Τρίτη 17 Ιανουαρίου 2012

ΔΗΜΟΣ ΛΟΚΡΩΝ: Γνωμοδότηση Δημοτικού Συμβουλίου επί νέας πρότασης ΛΟΚΡΟΣ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ Ε.Π.Ε. Για τη θεσμοθέτηση χρήσεων γής επί της ιδιοκτησίας της



Από τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου:

Στην Αταλάντη και στο Δημοτικό Κατάστημα, σήμερα, 27 Δεκεμβρίου 2011 ημέρα Τρίτη καιώρα 19,30 μ.μ. συνήλθε σε τακτική συνεδρίαση το Δημοτικό Συμβούλιο Λοκρών, ύστερα από την αριθμ. 23506/23-12-2011 έγγραφη πρόσκληση του Προέδρου αυτού, η οποία επιδόθηκε σε κάθε Σύμβουλο σύμφωνα με το άρθρο 67 του N 3852/2010 και αφού βρέθηκε απαρτία των παρόντων μελών ( 24 ) σε σύνολο ( 28 ) κηρύχθηκε από τον κ. Πρόεδρο η έναρξη της συνεδρίασης, στην οποία παρόν ήταν και ο υπάλληλος του Δήμου, Βασίλειος Λιάρτης για την τήρηση των πρακτικών της συνεδρίασης, των προς συζήτηση κατά σειρά παρακάτω θεμάτων:

Θέμα 3ο: Γνωμοδότηση Δημοτικού Συμβουλίου επί νέας πρότασης ΛΟΚΡΟΣ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ Ε.Π.Ε. Για τη θεσμοθέτηση χρήσεων γής επί της ιδιοκτησίας της.

Ο Πρόεδρος ερχόμενος στο 1ο Θέμα της ημερησίας διάταξης περί "Γνωμοδότηση Δημοτικού Συμβουλίου επί νέας πρότασης ΛΟΚΡΟΣ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ Ε.Π.Ε. για τη θεσμοθέτηση χρήσεων γής επί της ιδιοκτησίας της.¨ έδωσε το λόγο στον Κο Δήμαρχο , ο οποίος είπε τα εξής:

με το υπ’ αριθμ. 81471/7939 22-12-2011 έγγραφο της η Διεύθυνση Περιβάλοντος και Χωρικού Σχεδιασμού Στερεάς Ελλάδας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, μας αποστέλλει το υπ’ αριθμ. 2688/15-12-2011 έγγραφο της ΛΟΚΡΟΣ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΕΠΕ στο οποίο αναπτύσσεται η άποψη της για την θεσμοθέτηση χρήσεων γής επί της ιδιοκτησίας της.
Έχουμε την υποβολή αιτήματος της εταιρείας ΛΟΚΡΟΣ που ενδιαφέρεται να κάνει μια επένδυση στον Έξαρχο του Δήμου Λοκρών και το αίτημα αυτό έχει διαβιβαστεί από την ΔΙΠΕΧΩ την Υπηρεσία της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Στερεάς Ελλάδας και μας έχει ζητηθεί να γνωμοδοτήσουμε και να αλλάξουμε ουσιαστικά την συγκρότηση του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου του τέως Δήμου Αταλάντης, γιατί υπάρχουν νέα στοιχεία και ισχύει η εφαρμογή ενός νόμου από τις 22 Αυγούστου του 2011, όπου ουσιαστικά αλλάζουν τα δεδομένα σε ότι έχει να κάνει με την τουριστική αξιοποίηση και με την πολεοδόμηση, τα ποσοστά πολεοδόμησης που επιτρέπονται και γενικότερα τους όρους και τις προϋποθέσεις.
Η προηγούμενη απόφαση για το Β1 στάδιο, για το Β2 στάδιο τελικό τέως Δήμου Αταλάντης είχε αποφασιστεί με μία άρνηση στις 13 Δεκεμβρίου του 2010 από την αρμόδια Επιτροπή της Περιφέρειας τότε, Στερεάς Ελλάδας, αλλά δεν είχε λάβει ΦΕΚ. Δεν είχε προχωρήσει, δεν είχε υιοθετηθεί, δεν είχε ολοκληρωθεί η διαδικασία. Το Φεβρουάριο του 2011 η νέα Γενική Γραμματέας Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας, η κυρία Γερακούδη έκανε μία, ετοίμασε μία απόφαση που περιλαμβάνει όλες αυτές τις αποφάσεις του τέως Δήμου Αταλάντης η οποία όμως, δεν έχει και αυτή δημοσιευτεί.
Οι λόγοι ήταν προφανείς, για να προσαρμοστούν τα νέα στοιχεία, νέοι νόμοι και να προχωρήσει αυτή η απόφαση της κυρίας Γερακούδη, η οποία έχει αναρτηθεί και στο διαδίκτυο και προβλέπει ότι εισήγηση υπήρχε με τις αποφάσεις του τέως Δήμου Αταλάντης όσον αφορά τον πολεοδομικό σχεδιασμό. Ο νέος Νόμος, μάλλον ο παλιός Νόμος ΠΕΡΠΟ να αναφέρουμε γιατί πρέπει να έχετε όσο γίνεται περισσότερα, για να έχετε επίγνωση, να σας δώσω αυτές τις πληροφορίες βάση της νομοθεσίας.
Στο Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο του τέως Δήμου Αταλάντης είχαν ενταχθεί δύο περιοχές για ΠΕΡΠΟ. Η ΠΕΡΠΟ σημαίνει ότι έχουμε εκτός των σχεδίων πόλεων περιοχές που επιτρέπεται η πολεοδόμηση. Οι όροι και οι προϋποθέσεις όμως είναι για τις μεν ΠΕΡΠΟ του τέως Δήμου Αταλάντης για δύο ΠΕΡΠΟ όπως ήταν η πρόταση και η απόφαση ειδικά ρυθμιζόμενες πολεοδομήσεις και οι βασικές διατάξεις που καθορίζονται από τη νομοθεσία για τη βιώσιμη οικιστική ανάπτυξη των πόλεων και άλλων με τις διατάξεις για την ένταξη, περιοχών, ρυθμιζόμενης πολεοδόμησης, ΠΕΡΠΟ δηλαδή, ουσιαστικά επιτρέπεται η πολεοδόμηση σε εκτός σχεδίου περιοχές με κάποιες προϋποθέσεις, οι βασικότερες των οποίων είναι οι εξής.
Πρώτον, η παραχώρηση των δήμων κατά 40% πλέον για κοινόχρηστους και κοινωφελείς χώρους.
Δεύτερον, καθορισμός χρήσεων γης. Τρίτον, διάγραμμα δικτύων υποδομής. Τέταρτον αριθμός ειδικών όρων δόμησης. Το βασικό χαρακτηριστικό των ΠΕΡΠΟ είναι ότι οι ιδιοκτήτες μιας έκτασης καλύτερα να ολοκληρώσει τα έργα υποδομής με δικές του δαπάνες και στη συνέχεια να τα παραχωρήσει στο Δήμο για να μπορέσουν να αξιοποιήσουν το χώρο τους. Οι ιδιοκτήτες αφού παραδώσουν 50% της έκτασης στο Δήμο μπορούν να χτίσουν με συντελεστές που κυμαίνονται από 40 – 80% στο υπόλοιπο.
Το 40-80% είναι 0,2% να ξέρετε με αναγωγή η οποία υπάρχει στην εφαρμογή. Αντί αυτού λοιπόν, της ένταξης τα ΠΕΡΠΟ πρέπει να δώσουν το 40% της έκτασης του Δήμου με παρεμβάσεις όπως είχε ο προηγούμενος Γενικός Πολεοδομικός Σχεδιασμός με τις αποφάσεις του τέως δημοτικού συμβουλίου του τέως Δήμου Αταλάντης, έχουμε στις 22 Αυγούστου του 2011 το νέο Νόμο ο οποίος αναφέρεται για τους ΠΟΤΑ. ΠΟΤΑ σημαίνει Περιοχές Ολοκληρωμένης Τουριστικής Ανάπτυξης. Χαρακτηρίζονται ως ΠΟΤΑ δημόσιες ή ιδιωτικές εκτάσεις εκτός των εγκεκριμένων σχεδίων εκτός ορίων οικισμών του υφισταμένου του 1923 και εκτός ορίων οικισμών κάτω των 2000 κατοίκων στις οποίες δημιουργείται ένα σύνολο τουριστικών εγκαταστάσεων αποτελούμενο από ξενοδοχεία διαφόρων λειτουργικών μορφών, εγκαταστάσεις ειδικής τουριστικής μορφής, καθώς και συμπληρωματικές εγκαταστάσεις αναψυχής, άθλησης και γενικά υπηρεσιών διάθεσης του ελεύθερου χρόνου των τουριστών.
Παράλληλα, είναι δυνατή η δημιουργία ΠΟΤΑ και σε εκτάσεις ή τμήμα εκτάσεων που βρίσκονται εντός των ορίων του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδιασμού ή του σχεδίου χωροταξία της οικιστικής οργάνωσης Ανοιχτής πόλης. Δεν ξέρω αν θέλετε να διαβάσουμε παραπάνω. Καταλάβατε νομίζω όλοι, την διαφορά η οποία υπάρχει. Σήμερα στο δημοτικό συμβούλιο έχει έρθει το θέμα αυτό με αίτηση που υπάρχει πρότασης, το θέμα είναι πρότασης, της ΛΟΚΡΟΣ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΕΠΕ για τροποποίηση του υπό θεσμοθέτηση του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου της Αταλάντης και μας αποστέλλουν τα έγγραφα η Περιφέρεια πλέον, Αποκεντρωμένη Περιφέρεια Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδος με το έγγραφο 15/12ου του 2011 της ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗΣ εταιρείας ΛΟΚΡΟΣ ΕΠΕ στο οποίο αναπτύσσεται η άποψη της εταιρείας για την θεσμοθέτηση χρήσεων γης επί της ιδιοκτησίας της.
Επειδή η παρούσα πρότασή της είναι διαφορετική από αυτή που περιλαμβάνεται στην εγκεκριμένη από εσάς, δηλαδή το δημοτικό συμβούλιο του τέως Δήμου, αλλά ισχύει Β2 φάση του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου Αταλάντης, ενώ εισάγει και νέο νομοθετικό πλαίσιο για την υλοποίηση της, την επαύξηση δηλαδή, των συντελεστών από 0,2 που φτάνει βάσει του νόμου που ψηφίστηκε μέχρι 10%, μέχρι 10%.
Σας γνωρίζουμε λέει η υπηρεσία ότι απαιτείται νέα γνωμοδότηση του Δήμου Λοκρών επί του
συγκεκριμένου θέματος, τεκμηριωμένη, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία και την υπόλοιπη μελέτη του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδιασμού προκειμένου να επανεισαχθεί για γνωμοδότηση στο Συμβούλιο ΠΟΠ. Αυτή είναι, να διαβάσουμε και το αίτημα του ΛΟΚΡΟΣ. Θέμα: Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο Αταλάντης και ATALANTI HILLS της ΛΟΚΡΟΣ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΕΠΕ πρόταση – διάταξη προκειμένου να καταστεί δυνατή η υλοποίηση της επένδυσης. Σας αποστέλλουμε συνημμένη πρόταση – τροποποίηση του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδιασμού του δήμου Αταλάντης και συγκεκριμένα της παραγράφου Β1, 3, εδάφιο 3 που αφορά στις επιτρεπόμενες χρήσεις και τον τρόπο ανάπτυξης του ATALANTI HILLS.
Διευκρινιστικά επισημαίνουμε: α. Η επένδυση που έχουμε μελετήσει και προωθούμε δεν αντιστρατεύεται τις αρχές του ισχύοντος υπερκείμενου σχεδιασμού δηλαδή, του γενικού πλαισίου χωροταξικού σχεδιασμού και αειφόρου ανάπτυξης του γενικού πλαισίου του χωροταξικού σχεδιασμού και των ειδικών χωροταξικών πλαισίων και ειδικότερα αυτό του τουρισμού.
Δεύτερον, η επένδυση ATALANTI HILLS είναι μία παραγωγική επένδυση που θα προσφέρει μόνιμες θέσεις εργασίας στην άμεση και ευρύτερη περιοχή της Αταλάντης και θα συμβάλει ουσιαστικά στην ανάπτυξή της. Τρίτον, η συνδυασμένη τουριστική ανάπτυξη ξενοδοχείων αναψυχής, άθλησης και τουριστικής κατοικίας που σχεδιάζεται δεν επιδιώκει να εξελιχθεί σε μία απλή κατασκευή παραθεριστικών κατοικιών με κατάτμηση γης, όπως εσφαλμένα έχει ερμηνευθεί. Ακόμα, και με τον μηχανισμό ΠΕΡΠΟ εάν γινόταν η ανάπτυξη η πρόβλεψη είναι ανάπτυξη οργανωμένης τουριστικής κατοικίας, ξενοδοχείων και αναψυχής.
Δ. Η επένδυση ως παραγωγική επένδυση δεν έχει στόχο την γεωπρόσοδο. Επιδίωξη των επενδυτών είναι η ανάπτυξη μιας σύνθετης και ολοκληρωμένης τουριστικής υποδομής, συνδυασμένων χρήσεων και δραστηριοτήτων. Στην πραγματικότητα πρόκειται για πρότυπο έργο αειφόρου ανάπτυξης και περιβαλλοντικής ευαισθησίας.
Ε. Σε ότι αφορά στα θέματα διαχείρισης των φυσικών πόρων παραδείγματος χάρη νερό και λοιπές υποδομές, αυτά θα αντιμετωπιστούν με την μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων του έργου.
Με τις σημερινές δυνατότητες της τεχνολογίας τα παραπάνω θέματα θα επιλυθούν ώστε να μην δημιουργούν δυσμενείς επιπτώσεις στο περιβάλλον. Μετά τα παραπάνω και σε συνέχεια του Νόμου 4002 του 2011 που εξασφαλίζει νομοθετικά την υλοποίηση του έργου παρακαλούμε στο κείμενο της απόφασης Γενικής Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας, με θέμα Έγκριση του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδιασμού Δήμου Αταλάντης Νομού Φθιώτιδας και συγκεκριμένα η παράγραφος Β1.3 που αναφέρονται ως περιοχές αναζήτησης για εφαρμογή του μηχανισμού ΠΕΡΠΟ να αντικατασταθεί ως εξής.
Β1.3 νέα. Περιοχές αναζήτησης για εφαρμογή του μηχανισμού ΠΕΡΠΟ και για εφαρμογή των διατάξεων περί σύνθετων τουριστικών καταλυμάτων.
Α. Ορίζεται η περιοχή βορειοδυτικά της Αταλάντης σε έκταση 1720 στρέμματα για την ανάπτυξη παραθεριστικής κατοικία με εφαρμογή του μηχανισμού ΠΕΡΠΟ – δεν μας ενδιαφέρει, δεν είναι του παρόντος είναι σε άλλη περιοχή δεν είναι συμφερόντων της εταιρείας ΛΟΚΡΟΣ».
Αυτό περιλαμβάνει, μην απαντάτε, περιλαμβάνει έκταση 1500 στρέμματα της προηγούμενης απόφασης του Δήμου, τέως Δήμου Αταλάντης, ένα χιλιόμετρο λέει μπορεί να ξεκινάει έξω μετά από το σχέδιο, μετά από το Συνοικισμό τέλος πάντων και όπως πάει ο δρόμος αριστερά. Εκεί γύρω από του Λάντζηδες και κάποιους άλλους που έχουν εκεί ιδιοκτησίες.
«Β. Ορίζεται περιοχή για ανάπτυξη σύνθετων τουριστικών καταλυμάτων σε ιδιόκτητη έκταση 12.500 στρεμμάτων περίπου ανατολικά του οικισμού Έξαρχος στην οποία περιλαμβάνονται οι χρήσεις τουρισμού, αναψυχής και ανάπτυξης τουριστικής κατοικίας.
Για την ανάπτυξη των παραπάνω χρήσεων έχουν εφαρμογή οι διατάξεις Α. των άρθρων 8,9 και 11 του Νόμου 4002 που είπαμε ΦΕΚ 180Α/22-8-2011. Β. Από 6-10-78 Προεδρικό Διάταγμα ΦΕΚ 53, 8Δ 17/10/78 τροποποιημένου όπως ισχύει. Γ. Το από 20-1-1988 ΦΕΚ 28-1-8. Δ. Τα άρθρα 2,4 και 8 του από 23-2-87 Προεδρικού Διατάγματος ΦΕΚ 1987. Ε. Το από 24-5-85 Προεδρικό Διάταγμα και παραμένομε στην διάθεσή σας για οποιαδήποτε διευκρίνιση.
Μετά τιμής για την Εταιρεία, και λοιπά».
Επειδή είναι ένα θέμα το οποίο αφορά τους δημότες του Δήμου Λοκρών και όχι μόνο. Επειδή είναι ένα θέμα το οποίο έχει μεγάλη σχέση για την ανάπτυξη και την βιωσιμότητα της περιοχής του Δήμου Λοκρών ως πρότυπης επιχειρηματικής δραστηριότητας ιδιαίτερης αξίας και σημασίας, θα έλεγα μοναδικής στην Ελλάδα και επειδή π Δήμος πρέπει να διασφαλίσει τα συμφέροντά του και το Δημοτικό Συμβούλιο πρέπει να πάρει απόφαση η οποία να είναι ουσιαστική και να τεκμηριώσει την αλλαγή το Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου, θα πρέπει άμεσα να αναζητήσουμε με ταχύρρυθμες διαδικασίες – εντός της αύριον ή μεθαύριον αν είναι δυνατόν – τεχνικού συμβούλου.
Ο οποίος εντός πολύ σύντομου χρονικού διαστήματος το πολύ σε ένα μήνα, είκοσι μέρες μάλλον, για να μην παρέλθει ο μήνας που προβλέπεται από τη Νομοθεσία και χάσει το δικαίωμα ο Δήμος, θα πρέπει το δημοτικό συμβούλιο να συνεδριάσει και να αποφασίσει πάλι επί της νέας πρότασης του τεχνικού συμβούλου του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδιασμού και η κατεύθυνση πρέπει να είναι ότι η προσαρμογή στο Νόμο πρέπει να είναι δεδομένη δεν μπορεί να ανατραπεί. Η επανατοποθέτηση των συμφερόντων του Δήμου και των δημοτών σε αυτή τη μεγάλη επένδυση η οποία θα δώσει ζωή και πνοή στην περιοχή μας θέτοντας υπόψη την αειφόρο τοπική ανάπτυξη και τα συμφέροντα του δήμου και των πολιτών του Δήμου Λοκρών που στηρίζουν πάρα πολλές ελπίδες στην συγκεκριμένη επένδυση.
Επειδή η νομοθεσία που διέπει την εκπόνηση και τροποποίηση του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδιασμού άρθρο 4 του Νόμου 2508/1997, άρθρο 24 παρ.2 του Νόμου 2597/1997 και άρθρο 28 παρ. 1 του Νόμου 2545/1997 είναι ιδιαίτερα εξειδικευμένη και σύνθετη προτείνω σε συγκεκριμένο μηχανικό την εκπόνηση μελέτης που θα υποδεικνύει τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα της κάθε πρότασης, έτσι ώστε το Συμβούλιο μας να αποκτήσει την δυνατότητα να λάβει γνώση όλων των παραμέτρων της υπόθεσης με μοναδικό στόχο μια απόφαση που θα διασφαλίζει αδιαμφισβήτητα τα συμφέροντα του Δήμου και των πολιτών.
Γιατί λέω εντός 20 ημερών; Διότι στο χρονικό διάστημα των 20 ημερών θα πρέπει να είναι το
καταλυτικό εκείνο στο οποίο να απαντήσουμε με τους νέους όρους και προϋποθέσεις και την προσαρμογή στο νέο νόμο, στη νέα πραγματικότητα που μας έχει ζητηθεί και από την Περιφέρεια και στην Περιφέρεια από τα συμφέροντα, ή μάλλον την εκπροσώπηση της εταιρείας ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΕΠΕ – ΑΕ και να λήξουμε το θέμα ελπίζω θετικά προς αυτή την κατεύθυνση. Η κατεύθυνση αυτής δεν μπορεί παρά να είναι μία.
Να πραγματοποιηθεί η επένδυση, να μην δημιουργηθούν εμπόδια, να μην υπάρχουν παρερμηνείες και ασάφειες για το καλό της τοπικής κοινωνίας, της απασχόλησης, της βιώσιμης ανάπτυξης, της διατήρησης του φυσικού κάλλους και όλων των απαραίτητων στοιχείων και χαρακτηριστικών που διέπουν μία τέτοια μεγάλη προσπάθεια που πρέπει να γίνει και από την πλευρά του Δήμου όλες οι βοήθειες και οι συνέργειες που απαιτούνται σε αυτή την κατεύθυνση. Είναι πιστεύω μοναδική ευκαιρία την οποία πρέπει να αξιοποιήσουμε τώρα που ξεμπλοκάρισε το θέμα. Ήταν μπλοκαρισμένο για αρκετά χρόνια με απογοήτευση πολλών επενδυτών στην Ελλάδα, εξαιτίας της γραφειοκρατίας ή και άλλων παρερμηνειών ή και άλλων περιπτώσεων οι οποίες δημιουργούνται ηθελημένα ή αθέλητα από πολλούς και διαφόρους.
Να διευκρινίσω εξαρχής επειδή μπορεί να υπάρχουν διάφορες απόψεις εμείς ο Δήμος των Λοκρών δεν είμαστε υπηρεσία η οποία να μπορεί να γνωμοδοτήσει για οποιαδήποτε άλλα θέματα τα οποία αφορούν ιδιοκτησίες, αφορούν χρήσεις γης, αφορά δηλαδή αν είναι δασική έκταση ένα κομμάτι ή όχι, αν είναι ιδιόκτητο ή είναι διακατεχόμενο ή οποιαδήποτε άλλη μορφή. Εμείς μόνο μέλημά μας είναι να γνωμοδοτήσουμε επί μίας αλλαγής από τη νομοθεσία που ισχύει και της προσαρμογής του ΓΠΣ του Δήμου των Λοκρών στο νέο νόμο που δίνει την ευχέρεια και την δυνατότητα να αναπτυχθεί αυτή η επένδυση και που σε αυτή την κατεύθυνση θα κινηθούμε αποφασιστικά.
Η εισήγησή μου είναι λοιπόν, ότι σε 20 μέρες περίπου με τον τεχνικό σύμβουλο να διευκρινίσουμε όλα αυτά από τη νομοθεσία που υπάρχουν και να τεκμηριώσουμε τις θέσεις του Δήμου, να αποφασίσουμε και να εγκρίνουμε την αλλαγή του νέου Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου στην κατεύθυνση εξυπηρέτησης των στόχων της επένδυσης.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Σοβαρό λοιπόν, το θέμα. Ακούσατε την εμπεριστατωμένη εισήγηση του κυρίου Δημάρχου και την πρότασή του. Τοποθετήσεις. Ορίστε κύριε Αγγελούση.

ΑΓΓΕΛΟΥΣΗΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ: Κύριε Δήμαρχε το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο αν δεν κάνω λάθος ο πρώην Δήμος Αταλάντης το είχε αναθέσει σε κάποιο μελετητικό γραφείο, Δοξιάδη Ηλία; Κάνω λάθος;

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Ροϊκός και Δοξιάδη.

ΑΓΓΕΛΟΥΣΗΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ: Ναι. Τι γνώμη έχει; Γιατί δεν χρησιμοποιούμε αυτό το μελετητικό γραφείο μιας και το είχαμε αναθέσει; Υπάρχει κάποιο πρόβλημα; Γιατί προτείνεται εκ νέου τεχνικό σύμβουλο;

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Άλλη τοποθέτηση. Ορίστε κύριε Αγγελούση. Θα απαντήσει ο κύριος Δήμαρχος ή έχουμε άλλες τοποθετήσεις; Ορίστε κύριε Αντιπρόεδρε.

ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ: Κύριε Πρόεδρε, όπως είπε και ο κύριος Αγγελούσης και εμείς συμφωνούμε για αυτή την επένδυση θετικά. Γιατί όμως στο 20ήμερο αφού ο νόμος μας καλύπτει σαν δημοτική αρχή να προχωρήσουμε και αν υπάρχουν διευκρινιστικά στην πορεία να τα βρούνε η τεχνική υπηρεσία. Δε νομίζω να υπάρχει κάτι. Ο νόμος μας καλύπτει και μπορούμε να προχωρήσουμε να μην χάνουμε χρόνο.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Άλλη τοποθέτηση. Ο κύριος Σουλτανόπουλος έχει τοποθετηθεί;

ΔΗΜΑΡΧΟΣ: Να απαντήσω. Γιατί δεν παίρνουμε την Ροϊκός; Γιατί η Ροϊκός έχει πάει 500 δουλειές εδώ πέρα και τις έχει αφήσει σε εκκρεμότητα όλες. Από το Μαρτίνο που έχει αφήσει και δεν μας δίνει τις μελέτες του βιολογικού καθαρισμού και πάει λέγοντας η ιστορία. Και εμφανίζει συνέχεια χαρτιά ότι της χρωστάει ο Δήμος και της χρωστάει ο Δήμος.
Πως θα πάρουμε λοιπόν εμείς την Ροϊκός; Θα πάρουμε έναν τεχνικό σύμβουλο που εξαρχής θα τοποθετηθεί στο θέμα άμεσα, έγκαιρα και υπεύθυνα. Τι πρόβλημα υπάρχει; Δεν κατάλαβα. Υπάρχει κανένα πρόβλημα; 600.000 ευρώ έχει πάρει μόνο για τον βιολογικό καθαρισμό του Μαρτίνου - Λάρυμνας και δεν μας έχει δώσει την δυνατότητα ούτε να υποβάλλει τεχνικό δελτίο. 'Ηρθε εδώ και εκβίαζε. Όποια εταιρεία νομίζει ότι θα εκβιάζει εδώ θα πετιέται με τις κλωτσιές έξω. Υπάρχει άλλος εδώ στο Νομό Φθιώτιδας που είχε αναλάβει, άλλη εταιρεία ιδιώτης που είχε αναλάβει το σχέδιο πόλης Αταλάντης και έχουμε πάει 15 φορές στο Υπουργείο και δεν εκτελεί γιατί έχει ξεχρεωθεί και εκείνος. Και κρατάει όμηρο την Αταλάντη ολόκληρη.
Θα πρέπει να δείτε περισσότερο και καλύτερα τις διατάξεις και τις υποχρεώσεις που υπήρχαν στις συμβάσεις που υπεγράφησαν πριν εξοφληθούν για τα χρήματα και παραδώσουν τις εργασίες τους, γιατί οι εργασίες πολλές από αυτές δεν ανταποκρινόντουσαν στα στοιχεία αυτά οι οποίες έγιναν. Εγώ δεν δέχομαι εταιρείες για τις εταιρείες. Για να εξυπηρετούνται τα συμφέροντα κάποιων και να μας κρατάνε όμηρο το Μαρτίνο και να νομίζουν ότι δεν θα κάνουμε το βιολογικό στο Μαρτίνο. Όμηρο την Αταλάντη για το πολεοδομικό σχέδιο. Το πολεοδομικό σχέδιο της Αταλάντης κατατέθηκε πριν από ένα χρόνο. Και ο κύριος αυτός που έχει εξοφληθεί, Πατσούρας λέγεται, εντάξει; Δεν δίνει τα στοιχεία στο Υπουργείο.
Προχθές προπαραμονή των Χριστουγέννων ήμουνα πάλι εκεί. Και εγώ σας ρωτάω. Είναι δυνατόν να μένουνε όμηροι οι Δήμοι από την λειτουργία κάποιων που είναι και αποπληρωμένοι στο σύνολό τους; Δεν κατάλαβα. Υπάρχει σε κάποιους μόνο το δικαίωμα της γνώσης; Δεν υπάρχουν και άλλοι; Λοιπόν εμείς θα πάρουμε τεχνικό σύμβουλο που να μας φέρει εις πέρας το θέμα. Εντάξει; Για να γίνει κατανοητό και φυσικά να υπάρχει αίσια έκβαση. Διότι οι ουρές που έχουν αφεθεί και οι εκκρεμότητες που υπάρχουν είναι πάρα πολλές, είναι τεράστιες και αυτές οι εκκρεμότητες για ένα χρόνο τώρα τις πληρώνουμε και δεν ξέρω για πόσα άλλα χρόνια ακόμα θα τις πληρώνουμε. Όλοι οι πολίτες. Πολλά πράγματα είναι στον αέρα κι το ξέρετε, σε όποιο έργο και μέτρο είχαμε προχωρήσει δεν υπήρχε καν τεκμηρίωση. Ούτε καν άδειες δεν υπήρχαν στην Πολεοδομία. Εμείς τρέξαμε και τις βγάλαμε τις άδειες για κάποια άλλα έργα. Τους τσιγγάνους παραδείγματος χάρη και λοιπά και λοιπά. Τέτοιες εταιρείες θα πάρουμε εδώ πέρα δηλαδή, να διαιωνίζουμε την κατάσταση; Εμείς εδώ θέλουμε ένα σύντομο χρονικό διάστημα 20 ημερών, θα κληθούν – μισό λεπτό Θανάση, να ολοκληρώσω, περίμενε δεν έχουν μιλήσει τα μέλη του συμβουλίου ακόμα - εντάξει; Εδώ δεν θα έχουμε καυτας΄τασεσις3 να διαιωνίζουν τα προβλήματα. Θέλουμε καταστάσεις άμεσης, αποτελεσματικής, ουσιαστικής, ενεργητικής και
υλοποιήσιμης απόφασης. Εντάξει; Αν κάποιοι έχουν συμφέροντα το σχέδιο πόλεως Αταλάντης να πηγαίνει πίσω, ή το ΓΠΣ να πηγαίνει πίσω ή ο βιολογικός καθαρισμός του Μαρτίνου να πηγαίνει πίσω ας βγουν να το πουν στο λαό. Εμείς είμαστε αντίθετοι σε αυτά τα συμφέροντα.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Εντάξει η απάντηση επί των ερωτημάτων σας; Ο κύριος Αγγελούσης.

ΑΓΓΕΛΟΥΣΗΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ: Λοιπόν, το σίγουρο είναι όπως είπε και ο κύριος Δήμαρχος το θέμα είναι αρκετά σοβαρό. Το ζήτημα της εταιρείας που έχει αναλάβει είναι δευτερεύον, αλλά για μένα είναι ζήτημα. Γιατί είναι ζήτημα; Διότι πιστεύω ότι έχει πληρωθεί, την έχουμε από την προηγούμενη δημοτική αρχή της έχουμε δώσει το ΓΠΣ, δε νομίζω ότι η καθυστέρηση είναι εξαιτίας – γνώμη εκφράζω, την άποψή μου εκφράζω – δεν είναι η καθυστέρηση του ΓΠΣ θέμα της εταιρείας.
Πιστεύω και σε αυτό το Συμβούλιο το έχουμε συζητήσει δύο φορές, αλλού πρέπει να ήταν η αιτία καθυστέρησης. Στην αλλαγή της νομοθεσίας ενδεχομένως και στην κάθε φορά που περιμέναμε αλλαγή της νομοθεσίας, εκεί έγκειται η καθυστέρηση, πιστεύω. Γιατί ανέφερα την εταιρεία. Πιστεύω ότι έχει ασχοληθεί σοβαρά με το θέμα, το προώθησε σε σύντομο χρονικό διάστημα, δεν έχω τίποτα με την εταιρεία ούτε εγώ την πρότεινα στο προηγούμενο συμβούλιο, ούτε η παράταξή μου. Ο κύριος Μαμάνδρας που ήταν πρόεδρος στο προηγούμενο Δημοτικό Συμβούλιο αν δεν κάνω λάθος την πρότεινε. Δεν θυμάμαι, εντάξει, έγινε κανονική διαδικασία. Αν ο δήμαρχος έχει στοιχεία τέτοια που μπορεί να τον οδηγούν σε τέτοια ζητήματα εντάξει.
Εγώ δεν έχω τέτοια στοιχεία, δεν έχω υπόψη μου τέτοια ζητήματα. Γιατί το έβαλα όμως; Το έβαλα, γιατί πιστεύω ότι με μια γρήγορη, με μια πολύ γρήγορη απόφαση που θα μπορούσε να πάρει το μελετητικό γραφείο και να είναι εδώ σήμερα να μας εξηγήσει μερικά πράγματα θα μπορούσαμε και εμείς να πάρουμε μία απόφαση. Ο Δήμαρχος προτείνει αναβολή. Εγώ θα τοποθετηθώ στην ουσία του ζητήματος. Είναι μια επένδυση που έχει απασχολήσει το πρώην δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Αταλάντης αρκετές φορές. Και στην Β1 φάση είχαμε ομόφωνη, μόνο ένας δημοτικός σύμβουλος της πλειοψηφίας τότε ψήφισε όχι για τους δικούς του λόγους, όλες οι άλλες παρατάξεις ψηφίσανε ναι και όλοι οι δημοτικοί σύμβουλοι. Η Β1 φάση του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου εγκρίθηκε από την ΤΥΔΚ ως αρμόδια, επανήλθε στο δημοτικό συμβούλιο και περάσαμε στη Β2 φάση όπου εκεί είχαμε συζητήσει και στην Β1 φάση, στη Β1 φάση, και τα τεκταινόμενα με το Atalanti Hills. Είχε μπει σε ένα Προεδρικό Διάταγμα το 87 που λεγόταν Τουρισμός και Ανάπτυξη και σε ένα άλλο Προεδρικό Διάταγμα το οποίο δεν θυμάμαι που μιλάει για την 2η κατοικία. Μιλούσαμε με αυτές τις έννοιες τότε και γι’ αυτό είχαμε βάλει αυτή τη χρήση γης στο συγκεκριμένο σημείο. Τώρα τι πάει να πει αυτό; Εντάξει, εμείς μπορεί να ψηφίσουμε σε κάποιον τόπο να γίνει κάτι. Να γίνουν ξενοδοχεία ή να γίνουν εργοστάσια. Αυτό δεν σημαίνει ότι θα γίνουν κιόλας.
Κάνουμε μια πρόβλεψη ότι αυτός ο χώρος εκεί θα πρέπει να είναι γι’ αυτό το σκοπό. Αφού αυτή η εταιρεία αγόρασε αυτό το χώρο και είναι ιδιωτικός χώρος, πιστεύω ότι θα πρέπει να είμαστε θετικοί και απέναντι στην επένδυση και απέναντι στην τροποποίηση. Γιατί η τροποποίηση όπως και ο δήμαρχος ανέφερε, ανεξάρτητα αν θα το αναθέσουμε σε τεχνικό σύμβουλο θα πούμε ναι στο τέλος. Δεν μπορούμε να κάνουμε διαφορετικά, γιατί πρέπει να προσαρμοστεί το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο στην καινούρια νομοθεσία. Διαφορετικά έχω την αίσθηση ότι θα επιστραφεί. Όταν ένα ΓΠΣ δεν είναι σύμφωνο με τη νομοθεσία επιστρέφεται. Θα πρέπει να το επιστρέψει, να το αλλάξουμε, να το διορθώσουμε και να το στείλουμε. Δεν πιστεύω δηλαδή, ότι η καθυστέρηση θα μας οδηγήσει πουθενά.
Εμείς είτε τώρα είτε και μετά κύριε Δήμαρχε, θα είμαστε θετικοί στην αλλαγή της χρήσης. Ουσιαστικά δηλαδή, τι αλλαγή χρήσης; Εκεί που μάλλον μιλάμε για τουριστικές κατοικίες μιλάμε τώρα για ένα σύνθετο, σύνθετες κατασκευές, δηλαδή και τουριστικές κατοικίες και ξενοδοχεία, αν κατάλαβα καλά.
Εντάξει θα μου διευκρινίσετε. Εντάξει και άλλες δραστηριότητες. Εμείς είμαστε θετικοί πιστεύω ότι αυτή η επένδυση για τον τόπο μας είναι καλή, είναι καλή για όλο το Δήμο Λοκρών. Πιστεύω ότι θα πρέπει ο δήμος να διαφυλάξει τα περιβαντολογικά και οτιδήποτε άλλο κρίνουμε απαραίτητο στην πορεία, αλλά πιστεύω ότι αυτή η επένδυση αν γίνει θα δώσει ζωή στον τόπο και είμαστε σύμφωνοι για την αλλαγή και από σήμερα μάλιστα. Ευχαριστώ.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Ο κύριος Σουλτανόπουλος.

ΣΟΥΛΤΑΝΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ: Ήθελα καταρχάς να πω χρόνια πολλά και η Γέννηση του Κυρίου να μας δώσει πνεύμα, ηθική και αν περισσέψει και λίγο οικονομική ανάταση.
Δεν μπορώ να καταλάβω και δεν κατάλαβα από την τοποθέτηση του Δημάρχου, αν τελικά επειδή δεν έχω συνέχεια για το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο εάν το σταματήσαμε εμείς ή η εταιρεία δεν είχε κάνει όλα τα χαρτιά ή αν το σταμάτησε το Υπουργείο ή η Περιφέρεια. Το σίγουρο είναι ότι κάποιος το σταμάτησε για να ζητά ο κύριος Δήμαρχος τώρα την αλλαγή της εταιρείας την οποία δεν ξέρω ποια είναι προφανώς θεωρεί ότι ήταν υπαιτιότητα της εταιρείας και σταμάτησε και δεν έχει υπογραφεί ακόμα ο Γενικός Πολεοδομικός Σχεδιασμός;
Από ότι φαίνεται όμως από το έγγραφο που έχει στείλει η ΛΟΚΡΟΣ ΕΠΕ, φαίνεται ξεκάθαρα ότι η κωλυσιεργία ήτανε για να μπει σε ένα καινούριο νομοθετικό πλαίσιο. Έγινε αυτό το καινούριο νομοθετικό πλαίσιο, αυτή η επένδυση μας βρίσκει όλους σύμφωνους, άλλωστε η παράταξή μας είναι μια παράταξη επαγγελματιών 99%, δεν θα μπορούσαμε ποτέ να έρθουμε κόντρα σε επενδύσεις και στην ανάπτυξη του τόπου μας. Όμως από ότι φαίνεται έχει απασχολήσει 4 δημοτικά συμβούλια, 4 νομαρχιακά συμβούλια, έφαγε 3 Υπουργούς Γεωργίας, 2-3 Νομάρχες και αποτέλεσμα δεν βλέπω να υπάρχει. Όσον αφορά τις χρήσεις γης. Αλλάξαμε τον τρόπο που το λέμε από ότι φαίνεται. Από τουριστικά καταλύματα τα λέμε σύνθετα τουριστικά καταλύματα, ορίζουμε μια περιοχή του Εξάρχου ΠΟΤΑ, όμως αν πάρετε στα χέρια σας το Νόμο τον οποίο ψήφισε η κυβέρνηση φωτογραφίζοντας την επένδυση του Atalanti Hills και ο κύριος Παπακωνσταντίνου αφού παρέδωσε κάποια πράγματα στους Ευρωπαίους άρχισε να κόβει και κομμάτια, αλλά εν πάσει περιπτώσει και με αυτό το Νόμο που έφτιαξε ειδικά για αυτή την προσαρμογή βλέπω ότι πολλές διατάξεις αντιστρατεύονται την επένδυση. Από μόνες τους.
Εμείς είμαστε θετικοί στην επένδυση. Όμως θα πρέπει να δούμε πολλά πράγματα περιβαλλοντικά. Όπως ας πούμε σε μια διάταξη στο άρθρο 12, παράγραφος 6 λέει ότι αυτή η επένδυση θα πρέπει να έχει εγκεκριμένους περιβαλλοντικούς όρους προτού κάνει αίτημα επένδυσης. Δεν ξέρω αν αυτά υπάρχουν και είναι σημαντικά. Είναι σημαντικά για μία τοπική κοινωνία, Είναι σημαντικά θέματα η τοποθέτηση βιολογικού καθαρισμού και οι αποδέκτες. Είναι σημαντικά θέματα. Στο 4002 του ’11 παράγραφος, άρθρο 11 στο τέλος. Αν το διαβάσετε, αυτό που έχει ψηφίσει τώρα ο κύριος Παπακωνσταντίνου, στην τελευταία παράγραφο του 11. Όχι, όχι, στο 11 άρθρο. Στο τέλος του 11 άρθρου, πριν από το 12. Δεν συζητάμε αυτό, απλά θα ήθελα να επισημάνω κάποιες περιβαντολλογικές επιπτώσεις που θα πρέπει να προϋπάρχουν της έγκρισης και προτού την αναθεώρηση του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδιασμού. Θα πρέπει να επισημάνω ότι αλλάζουμε τις χρήσεις γης και το ίδιο δεν έχουμε κάνει σε καμία επένδυση που αφορά επαγγελματίες για άλλου είδους δραστηριότητες.
Συμφωνούμε προείπα με αυτή την επένδυση, όμως θα πρέπει να δούμε και την αλλαγή άλλων χρήσεων γης στο ΓΠΣ όπως αφορούν επενδύσεις μικροεπενδυτών επαγγελματιών, μικροβιοτεχνών που θα θέλουν να δώσουν ανάπτυξη στον τόπο. Οι οποίες έχουν λιμνάσει επί πάρα πολλά χρόνια. Εδώ. Βεβαίως και υπάρχουν, θα πρέπει να σας πω κύριε Δήμαρχε, ότι από όλες τις πλευρές η Αταλάντη έχει γη υψηλής παραγωγικότητος, χωρίς να γίνει καμία, μα καμία επένδυση. Είναι αλλαγή χρήσης γης. Ζητάμε από μία και μοναδική επένδυση να φέρει ανάπτυξη στον τόπο, να φέρει θέσεις εργασίας, να φέρει 20 χρόνια σε μια επένδυση του Atalanti Hills, χωρίς να κοιτάμε τίποτε άλλο. Έχει απασχολήσει όλο τον τόπο μία επένδυση στην οποία συμφωνούμε και αυταπόδεικτα όλοι και όλοι είμαστε μαζί της, όμως δεν κοιτάμε και κανένα άλλου είδους επένδυση.

ΔΗΜΑΡΧΟΣ: Υπάρχει πρόταση συγκεκριμένη; Να τη συζητήσουμε τώρα που θα λήξει το θέμα.

ΣΟΥΛΤΑΝΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ: Στην αναθεώρηση του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου θα πρέπει να την δούμε, διότι δεν είναι η μοναδική περίπτωση η αλλαγή χρήσεων γης.

ΔΗΜΑΡΧΟΣ: Συγνώμη για την διακοπή. Δεν θα μπει γενικά. Μιλάμε για τουριστικά, εφαρμογή του νόμου και συγκεκριμένα. Να ξέρουμε τι λέμε έτσι;

ΣΟΥΛΤΑΝΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ: Θα πρέπει να γίνει και βιοτεχνικά. Ορίζεται λοιπόν, τουριστική περιοχή ο Έξαρχος αυτή τη στιγμή. ΠΟΤΑ, ορίζεται ο Έξαρχος. Η γενικότερη περιοχή για ειδικό λόγο.

ΔΗΜΑΡΧΟΣ: Σε οποιαδήποτε άλλη περιοχή του Δήμου Λοκρών με τα ίδια χαρακτηριστικά υπήρχε ενδιαφέρον επενδυτικό θα ισχύει το ίδιο. Δεν είναι ο Έξαρχος συγκεκριμένα. Τώρα έτυχε και είναι εκεί.
Άμα υπάρχει αλλού να μπει και εκείνο. Αυτό δεν έχει να κάνει με τα άλλα όμως. Γιατί το σχέδιο Αταλάντης που φωνάζω εγώ και ξαναφωνάζω αυτοί που το μελετήσανε, την περιοχή αυτή εδώ κάτω όπως μπαίνουμε από τη Σκάλα αριστερά, την έχουν υψηλής παραγωγικότητας. Και δυστυχώς, δυστυχώς επαναλαμβάνω, οι ίδιοι ιδιοκτήτες της γης αυτής θέλουν να παραμείνει γη υψηλής παραγωγικότητας. Όλοι οι ιδιοκτήτες οι οποίοι ρωτήθηκαν και φέτος. Είναι άλλο θέμα αυτό λοιπόν.

ΣΟΥΛΤΑΝΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ: Είναι άλλο θέμα, αλλά έχει να κάνει με όλη αυτή την ανάπτυξη που ευαγγελιζόμαστε. Και ψάχνουμε να βρούμε μόνο μία επένδυση. Καμία άλλη επένδυση δεν γίνεται στην περιοχή. Δεν ξέρω αν έχετε διαφορετική άποψη για αυτό. Πείτε μου αν έχει μπει πέτρα πάνω στην πέτρα στην γύρω περιοχή. Εάν έχει γίνει μία βιοτεχνία, ένα κτίριο, κάτι. Έχει γίνει κάτι; Εν πάσει περιπτώσει. Έχει σχέση με την σύνταξη, επειδή είπαμε θα αλλάξουμε γραφείο. Οι προηγούμενες χρήσεις γης είχαν οριστεί με τον Γενικό Πολεοδομικό Σχεδιασμό, είναι έτσι ή δεν είναι; Τώρα, αλλάζουμε γραφείο, κατεύθυνση, τι αλλάζουμε;

ΔΗΜΑΡΧΟΣ: Περιλαμβάνονται τα ίδια. Ο Γενικός Πολεοδομικός Σχεδιασμός αφορά το σύνολο των χρήσεων γης. Το σύνολο.

ΣΟΥΛΤΑΝΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ: Δεν είναι έτσι.

ΔΗΜΑΡΧΟΣ: Ποιο δεν είναι έτσι; Το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο, ακούστε τώρα εδώ για να μιλάμε συγκεκριμένα. Περιλαμβάνει τις χρήσεις είτε είναι αθλητικές, είτε είναι τουριστικές, είτε είναι οικιστικές, είτε είναι ιχθυοκαλλιέργειες τα πάντα.

ΣΟΥΛΤΑΝΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ: Τα πάντα.

ΔΗΜΑΡΧΟΣ: Τα πάντα Δημήτρη, λέμε. Τα πάντα, στα οποία προβλέπονται μέσα. Στις περιοχές που προβλέπονται.

ΣΟΥΛΤΑΝΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ: Να μην επικεντρωθούμε μόνο σε μια επένδυση. Αυτό λέω, να τα αλλάξουμε όλα.

ΔΗΜΑΡΧΟΣ: Οι επενδύσεις αυτές που λέτε εσείς δεν ξέρω τι μορφής είναι.

ΣΟΥΛΤΑΝΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ: Επαγγελματοβιοτέχνες. Βιοτεχνικής. Δεν υπάρχει άλλη. Ένα σιδηρουργείο να ανοίξει ή κάτι άλλο.

ΔΗΜΑΡΧΟΣ: Είναι εντελώς ξεχωριστό θέμα. Αυτό είναι άλλο.

ΣΟΥΛΤΑΝΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ: Πρέπει να αλλάξουν οι χρήσεις γης. Αυτό είναι το θέμα. Παρακάτω κάνετε αναθεώρηση σε άλλο θέμα που έχετε εδώ πέρα. Αναθεώρηση στον χωροταξιακό σχεδιασμό των ιχθυοκαλλιεργειών. Ζητάτε. 

...Διάλογος εκτός μικροφώνων...

ΔΗΜΑΡΧΟΣ: Μισό λεπτό για να μην δημιουργούνται εντυπώσεις και να ξέρουμε τι ζητάμε. Έχει υπογραφεί μία ΔΥΠ πολύ-υπουργικής απόφασης στην οποία είμαστε αντίθετο. Έχουν πάρει αποφάσεις περιφερειακή ένωση, δήμοι και λοιπά και θα ζητήσουμε και από την Περιφέρεια να προσαρμοστεί σε αυτό. Τοι λέει με δυο λόγια αυτό για τις υδατοκαλλιέργειες. Ότι δεν θα επιτραπεί σε περιοχές τουριστικής ανάπτυξης όπως είναι ο δικός μας Δήμος, η νέα εγκατάσταση και η επέκταση των ιχθυοκαλλιεργειών. Αυτό είναι με δύο λόγια. Θα τα πούμε μετά όμως. Έχετε μπερδέψει το ένα με το άλλο, δηλαδή θα κάνουμε μεγάλο λάθος. Μην τα γενικεύουμε, παρακαλώ πολύ. Να μιλάμε συγκεκριμένα, να εστιαστούμε ιδιαίτερα στο θέμα αυτό και τα υπόλοιπα είναι άλλο θέμα.

ΣΟΥΛΤΑΝΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ: Επειδή ξέρω ότι το συγκεκριμένο θέμα είναι και αυτό στο Γενικό Πολεοδομικό Σχεδιασμό που ήταν εγκεκριμένο και επειδή θα πρέπει να αλλάξει και αυτό γι’ αυτό δεν είναι μόνο ένα άρθρο και μια υπόθεση των 20 ημερών που είπατε. Ο νέος χωροταξιακός σχεδιασμός.

ΔΗΜΑΡΧΟΣ: Για τις ιχθυοκαλλιέργειες; Προβλέπει λοιπόν, με αυτό το σχέδιο που υπάρχει και είναι κατατιθεμένο προβλέπει ότι δεν υπάρχει σήμερα υδατοκαλλιέργειες με την παρέλευση της άδειάς τους, αποχωρούν στα βαθύτερα και οπουδήποτε αλλού υπάρχει άδεια. Αυτό προβλέπει ο Γενικός Πολεοδομικός Σχεδιασμός.

ΣΟΥΛΤΑΝΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ: Ο προηγούμενος ή αυτός που υπάρχει τώρα;

ΔΗΜΑΡΧΟΣ: Αυτός που υπάρχει τώρα. Αυτόν για τον οποίο συζητάμε τώρα την τροποποίηση στο συγκεκριμένο θέμα. Αν ανοίξουμε τροποποιήσεις επί τροποποιήσεων για όλο τον πολεοδομικό σχεδιασμό δεν ξέρω αν θα μας φτάσει αυτή η θητεία. Μάλλον θα θέλουμε και άλλες θητείες, μάλλον.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Να κάνω και εγώ μια διευκρίνιση. Ο χωροταξικός σχεδιασμός για τις υδατοκαλλιέργειες δεν έχει καμία σχέση με το ΓΠΣ Αταλάντης. Εδώ μιλάμε λοιπόν για να τροποποιήσουμε μια βασική παράγραφο, για τις ΠΕΡΠΟ και συγκεκριμένα για το Atalanti Hills, για την ΛΟΚΡΟΣ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ, για την οποία ζητάει η ίδια να γίνουν κάποιες αλλαγές επ’ ωφελείας της και με κάποιους νόμους οι οποίοι είναι ευνοϊκοί και λοιπά. Σε αυτό είναι το σημείο που εμείς λοιπόν, πρέπει να αποφασίσουμε σήμερα. Μην μπερδεύετε τις υδατοκαλλιέργειες. Ο κύριος Ρούσσης.

ΡΟΥΣΣΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ: Colpo grosso. Στημένο σκηνικό από την εν λόγω εταιρεία με συμμετοχή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης με τις ευλογίες της κυβέρνησης των 4 κομμάτων, ΠΑΣΟΚ, Νέας Δημοκρατίας και ΛΑΟΣ, με τρόπους που προκαλούν και θέλοντας να κάνουν και συνένοχο το δημοτικό συμβούλιο, ενεργοποιούν διαδικασίες για να παρακαμφθούν πρότερες αποφάσεις οι οποίες δεν δικαίωσαν την παραπάνω εταιρεία, ούτε στο Συμβούλιο Επικρατείας και την χαρακτηρίζουν την συγκεκριμένη έκταση, δημόσια περιουσία και δασικού χαρακτήρα.
Και εδώ μιλάμε για ιδιοκτησία της. Δεν υπάρχει ιδιοκτησία της, αυτό είναι ξεκάθαρο και πρέπει να το πούμε. Και πρέπει να είναι ξεκάθαρα για όλους μας Κώστα. Δεν μπορούμε να αμφισβητούμε το Συμβούλιο Επικρατείας και να αναγνωρίζουμε ένα μπακαλόχαρτο, δεν έχω τίποτα με τους μπακάληδες κατά τα άλλα σεβαστούς. Για μας λέω, είναι καθαρά τα ζητήματα. Επομένως, λέμε ούτε σπιθαμή δημόσιας και δασικής γης δεν πρέπει να χρησιμοποιήσουν. Ούτε με ενοίκιο, ούτε με παραχώρηση.
Για μας οι χρήσεις είναι δεδομένες με τον υπάρχοντα Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο και δεν υπάρχει κανένας λόγος να αλλάξουν και καλά κάνουν οι αγρότες και θέλουν να διατηρούν κάποια χωράφια τους υψηλής παραγωγικότητας, γιατί τέτοια είναι και θα πρέπει να παράγουν. Εμείς δεν συμφωνούμε επίσης στη συγκέντρωση της γης σε λίγα χέρια και την καπιταλιστική της εκμετάλλευση,. Το Atalanti Hills και αρκετοί που συμφωνούν και μεταξύ αυτών και εσείς με την λογική τους και τον καπιταλιστικό τρόπο ανάπτυξης, προβάλλανε και θα προβάλλουν το ζήτημα της ανάπτυξης, θέσεις εργασίας, ευημερία, όλη η περιοχή εδώ δηλαδή, θα γίνει παράδεισος.
Ναι, Δήμαρχε, τάζουν λαγούς με πετραχήλια Δήμαρχε και φύκια για μεταξωτές κορδέλες. Αυτό κάνουν και θα είσαι και εσύ και εγώ και παρόλο που είμαι και πιο μεγάλος εγώ δεν ξέρω και θα τα δούμε. Εγώ λέω ότι τάζουν λαγούς με πετραχήλια και φύκια για μεταξωτές κορδέλες. Και ο θυμόσοφος λαός λέει, όπου ακούς πολλά κεράσια κράτα και μικρό καλάθι. Το ίδιο συμβαίνει και εδώ, γιατί – σε παρακαλώ Γιάννα, όταν πάρεις το λόγο να μιλήσεις – η εν λόγω επένδυση αν γίνει δεν είναι παραγωγικού χαρακτήρα. Μην μας τρελάνουν τώρα εδώ. Είναι παραγωγικού χαρακτήρα. Είναι πώλησης υπηρεσιών. Καθαρό είναι αυτό. Είναι πώλησης υπηρεσιών, δεν είναι παραγωγή. Παραγωγή είναι, παράγω ύλη. Η οποία πώληση υπηρεσιών ελαστικά συνδέεται με την τοπική οικονομία.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Ένα λεπτό ακόμη κύριε Ρούσση.

ΡΟΥΣΣΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ: Κύριε Πρόεδρε, μιλάγατε πολλές ώρες και θα μου επιτρέψετε, γιατί έγινε πολύς διάλογος και κυρίως όχι επί της ουσίας γι’ αυτό λέω θέλω να μου αυξήσετε το χρόνο.
Λέω συνδέονται ελαστικά με την τοπική οικονομία και λέω γιατί. Καταρχάς είναι εποχιακού χαρακτήρα. Γιατί τα όποια προϊόντα θα προμηθεύονται δεν θα είναι από την τοπική αγορά, θα είναι από μονοπωλιακούς ομίλους και μάλιστα με εισαγωγές. Γιατί οι παροχές στους επισκέπτες θα είναι με το σύστημα all in exclusive, κάπως έτσι, δηλαδή όλες οι δραστηριότητες μέσα. Στην Αταλάντη ή στον Έξαρχο δεν θα περπατάει κόσμος από αυτούς που θα έρχονται, μην γελιόμαστε. Αυτό το σύστημα, γιατί όποιοι λίγοι εργαζόμενοι της περιοχής θα είναι με το νέο καθεστώς γαλέρας που έχει δημιουργηθεί, γιατί η πλειοψηφία των εργαζομένων που θα υπάρχουν – αν γίνει λέω αυτή η επένδυση – θα είναι φτωχοί φοιτητές από άλλες χώρες στους οποίους θα προσφέρει τάχα διακοπές και θα τους πληρώνει με 150 ευρώ το μήνα.
Αυτό εφαρμόζεται και στην Κατερίνη και στην Κω και σε όλη την Ελλάδα. Και το Atalanti Hills δεν θα αποτελέσει εξαίρεση. Επομένως, ανάπτυξη δεν θα υπάρχει καμία, Φυσικά και ολοκληρώνω Πρόεδρε, υπάρχουν και κίνδυνοι για το περιβάλλον, εγώ δεν θα σταθώ σε αυτό. Θα σταθώ στην αειφόρο ανάπτυξη και στην αναβάθμιση που επικαλούνται. Και ρωτά, αυτή η αναβάθμιση τάχα του περιβάλλοντος ποιος θα την απολαύσει; Οι λίγοι ή οι πολλοί; Καπιταλιστική εκμετάλλευση είναι, καπιταλιστές θα την απολαύσουν.
Ο λαός δεν θα απολαύσει τίποτα. Εμείς λοιπόν, λέμε αρνιέμαι να με κάνουν ότι θέλουν με την δική μου γη και το νερό.
Αρνούμαστε το εν λόγω αίτημα της Εταιρείας. Αρνούμαστε την τροποποίηση του ΓΠΣ και καλούμε τον λαό όπως και εμείς μαζί να παλέψουμε για να μην περάσει αυτό. Να παλέψει για άλλο δρόμο ανάπτυξης για να βρει λύση στα προβλήματά του. Στην λαϊκή οικονομία, στην λαϊκή εξουσία. Λύσεις δεν θα βρει από τον καπιταλιστικό τρόπο παραγωγής ο οποίος του έχει φορτώσει τραγικά προβλήματα, του έχει φορτώσει τραγικά αδιέξοδα από την ανεργία και το Atalanti Hills θα του φορτώσει νέα βάσανα και θα είναι ο δραγουμάνος που θα διαφεντεύει την περιοχή.
  
ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Η κυρία Γεωργοπούλου έχει ζητήσει το λόγο.

ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΥ ΜΑΡΙΑ: Καταρχήν συμφωνώ με τον τεχνικό σύμβουλο που βάζει ο κύριος Δήμαρχος. Θα μας διασφαλίσει σε πολλά ζητήματα γιατί δεν είμαστε ούτε μηχανικοί, ούτε πολεοδόμοι και πιστεύω ότι θα μας διασφαλίσει.
Εκείνο που ήθελα να πω είναι ότι, όλοι μας είμαστε θετικοί ως προς την επιχείρηση. Είμαστε θετικοί όμως για ποιο λόγο; Και ο πολύς κόσμος και πολίτες που βλέπω από κάτω. Είμαστε θετικοί γιατί ελπίζουμε σε κάτι. Ελπίζουν σε θέσεις εργασίας. Εκείνο που θα ήθελα από τον Δήμαρχο ο οποίος έχει επισημάνει πολλές φορές και συμφωνώ μαζί του ότι δεν θα δώσουμε παραχώρηση στο δήμο μας σε καμία επιχείρηση, αν δεν πάρουμε. Πολλές φορές το έχει πει και συμφωνώ.
Επειδή έχω πάει πολλές φορές σε δεκάδες συγκροτήματα που είπε ο κύριος Ρούσσης που είναι κλειστά, όλες οι παροχές και οι υπηρεσίες είναι μέσα. Δεν αφήνουν έξω στην πόλη να βγουν. Έρχονται με συγκεκριμένα γκρουπ και τρώνε μέσα και τα λοιπά. Λοιπόν, λένε στην πρότασή τους ότι θα έχουμε θέσεις εργασίας. Εκείνο που θέλω από εσάς είναι να διασφαλίσουμε τις θέσεις εργασίας, δηλαδή σαν δήμος να πούμε ότι το 10%, το 15% θα είναι από τα παιδιά τα δικά μας, τους πολίτες τους δικούς μας. Γιατί αν αύριο φέρει αλλοδαπούς δεν θα του πιάσουμε την κάλτσα, για να το πω λαϊκά.
Τι θα γίνει; Λέει αυτός, θέσεις εργασίας. Θέσεις εργασίας για ποιους; Αν διασφαλίσετε λοιπόν, τις θέσεις εργασίας, γιατί βασικά πρώτα με 19% ανεργία που έχουμε αγωνιά ο κόσμος για την εργασία του και μετά είναι θέματα και το περιβάλλον και το νερό και όλα αυτά που θα τα δούμε στην πορεία, αλλά πρώτα πρέπει να βρούμε θέσεις εργασίας για να επιβιώσουν. Εξασφαλίστε λοιπόν, εγώ αυτό ήθελα να σας πω, θα γνωμοδοτήσουμε θετικά μετά βέβαια από τον τεχνικό σύμβουλο που θα βάλετε και συμφωνώ γιατί όλα θέλουν προσοχή, αλλά εξασφαλίστε τις θέσεις εργασίας για τα παιδιά. Και όχι κουβέντες στον αέρα. Ευχαριστώ.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Ευχαριστούμε την κυρία Γεωργοπούλου. Υπάρχει τοποθέτηση από Δημοτικό Σύμβουλο άλλο; Ο κύριος Κολομτσάς.

ΚΟΛΟΜΤΣΑΣ ΗΛΙΑΣ: Στο Β2 σχέδιο του ΓΠΣ περάσαμε αυτά που περάσαμε, είναι σημαντική αυτή η επένδυση για όλους και πρέπει ο Δήμος να είναι συμμέτοχος και η προοπτική του να είναι προς αυτή την κατεύθυνση, δηλαδή. Να βοηθάει να προχωρήσουν τέτοιες επενδύσεις. Αυτή ήταν και παλαιότερα η θέση του Δημοτικού Συμβουλίου και του τωρινού φυσικά. 

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Λοιπόν, από τους πολίτες. Ο κύριος Μέρμηγκας Θανάσης.

