Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2012

Ανακοίνωση Ε.Α.Μ. για τη ΛΑΡΚΟ

Εργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο (ΕΑΜ)
(συσπειρώνεται στο ΠΑΜΕ)

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Συναδέλφισσες-Συνάδελφοι

ΟΙ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΕΣ ΧΤΥΠΑΝΕ ΑΝΕΛΕΗΤΑ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΤΕΣ ΤΗΣ ΛΑΡΚΟ

με τις περικοπές στους μισθούς, με την μείωση του μισθολογικού κόστους  και γενικότερα με τα νέα αφόρητα μέτρα που θέλουν να περάσουν για να υπογράψουν την νέα δανειακή σύμβαση, για να σώσουν τάχα την πατρίδα.

ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΟΥΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΛΑΡΚΟ

Αυτό ανακοίνωσε στις 12/1/2012 η κυβέρνηση του μαύρου μετώπου ΠΑΣΟΚ- ΝΔ- ΛΑΟΣ, δια του στόματος του προέδρου του ταμείου Αποκρατικοποιήσεων ο οποίος είπε ότι για την ΛΑΡΚΟ υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον και οι διαδικασίες αποκρατικοποίηση της ξεκινάμε άμεσα τον Φλεβάρη του 2012.

ΟΛΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΕΡΔΟΦΟΡΙΑ ΤΩΝ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΩΝ

Από τις παραπάνω επιλογές τους, από τα προηγούμενα μέτρα που έχουν πάρει , τα νέα μέτρα που θέλουν να εφαρμόσουν αποδεικνύεται περίτρανα ότι το επιχείρημα να σώσουν την πατρίδα είναι κάλπικο και στοχεύει να τρομοκρατήσει την εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα για να μην προβάλλουν αντιδράσεις , για να μην ξεσηκωθούν.

Αποδεικνύεται ότι οι επιλογές τους ένα στόχο έχουν να μειώσουν δραστικά τα μεροκάματα και τις κοινωνικές παροχές, έτσι ώστε να σωθούν τα κέρδη των καπιταλιστών στην κρίση αλλά και να αυγαταίνουν σε ενδεχόμενη ανάπτυξη.

ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΤΩΝ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΩΝ.  Ή ΑΥΤΟΙ Ή ΕΜΕΙΣ

Αυτή είναι η επιλογή, αυτή πρέπει να είναι η απάντηση των εργατών της Λάρκο. Αυτός είναι ο μονόδρομος. Άλλος δρόμος δεν υπάρχει. Τώρα πρέπει να ξεσηκωθούν οι πάντες. Ούτε λεπτό να μην πάει χαμένο. Όλοι μαζί, άνδρες, γυναίκες, νέοι, συνταξιούχοι, μια γροθιά για να αντιμετωπίσουμε την κατάσταση.

Τώρα πρέπει να αναπτυχθεί ένα δυναμικό, ταξικό, αγωνιστικό κίνημα αντίστασης και λαϊκής συμμαχίας που θα αποτρέψει τα σχέδια της κυβέρνησης του μαύρου μετώπου ΠΑΣΟΚ- ΝΔ – ΛΑΟΣ, της ΕΕ του ΔΝΤ.

Τώρα οι αυτοαπασχολούμενοι εμποροεπαγγελματίες πρέπει να συνταχθούν με τους εργάτες γιατί αν αυτοί δεν ψωνίσουν τα μαγαζιά τους θα κλείσουν.

Τώρα οι φτωχοί αγρότες πρέπει να δώσουν κοινό αγώνα με τους εργάτες απέναντι στον κοινό εχθρό, τους κεφαλαιοκράτες.
   
Τώρα πρέπει να αμφισβητηθεί η καπιταλιστική εξουσία, γιατί δεν θα δώσει λύσεις , γιατί κάθε μέρα νέα δεινά θα φέρνει.

Οι εργάτες πρέπει να καταλάβουν ότι η λύση δεν είναι η υποχώρηση στις ορέξεις της πλουτοκρατίας. Λύση είναι η λαϊκή συμμαχία, η λαϊκή εξουσία, όπου η Λάρκο θα είναι λαϊκή περιούσια και ο παραγόμενος πλούτος θα ανήκει στην κοινωνία και οι μισθοί των εργατών δεν θα υπολογίζονται σαν μισθολογικό κόστος .

