 - για το έτος 2012 και άλλο ένα 10% το 2013. Ταυτόχρονα συνεχίζονται από το Φλεβάρη οι διαδικασίες ξεπουλήματος της εταιρείας. Απ’ την άλλη, οι συμβιβασμένες συνδικαλιστικές πλειοψηφίες ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ, πρότειναν ασφαλιστικά μέτρα απορρίπτοντας την πρόταση του ΕΑΜ - της παράταξης που στηρίζει το ΠΑΜΕ στο εργοστάσιο της Λάρυμνας - για πραγματοποίηση γενικών συνελεύσεων σε όλα τα σωματεία, ενημέρωση των εργαζομένων και προγραμματισμό δράσης, διεκδίκηση υπογραφής νέας ΣΣΕ.

Ο Γιώργος Μαρίνος, μιλώντας στους εργάτες της ΛΑΡΚΟ, τόνισε:


«Έχουμε συναίσθηση ότι μιλάμε στους εργάτες της ΛΑΡΚΟ, και νιώθουμε την ανάγκη εδώ στην πύλη του εργοστασίου να θέσουμε τη θέση του ΚΚΕ για αυτές τις κρίσιμες εξελίξεις. Σε αυτές τις κρίσιμες εξελίξεις που η μια ή η άλλη απόφαση που παίρνουν οι εργάτες σε ένα εργοστάσιο παίζει και θα παίξει μεγάλη σημασία για τη ζωή τους, για τη ζωή των οικογενειών τους. Ζούμε μια τέτοια στιγμή, πολύ κρίσιμη. Οι δυνάμεις του κεφαλαίου και η τρικομματική κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ και του ΛΑΟΣ, έκαναν μια εχθρική επίθεση για το σύνολο της εργατικής τάξης, αλλά και για σας τους εργάτες της ΛΑΡΚΟ, που έχτισαν με θυσίες αυτό το μεγαθήριο και θρήνησαν νεκρούς, στάθηκαν δίπλα σε σακατεμένους».

  
"Αμεση οργάνωση της πάλης χωρίς καμιά ανοχή"

«Είναι έγκλημα η απόφαση που πέρασε με πράξη νομοθετικού περιεχομένου να μειωθεί ο μισθός 25% απ’ το Νοέμβρη του ‘11, για όλο το 2012 και άλλο 10% για το 2013. Μιλάμε για μείωση του μισθού 35%. Ο στόχος τους είναι να φτάσουν τους μισθούς στο 50%. Και δεν είναι αυτό μόνο. Είναι η κατάργηση της κλαδικής σύμβασης, η κατάργηση της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας. Σε αυτές τις συνθήκες υπάρχει μόνο μια απάντηση. Θα θυμηθείτε τα λόγια του ΚΚΕ, είναι και θα είναι μαζί σας με όλες του τις δυνάμεις, αλλά να σκεφτείτε αυτά τα λόγια που σας λέμε. Η μοναδική απάντηση είναι καλή οργάνωση της πάλης, άμεσα, χωρίς καθυστέρηση, χωρίς ανοχή, χωρίς κωλυσιεργία απ’ την πλευρά του Σωματείου. Αμεσα γενική συνέλευση, αξιοποίηση όλων των μορφών πάλης και στάση εργασίας και απεργίες, με καλή οργάνωση και κινητοποίηση στην περιοχή και αξιοποίηση του συνόλου των εργατικών οικογενειών, της Λάρυμνας, όλων των χωριών. Έτσι να δώσουμε με όλες μας τις δυνάμεις αυτήν την απάντηση που λέει: Όχι στη μείωση των μισθών. Να μην περάσουν τα αντιλαϊκά μέτρα. Να κάνουν πίσω κάτω απ’ την οργανωμένη απάντηση που θα δώσουν οι εργάτες της ΛΑΡΚΟ και της γύρω περιοχής. Αυτό το δρόμο πρέπει να ακολουθήσουμε.

Οι εργάτες της Ελληνικής Χαλυβουργίας, η απεργία που διανύει την 78η μέρα, που έχει συγκεντρώσει μια πρωτοφανή λαϊκή εργατική αλληλεγγύη και στήριξη δείχνει το δρόμο. Όπως το δρόμο δείχνουν δεκάδες εργοστάσια που είπαν όχι στη μείωση των μισθών, στην κατάργηση των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων. Αυτό πρέπει να κάνουμε τις επόμενες μέρες. Αυτή είναι η γνώμη του ΚΚΕ. Λέμε σε σας που είσαστε έμπειροι, που έχετε μια αγωνιστική παράδοση, που η απεργία του ’77 σφράγισε την πάλη για νέες κατακτήσεις στο εργατικό κίνημα, ότι όποιος συναινέσει, απ’ τις ηγεσίες των συνδικάτων, σε αυτή την επίθεση, όποιος κωλυσιεργήσει για να μη γίνει γενική συνέλευση για να μην παρθούν αγωνιστικές αποφάσεις, όποιος βάλει την υπογραφή του κάνει έγκλημα. Και έχετε εσείς υποχρέωση όπως κάθε εργάτης, όπως συνολικά η εργατική τάξη, να πάρει αμέσως πρωτοβουλία και να επιβάλλει διαδικασίες για συλλογικές αγωνιστικές αποφάσεις. Σε αυτό το δρόμο θα γίνει πιο αποτελεσματικός ο αγώνας, σε αυτό το δρόμο μπορούμε να αποτρέψουμε και τη μείωση των μισθών και να κοντράρουμε την ιδιωτικοποίηση, το ξεπούλημα της ΛΑΡΚΟ.