ΜΕΡΜΗΓΚΑΣ ΘΑΝΑΣΗΣ: Πάνω στο θέμα που σήμερα συζητάτε στο δημοτικό συμβούλιο. Σε γενική γραμμή θα έλεγα εάν διασφαλιστούν κάποια πράγματα όπως το ιδιοκτησιακό που ο κύριος Ρούσσης έχει δίκιο ότι δε έχει λυθεί και αν περιβαλλοντικά διασφαλιστεί η περιοχή δεν έχω καμιά αντίρρηση. Μου γεννήθηκε όμως μια απορία και δεν ξέρω κατά πόσο έχω δίκιο ή όχι. Αν κατάλαβα καλά η ΛΟΚΡΟΣ έστειλε έγγραφο στην κυρία Γερακούδη και υπεδείκνυε πως θα διατυπώσει το έγγραφο που θα έστελνε στο Δήμο Λοκρών; Γιατί αν είναι έτσι είναι παγκόσμια πρωτοτυπία, ας πούμε. Είναι ακριβώς έτσι; Λάθος κατάλαβα; Θα είχατε την καλοσύνη να το ξαναδιαβάσετε; Αυτό στην πορεία. Ένα άλλο ζήτημα που θα ήθελα να βάλω. Ρίξατε αν δεν κάνω λάθος κύριε Δήμαρχε, μομφή πριν από λίγο στην προηγούμενη δημοτική αρχή. Ουσιαστικά για κακοδιαχείριση ή κάνω λάθος;

ΔΗΜΑΡΧΟΣ: Λάθος κάνετε. Για άλλα πράγματα μιλάω Θανάση, παρακολούθα τι λέω και μην
δημιουργείς εντυπώσεις. Μίλησα για μελέτη Ροϊκός σε άλλο Μαρτίνο. Τέως Δήμου Οπουντίων, εντάξει; Για άλλα πράγματα μιλάω εγώ. Αλλά πες μας σε παρακαλώ για τις απόψεις σου για το συγκεκριμένο θέμα αν έχεις την καλοσύνη.

ΜΕΡΜΗΓΚΑΣ ΘΑΝΑΣΗΣ: Στο προηγούμενο αναφέρθηκες για επιτροπές που δεν είχαν νόημα, που πληρώθηκαν αλλά δεν έκαναν έργο, που πήγαμε στο Υπουργείο αλλά δεν παραδίδουν τις μελέτες. Άκουσα κακώς;

ΔΗΜΑΡΧΟΣ: Άκουσες καλά, αλλά αναφέρεται στον τέως Δήμο Οπουντίων. Οπουντίων, όχι Αταλάντης.

ΜΕΡΜΗΓΚΑΣ ΘΑΝΑΣΗΣ: Όχι Αταλάντης;

ΔΗΜΑΡΧΟΣ: Οπουντίων λέμε, ρε Θανάση.

ΜΕΡΜΗΓΚΑΣ ΘΑΝΑΣΗΣ: Ναι, αλλά τον εκνευρισμό σας κύριε Δήμαρχε δεν τον καταλαβαίνω.

ΔΗΜΑΡΧΟΣ: Παρακαλώ;

ΜΕΡΜΗΓΚΑΣ ΘΑΝΑΣΗΣ: Τον εκνευρισμό σας δεν καταλαβαίνω.

ΔΗΜΑΡΧΟΣ: Όταν τα λέμε πέντε φορές, δεν είμαι εκνευρισμένος εγώ. Πέντε φορές λέμε για ένα θέμα και εσύ τοποθετήσε σε άλλο τώρα.

ΜΕΡΜΗΓΚΑΣ ΘΑΝΑΣΗΣ: Είναι και αυτό μέσα στην συζήτηση. Εδώ ακούστηκε, δεν το άκουσα στο πεζοδρόμιο.

ΔΗΜΑΡΧΟΣ: Εγώ αναφέρθηκα λοιπόν, επειδή μπαινόβγαινες και ίσως δεν σου δόθηκε η ευκαιρία να ακούσεις στο σύνολο της τοποθέτησης, αναφέρθηκα για το Δήμο Οπουντίων, όχι τον τέως Δήμο Αταλάντης. Αποκλειστικά μάλιστα.

ΜΕΡΜΗΓΚΑΣ ΘΑΝΑΣΗΣ: Εντάξει λοιπόν. Στο συγκεκριμένο. Θα ήθελα να πω ότι μια επένδυση δεν αφορά τους πολίτες και εγώ είδα – 7,8 είμαστε – η κοινή γνώμη απέχει. Δεν είναι θέμα μόνο θέσεων εργασίας, είναι ένα σύνολο πολλών παραγόντων οι οποίοι αν δεν έχουν μια συνάφεια μεταξύ τους το έργο αποτυγχάνει. Όλοι είμαστε υπέρ αυτού του έργου, ουδείς δεν λέει όχι στην αειφόρο ή μη ανάπτυξη με μια διαφορά. Ότι πρέπει όπως ακούστηκε από τον κύριο Σουλτανόπουλο και από τον κύριο Ρούσση να ικανοποιούνται και κάποιοι παράγοντες. Αυτοί οι παράγοντες μέχρι στιγμής ικανοποιούνται; Πρώτο ερώτημα. Δεύτερον, το ιδιοκτησιακό επανέρχομαι, έχει λυθεί; Εγώ από ότι κατάλαβα δεν έχει λυθεί.

ΔΗΜΑΡΧΟΣ: Δεν μας αφορά κύριέ μου.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Κύριε Μέρμηγκα, επί της προτάσεως.

ΔΗΜΑΡΧΟΣ: Εδώ δεν θα μιλάτε με στημένα σενάρια εδώ μέσα. Εντελώς στημένα είναι αυτά που λες κύριέ μου.

ΜΕΡΜΗΓΚΑΣ ΘΑΝΑΣΗΣ: Εγώ στημένα; Κάνεις μεγάλο λάθος. Κάνεις τεράστιο λάθος και έχω δικαίωμα να πω αυτά τα οποία θέλω από τη στιγμή που πήρα τον λόγο.

ΔΗΜΑΡΧΟΣ: Ναι, αλλά επί του θέματος.

ΜΕΡΜΗΓΚΑΣ ΘΑΝΑΣΗΣ: Μου αφαιρείτε το λόγο όμως.

ΔΗΜΑΡΧΟΣ: Έχεις εσύ το δικαίωμα να λες αν υπάρχει ιδιοκτησία ή όχι; Από πού πηγάζει αυτό που λες;

ΜΕΡΜΗΓΚΑΣ ΘΑΝΑΣΗΣ: Έχω. Είμαι πολίτης του Δήμου και έχω δικαίωμα να ρωτήσω. Έχει επιλυθεί;

ΔΗΜΑΡΧΟΣ: Άλλο λέω εγώ, άλλο μου λες εσύ. Έχεις στοιχεία να τα φέρεις και εδώ σε μας να τα υποδείξεις;

ΜΕΡΜΗΓΚΑΣ ΘΑΝΑΣΗΣ: Εγώ ερώτημα σας κάνω. Έχει επιλυθεί; Δεν έχει επιλυθεί, να ένα πρώτο θέμα. Δεν έχει επιλυθεί Αντώνη.

ΔΗΜΑΡΧΟΣ: Υπάρχει θέμα ιδιοκτησιακό;

ΜΕΡΜΗΓΚΑΣ ΘΑΝΑΣΗΣ: Υπάρχει ή δεν υπάρχει;

ΔΗΜΑΡΧΟΣ: Για μένα όχι, κανένα.

ΜΕΡΜΗΓΚΑΣ ΘΑΝΑΣΗΣ: Για τον κύριο Ρούσση υπάρχει. Εκεί δεν αντιδράσατε. Σε μένα αντιδράτε; Εκεί γιατί δεν αντιδράσατε;

ΔΗΜΑΡΧΟΣ: Ακούστε λοιπόν τώρα, γιατί η φιλολογία από κάπου πάει και κάπου σταματάει.

ΜΕΡΜΗΓΚΑΣ ΘΑΝΑΣΗΣ: Εκεί δεν αντιδράσατε, τα ίδια έλεγα. Εκεί δεν αντιδράσατε, εδώ γιατί
αντιδράτε; Μπορείτε να μου πείτε;

ΔΗΜΑΡΧΟΣ: Δεν ξέρω αν θα μείνεις μέχρι το τέλος για να ακούσεις την τοποθέτησή μου στο τέλος. Θέμα ιδιοκτησίας για τον Δήμο Λοκρών δεν υπάρχει. Θέμα δασικών ή μη εκτάσεων για το Δήμο Λοκρών δεν υπάρχει. Υπάρχει μόνο η αρμοδιότητά του που έχει μόνο για το ΓΠΣ, την αλλαγή του χαρακτήρα από τη νέα νομοθεσία. Αυτά προς διευκρίνιση.

ΜΕΡΜΗΓΚΑΣ ΘΑΝΑΣΗΣ: Τρίτο και τελειώνω αλλά θα μείνω να σας ακούσω στο τέλος κύριε Δήμαρχε, το θέμα ύδρευσης που αν δεν λυθεί εφόσον λυθούν τα άλλα που είπαμε πριν οδηγεί σε ερημοποίηση των κάμπων της Αταλάντης και αυτό το γνωρίζω. Ευχαριστώ πάρα πολύ και θα περιμένω τη ομιλία σας στο τέλος, την δευτερολογία.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Εμείς ευχαριστούμε. Πιστεύω ότι ολοκληρώθηκε η συζήτηση. Ο κύριος Δήμαρχος να μας κάνει την τελική του πρόταση.

ΔΗΜΑΡΧΟΣ: Λοιπόν, πρέπει να βάλουμε επί τον τύπο των ήλων. Και να είμαστε πραγματιστές και ρεαλιστές. Εμείς ουσιαστικά πρέπει να πάρουμε μια απόφαση περί του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδιασμού και την προσαρμογή του από ΠΕΡΠΟ σε ΠΟΤΑ.
Το ΠΕΡΠΟ περιλάμβανε άλλα πράγματα, το ΠΟΤΑ περιλαμβάνει άλλα πράγματα. Με τα άλλα πράγματα που περιλαμβάνει το ΠΟΤΑ δίνει την ευκαιρία για επένδυση. Αν με τα ΠΕΡΠΟ θα γινόταν επένδυση δεν το ξέρω εγώ. Και δεν γνωρίζω αν το ξέρει κάποιος. Δεν έχουμε εμείς επομένως να μπούμε σε θέματα ιδιοκτησίας, για μας δεν υπάρχει, για το Δήμο Λοκρών δεν υπάρχει θέμα ιδιοκτησίας.
Ούτε θέμα δασικών, ούτε τέτοια. Να απαντήσουν οι υπηρεσίες. Θέματα άλλου είδους και μορφής για να καταλάβουμε τι συζητάμε και παρακαλώ να είμαστε ενήμεροι όλοι με καλή διάθεση για να πραγματοποιηθεί η επένδυση που θα είναι όφελος για την περιοχή. Καλώς επισημάνθηκε από κάποιους συμβούλους ή και από εσάς άλλους πολίτες κάποιοι κίνδυνοι που ενδεχομένως να προκύψουν και αν μπορούμε μέσα στα πλαίσια της κείμενης νομοθεσίας και των αρμοδιοτήτων της αυτοδιοίκησης να προβλέψουμε και για την απασχόληση και θα μπούνε και άλλα θέματα. Από εμάς θα μπούνε θέματα απασχόλησης ποσοστό δηλαδή, επί των θέσεων εργασίας, προϊόντα τοπικής κατανάλωσης και παραγωγής τα οποία θα μπορούν να καταναλώνονται. Επισκέψεις στις γύρω περιοχές σε θρησκευτικούς, αρχαιολογικούς χώρους. Παραθαλάσσιες περιοχές, προγράμματα με το Δήμο και τα λοιπά.
Θα τα προτείνουμε. Μέσα στα πλαίσια της νομοθεσίας όμως, πρέπει να είναι όλα και αποδοχής στα πλαίσια της λογικής της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης ότι στο Δήμο θα πληρώσουνε. Όλοι θα πληρώσουνε στο Δήμο. Θα πληρώσουν την υπεραξία, δηλαδή το κέρδος μιας επιχειρηματικής δραστηριότητας για να έχουνε καλή σχέση, καλή συνεργασία και οι όροι και οι προϋποθέσεις θα τηρούνται να μην υπάρχουν ανεξέλεγκτες επιχειρήσεις και επιχειρηματίες.
Αυτές είναι οι αρχές του Δήμου σε μία κατεύθυνση ανάπτυξης με αειφορία. Τώρα, τσιτάτα όμως, εδώ μέσα το αν είναι ιδιοκτήτες ή όχι, αν υπάρχουν τέτοιες αποδείξεις φέρτε τα μας σας παρακαλώ, για να λάβουμε γνώση και εμείς. Εδώ μέσα είναι δημοτικό συμβούλιο που με τις αποφάσεις του δεσμεύει λειτουργίες και δραστηριότητες και μελλοντικές προοπτικές.
Δεν είναι κουβέντα οποιουδήποτε άλλου χώρου, παράγει αποτελέσματα ουσιαστικά και πρέπει να έχει την αρμόζουσα συμπεριφορά, το κύρος που χρειάζεται και την σοβαρότητα που απαιτείται. Αναφέρομαι σε όλους μας. 
Για τα θέματα λοιπόν, της επένδυσης εμείς θα διεκδικήσουμε σαν Δήμος όταν θα είναι ο  κατάλληλος χρόνος, να διασφαλίσουμε τα συμφέροντα του Δήμου και των δημοτών. Και για παραγωγή τοπικών προϊόντων και βιολογικών προϊόντων και προϊόντων ονομασίας προέλευσης από εδώ και συνεργασία με τοπικές βιοτεχνίες και βιομηχανίες και ποσοστό επί των απασχολούμενων έτσι; Και σε ποιες περιοχές θα πηγαίνουνε στις παραλίες του Δήμου των Λοκρών να επισκέπτονται σε συστήματα που θα αναπτύξουμε και πολλά άλλα ζητήματα που θα ζητήσουμε. 
Τώρα η εταιρεία που θέλει να κάνει την επένδυση βρίσκεται σε μια φάση αναζήτησης και προσανατολισμού, βοήθειας και ενίσχυσης της δραστηριότητάς της. Θέλει να κάνει μία ΠΠΕ για να δει ενδεχόμενες τροποποιήσεις, προσαρμογές, ανατροπές, αφαιρέσεις και προσθέσεις από το Υπουργείο μέσα σε ένα διάστημα σύντομο και μετά οι μελέτες που θα ακολουθήσουν που θα είναι περιβαλλοντολογικές, που θα είναι πολεοδομικές, που θα είναι άλλες θα εγκριθούν από τις αρμόδιες υπηρεσίες και τα Υπουργεία. Δεν εγκρίνονται από μας, βάσει των διατάξεων του Νόμου. Στην πορεία αυτή και σε κάθε βήμα, εμείς σαν Δήμος πρέπει να είμαστε δίπλα στην επένδυση, όχι για τους επενδυτές, αλλά γιατί εδώ θα δουλέψουν άνθρωποι έτσι; Χιλιάδες άνθρωποι για να πραγματοποιηθεί αυτή η επένδυση. Και βεβαίως μετά την πραγματοποίησή της η επένδυση φιλοδοξούμε να δουλέψουν από εδώ ο μεγαλύτερος αριθμός. Των ανθρώπων έτσι; Μιλάμε για μία, αν πραγματοποιηθεί η επένδυση αυτή επαναλαμβάνω έτσι, με όρους και προϋποθέσεις της ισχύουσας νομοθεσίας. Εμείς δεν μπορούμε να ανατρέψουμε την νομοθεσία. 
Προσαρμογή πρέπει να κάνουμε. Και για να κάνουμε αυτή την προσαρμογή θα πρέπει να έχουμε τεκμηριωμένο τρόπο όπως μας ζητάει η περιφέρεια, τις απόψεις μας. Τεκμηριωμένος τρόπος σημαίνει ότι χρειαζόμαστε ένα τεχνικό σύμβουλο σε σύντομο χρονικό διάστημα να ξεπεράσουμε αγκυλώσεις που συνέβησαν στο παρελθόν και να τοποθετηθούμε άμεσα στην καρδιά του ζητήματος. Με ποιους τρόπους να γίνει η επένδυση. Ουσιαστικούς, ενεργούς οι οποίοι θα παράξουν αποτελέσματα. Και θα φανεί αν και η εταιρεία θέλει να κάνει την επένδυση. Με αυτές τις προϋποθέσεις που προβλέπει ο Νόμος φαίνεται ότι θέλει να τις κάνει. Με τις προηγούμενες, δεν ήθελε να τις κάνει, γιατί δεν υπήρχε το συμφέρον. Δεν έβγαιναν δηλαδή τα οικονομικά στοιχεία. 
Μία επένδυση πραγματοποιείται όταν υπάρχει κέρδος. Δηλαδή, υπάρχει επένδυση χωρίς κέρδος; Ξαφνικά δηλαδή, από όλο τον κόσμο βρεθήκανε κάποιοι να πάνε στον Έξαρχο να αγοράσουνε 12.500 στρέμματα για να κάνουν μία επένδυση ας πούμε; Τι είχαν θεία επιφοίτηση οι άνθρωποι; Είδαν ότι έχουν μία μελλοντική προοπτική ότι θέλουν ν α κάνουνε με όρους και προϋποθέσεις αυτό το οποίο σχεδιάσανε, για το κέρδος σίγουρα. Καπιταλισμό μιλάμε, δεν μιλάμε για άλλο σύστημα. Για αυτό μιλάμε. Το θέμα είναι στην τοπική κοινωνία αν θα υπάρχει απασχόληση και αν θα υπάρχουν τα υπόλοιπα. 
Γιατί φωνάζεις Γιάννα; 
Επειδή λοιπόν, ζητείται στην πρόταση αυτή ζητείται επαναλαμβάνω στον πολίτη και αγαπητό φίλο, τον εξαίρετο συμπολίτη, τον Θανάση τον Μέρμηγκα, ζητείται η τροποποίηση του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδιασμού σύμφωνα με την πρόταση που υπάρχει για την εφαρμογή του νόμου. Αυτό λένε τα κείμενα. Εντάξει; Τώρα τα υπόλοιπα όσον αφορά τις χρήσεις γης και όσον αφορά τα υπόλοιπα για το σχέδιο πόλεως Αταλάντης και λοιπά, στο Γενικό Πολεοδομικό Σχεδιασμό περιλαμβάνεται το σύνολο, είναι άλλα ζητήματα, να περιοριστούμε λοιπόν, στην λήψη της απόφασης αυτής για τεχνικό σύμβουλο και μέσα στον Ιανουάριο, πριν παρέλθει δηλαδή το διάστημα αυτό να μπορούμε να αποφασίσουμε συγκεκριμένα και τεκμηριωμένα για την υλοποίηση της απόφασης.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Επί της συγκεκριμένης πρότασης του κυρίου Δημάρχου.

ΣΟΥΛΤΑΝΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ: Εάν η καταγγελία του κυρίου Ρούσση είναι αληθής που είπε ότι δεν υπάρχει σαφές ιδιοκτησιακό καθεστώς, η αίτηση που έχει κάνει η εν λόγω εταιρεία λέει ότι θα κάνει μία εγκατάσταση σε ιδιόκτητο χώρο, γράφει. Εάν τα πράγματα δεν είναι έτσι.

ΔΗΜΑΡΧΟΣ: Είναι δυνατόν να μπούμε σε αυτό το θέμα τώρα;

ΣΟΥΛΤΑΝΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ: Μισό λεπτό. Υπάρχει μια καταγγελία. Εκεί γράφει το χαρτί σας ότι είναι ιδιόκτητος ο χώρος. Είναι ή δεν είναι; Το χαρτί που κρατάς στα χέρια σου. Εντάξει, δεν το έχω εγώ στα χέρια μου, το έχεις εσύ. Αλλιώς σε βλέπω να πηγαίνεις σαν τον παπά πως τον λένε εκείνον με το μούσι

ΔΗΜΑΡΧΟΣ: Εγώ δεν πρόκειται να πάω γιατί δεν είμαι πάτερ. Άμα θες να γίνεις εσύ προχώρα. Αν υπάρχει κάτι άλλο ας αποδειχθεί.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Εμείς θα εγκρίνουμε την επένδυση; Εμείς τροποποιούμε τους όρους του Γενικού
Πολεοδομικού Σχεδίου. Είναι άσχετα πράγματα αυτά. Έλα κύριε Αγγελούση, διευκόλυνε την κατάσταση να τελειώνουμε λίγο, ως Εξαρχέας.

ΑΓΓΕΛΟΥΣΗΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ: Εμείς δεν ψηφίζουμε ότι αυτός ο τόπος εκεί είναι του Atalanti Hills. Εμείς ψηφίζουμε απλώς ότι σε αυτόν τον τόπο, μπορεί να γίνουν τουριστικά καταλύματα. Ποιος και τι και γιατί θα τα φτιάξει είναι άλλο θέμα. Εμείς αυτό το απλό ψηφίζουμε. Αυτό σημαίνει ΓΠΣ.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Ήτανε ΠΕΡΠΟ, θέλει να γίνει ΠΟΤΑ και λοιπά. Επί της προτάσεως του Δημάρχου που εισηγείται την τοποθέτηση τεχνικού συμβούλου. Ορίστε κύριε Ρούσση.

ΡΟΥΣΣΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ: Δεν διακόπτω, με πολύ ευλάβεια τηρώ τις διαδικασίες. Δεν είναι καταγγελία, υπάρχει απόφαση του Συμβουλίου Επικρατείας. Είναι άλλο η καταγγελία και άλλο η απόφαση του Συμβουλίου Επικρατείας η οποία δεν δικαίωσε την εν λόγω εταιρεία. Τώρα, αν θέλουμε να τα αποφεύγουμε τα αποφεύγουμε. Το αν θα γίνει ή δεν θα γίνει κατά παραγγελίαν, αγαπητέ φίλε μου Κώστα, συζητιέται απόψε με διαδικασίες από την εν λόγω εταιρεία και εμπλοκή της Περιφέρειας και της κυβέρνησης έφτασε στο Δήμο Λοκρών και άρον – άρον.

ΔΗΜΑΡΧΟΣ: Τι εννοείς κατά παραγγελίαν δηλαδή; Συγνώμη να καταλάβω το κατά παραγγελίαν. Τι είναι αιχμή;

ΡΟΥΣΣΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ: Δήμαρχε, το εξήγησα. Η εταιρεία ενεργοποίησε διαδικασίες με εμπλοκή της Αποκεντρωμένης και με τις ευλογίες της κυβέρνησης και ήρθε στο Δήμο άρον – άρον. Στο πάρα ένα.

ΔΗΜΑΡΧΟΣ: Λοιπόν, επειδή διάβασα, συγνώμη μισό λεπτό. Επειδή διάβασα όλο το ιστορικό, εξήγησα για τις αποφάσεις του δημοτικού συμβουλίου Αταλάντης, τέως Αταλάντης, Β1 και Β2 φάση …

ΡΟΥΣΣΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ: Συγνώμη, μία διακοπή. Δεν βάζω ζήτημα ότι ο Δήμος το έβαλε το θέμα κατά παραγγελίαν. Λέω ότι ήρθε στο Δήμο κατά παραγγελίαν. Να καταλάβουμε τι εννοώ.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Αφού εμείς είμαστε αρμόδιοι να αποφασίσουμε για την τροποποίηση του ΓΠΣ, σε ποιον θα πήγαινε;

ΔΗΜΑΡΧΟΣ: Να ολοκληρώσω λοιπόν, παιδιά λίγο για να ξέρουμε τις ακριβώς συζητάμε και να μην ψαρεύουμε σε θολά νερά. Η αρμόδια υπηρεσία της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας με ημερομηνία από 15 του μηνός Δεκεμβρίου που εστάλη από την εταιρεία και με ημερομηνία 22, την οποία υπογράφει η διευθύντριά της, μας ζητάει αυτό το πράγμα.
Αποστέλλουμε την υπ’ αριθμ. 15/12ου έγγραφο της εταιρείας και ζητάμε την τεκμηριωμένη
τροποποίηση, βέβαια κατόπιν παραγγελίας έγινε. Δεν είναι από εμάς. Αλλά τι; Κακό είναι αυτό; Είναι αρμοδιότητά μας, είναι δικαίωμά μας και είναι και υποχρέωσή μας.

Στην συνέχεια ο Πρόεδρος κάλεσε το συμβούλιο να αποφασίσει σχετικά.

Το Δ. Σ. αφού έλαβε υπόψη το 2688/15-12-2011 έγγραφο της ΛΟΚΡΟΣ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΕΠΕ ΚΑΙ ΤΟ 81471/7939 22-12-2011 έγγραφο της Δ/ΝΣΗΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ & ΧΩΡΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ,
Αποφασίζει κατά πλειοψηφία

Διαπιστώνει ότι το αίτημα της ΛΟΚΡΟΣ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΕΠΕ άπτεται άμεσα της τροποποίησης όρων του Γ.Π.Σ. και προς το σκοπό αυτό πρέπει να προσλάβουμε Τεχνικό Σύμβουλο.

Κατά ψηφίζουν οι Κοι,

ΡΟΥΣΣΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ: Και επί της προτάσεως του Δημάρχου και για το αίτημα της εταιρείας.

ΣΟΥΛΤΑΝΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ,ΣΟΥΛΤΑΝΟΠΟΥΛΟΥ-ΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ λευκό

-Εξουσιοδοτεί τον Κο Δήμαρχο για τις περαιτέρω ενέργειες.

Η απόφαση αυτή έλαβε αυξ. αριθμό 29/482/2011
..................................................................................................................................................
Αφού τελείωσαν τα θέματα της ημερήσιας διάταξης λύεται η συνεδρίαση
Για τούτο συντάχθηκε το παρόν πρακτικό και υπογράφεται όπως ακολουθεί

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ 
Ν.Λιόλιος 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ 
Α.Ζαΐμης 

ΤΑ ΜΕΛΗ
Κ.Τσέρτος, Ι.Μπονόβας, Α.Παπακωνσταντίνου
Γ.Γουρνάς, Σ.Γκριτζάπης, Η.Κολομτσάς
Γ.Βλαχάβας, Δ.Τσοχαντάρης, Γ.Δουμπιώτης
Χ.Μπώκος, Αλ.Β.Κούρος, Μ.Περλεπές
Αρ.Κ.Κούρoς, Κ.Πάσσας, Κ.Σούλιας
Κ.Αγγελούσης, Γ.Παπαμάρκου, Ι.Παπαγεωργίου
Μ.Γεωργοπούλου, Δ.Σουλτανόπουλος, Π.Μιχαλοπούλου-Σουλτανοπούλου
Γ.Ρούσσης

32 σχόλια:

