Τρίτη 29 Ιουλίου 2014

Στην αντεπίθεση 8 "γαλάζιοι" Δήμαρχοι κατά των... "ανεξάρτητων"

Μονομαχίες Δημάρχων με «φόντο» την ΚΕΔΕ - Άρχισαν τα όργανα



Χαμός στην ΚΕΔΕ, με 8 "γαλάζιους" Δημάρχους να απαντούν στην «Πρόσκληση για μια Νέα Αυτοδιοίκηση», που απηύθυναν την προηγούμενη εβδομάδα Δήμαρχοι, οι οποίοι εξελέγησαν, είτε ως ανεξάρτητοι, είτε με τη στήριξη Κομμάτων.

«Ο ανεξάρτητος Μπουτάρης δήλωνε σε κομματική εκδήλωση του ΠΑ.ΣΟ.Κ., λίγο πριν την τελική ευθεία για τις Δημοτικές Εκλογές, ότι είναι πιο "Πασόκος" από τους "Πασόκους"», επισημαίνουν σε ανακοίνωσή τους, με την οποία «βάλλουν» και κατά του Δημάρχου Αθηναίων, Γ. Καμίνη, διερωτώμενοι «με ποια κομματικά επιτελεία και πόσες φορές συναντήθηκε, τι διαπραγματεύθηκε μαζί τους και εάν αληθεύει, ότι ζήτησε να μοιραστούν ψηφοδέλτιά του από τοπικές επιτροπές συγκεκριμένων Κομμάτων»...


«Η ανεξαρτησία προϋποθέτει την ειλικρίνεια», αναφέρουν οι "γαλάζιοι", απαντώντας στο κείμενο με το οποίο Δήμαρχοι, όπως ο Δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης και Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, υποστηρίζουν πως «στις πρόσφατες Εκλογές αποδοκιμάστηκαν όλες οι αποχρώσεις κομματικών ψηφοδελτίων και κομματικής χειραγώγησης των πολιτών και τα ανεξάρτητα ψηφοδέλτια θριάμβευσαν, από τη μια άκρη της Χώρας έως την άλλη, ανατρέποντας κατεστημένα πολλών ετών».

«Τα αποτελέσματα των Εκλογών απέδειξαν, ότι οι πολίτες ψήφισαν με βάση αυτοδιοικητικά και όχι κομματικά κριτήρια. Το αίτημα για "διοικητική και οικονομική αυτοτέλεια της Αυτοδιοίκησης και μια Αυτοδιοίκηση ανεξάρτητη από πολιτικά κόμματα και την Κρατική χειραγώγηση" είναι σωστό και κοινώς αποδεκτό» τονίζουν οι οκτώ Δήμαρχοι, που συνεχίζουν, ότι οι δύο συγκεκριμένοι Δήμαρχοι δηλώνουν ανεξάρτητοι, αλλά εκφράζουν Κεντροαριστερές θέσεις και έχουν σχέσεις με συγκεκριμένα κομματικά επιτελεία...

Και καταλήγουν πως «σε αυτή την κρίσιμη συγκυρία, αυτό που απαιτείται δεν είναι γενικόλογα πολιτικά κείμενα, που προσπαθούν να λειτουργήσουν ως "κολυμπήθρα του Σιλωάμ", αλλά σοβαρές, στοχευμένες και ολοκληρωμένες προτάσεις για την Αυτοδιοίκηση».

Την ανακοίνωση - απάντηση υπογράφουν οι Δήμαρχοι Φλώρινας Ιωάννης Βοσκόπουλος, Άργους - Μυκηνών Δημήτριος Καμπόσος, Πύλου - Νέστορος Δημήτριος Καφαντάρης, Ασπροπύργου Νικόλαος Μελετίου, Κεφαλληνίας Αλέξανδρος Παρίσης, Σιθωνίας Ιωάννης Τζίτζιος, Παλαιού Φαλήρου Διονύσιος Χατζηδάκης και Κατερίνης Σάββας Χιονίδης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες (κεφαλαία ή μικρά). Επίσης παρακαλούμε πολύ να μην γράφετε υβριστικά σχόλια. Πάντα υπάρχει τρόπος να περιγράψετε μία κακή κατάσταση χωρίς ύβρεις.

Σχόλια με λατινικούς ή άλλους χαρακτήρες, όπως επίσης σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά στο εξής θα διαγράφονται.

Παρακαλούμε λοιπόν τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε επίσης τα σχόλιά σας να είναι σχετικά με την ανάρτηση.

ΣΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτήσεων ιστολογίου