Τετάρτη 12 Νοεμβρίου 2014

Με εντολή Βενιζέλου "σφαγή" πράσινων στελεχών στην Φθιώτιδα;


Πού είσαι (μακαρίτη) Παγουρόπουλε να δείς τον...Κατσικαρέλλη;
 
Ήταν  1985, το ΠΑΣΟΚ ετοιμάζεται για τις δημοτικές εκλογές ένα μεγάλο  τμήμα της κομματικής οργάνωσης του ΠΑΣΟΚ στην Φθιώτιδα είναι αντίθετο με την υποστήριξη για δεύτερη φορά του Λάμπρου Παπαδήμα για το αξίωμα του Δημάρχου.
 
Τα κεντρικά, προεξάρχοντος του πανίσχυρου τότε Ακη Τσοχατζόπουλου επιμένουν στην υποψηφιότητα Παπαδήμα και πολλά κομματικά στελέχη διαφοροποιούνται και επιλέγουν ως υποψήφιο Δήμαρχο τον Γιάννη Κουνούπη, τον γιο του ιστορικού πρώην Δημάρχου Αποστόλη Κουνούπη.
 
Οι εκλογές γίνονται και η επανεκλογή Παπαδήμα γίνεται  οριακά αφού το ψηφοδέλτιο των "φραξιονιστών" πιάνει το ασύλληπτο  για την περίσταση ποσοστό του 16%.
 
Ο πρόεδρος του πειθαρχικού του ΠΑΣΟΚ Δημήτρης Παγουρόπουλος με εντολή Τζοχατζόπουλου και την ανοχή του Ανδρέα Παπανδρέου στέλνει στην Λαμία τον αναπληρωτή Γραμματέα του πειθαρχικού συμβουλίου Βασίλη Κεδίκογλου, υπουργό Εμπορίου.
 
Γίνονται νομαρχιακές συνελεύσεις και  παρά το ότι οι διαφωνούντες έχουν τοποθετούνται και εξηγούν γιατί δεν  ήθελαν τον Λάμπρο Παπαδήμα  υποψήφιο Δήμαρχο ο κ. Κεδίκογλου σε μαι επεισοδιακή συνεδρίαση της Νομαρχιακής Επιτροπής, όπου έπεσαν και αρκετές  ψιλές ή και χοντρές με συνοπτικές διαδικασίες διαγράψει  περιπου 20 τοπικά στελέχη: Διονύση Δολιανίτη, Αφους Ψυχούλη, Αφους ΣκαρλάτουΤάσο Παπιώτη και πολλούς άλλους που ο υπογραφόμενος δεν ενθυμείται μετά από τόσα και τόσα χρόνια ηρωικά και πένθιμα για το ΠΑΣΟΚ. 
 
Ήταν δυστυχώς η αρχή της συντηρητικής στροφής του και της ενσωμάτωσης στον κομματικό φορέα χιλιάδων απροσδιορίστου πολιτικής προέλευσης και αγνώστων πολιτικών επιδιώξεων πολιτών.
 
Κάποιοι βέβαια εκ των διαγραμμένων όχι μόνο επέστρεψαν στο ΠΑΣΟΚ αλλά και  βρήκαν  επαγγελματικό καταφύγιο στις αυλές όσων είχαν πολεμήσει σκληρά εκείνη την περίοδο.
    
Τώρα και  πάλι το αποκαλούμενο  Βενιζελικό ΠΑΣΟΚ ή Ελιά ή Δημοκρατική Παράταξη επιχειρεί μια εσωκομματική  κάθαρση και  ξεκαθάρισμα του τοπίου μετά και τις πρωτοβουλίες του  πρώην πρωθυπουργού Γιώργου παπανδρέου που το ακολουθεί και μια ομάδα τοπικών στελεχών προεξάρχοντος πρώην βουλευτή του Νομού μας.
 
Πολλά μέλη επίσης της ΝΕ μάλλον φιλοπαπανδρεϊκών συναισθημάτων αρνούνται  να μετέχουν σε κύβληλα συνέδρια όπως τα αποκαλούν,τύπου Δημοκρατικής παράταξης.
 
Χτες το απόγευμα όπως προ καιρού είχε αναγγείλει  μέσα από το  κεντρικο δελτίο του FM-1 ο  γραμματέας της ΝΕ Χρήστος Μπώκος πραγματοποιήθηκε σύσκεψη τοπικών στελεχών όπου ο γραμματέας οργανωτικού Λευτέρης Κατσικαρέλης και άλλα κορυφαία στελέχη, εκφραστές της προεδρικής νομιμότητας απείλησαν  ότι θα προχωρήσουν σε καθαιρέσεις μελών και στελεχών που δεν  θα αποδεχτούν την επίσημη Βενιζελική γραμμή στήριξης του επικειμένου συνεδρίου της Δημοκρατικής Παράταξης. 
 
Στο σημείο αυτό πολλοί διαφώνησαν, άλλοι αποχώρησαν και γενικά επικράτησε εμφυλιοπολεμικό κλίμα που οδηγοί μαθηματικά σε καρατομήσεις κατά πάσα πιθανότητα του ίδιου του Γραμματέα Χρήστου Μπώκου  και πολλών άλλων μελών της ΝΕ. ακούστηκε και το  όνομα του αναπληρωτή γραμματέα κ. Κυριάκου κ.α.
 
Όπως ανέφεραν  πηγές από τον χώρο του τοπικού ΠΑΣΟΚ σε 15 ημέρες το πολύ θα επαναληφθεί  η διευρυμένη συνεδρίαση της Ν.Ε. και εκεί θα ανακοινωθούν και οι....ποινές κατά των αντιφρονούντων.
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες (κεφαλαία ή μικρά). Επίσης παρακαλούμε πολύ να μην γράφετε υβριστικά σχόλια. Πάντα υπάρχει τρόπος να περιγράψετε μία κακή κατάσταση χωρίς ύβρεις.

Σχόλια με λατινικούς ή άλλους χαρακτήρες, όπως επίσης σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά στο εξής θα διαγράφονται.

Παρακαλούμε λοιπόν τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε επίσης τα σχόλιά σας να είναι σχετικά με την ανάρτηση.

ΣΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτήσεων ιστολογίου