  1. ΓΙΑ ΓΕΛΙΑ ΚΑΙ ΓΙΑΚΛΑΜΑΤΑ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΛΕΦΤΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΕΞΟΦΛΗΣΕΙ ΤΙΣ ΕΤΑΙΡΙΕΣ, ΠΩΣ ΘΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΟΥΝ ΤΑ ΕΡΓΑ; ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΕΙ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΚΑΛΑ, ΟΛΟΙ ΟΙ ΜΕΛΕΤΗΤΕΣ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΠΑΡΕΙ Ο ΣΚΑΜΠΕΡΔΟΠΟΥΛΟΣ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΚΑΛΟΙ; ΤΙ ΛΕΕΙ ΣΤΟ ΖΑΪΜΗ Ο ΛΙΟΛΙΟΣ; ΗΤΑΝ ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ Δ.Σ. ΠΟΥ ΕΠΕΛΕΞΕ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΜΕΛΕΤΗΤΕΣ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΕΠΙ ΣΚΑΜΠΕΡΔΟΠΟΥΛΟΥ ΤΑ ΕΡΓΑ ΕΤΡΕΧΑΝ... ΑΠΟΧΕΤΕΥΤΙΚΟ, ΠΛΑΤΕΙΑ, ΓΗΠΕΔΑ, ΑΣΦΛΤΟΣΤΡΩΣΕΙς, ΠΖΟΔΡΟΜΗΣΕΙΣ... ΟΛΑ... ΣΗΜΕΡΑ ΦΤΑΙΝΕ ΟΙ ΜΕΛΕΤΗΤΕΣ; ΜΗΠΩΣ ΟΡΕΓΟΜΑΣΤΕ ΝΕΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΝΕΕΣ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. O KYΡΙΟΣ ΜΕΡΜΗΓΚΑΣ ΕΙΧΕ ΠΛΗΡΗ ΣΥΓΧΥΣΗ ΣΕ ΟΤΙ ΕΛΕΓΕ.ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΠΟΙΟ ΗΤΑΝ ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ ,ΟΠΩΣ ΑΛΛΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΡΟΥΣΗΣ ΚΑΙ Ο ΣΟΥΛΤΑΝΟΠΟΥΛΟΣ.ΜΠΛΕΚΑΝΕ ΤΟ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΚΟ ΜΕ ΤΗΝ ΑΛΛΑΓΗ ΤΟΥ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΚΑΙ ΠΑΡΑ ΤΙΣ ΦΙΛΟΤΙΜΕΣ ΠΡΟΣΠΑΘΙΕΣ ΟΛΩΝ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΤΗΝ ΔΙΑΦΟΡΑ ΑΥΤΟ ΚΑΤΕΣΤΗ ΑΔΥΝΑΤΟ.ΒΕΒΑΙΑ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕ ΚΑΝΕΙΣ ΠΟΥ ΚΟΛΟΥΣΕ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΜΕΡΜΗΓΚΑΣ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΑΓΩΝΙΟΥΣΕ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ.ΕΛΕΓΕ ΔΙΑΦΟΡΑ ΑΣΥΝΑΡΤΗΤΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΗΞΕΡΕ ΠΩΣ ΛΕΓΕΤΕ Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΠΟΥ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΛΟΥΣΕ ΓΕΛΑΔΑΡΗ.ΒΕΒΑΙΑ ΕΓΙΝΕ ΔΙΟΡΘΩΣΗ ΣΤΑ ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΟΠΩΣ ΑΡΚΕΤΕΣ ΦΟΡΕΣ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΜΙΑ ΕΝΤΟΝΗ ΔΙΧΟΓΝΩΜΙΑ ΣΤΗΝ ΜΕΙΖΟΝΑ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ.Ο ΚΥΡΙΟΣ ΠΑΣΣΑΣ 'ΣΚΟΤΩΝΕΤΑΙ'ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΨΗΦΙΣΕΙ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΛΙΓΟ ΩΣ ΠΟΛΥ ΛΕΕΙ ΣΤΟ ΛΙΟΛΙΟ ΑΝΤΕ ΤΕΛΕΙΩΝΕ ΑΦΟΥ ΘΑ ΤΟ ΨΗΦΙΣΟΥΜΕ ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΑΛΛΙΩΣ ΓΙΑΤΙ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΥΜΕ?Ο ΚΥΡΙΟΣ ΑΓΓΕΛΟΥΣΗΣ ΕΝΘΕΡΜΟΣ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΨΗΦΙΣΤΕΙ ΑΜΕΣΑ.ΚΑΙ ΕΡΧΕΤΑΙ Η ΚΥΡΙΑ ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΥ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ ΓΙΑ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΜΕΛΕΤΗ ΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ.ΤΗΝ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΝΑ ΕΧΕΙ ΑΜΦΙΒΟΛΙΕΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΟΘΕΣΕΙΣ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΚΑΙ ΖΗΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΝΑ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙ ΕΓΓΥΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΟΤΙ ΘΑ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΕΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΛΟΚΡΙΔΑ.ΤΕΛΙΚΑ Η ΜΕΙΖΟΝΑ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΨΗΦΙΖΕΙ ΑΝΑΒΟΛΗ.ΜΕΓΑΛΗ ΔΙΑΦΟΡΑ ΑΠΟΨΕΩΝ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ ΤΗΣ ΜΕΙΖΟΝΟΣ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑΣ.ΓΙΑΤΙ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ο ΠΑΣΣΑΣ, Ο ΑΓΓΕΛΟΥΣΗΣ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΜΠΕΙΡΟΙ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΞΕΧΩΡΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΥΠΙΚΕΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ. Η ΚΥΡΙΑ ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΥ ΩΣ ΝΕΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΕΙΝΑΙ ΛΟΓΙΚΟ ΝΑ ΕΧΕΙ ΕΠΙΦΥΛΑΞΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΘΕΛΕΙ ΜΙΑ ΤΕΧΝΙΚΗ ΣΥΜΒΟΥΛΗ. ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΚΟ. ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΟΙ ΤΕΧΝΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΠΑΝΤΑ ΔΙΚΙΟ ΚΑΙ ΟΥΤΕ ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΑΠΟΨΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΟΛΗ Η ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΠΟΥ ΨΗΦΙΣΕ ΑΝΑΒΟΛΗ ΗΞΕΡΕ ΤΙ ΕΚΑΝΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΑΙΤΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΧΑΡΙΖΕΙΣ ΤΙΠΟΤΑ?.ΜΑΛΛΟΝ ΟΙ ΕΜΠΕΙΡΟΙ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΑΠΑΙΤΟΥΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΕΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Η ΚΥΡΙΑ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ ΖΗΤΗΣΕ ΤΕΧΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΟ.ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΕΜΠΕΙΡΟΤΕΡΟΣ ΣΕ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΕΙΡΘΕ ΚΑΠΟΙΟΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΝΑ ΜΙΛΗΣΕΙ ΣΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ?ΓΙΑΤΙ ΤΕΤΟΙΑ ΑΠΑΞΙΩΣΗ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΟΥΣΙΑ?ΝΑ ΠΑΡΑΔΙΔΟΥΜΕ ΓΗ ΚΑΙ ΥΔΩΡ ΑΝΕΥ ΟΡΩΝ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ΣΕ ΜΙΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΔΙΑΦΩΝΙΕΣ.ΟΧΙ ΣΑΝ ΤΗΝ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΠΟΥ ΕΠΙ ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ ΤΩΡΑ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΜΙΛΑ ,ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΔΙΑΦΩΝΕΙ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΨΗΦΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΘΕΛΕΙ Ο ΛΙΟΛΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ΓΙΑΤΙ ΤΕΤΟΙΑ ΒΙΑΣΥΝΗ ΒΡΕ ΠΑΙΔΙΑ?ΛΟΓΙΚΟΤΑΤΗ Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΓΙΑ ΣΥΜΒΟΥΛΟ.ΔΕΝ ΤΟΝ ΜΕΙΩΝΕΙ ΚΑΘΟΛΟΥ.ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΤΟΥΣ ΞΕΡΟΛΕΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Η ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΔΙΑΣΦΑΛΙΖΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΚΑΙ ΤΕΧΝΙΚΗ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ.ΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΛΟΓΟΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΣΥΧΝΑ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΟΙ ΜΕ ΤΗΝ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Η ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΟ Δ.Σ. ΗΤΑΝ ΓΙΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΚΑΙ Η ΘΕΣΗ ΤΗΣ ΜΕΙΖΟΝΟΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ ΗΤΑΝ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ Η ΑΛΛΑΓΗ ΤΗΣ ΦΡΑΣΗΣ "ΑΠΟ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΕΣ ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ" ΣΕ "ΣΥΝΘΕΤΑ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΑ ΚΑΤΑΛΥΜΑΤΑ".ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΓΚΑΙΟ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕΙ ΤΟ Γ.Π.Σ.ΑΥΤΟ ΘΑ ΨΗΦΙΣΕΙ ΚΑΙ Η ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ ΤΑ ΠΕΡΙ ΤΕΧΝΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ.ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΥΠΟΓΡΑΦΕΙ ΤΟ Γ.Π.Σ.ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΟΜΟ.ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΘΕΜΑΤΑ ΗΤΑΝ ΕΚΤΟΣ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΜΠΟΥΝ ΘΕΜΑΤΑ ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΘΕΣΗ ΟΠΩΣ ΚΑΝΕΙ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ Η ΜΕΙΖΟΝΑ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. ΠΟΛΛΗ ΣΩΣΤΗ ΚΑΙ ΛΟΓΙΚΗ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΑΝΑΒΟΛΗΣ ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΜΟΔΟΤΗΣΕΙ ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ.Ο ΛΙΟΛΙΟΣ ΕΝΗΡΓΗΣΕ ΣΩΣΤΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. ΕΜΠΕΙΡΟΙ ΚΑΙ ΓΝΩΣΤΕΣ ΤΗΣ ΟΥΣΙΑΣ, ΛΟΙΠΟΝ ΟΣΟΙ ΨΗΦΙΖΟΥΝ ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΑΛΛΑΓΗ ΧΡΗΣΗΣ ΓΗΣ ΜΕ "ΚΛΕΙΣΤΑ ΜΑΤΙΑ" ΚΑΙ "ΑΔΕΙΑ ΧΕΡΙΑ" ΚΑΙ ΑΠΕΙΡΟΙ ΟΙ ΠΟΛΛΟΙ ΠΟΥ ΖΗΤΟΥΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΝΩΜΕΣ ΕΙΔΙΚΩΝ ΚΑΙ ΑΝΤΑΛΛΑΓΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ ΤΩΝ ΠΟΡΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΣ!!! ΑΥΤΟ ΠΑΛΙ ΜΕ ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΤΩΝ ΑΣΧΕΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΤΕ; ΣΟΒΑΡΟΤΑΤΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑ ΚΑΙ Η ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΑΠΟΨΕΩΝ! ΠΡΩΤΟΦΑΝΕΣ! ΓΙΑ ΠΟΛΥ ...."ΑΝΟΙΧΤΟΜΑΤΗΔΕΣ" ΠΕΡΝΙΟΥΝΤΑΙ ΜΕΡΙΚΟΙ!!!(ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΑΝ ΑΛΗΘΕΥΕΙ Η ΑΠΩΛΕΙΑ ΠΟΣΟΣΤΟΥ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΤΑΣΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟ, ΜΕ ΤΗΝ ΑΛΛΑΓΗ ΧΡΗΣΗΣ. ΞΕΡΕΤΕ ΤΙΠΟΤΑ;!!!!!!!!!!!!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η έλλειψη χωροταξικού σχεδιασμού διαχρονικά έχει οδηγήσει σε ένα δαιδαλώδες και ασαφές θεσμικό πλαίσιο, προκαλώντας προβλήματα επιβίωσης σε πολλές επιχειρήσεις. Δεν είναι σπάνιο το φαινόμενο
      μεταποιητικές επιχειρήσεις νόμιμα λειτουργούσες σε όλα τα υπόλοιπα επίπεδα, να μην έχουν άδεια λειτουργίας λόγω του μη καθορισμού χρήσεων γης ή της ξαφνικής μεταβολής χρήσεων γης χωρίς καμία διαβούλευση. Μέχρι το 2006 που υπάρχουν διαθέσιμα στοιχεία, η διαδικασία χωροταξικού σχεδιασμού προχωρούσε με
      πολύ αργούς ρυθμούς, ιδιαίτερα σε σχέση με την ολοκλήρωση και έγκριση των Γενικών Πολεοδομικών Σχεδίων (ΓΠΣ) και Σχεδίων Οικιστικής Οργάνωσης Ανοιχτής Πόλης (ΣΧΟΟΑΠ), τα οποία αποτελούν τα«τοπικά εδαφικά Συντάγματα» κάθε περιοχής. Μόνο σε 200 Δήμους (εκτός Αττικής – Θεσσαλονίκης) είχαν ξεκινήσει οι παραπάνω διαδικασίες και ελάχιστες είχαν εγκριθεί.Θα πρέπει επίσης, να σημειωθεί, ότι η πολεοδομική νομοθεσία είναι δαιδαλώδης, με συνέπεια την αλληλεπικάλυψη ανάμεσα σε διαφορετικά επίπεδα σχεδιασμού και τη συχνή προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας. Επίσης, οι κρατικές υπηρεσίες σε όλα σχεδόν τα επίπεδα είναι υποστελεχωμένες με αποτέλεσμα την επιβράδυνση των διαδικασιών. Τέλος, παρά το γεγονός ότι προβλέπονται συμμετοχικές διαδικασίες διαλόγου στις τοπικές κοινωνίες ανάμεσα σε όλους τους ενδιαφερόμενους φορείς, η ενημέρωση κρίνεται
      ανεπαρκής και η όλη διαδικασία ακόμα πάσχει. Σε διάφορες Πολεοδομικές Μελέτες αλλάζουν αυθαίρετα οι χρήσεις γης, δημιουργώντας πολλά προβλήματα στις μικρές επιχειρήσεις (όπως για παράδειγμα, η περίπτωση με τα συνεργεία αυτοκινήτων στο Μεταξουργείο). Το Γενικό Πλαίσιο Χωροταξικού Σχεδιασμού και Αειφόρου Ανάπτυξης και το Ειδικό Πλαίσιο Χωροταξικού Σχεδιασμού και Αειφόρου Ανάπτυξης για τη Βιομηχανία, παρά τα επιμέρους προβλήματά τους, θέτουν τις
      βάσεις για την επίλυση αυτού του διαχρονικού προβλήματος, εφόσον βέβαια εφαρμοστούν στην πράξη.
      Ειδικότερα, η γενική κατεύθυνση του Ειδικού Χωροταξικού Πλαισίου για τη Βιομηχανία αναφορικά με την οργανωμένη χωροθέτηση των μεταποιητικών δραστηριοτήτων αποτελεί θετική εξέλιξη, ενώ παράλληλα η υλοποίηση των κατευθύνσεων που δίνονται για τον υποκείμενο χωροταξικό και πολεοδομικό σχεδιασμό θα πρέπει να τεθεί σε άμεση προτεραιότητα. Θα πρέπει, ωστόσο, η Πολιτεία να λάβει τα απαραίτητα μέτρα ώστε η μετεγκατάσταση δραστηριοτήτων σε οργανωμένους υποδοχείς (ΒΙ.ΠΕ, ΒΙΟ.ΠΑ κ.α) να αποτελεί μια εφικτή επιλογή για τις πολύ μικρές και μικρές επιχειρήσεις, καθώς το κόστος γης σήμερα καθιστά
      απαγορευτική μια τέτοια προοπτική, ενώ και τα χρονικά όρια που καθορίζονται από το ν. 3325/2005 είναι, σε πολλές περιπτώσεις, ασφυκτικά. 2. Θεσμικό Πλαίσιο
      Η βασική χωροταξική και πολεοδομική νομοθεσία βασίζεται σε 2 νόμους: τον Ν. 2742/1999 «Χωροταξικός Σχεδιασμός & Αειφόρος Ανάπτυξη» για τη χωροταξία και τον Ν. 2508/1997 «Βιώσιμη Οικιστική Ανάπτυξη των Πόλεων & Οικισμών της Χώρας» για την πολεοδομία. Ο χωροταξικός και πολεοδομικός σχεδιασμός διακρίνεται σε διάφορα επίπεδα. Ο παρακάτω πίνακας παρουσιάζει συνοπτικά τα βασικά εργαλεία, το περιεχόμενό τους και σε ποιο επίπεδο λαμβάνεται η απόφαση για την έγκρισή τους. 1: Εργαλεία Χωροταξικού και Πολεοδομικού Σχεδιασμού ΕΘΝΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ
      Εργαλείο Περιεχόμενο Έγκριση Γενικό Πλαίσιο Χωροταξικού Σχεδιασμού& Αειφόρου
      Ανάπτυξης Γενικές κατευθύνσεις χωρικής οργάνωσης της Ελλάδας Ολομέλεια Βουλής
      Ειδικά Πλαίσια (π.χ ΑΠΕ, Βιομηχανίας, Τουρισμού, Παράκτιων Περιοχών)Εξειδίκευση και συμπλήρωση του Γενικού Πλαισίου κατά τομείς-κλάδους, ειδικές περιοχές του εθνικού χώρου Επιτροπή Συντονισμού Κυβερνητικής Επιτροπής – με Κοινή Υπουργική Απόφαση (έχει ήδη εκδοθεί η ΚΥΑγια τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας
      και αναμένεται για τη Βιομηχανία)Περιοχές Προστασίας της Φύσης(απολύτουπροστασίας –προστασίας – εθνικά πάρκα) καιΖώνες Ειδικών Περιβαλλοντικών Ενισχύσεων Κατάταξη περιοχής, καθορισμός ορίων
      περιοχής, γενικοί όροι, περιορισμοί και απαγορεύσεις δόμησης, δραστηριοτήτων

      Διαγραφή
    2. Όλη αυτή η "Έκθεση" νομίζετε ότι βοηθάει να καταλάβουμε γιατί πρέπει ή δεν πρέπει χωρίς κανένα χειροπιαστό αντάλλαγμα να αλλάξουμε τη χρήση γης για να ικανοποιηθούν οι αλλαγές του Παπακωσταντίνου που δεν καταλαβαίνουμε γιατί έπρεπε να τις κάνει και δεν υπέγραφε με το υπάρχον πλαίσιο. Αθάνατο ΠΑΣΟΚ πάντα βρίσκεις τρόπους να ...διαπλέκεσαι!!!!

