Παρασκευή 11 Ιουλίου 2014

Ο κύβος ερρίφθη! Οι στρατιωτικοί αποχωρούν και ο ΟΣΜΑΕΣ θα υπαχθεί στους αστικούς Συνεταιρισμούς


Φίλοι οικιστές και οικοπεδούχοι ΟΣΜΑΕΣ
 
Προ καιρού σας ειχαμε ενημερώσει για τη συνάντηση που ειχαμε την Παρασκευή 9 Μαίου 2014, μετά από πρόσκληση, στην ενημερωτική συναντηση του Προέδρου του ΟΣΜΑΕΣ και των νομικών συμβούλων του με εκπροσώπους των Οικοδομικών Συνεταιρισμών της Αεροπορίας (ΟΣΜΑΑ) και Ναυτικού (ΟΣΜΑΝ) καθως και εκπροσώπων  και άλλων Συλλόγων( Καρύστου κ.λ.π.), με θέμα την τροποποίηση των Καταστατικών των τριών Συνεταιρισμών(ΟΣΜΑΕΣ,ΟΣΜΑΑ και ΟΣΜΑΝ)  με σκοπό την εναρμόνισή τους σύμφωνα με το
Νόμο 1667 ΦΕΚ 196 - 08.12.1986 ΑΣΤΙΚΟΙ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΙ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ.
 
Στη συνάντηση ενημερωθήκαμε από το δικηγόρο κ. Β.Τσούμα ο οποιος εχει μεγαλη εμπειρια στα θεματα Συνεταιρισμών για τα εξής:
 
Το Δεκέμβριο του 2013 η Κυβέρνηση ψήφισε το ΝΟΜΟ 4223 (ΦΕΚ Α' 287/31-12-2013) Ενιαίος Φόρος Ιδιοκτησίας Ακινήτων και άλλες διατάξεις με τον  οποιο καταργούνται οι ειδικές διατάξεις του Νόμου 1667/86 για τους  Οικοδομικούς Συνεταιρισμούς των Ενστόλων, όπως ο ΟΣΜΑΕΣ, και υπάγονται ολοι στους Αστικούς Συνεταιρισμούς
 
Αυτό σημαινει ότι ο Συνεταιρισμός μας εξομοιώνεται με τους αστικούς συνεταιρισμούς των κρεοπωλών, των φαρμακοποιών κ.λ.π. οι οποιοι έχουν εμπορικό χαρακτήρα σε αντιθεση με το δικό μας που έχει μη κερδοσκοπικό χαρακτήρα.
 
Αυτό σημαινει επίσης επι πλέον φορολογία για μας τους οικιστές καθώς και το γεγονός ότι για να ληφθούν αποφάσεις θα πρεπει  οι Γενικές Συνελεύσεις των μελών –οικιστών  να απαρτίζονται απο ολα τα μελη δηλαδή 4000 που ειναι ο ΟΣΜΑΕΣ , αν αυτό δε συμβεί τη δευτερη φορά το 50+1 δηλαδή 2001 μελη και την τριτη είναι αρκετά 7(!) μελη!!!!!
 
Ο Νομος προβλέπει  προθεσμία τροποποίησης των καταστατικών μεχρι το Νοέμβριο του 2014, όποιοι Συνεταιρισμοί δε συμμορφωθουν διαλύονται!!!
 
Οι προτάσεις του κ. Τσούμα ήταν δυο:
 
Η πρωτη να τροποιηθούν έτσι τα καταστατικά των τριών Συνεταιρισμών και να γινει τετοια διατύπωση ώστε να αποφύγουμε τη φορολογία .
 
Αυτό όμως μπορεί να μην περάσει από το Ειρηνοδικείο και να επιστραφεί το καταστατικό προς διόρθωση
 
Η δεύτερη ήταν να ασκηθούν πιέσεις στον Υπουργό Εθν. Αμυνας ώστε να καταρτιστεί νέο νομοθέτημα το οποιο να περιλαμβανει τα νεα καταστατικά και έτσι να βγούμε από το αδιέξοδο.
 
Πρόταση του αντιπροέδρου του Συλλόγου μας του κ. Ηλία Δημητρόπουλου  ήταν πως σε περίπτωση τροποποποίησης του καταστατικού του ΟΣΜΑΕΣ θα πρεπει να ληφθεί μέριμνα  για τους "τρίτους" δηλαδή τους οικιστές και οικοπεδούχους οι οποίοι αγόρασαν τα οικόπεδα απο τους αρχικούς εταίρους ώστε να εχουν τα ίδια δικαιώματα με εκείνους και σε περίπτωση που δε συμβεί αυτό να προσβάλλουμε νομικά το νέο καταστατικό
 
Απο εκει και κάτω το πρωτο βήμα ήταν να ενημερωθεί για την υπόθεση η ηγεσια του ΟΣΜΑΕΣ (ΑΝΣΣΥ) και στη συνεχεια να αποφασιστούν ποιες κινησεις θα γινουν και βέβαια ο ΟΣΜΑΕΣ να μας ενημερώσει για το τί θα γίνει τελικά.
 

Πού βρισκόμαστε σήμερα;;;;
Ακολούθησε η αλλαγή ηγεσίας στον ΟΣΜΑΕΣ με νέο προέδρο του ΔΣ τον κ. Παναγόπουλο με τον οποιο συνομιλήσαμε και μας είπε τα εξης:

Η Γενική Συνέλευση του Συνεταιρισμού (ΑΝΣΣΥ) συμφωνεί με τη μετατροπή του Οικοδομικού Συνεταιρισμού μας σε αστικό καθώς το 90% των οικιστών δεν ειναι πλέον στρατιωτικοί.
 
Αυτό σημαίνει πως  θα γινει πολύ σύντομα η αλλαγή του Καταστατικού μας και μεχρι το Νοέμβριο θα περάσουμε στους αστικούς Συνεταιρισμούς με σύγκλιση Γενικής Συνέλευσης των 4.000 οικιστών και οικοπεδούχων από την οποία θα εκλεγεί Διοικητικό Συμβούλιο το οποιο στο εξής θα χειρίζεται ολα τα ζητήματα του Συνεταιρισμού μας.
  
Ειναι αυτονόητο πως όλοι οι εν ενεργεία στρατιωτικοί θα αποχωρήσουν και θα προσληφθει πολιτικό προσωπικό για τα θέματα διοίκησης-διαχείρισης.

Ενα άλλο το οποιο μας ειπε ο κ. Παναγόπουλος ειναι πως τα οικονομικά του ΟΣΜΑΕΣ ειναι σε άθλια κατασταση καθώς τα οφειλόμενα απο τους οικιστές(Υδρευση-τακτική και έκτακτη εισφορά) ανέρχονται στο ιλιγγιώδες ποσο των 900.000 ευρω και τα χρήματα τα οποια εχει στον τραπεζικό λογαρισμό ειναι μόλις 3.500 ευρω για να πληρωθούν οι μισθοί των υπαλλήλων!!
Γίνεται αντιληπτό οτι κανένα έργο ουσιαστικής συντήρησης του δικτύου ύδρευσης δεν είναι δυνατόν να γίνει και οτι ο οικισμός μας,  όπως έχουμε ξαναγράψει, θα καταρρεύσει  αν οι οικιστές δεν κλείσουν τα αυτιά τους στις ανεύθυνες προτροπές για "στάση πληρωμών" και   δεν εξοφλήσουν άμεσα αυτα που οφείλουν

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες (κεφαλαία ή μικρά). Επίσης παρακαλούμε πολύ να μην γράφετε υβριστικά σχόλια. Πάντα υπάρχει τρόπος να περιγράψετε μία κακή κατάσταση χωρίς ύβρεις.

Σχόλια με λατινικούς ή άλλους χαρακτήρες, όπως επίσης σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά στο εξής θα διαγράφονται.

Παρακαλούμε λοιπόν τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε επίσης τα σχόλιά σας να είναι σχετικά με την ανάρτηση.

ΣΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτήσεων ιστολογίου