Γιατί θέλουν να μειώσουν τους μισθούς; Γιατί θέλουν να καταργήσουν τα εργατικά δικαιώματα; Θέλουν να το κάνουν αυτό για να έρθει ο νέος αγοραστής μεγαλοβιομήχανος και να αναλάβει αυτό το μεγαθήριο που έχει μια απ’ τις πρώτες θέσεις στην Ευρώπη και καλύπτει το 6% της ευρωπαϊκής ζήτησης σε σιδηρονικέλιο, να βρει αυτό το μεγαθήριο και τους εργάτες, χωρίς δικαιώματα με τους μισούς μισθούς. Να μην το επιτρέψουμε αυτό. Όλα θα εξαρτηθούν απ’ το συλλογικό αγώνα και απ’ τη μεγαλύτερη δυνατή ατομική ευθύνη».


"Ο αγώνας σας να βλέπει μπροστά, στην αμφισβήτηση της βαρβαρότητας"

«Το ΚΚΕ, σας λέει: Σκεφτείτε καλά αυτές τις εξελίξεις. Σκεφτείτε καλά αυτή την πολύχρονη επίθεση. Σκεφτείτε καλά αυτή την εχθρική στάση της τρικομματικής κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ και του ΛΑΟΣ, και τιμωρείστε τους με όλες σας τις δυνάμεις. Ο αγώνας της εργατικής τάξης, ο αγώνας εδώ στη ΛΑΡΚΟ θα γίνεται ακόμη πιο δυναμικός όταν βλέπει μπροστά. Όταν, δηλαδή, αμφισβητεί αυτή τη βαρβαρότητα που ζούμε. Τη βαρβαρότητα του 1 εκατομμυρίου ανέργων. Τη βαρβαρότητα των άθλιων σχέσεων εργασίας και της υποαπασχόλησης. Να ανατρέψει τη βαρβαρότητα που χτυπάει αλύπητα κάθε εργατική και λαϊκή οικογένεια. Και να σκεφτεί ότι αυτός ο πλούτος που παράγουν οι εργαζόμενοι δεν είναι μοιραίο να είναι στα χέρια των μεγάλων πλουτοκρατών. Δεν είναι μοιραίο να κυβερνά μια χώρα ο Λάτσης κι ο Βαρδινογιάννης, οι Μυτιληναίοι και οι Στασινόπουλοι. Έχει δύναμη η εργατική τάξη. Μπορεί να παλέψει και να διεκδικήσει την εξουσία για δικό της όφελος. Μπορεί αυτά τα μεγάλα εργοστάσια, που μπορούν να είναι πηγές τεράστιου πλούτου, να μπουν στην υπηρεσία ενός ολόκληρου λαού.

Σε αυτήν την κατεύθυνση, όπως και άλλοι κλάδοι, πρέπει την επόμενη περίοδο να έχουμε μπροστά μας ένα κριτήριο: Τα δικά μας εργατικά συμφέροντα. Να σκεφτούμε την κοινωνική μας θέση και αυτό να το κάνει ο κάθε εργάτης ο κάθε εργαζόμενος. Εμείς θα είμαστε κοντά σας. Μαζί πρέπει να παλέψουμε. Να μην περάσουν αυτοί οι μύθοι που λένε ‘’να κάνουν πίσω οι εργάτες, να δώσουν όλα τα δικαιώματα για να μη χρεοκοπήσει η χώρα’’, όπως λένε τα υποστηρίγματα αυτής της βαρβαρότητας. Λένε ψέματα. Γιατί πίσω από αυτόν τον ισχυρισμό κρύβεται η προσπάθεια να χρεοκοπήσουν και να φτωχύνουν τους εργάτες. Αυτό κάνουν. Φτωχαίνουν την εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα. Εργάτες, μαζί φτωχούς αγρότες, μαζί με φτωχούς αυτοαπασχολούμενους, πρέπει να βρεθούν μαζί όλο το επόμενο διάστημα, να χτίσουμε μια τέτοια συμμαχία και στην περιοχή μας που θα δώσουμε νικηφόρα αυτόν τον αγώνα που πρέπει να άμεσα να οργανώσουμε.

Είμαστε και θα είμαστε στη διάθεσή σας. Το ΚΚΕ έχει μεγάλη πείρα και αγωνιστική παράδοση. Και αυτά τα πλεονεκτήματα τα θέτει στη δική σας υπηρεσία».

2 σχόλια:

  1. ΟΛΕΣ ΤΟΥ ΤΙΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΕΧΕΙ ΡΙΞΕΙ ΤΟ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΛΑΡΚΟ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΗΣ. ΜΟΝΟΙ ΤΟΥΣ, ΜΑΡΙΝΟΣ, ΡΟΥΣΣΗΣ, ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΔΙΠΛΑ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΔΙΝΟΥΝ ΜΑΧΗ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ, ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΨΕΥΤΟΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ ΠΟΥ ΝΟΙΑΖΟΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΗΜΑ, ΓΙΑ ΤΙΣ ΨΗΦΟΥΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΤΗ ΤΟΥΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σύσσωμο το ΚΚΕ και οι λοιποί πατριωταράδες , εβγαλαν πάλι τα λάβαρα από τα σεντούκια?

      LOKROS.

      Διαγραφή

Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες (κεφαλαία ή μικρά). Επίσης παρακαλούμε πολύ να μην γράφετε υβριστικά σχόλια. Πάντα υπάρχει τρόπος να περιγράψετε μία κακή κατάσταση χωρίς ύβρεις.

Σχόλια με λατινικούς ή άλλους χαρακτήρες, όπως επίσης σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά στο εξής θα διαγράφονται.

Παρακαλούμε λοιπόν τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε επίσης τα σχόλιά σας να είναι σχετικά με την ανάρτηση.

ΣΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτήσεων ιστολογίου