Κυριακή, 20 Ιουλίου 2014

Οι επενδυτές του ΤΑΙΠΕΔ ουδεμία σχέση έχουν με τον τόπο μας ΠΑΡΑ ΜΕ ΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ

[Του Γιάνννη Φραγκούλη]
Κε αρχισυντάκτη
   Τα μέτρα που παίρνονται για την λειτουργία των ΟΤΑ αντικατοπτρίζουν το τι ακριβώς θα συμβεί και στην πόλη μας τα Καμένα Βούρλα, επιβεβαιώνοντας όσους είχαμε εναντιωθεί στις συγκεκριμένες πολιτικές.
   Τα λιγοστά χρήματα του πιο φτωχού ΕΣΠΑ όλων των χρόνων (μόνο 95 εκατομμύρια για όλη την περιφέρεια η κοινοτική συνδρομή), τα ελάχιστα που θα ξοδευτούν για παιδικούς σταθμούς και κέντρα δημιουργικής απασχόλησης παιδιών (μείον 30 εκατομμύρια πανελλαδικά) αλλά και οι προϋπολογισμοί που θα σχεδιάσουν οι προηγούμενοι και θα εκτελέσουν οι επόμενοι δείχνει ότι μονό τοπική διοίκηση δεν είναι, παρά το μακρύ χέρι του κράτους.
   Μέσα σε ένα ασφυκτικό πλαίσιο που δημιούργησαν και την απαρέγκλιτη τήρηση του Καλλικράτη και των μνημονίων, και την έγκριση των προϋπολογισμών πριν τη ψήφιση τους καν, από το παρατηρητήριο των ΟΤΑ και την κατεύθυνση για δήμους ΦΟΡΕΙΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ
   Γίνεται αυτονόητο ότι δήμοι σαν το δικό μας δεν θα διεκδικήσουν ούτε τις ελάχιστες έστω κοινωνικές παροχές. Άλλωστε η φιλοσοφία του προγράμματος του νέου δημάρχου είναι σε αυτή την κατεύθυνση. Τα προγράμματα τους υπάρχουν.
   Συνεπώς οι δήμοι θα εγγυώνται την δημοσιονομική πειθαρχεία και θα επιβάλλονται κυρώσεις σε όσους δήμους τολμούν σε άλλη πολιτική με έλεγχο κάθε μήνα, η αύξηση των ιδίων εσόδων από φόρους και τέλη, η αναστολή προσλήψεων, οι υποχρεωτικές μετατάξεις προσωπικού, ο περιορισμός των δαπανών μονό στην μισθοδοσία και στις ανελαστικές δαπάνες προβλέπονται.
   Παραβλέποντας την διεκδίκηση από τον κρατικό προϋπολογισμό κονδυλίων, ελάφρυνση ΑΜΕΑ και ανέργων, κατάργηση τροφείων στους παιδικούς σταθμούς και ΚΔΑΠ, στήριξη των απόρων, αλλά και την επιστροφή των παρακρατηθέντων (τρία εκατομμύρια στο δήμο μας).
   Η ανάγκη άλλης οικονομικής πολιτικής αλλά και τα πρώτα οικονομικά αποτελέσματα Ιουνίου και Ιουλίου, δείχνουν ποια οικονομία χρειαζόμαστε. Η αδυναμία του δήμου να ανταποκριθεί στην διαχείριση (ακτές, καθαριότητα, πυροπροστασία) το επιβεβαιώνουν. Οι επενδυτές του ΤΑΙΠΕΔ ουδεμία σχέση έχουν με τον τόπο μας ΠΑΡΑ ΜΕ ΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ. Αυτό θα φανεί άμεσα και από τις εξελίξεις στις Θερμοπύλες.

Φραγκούλης Γιάννης
Αυτοκινητιστής - Καμένα Βούρλα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες (κεφαλαία ή μικρά). Επίσης παρακαλούμε πολύ να μην γράφετε υβριστικά σχόλια. Πάντα υπάρχει τρόπος να περιγράψετε μία κακή κατάσταση χωρίς ύβρεις.

Σχόλια με λατινικούς ή άλλους χαρακτήρες, όπως επίσης σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά στο εξής θα διαγράφονται.

Παρακαλούμε λοιπόν τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε επίσης τα σχόλιά σας να είναι σχετικά με την ανάρτηση.

ΣΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτήσεων ιστολογίου