ΟΙ ΑΠΕΡΓΟΙ ΤΗΣ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΚΗΣ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΤΟΝ ΔΡΌΜΟ ΣΗΜΕΡΑ ΟΠΩΣ ΤΟΝ ΕΔΕΙΞΑΝ ΟΙ ΑΠΕΡΓΟΙ ΤΗΣ ΛΑΡΚΟ ΤΟ 1977

Αυτός ο δρόμος είναι που πρέπει να ακολουθηθεί για να υπάρξουν θετικές εξελίξεις αυτό είναι η πρώτη προϋπόθεση.

Για να ανοίξει όμως αυτός ο δρόμος πρέπει οι εργάτες να απαλλαγούν από βαρίδια που τους κρατάνε καρφωμένους στην γη. Να απαλλαγούν από την Πέμπτη φάλαγγα που δρα μέσα στην καρδιά της εργατικής τάξης , τις συμβιβασμένες εργοδοτικές κυβερνητικές παρατάξεις και τα διάφορα παρακλάδια τους με όποια ονομασία και αν έχουν,  κυριαρχούν στο σωματείο, το Εργατικό Κέντρο, ομοσπονδία,   ΓΣΕΕ.

Δεν είναι δυνατόν μετά από τέτοια μέτρα να αρνούνται την σύγκληση γενικής συνέλευσης, φοβούμενοι ότι δεν θα ελέγξουν όπως πριν τις εξελίξεις.  Πρέπει να καταδικαστούν από τους εργάτες για τις υπηρεσίες που προσφέρουν στην κυβέρνηση με την κατάπτυστη, αποπροσανατολιστική ανακοίνωση που καλλιεργεί τον εφησυχασμό με τα ασφαλιστικά μέτρα.

Ο χρόνος που δήθεν κερδίζουν δεν είναι τίποτα άλλο από κωλυσιεργία μπροστά στα τετελεσμένα γεγονότα που θα βρεθούν οι εργάτες. Ακόμα και αν κερδηθούν τα ασφαλιστικά μέτρα πράγμα απίθανο, η κυβέρνηση μπορεί να νομοθετήσει τις επιλογές της. Τα μέτρα ανατρέπονται από το κίνημα, όχι από τα δικαστήρια.  

Τώρα πριν να είναι αργά πρέπει  η υπόθεση να περάσει στα χέρια των εργατών. Να απαιτήσουμε την σύγκληση γενικής συνέλευσης για να καθοριστεί το πλαίσιο των αιτημάτων και η κλιμάκωση της πάλης. Να οριστεί για τις 16/ 2 που θα συζητηθούν τα ασφαλιστικά μέτρα  απεργιακή κινητοποίηση των σωματείων της Λαρκο και του Εργατικού Κέντρου Φθιώτιδας. Να γίνει η απεργιακή συγκέντρωση έξω από τα δικαστήρια της Λαμίας που θα εκδικάζονται τα ασφαλιστικά μέτρα.

Τώρα οι εργάτες με μια απλή σκέψη να βγάλουν πολλά συμπεράσματα.

Να θυμηθούν τι τους έλεγαν και τι τους λένε αυτοί μέχρι σήμερα και σε ποια κατάντια τους έφτασαν
Να θυμηθούν όμως και τι τους έλεγε το ΠΑΜΕ και ποιος δικαιώθηκε .
Από αυτό και μόνο θα βγάλουν συμπεράσματα, θα δουν τον δρόμο που πρέπει να ακολουθήσουν .

ΧΩΡΙΣ ΕΣΕΝΑ ΓΡΑΝΑΖΙ ΔΕΝ ΓΥΡΝΑ, ΕΡΓΑΤΗ ΜΠΟΡΕΙΣ ΧΩΡΙΣ ΑΦΕΝΤΙΚΑ.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες (κεφαλαία ή μικρά). Επίσης παρακαλούμε πολύ να μην γράφετε υβριστικά σχόλια. Πάντα υπάρχει τρόπος να περιγράψετε μία κακή κατάσταση χωρίς ύβρεις.

Σχόλια με λατινικούς ή άλλους χαρακτήρες, όπως επίσης σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά στο εξής θα διαγράφονται.

Παρακαλούμε λοιπόν τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε επίσης τα σχόλιά σας να είναι σχετικά με την ανάρτηση.

ΣΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτήσεων ιστολογίου