Πέμπτη 31 Ιουλίου 2014

Οι κλινικές δεν αποτελούν λάφυρο της κάθε διοίκησης

[Του Θανάση Γιαννόπουλου]

Είναι περίεργο και πρωτάκουστο τα μέλη ΔΕΠ μιας Πανεπιστημιακής Κλινικής να πληρώνουν την αμοιβή Καθηγητού του Διοικητικού Δικαίου για αίτηση καταθέσεως ασφαλιστικών μέτρων στη παράνομη απόφαση της διοικήσεως του ΛΑΪΚΟΥ Νοσοκομείου όπως χορηγηθούν 15 κρεβάτια από την Α’ Χειρουργική Κλινικής στη νεοσυσταθείσα Πανεπιστημιακή Γαστρεντερολογική Κλινική. 
 
Το Πανεπιστήμιο, η απελθούσα πρυτανική αρχή θα όφειλε να αναλάβει το κάθε ένδικο μέσον προς διασφάλιση της πανεπιστημιακής κοινότητας καθόσον το ΛΑΪΚΟ Νοσοκομείο είναι αμιγώς πανεπιστημιακό με ειδική σύμβαση με το Εθνικό Σύστημα Υγείας. 

Δεν μπορώ να καταλάβω την ολιγωρία αυτή της νομικής υπηρεσίας του Πανεπιστημίου στην αυθαίρετη απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΛΑΪΚΟΥ Νοσοκομείου που θα έπρεπε να επιδείξει ιδιαίτερο ενδιαφέρον και να μην αφήσει ακάλυπτη την Διεύθυνση της Κλινικής. 
 
Απορεί κανείς μήπως υπάρχουν διαπροσωπικές σχέσεις με μέλη ΔΕΠ και κατ’ αυτόν τον τρόπο το Πανεπιστήμιο δεν υπερασπίζεται τα ιστορικά δεδομένα κλινικών τμημάτων και εργαστηρίων αλλά βλέπει ενδεχομένως την εξυπηρέτηση και ικανοποίηση φιλοδοξιών μεμονωμένων μελών ΔΕΠ. 
 
Θα πρέπει όμως να γνωρίζει και η Διοίκηση του Νοσοκομείου ότι οι κλινικές δεν αποτελούν λάφυρο της κάθε διοίκησης για να κατανέμουν, διαθέτουν και υφαρπάζουν κρεβάτια από κλινικές για να εξυπηρετούν κάποιους άλλους φίλα προσκείμενους προς αυτούς διευθυντάς και ιδιαίτερα να υφαρπάζουν κρεβάτια από το χειρουργικό τομέα και να τα διαθέτουν στο παθολογικό τομέα. 
 
Θα πρέπει δε να γνωρίζουν ότι δεν υπάρχει ιδιοκτησιακό καθεστώς κλινών των κλινικών αλλά οι κλίνες ανήκουν στους τομείς και οι συμβάσεις του πανεπιστημίου είναι συγκεκριμένες για τις ανάγκες της προπτυχιακές και μεταπτυχιακές της ιατρικής σχολής του πανεπιστημίου Αθηνών. 
 
Η Διοίκηση του Νοσοκομείου πρέπει να ανακαλέσει την απόφαση αυτή και να βρει τη λύση μέσω του Παθολογικού Τομέα γιατί οποιαδήποτε άλλη εξέλιξη θα δυναμιτίσει την εύρυθμη λειτουργία του ΛΑΪΚΟΥ Νοσοκομείου. 
 
Θα πρέπει δε ο κ. Υπουργός να μην είναι απλώς θεατής των αυθαιρέτων αποφάσεων των διοικήσεων των νοσοκομείων αλλά θα πρέπει να έχει καθοριστικό λόγο στις αποφάσεις αυτές. 
 
Ο κ. Βορίδης οφείλει να ζητήσει ανάκληση της παράνομης αυτής απόφασης.


Θανάσης Γιαννόπουλος

τ. Υφυπουργός Υγείας

2 σχόλια:

  1. ΕΥΘΕΙΑ ΒΟΛΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΠΑΤΣΙΟΓΙΑΝΝΗ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εγω ξέρω και λέω ότι παράνομα είναι και τα χρήματα που ζητάνε στη γαστρεντερολογική κλινική αλλά γι'αυτο καμία απορία ο κος Γιαννοπουλος!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες (κεφαλαία ή μικρά). Επίσης παρακαλούμε πολύ να μην γράφετε υβριστικά σχόλια. Πάντα υπάρχει τρόπος να περιγράψετε μία κακή κατάσταση χωρίς ύβρεις.

Σχόλια με λατινικούς ή άλλους χαρακτήρες, όπως επίσης σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά στο εξής θα διαγράφονται.

Παρακαλούμε λοιπόν τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε επίσης τα σχόλιά σας να είναι σχετικά με την ανάρτηση.

ΣΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτήσεων ιστολογίου