      Διαγραφή
  19. tha imuna ipe atalandi hills an itan mia normal anaptixi. ma otan akuo gia xiliades katikies... ke 2-3 xenodoxia ke malista sta paliomagaza patheno kati.

    tetio teras tha buliaxi tin perioxi. paralies tha ine xirotera apo kosmo apo oso autes tis athinas ke episis den tha xorteni nero. golf gipeda thelun megales posostites neru

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. ΦΟΒΕΡΟ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΤΟ ΠΙΣΤΕΨΩ.ΚΑΛΑ Ε ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΝ ΤΙ ΣΥΖΗΤΑΕΙ ΤΟ Δ.Σ.ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΤΟΣΟ ΧΑΜΗΛΑ ΛΟΙΠΟΝ;ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΜΕ ΝΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΝΥΠΑΡΞΙΑ ΤΟΥ ΚΑΘΕΝΟΣ;ΔΗΛΑΔΗ Ο ΛΙΟΛΙΟΣ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ ΤΙ ΘΕΛΕΙ Η ΓΕΡΑΚΟΥΔΗ ΚΑΙ ΨΑΧΝΕΙ ΓΙΑ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΣΥ ΝΕΡΓΑΤΗ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΗΝ Κ. ΜΑΙΡΗ.ΚΑΙ ΔΕΝ ΨΗΦΙΖΟΥΝ ΤΟ Γ.Π.Σ. ΠΟΥ ΟΡΙΖΕΙ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ,ΟΙΚΙΣΤΙΚΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΓΙΑ ΠΑΡΑ ΠΕΡΑ ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΤΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΛΟΛΗΣ ΤΗΣ ΑΤΑΛΑΝΤΗΣ ΚΑΙ ΤΡΑΓΑΝΑΣ,ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΛΟΥΣΤΕΥΣΗ ΤΩΝ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΩΝ ΑΝΕΓΕΡΣΗΣ ΣΠΙΤΙΩΝ ΣΤΑ ΧΩΡΙΑ ΤΗΣ ΑΤΑΛΑΝΤΗΣ.ΠΟΥ ΧΑΡΤΟΓΡΑΦΕΙ ΚΑΙ ΚΑΘΟΡΙΖΕΙ ΤΗΝ ΧΡΗΣΗ ΓΗΣ Σ'ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΑΤΑΛΑΝΤΗΣ.ΟΤΑΝ ΣΕ ΛΙΓΕΣ ΜΕΡΕΣ Ο ΛΙΟΛΙΟΣ ΘΑ ΤΟ ΨΗΦΙΖΕΙ ΤΙ ΘΑ ΨΗΦΙΖΕΙ Η ΜΑΙΡΗ;ΦΥΣΙΚΑ ΝΑΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. ΟΙ ΠΟΛΕΟΔΟΜΟΙ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΗΣ ΑΤΑΛΑΝΤΗΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΜΠΕΙΡΟΙ;ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ; ΤΙ ΤΟΝ ΘΕΛΕΙ TON TEΧΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΟ;Η ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΑ ΠΛΕΟΝ ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΣΤΑ ΑΛΗΘΕΙΑ ΟΤΙ ΤΟ ΓΠΣ ΔΕΝ ΠΕΡΠΑΤΑΕΙ ΓΙΑ ΜΙΑ 15ΕΤΙΑ ΤΩΡΑ ΓΙΑΤΙ ....ΖΗΤΗΣΕ Ο ΛΙΟΛΙΟΣ ΤΕΧΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΟ!!! ΚΑΙ ΟΙ ΠΕΤΡΕΣ ΞΕΡΟΥΝ ΟΤΙ ΤΩΡΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ, ΤΟ ΕΧΕΙ ΚΟΛΛΗΣΕΙ Η ΓΕΡΑΚΟΥΔΗ ΓΙΑ ΝΑ ΕΚΒΙΑΣΕΙ ΤΗΝ ΑΛΛΑΓΗ ΧΡΗΣΗΣ ΓΗΣ ΓΙΑ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΜΕΤΑ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΠΑΛΙ!! ΞΕΡΕΤΕ ΤΙ ΘΑ ΨΗΦΙΣΕΙ Ο ΛΙΟΛΙΟΣ (ΜΗΠΩΣ ΤΟΝ ΕΙΔΑΤΕ ΚΑΜΜΙΑ ..ΤΕΤΑΡΤΗ ΑΠΟΓΕΥΝΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ!)ΚΑΙ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΑΚΟΜΑ ΟΤΙ ΞΕΡΕΤΕ ΚΑΙ ΤΙ ΘΑ ΨΗΦΙΣΕΙ Η ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΥ! ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΒΑΣΤΑΤΕ ΜΙΚΡΟ ΚΑΛΑΘΙ ΓΙΑΤΙ Η ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΥ ΣΑΣ ΕΧΕΙ ΕΚΠΛΗΞΕΙ ΑΡΚΕΤΕΣ ΦΟΡΕΣ! ΚΑΙ ΕΠΕΙΔΗ ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΡΟΒΛΕΠΤΗ ΚΑΙ ΜΗ ΔΙΑΠΛΕΚΟΜΕΝΗ (...ΚΑΙ ΔΕΝ ΚΕΛΑΗΔΑΕΙ!) ΔΕΝ ΠΕΡΙΜΕΝΕ ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΣΥΜΦΩΝΗΣΕΙ ΜΕ ΤΟ ΛΙΟΛΙΟ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΟΣΕΣ ΚΟΝΤΡΕΣ ΣΤΟ ΔΣ(ΑΛΛΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝΥΠΑΡΚΤΟΙ ΣΤΟ ΔΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΠΙΕΙ ΤΟ ...ΑΜΙΛΗΤΟ ΝΕΡΟ!). ΜΑΛΛΟΝ ΛΟΙΠΟΝ ΔΕΝ ΔΙΑΦΩΝΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΦΩΝΕΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΥΜΦΩΝΕΙ ΕΠΕΙΔΗ ΑΠΛΑ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΤΟ ΕΠΙΒΑΛΛΟΥΝ ΜΕ ΤΟ ΖΟΡΙ ...ΜΕΡΙΚΟΙ! ΖΗΤΗΣΕ ΜΙΑ ΕΛΑΧΙΣΤΗ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΗ ΠΡΟΝΟΜΙΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟ ΚΑΙ ΠΕΣΑΤΕ ΝΑ ΤΗΝ ΦΑΤΕ .."ΦΑΤΑΟΥΛΕΣ". ΤΟ ΓΠΣ ΕΧΕΙ ΨΗΦΙΣΤΕΙ ΣΤΑ ΔΣ ΚΑΙ ΘΑ ΞΑΝΑΨΗΦΙΣΤΕΙ ΑΛΛΑ ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ..ΞΕΠΟΥΛΗΣΟΥΜΕ ΤΟ ΔΗΜΟ ΜΑΣ! ΑΦΗΣΤΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΠΟΝΗΡΙΕΣ ΓΙΑ ΑΠΛΟΥΣΤΕΥΣΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΩΝ, ΣΧΕΔΙΑ ΠΟΛΗΣ ΚΑΙ ...ΠΡΑΣΙΝΑ ΑΛΟΓΑ ΚΥΡΙΟΙ ΠΑΝΤΟΓΝΩΣΤΕΣ ΚΑΙ ΠΕΣΤΕ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΟ 40% ΤΩΝ ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟ ΠΟΥ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ Η ΤΩΡΙΝΗ ΧΡΗΣΗ ΓΗΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ Η ΖΗΤΟΥΜΕΝΗ ΑΛΛΑΓΗ. ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΙ ΘΑ ΠΕΙ ΚΑΙ Ο ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ, Η ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΑ, ΚΑΙ ΟΠΟΙΟΣ ΑΛΛΟΣ ΕΧΕΙ ΤΕΚΜΗΡΙΩΜΕΝΗ ΚΑΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΑΠΟΨΗ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΑΣ ΑΝΑΛΑΒΕΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ ΠΟΥ ΤΟΥ ΑΝΑΛΟΓΕΙ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΠΟΙΟΙ "ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΟΥΣΑΝ" ΕΡΜΗΝΕΥΟΝΤΑΣ ΤΟ ΝΟΜΟ ΚΑΤΑ ΓΡΑΜΜΑ... ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΤΟ ΝΟΜΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΑΛΛΑΞΕ, ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΝ ΤΟ ΝΟΜΟ... ΚΥΡΙΟΙ Ο ΝΟΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΝΟΜΟΣ... ΤΩΡΑ ΤΟ ΑΝ ΗΤΑΝ ΣΩΣΤΟΣ ΠΡΙΝ Ή ΣΩΣΤΟΣ ΤΩΡΑ, ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΟ ΘΕΜΑ... Η ΟΥΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ: Ο ΝΟΜΟΣ ΑΛΛΑΞΕ!!! ΚΑΙ ΟΦΕΙΛΟΥΜΕ ΝΑ ΤΗΡΟΥΜΕ ΤΟ ΝΟΜΟ!!! ΧΑΙΡΕΤΗΣΜΑΤΑ ΣΤΗ "ΣΕΝΤΡΑ" ΚΑΙ ΤΗΝ "ΗΜΕΡΑ" ΑΠΟ ΤΗ ΛΟΚΡΙΔΑ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Κ.ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΥ ΕΜΠΛΕΞΕΣ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΠΟΛΗΣ ΜΕ ΤΟ Γ.Π.Σ.ΤΟ Γ.Π.Σ. ΕΧΕΙ 17 ΜΗΝΕΣ ΠΟΥ ΚΑΤΑΤΕΘΗΚΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΣΤΑ ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΠΑΣΣΑ ΚΑΙ ΑΓΓΕΛΟΥΣΗ ΝΑ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΨΗΦΙΣΟΥΝ ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΝΤΩΣ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΤΗΝ ΑΛΛΑΓΗ ΧΡΗΣΗΣ ΓΗΣ ΠΡΟΣ ΟΦΕΛΟΣ ΤΗΣ ΛΟΚΡΟΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΤΗΣ ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΥ ΝΑ ΣΥΝΤΑΣΣΟΝΤΑΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΚΑΙ ΝΑ ΨΗΦΙΖΟΥΝ ΤΕΛΙΚΑ ΝΑΙ ΣΤΟΝ ΤΕΧΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΟ! ΤΟΥΣ ΕΧΕΙ ΒΑΛΕΙ ΤΑ ΔΥΟ ΠΟΔΙΑ ΣΕ ΕΝΑ ΠΑΠΟΥΤΣΙ ΕΚΕΙ ΣΤΗΝ ΜΕΙΖΟΝΑ ΜΕΙΟΨΗΦΙΑ Η ΣΙΔΗΡΑ ΚΥΡΙΑ! ΔΕΝ ΕΞΗΓΕΙΤΑΙ ΑΛΛΙΩΣ ΤΕΤΟΙΑ ΑΛΛΑΓΗ ΣΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ "ΕΜΠΕΙΡΟΥΣ" ΜΗΠΩΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΠΟΙΑ ΑΛΛΗ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΛΛΑΓΗ ΣΤΑΣΗΣ ΤΟΥΣ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. ΕΓΩ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ,ΠΟΛΕΟΔΟΜΟΣ Η΄΄ΑΛΛΟΣ ΓΝΩΣΤΗΣ ΤΩΝ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΙ ΠΟΙΟ ΤΟ ΟΦΕΛΟΣ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΑΓΗ?ΜΕ ΑΗΔΙΑΖΕΙ ΟΛΗ ΑΥΤΗ Η ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΟΡΙΣΜΕΝΩΝ ΝΑ ΜΠΕΡΔΕΨΟΥΝ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ. ΛΟΙΠΟΝ ΚΥΡΙΟΙ ΣΤΟ ΔΙΑΤΑΥΤΑ. ΟΦΕΛΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΑΓΗ.ΤΙ ΚΕΡΔΙΖΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ?ΕΙΝΑΙ ΛΟΙΠΟΝ ΤΟΣΟ ΑΠΛΑ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. ΜΙΑ ΑΛΛΑΓΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΕΙΤΑΙ.ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΤΕΧΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΟ.ΤΙ ΒΙΑΣΥΝΗ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ ΣΕ ΤΟΣΟ ΣΟΒΑΡΑ ΘΕΜΑΤΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Ο ΛΙΟΛΙΟΣ ΔΕΝ ΤΟ ΦΕΡΝΕΙ ΣΑΝ ΘΕΜΑ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 25 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ ΣΤΟ Δ.Σ.ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΚΥΡΙΟΙ ΟΤΙ ΑΥΤΟΣ ΔΕΝ ΒΙΑΖΕΤΑΙ ΚΑΘΟΛΟΥ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ.ΤΩΡΑ Η ΓΝΩΜΗ ΤΗΣ ΜΕΙΟΨΗΦΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΗ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΠΗΡΕΑΖΕΙ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Ο ΔΗΜΟΣ ΚΕΡΔΙΖΕΙ ΤΡΑΝΤΖΙΣΤΟΡ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. ΜΕΤΑ Ή ΑΝΕΥ ΤΕΧΝΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ Η ΟΥΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΟΥ. Η ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΕΝΟΣ ΣΧΕΔΙΟΥ ΠΟΛΗΣ ΓΙΝΕΤΕ ΑΠΌ ΑΥΤΌΝ-ΤΟΝ ΙΔΙΩΤΗ -ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΣΥΜΦΈΡΟΝ Ή ΤΟ ΔΗΜΟ ΠΟΥ ΕΚΤΙΜΑ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΑΛΛΑΞΕΙ. ΕΔΩ ΠΟΙΟΣ ΤΟ ΚΑΝΕΙ???? ΠΟΙΟΣ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΑΙΤΗΜΑ???? ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΑΙΤΗΜΑ?????
    Η ΛΟΚΡΟΣ ΣΤΗΝ ΓΕΡΑΚΟΥΔΗ, ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΜΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΊ ΤΗΝ ΑΙΣΘΗΣΗ ΤΟ ΧΑΡΤΙ ΟΤΙ ΤΙΣ ΔΙΝΕΙ ΕΝΤΟΛΗ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ.Η ΓΕΡΑΚΟΥΔΗ ΣΕ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΗΣ ΣΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ Η ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΟ.... ΠΟΙΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ Η ΣΥΝΗΘΗΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ???? Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΣΤΟ ΛΙΟΛΙΟ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΚΑΙ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΝΑ ΠΑΕΙ ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΗΣ ΓΕΡΑΚΟΥΔΗ. ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΕΧΩ ΦΑΝΤΑΣΤΕΙ ΠΟΤΕ ΟΤΙ Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΘΑ ΕΚΑΝΕ ΛΑΘΟΣ ΟΥΤΕ ΚΑΙ Ο ΛΙΟΛΙΟΣ ΟΤΙ ΘΑ ΔΕΧΟΝΤΑΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΤΡΥΠΑ ΑΠΛΆ ΘΕΩΡΏ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΚΑΠΟΙΑ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΕΥΚΟΛΥΝΘΕΙ Ο ΛΙΟΛΙΟΣ ΣΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ. ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΙΟΨΗΦΙΑ. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΑΘΩΑ Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΗΣ. ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΛΕΕΙ Ο ΑΓΓΕΛΟΥΣΗΣ "Εμείς ψηφίζουμε απλώς ότι σε αυτόν τον τόπο, μπορεί να γίνουν τουριστικά καταλύματα..." ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙ Η ΕΓΓΡΑΦΗ ΕΝΤΟΛΗ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ Ο ΛΙΟΛΙΟΣ. ΔΕΝ ΖΗΤΟΥΝ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΑΟΡΙΣΤΗ ΚΑΙ ΔΥΝΗΤΙΚΗ ΑΛΛΆ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΈΝΗ ΚΑΙ ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΜΈΝΗ. ΤΟ ΧΑΡΤΙ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΑ ΛΕΕΙ ΑΥΣΤΗΡΑ ΚΑΙΜΕ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΤΡΟΠΟ. ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΚΟΜΑ ΔΙΑΒΑΣΑ ΣΤΗΝ REAL ΠΡΙΝ 10 ΜΕΡΕΣ ΟΤΙ Η ΕΠΕΝΔΥΣΗ ΘΑ ΜΕΙΩΘΕΙ ΑΠΟ ΤΑ 4,2 ΔΙΣ ΕΥΡΩ ΣΤΑ 1,2 ΔΙΣ ΕΥΡΩ. ΕΠΟΜΕΝΩΣ ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες (κεφαλαία ή μικρά). Επίσης παρακαλούμε πολύ να μην γράφετε υβριστικά σχόλια. Πάντα υπάρχει τρόπος να περιγράψετε μία κακή κατάσταση χωρίς ύβρεις.

Σχόλια με λατινικούς ή άλλους χαρακτήρες, όπως επίσης σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά στο εξής θα διαγράφονται.

Παρακαλούμε λοιπόν τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε επίσης τα σχόλιά σας να είναι σχετικά με την ανάρτηση.

ΣΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτήσεων ιστολογίου