Τετάρτη 12 Νοεμβρίου 2014

Ερώτηση στη Βουλή για τα κόκκινα δάνεια των αγροτών

  
Την επιτάχυνση της ισχύος του Ν. 4235/2014, σύμφωνα με τον οποίο καθορίζονται οι αναγκαίες ρυθμίσεις για τα «κόκκινα» δάνεια των αγροτών στην πρώην Αγροτική Τράπεζα, ζήτησε συνυπογράφοντας σχετική ερώτηση ο Βουλευτής Ν. Φθιώτιδας, Κωνσταντίνος Κουτσογιαννακόπουλος.

Ο κ. Κουτσογιαννακόπουλος, καθιστά σαφές ότι η δύσκολη οικονομική συγκυρία που διανύει ο αγροτικός κόσμος, με αποτέλεσμα να ανταποκρίνεται δύσκολα στις βασικές βιοτικές του ανάγκες, αλλά και στις πολλαπλές υποχρεώσεις, σε συνδυασμό με την καθυστέρηση της εφαρμογής της διάταξης αυτής, γεννά ακόμη μεγαλύτερα προβλήματα, αφού οι τόκοι των δανείων τους συνεχίζουν να προσαυξάνονται με συνέπεια πολλοί εξ αυτών να βρίσκονται μπροστά σε αδιέξοδο


Στην ερώτηση, επισημαίνεται το γεγονός της επτάμηνης καθυστέρησης για την κοινοποίηση διευκρινιστικής εγκυκλίου, που θα αφορά την εφαρμογή της διάταξης αυτής, που είναι βέβαιο ότι θα λειτουργήσει ανακουφιστικά για χιλιάδες γεωργούς και κτηνοτρόφους ανά την Ελλάδα. 

Τέλος, διερευνάται με επιμονή ο λόγος για τον οποίο δεν έχει ξεκινήσει η εφαρμογή του Ν.4235/2014 που αφορά στις ρυθμίσεις των «κόκκινων» αγροτικών δανείων της πρώην Α.Τ.Ε και πότε αναμένεται η έκδοση της σχετικής  διευκρινιστικής εγκύκλιου, ώστε να ενεργοποιηθούν άμεσα οι ρυθμίσεις του. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες (κεφαλαία ή μικρά). Επίσης παρακαλούμε πολύ να μην γράφετε υβριστικά σχόλια. Πάντα υπάρχει τρόπος να περιγράψετε μία κακή κατάσταση χωρίς ύβρεις.

Σχόλια με λατινικούς ή άλλους χαρακτήρες, όπως επίσης σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά στο εξής θα διαγράφονται.

Παρακαλούμε λοιπόν τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε επίσης τα σχόλιά σας να είναι σχετικά με την ανάρτηση.

ΣΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτήσεων ιστολογίου