Παρασκευή, 21 Νοεμβρίου 2014

Κοινή Δήλωση των Βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας για τον αυτοκινητόδρομο Ε-65

  
Κοινή Δήλωση των Βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας  Ν. Φθιώτιδας, κ. Κωνσταντίνου Κουτσογιαννακόπουλου και Βουλευτή ΝΔ, Ν. Τρικάλων, κ. Ηλία Βλαχογιάννησχετικά με τον αυτοκινητόδρομο Κεντρικής Ελλάδος, Ε-65:


«Πριν από ένα, περίπου, χρόνο, η Βουλή των Ελλήνων, ψήφισε το Νόμο 4219/13 για την ολοκλήρωση των οδικών αξόνων στη χώρα μας, με τη μέθοδο της συγχρηματοδότησης. 

Υπό την απειλή καταψήφισης του σχετικού Νόμου από τους υπογράφοντες βουλευτές, περιελήφθη συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης του Αυτοκινητόδρομου Κεντρικής Ελλαδος,Ε-65 και σύνδεση του με την ΠΑΘΕ και την ΕΓΝΑΤΙΑ οδό, μέχρι το 2017. 

Βάσει των διατάξεων του Νόμου, ο Υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, πρέπει να εκδώσει τις σχετικές Υπουργικές Αποφάσεις ώστε να τηρηθούν τα χρονοδιαγράμματα. 

Σύμφωνα μάλιστα με πρόσφατη [21/10/2014] διαβεβαίωση του Υπουργού ενώπιον δώδεκα βουλευτών : της Στερεάς Ελλάδος, της Θεσσαλίας και Δυτικής Μακεδονίας, το έργο θα ολοκληρωθεί ως προβλέπεται στο ψηφισθέν χρονοδιάγραμμα και μάλιστα οι Υπουργικές Αποφάσεις θα εκδοθούν εντός του μήνα, τόσο για τον Ε-65 όσο και τον ΜΟΡΕΑ, κάτι όμως, που μέχρι στιγμής ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ... 

Από συγκλίνουσες πληροφορίες, που είδαν και το φως της δημοσιότητας, φέρεται να υπάρχουν γραπτές εισηγήσεις και αλληλογραφία του Υπουργείου προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, οι οποίες επιχειρούν να "αναστείλουν" την πρόοδο τουλάχιστον μέρους του έργου... 

Εν όψει αυτών ΠΡΟΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΕΥΛΟΓΕΣ και ΕΝΤΟΝΕΣ ΑΝΗΣΥΧΙΕΣ, ότι η ολοκλήρωση κατασκευής του Άξονα Κεντρικής Ελλάδος και η σύνδεση του με την Εγνατία οδό, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΤΙΣ ΑΜΕΣΕΣ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΕΣ του Υπουργείου και το θέμα παραπέμπεται στο απώτερο μέλλον, ίσως υπό το πρόσχημα αναζητήσεως πόρων, παρά τις αντίθετες απόψεις και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, με ΠΡΟΦΑΝΗ τον κίνδυνο ΑΠΕΝΤΑΞΗΣ του έργου... 

Επειδή η αξιοπιστία της Κυβέρνησης και της Βουλής των Ελλήνων, επ ουδενί μπορεί να τίθεται "εν αμφιβόλω...", 

ΚΑΛΟΥΜΕ τον κ. Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Μιχάλη ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗ, να ΕΠΑΝΑΒΕΒΑΙΩΣΕΙ την αυστηρή τήρηση του χρονοδιαγράμματος υλοποίησης του οδικού άξονα Ε-65,βάσει των προβλέψεων του Νόμου 4219/13,κάτι που αποτελεί μέγιστη προτεραιότητα Εθνικής σημασίας .


Οι Βουλευτές 
Ηλίας Βλαχογιάννης 
Κώστας Κουτσογιαννακόπουλος»
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες (κεφαλαία ή μικρά). Επίσης παρακαλούμε πολύ να μην γράφετε υβριστικά σχόλια. Πάντα υπάρχει τρόπος να περιγράψετε μία κακή κατάσταση χωρίς ύβρεις.

Σχόλια με λατινικούς ή άλλους χαρακτήρες, όπως επίσης σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά στο εξής θα διαγράφονται.

Παρακαλούμε λοιπόν τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε επίσης τα σχόλιά σας να είναι σχετικά με την ανάρτηση.

ΣΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτήσεων ιστολογίου