Πέμπτη 31 Ιουλίου 2014

Καρπούς αποδίδει ο προσωπικός αγώνας του Κουτσογιαννακόπουλου για τη συμμετοχή της Περιφέρειας Στερεάς στις επιδοτούμενες δράσεις των Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων



Ο Βουλευτής Φθιώτιδας της Νέας Δημοκρατίας, κ. Κώστας Κουτσογιαννακόπουλος, έλαβε απάντηση σχετικά με ερώτηση που είχε καταθέσει, τόσο στο Υπουργείο Οικονομικών, όσο και στο Υπουργείο Ανάπτυξης & Ανταγωνιστικότητας. 

Η ερώτηση, έφερνε για μία ακόμη φορά στο προσκήνιο το ζήτημα της μη συμμετοχής της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας στις επιδοτούμενες δράσεις των Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων.

Από τη μεριά του, το Υπουργείο Ανάπτυξης & Ανταγωνιστικότητας, παρείχε ενδελεχή ενημέρωση στον κ. Κουτσογιαννακόπουλο, τόσο για τα κριτήρια με τα οποία έγινε η κατάταξη της Στερεάς Ελλάδας στις περιφέρειες μετάβασης, όσο και για την προοπτική ενίσχυσης της με επιπρόσθετους πόρους. 

Συγκεκριμένα, επεσήμανε ότι για την περίοδο 2014 – 2020 η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδος θα διαχειριστεί 105 εκ ευρώ περισσότερα, φτάνοντας έτσι τα 328,6 εκ. ευρώ (σε όρους δημόσιας δαπάνης), διαβεβαιώνοντας παράλληλα για την εισροή και αξιοποίηση πρόσθετων κονδυλίων. Κατέστησε δε σαφές στον Βουλευτή Φθιώτιδος, ότι η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδος δεν θα εξαιρεθεί από καμία δράση των Ευρωπαϊκών Διαρθρωτικών και Επενδυτικών Ταμείων, ιδιαίτερα για εκείνες που σχετίζονται άμεσα με την απασχόληση και την καταπολέμηση της φτώχειας.
   
Ακολουθεί η απάντηση του Υπ. Ανάπτυξης & Ανταγωνιστικότητας:



Παράλληλα ο κ. Κουτσογιαννακόπουλος, στα πλαίσια συνάντησης με τον καθ’ ύλην αρμόδιο για θέματα απασχόλησης Υφ. Εργασίας, κ. Ιωάννη Πλακιωτάκη και τον Προϊστάμενο Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού», κ. Παναγιώτη Οικονομάκο, έλαβε τη διαβεβαίωση ότι στο ΕΣΠΑ της νέας περιόδου η Στερεά Ελλάδα και ως εκ τούτου η Φθιώτιδα, θα ενταχθούν ανεξαιρέτως σε όλα τα προγράμματα απασχόλησης του Υπ. Εργασίας, καθώς επίσης και στο σύνολο των δράσεων καταπολέμησης της φτώχειας.


Κρίνεται δε σκόπιμο να αναφερθεί ότι προηγουμένως ο κ. Κουτσογιαννακόπουλος, μέσω επιστολής του προς το Διοικητή του ΟΑΕΔ, διατύπωσε εντόνως την ένσταση του για τον άδικο τρόπο αντιμετώπισης της περιοχής και τον αποκλεισμό της από τα προγράμματα ΤΟΠΣΑ και ΤΟΠΕΚΟ, ζητώντας παράλληλα να του γνωστοποιηθούν οι λόγοι για τους οποίους ελήφθη η απόφαση και κατ’ επέκταση τη διόρθωση αυτής της στρέβλωσης.

Ακολουθεί το κείμενο της επιστολής του κ. Κουτσογιαννακόπουλου προς το Διοικητή του ΟΑΕΔ, κ. Θεόδωρο Αμπατζόγλου:
 «Κύριε Διοικητά, 
Για μια ακόμη φορά η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδος, τίθεται εκτός των προγραμμάτων τα οποία εκπονούνται και υλοποιούνται από τον Οργανισμό σας. Το πλέον πρόσφατο «κρούσμα» είναι, ότι έχει αποκλειστεί και από τα προγράμματα ΤΟΠΣΑ και ΤΟΠΕΚΟ. 
Ο αποκλεισμός αυτός κ. Διοικητά μας είναι ακατανόητος και αδιανόητος, καθώς μου είναι αδύνατον να αντιληφθώ ποια η διαφορά των ανέργων της Φθιώτιδος και της υπόλοιπης Στερεάς Ελλάδος από τους ανέργους των λοιπών περιφερειών. 
Είναι δυνατόν να υπάρχει διαφοροποιημένο κριτήριο, είναι δυνατόν να υπάρχουν δύο είδη ανέργων Α & Β κατηγορίας; 
Παρακαλώ κ. Διοικητά, ενημερώστε με σχετικά τόσον για τους λόγους αποκλεισμού, αλλά κυρίως τι πρέπει να γίνει ώστε να αποκατασταθεί η εξαιρετικά δυσάρεστη και άδικη αυτή στρέβλωση!»


Συνοψίζοντας τα παραπάνω, καθίσταται σαφές ότι η αναπτυξιακή τροχιά που οφείλει να διατρέξει η Στερεά Ελλάδα και κατ' επέκταση η Φθιώτιδα, όπως επίσης και η προώθηση ζωτικής σημασίας δράσεων, αποτελούν συνεχή αγωνία και ταυτόχρονα μείζονα διακυβεύματα, που μπορούν να διεκδικηθούν ρεαλιστικά και ακολούθως να υλοποιηθούν ουσιαστικά, μόνο μέσα από τη συνεπή και αποτελεσματική κοινοβουλευτική δραστηριότητα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες (κεφαλαία ή μικρά). Επίσης παρακαλούμε πολύ να μην γράφετε υβριστικά σχόλια. Πάντα υπάρχει τρόπος να περιγράψετε μία κακή κατάσταση χωρίς ύβρεις.

Σχόλια με λατινικούς ή άλλους χαρακτήρες, όπως επίσης σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά στο εξής θα διαγράφονται.

Παρακαλούμε λοιπόν τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε επίσης τα σχόλιά σας να είναι σχετικά με την ανάρτηση.

ΣΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτήσεων ιστολογίου