Δευτέρα 3 Νοεμβρίου 2014

Μπαράζ εκδηλώσεων το Σαββατοκύριακο στην Αμφίκλεια


Μια σειρά από ιδιαίτερα ενδιαφέρουσες από κάθε πλευρά εκδηλώσεις εξελίχτηκαν στην Αμφίκλεια της Φθιώτιδας το τελευταίο Παρασκευοσαββατοκύριακο (31.10 - 1&2.11.2014).



Κατά χρονολογική σειρά, προηγήθηκε το αφιέρωμα από την Α΄ Λυκείου, στο πλαίσιο  βιωματικής προσέγγισης της ιστορίας, στην μάχη του Δαδιού [01.11.1822]  που τόσο γλαφυρά αλλά και με επιστημονική ακρίβεια έχει καταγράψει από χρόνια ο Δαδιώτης φιλόλογος - ιστορικός,  παλιός Λυκειάρχης Αμφίκλειας, αείμνηστος Γ. Ε. Παπαλιάκος



Η Επιμνημόσυνη Δέηση για τους πεσόντες στη μάχη του Δαδιού (1/11/1822) και για τους συγγραφείς Χρήστο Ενισλείδη και Γεώργιο Παπαλιάκοτ. Λυκειάρχη του Λυκείου Αμφίκλειας, τελέστηκε από τον Αρχιερατικό Επίτροπο Αμφίκλειας Πρωτοπρεσβύτερο Διομήδη Παναγιωτόπουλο και τον Πρεσβύτερο Χρήστο Καλλιακούδα στο εξωκκλήσι του Αγίου Κωνσταντίνου Αμφίκλειας την Παρασκευή 31/10/2014, στο χώρο που πραγματοποιήθηκαν οι πρώτες αψιμαχίες. 

Την εκδήλωση οργάνωσε η Α΄ τάξη του Γενικού Λυκείου Αμφίκλειας στα πλαίσια της Ερευνητικής Εργασίας με θέμα: «Διαβαίνοντας τα Ιστορικά μονοπάτια του τόπου μας».
Στην εκδήλωση μίλησε για τη μάχη του Δαδιού ο Διευθυντής του Λυκείου κ. Δημήτριος Βασιλείου. Ποιήματα απήγγειλαν οι μαθήτριες της Α΄ τάξης του Λυκείου Θεοδώρου Αικ., Σκλαβούνου Βιολ., Μεσκούτη Τρ., Κουγιάτσου Κων., Πρεμέτη Βασιλική.

Τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωση: ο Αντιδήμαρχος του Δήμου Αμφίκλειας Ελάτειας κ. Λουκάς Σκλαβούνος, ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Αμφίκλειας κ. Λουκάς Κόλλιας, ο Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Αμφίκλειας Ελάτειας, Πτέραρχος κ. Σωτηρίου Παναγιώτης, η Σύμβουλος της Δημοτικής Κοινότητας κα Βελετοπούλου Κλεοπάτρα ο τ. Καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Αδάμ Αδάμ, η Διευθύντρια του Γυμνασίου Αμφίκλειας κα Μπέσιου Ελένη και ο πρώην Αντιδήμαρχος του Δήμου Αμφίκλειας Ελάτειας, κ. Σκουρολιακος Γρηγόριος.

Στο κοντινό του Σχολείου αλλά και του πεδίου της τότε μάχης εκκλησάκι του Αγίου Κωνσταντίνου, τιμήθηκε η μνήμη των πεσόντων.      










       




Το βράδυ της Παρασκευής και με διοργανωτή τον τοπικό Επιμορφωτικό – Εκπολιτιστικό Σύλλογο Γυναικών, δόθηκε θεατρική παράσταση υψηλών καλλιτεχνικών προδιαγραφών, από Θεατρικό Εργαστήρι Διστόμου ΘΕΑΤΡΟΦΡΕΝΕΙΑ, στο ΠΠΚ Αμφίκλειας.   













Το διήμερο 01-02.11.2014 χαρακτηρίστηκε από την κοινωνική δράση του αξιέπαινου "Ελληνικού Συλλόγου Ψηφιδωτού," σε συνεργασία με το Γυμνάσιο Αμφίκλειας και με την στήριξη της Πρωτοβουλίας Πολιτών, για την διακόσμηση του ενιαίου προαυλίου χώρου των Σχολείων, με ψηφιδωτές παραστάσεις

Σκοπός του συγκεκριμένου συλλόγου είναι, η διάδοση της τέχνης του ψηφιδωτού.                      
                                                                                                                             

Δ. Ι. Καλπύρης
Αμφίκλεια







  

































Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες (κεφαλαία ή μικρά). Επίσης παρακαλούμε πολύ να μην γράφετε υβριστικά σχόλια. Πάντα υπάρχει τρόπος να περιγράψετε μία κακή κατάσταση χωρίς ύβρεις.

Σχόλια με λατινικούς ή άλλους χαρακτήρες, όπως επίσης σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά στο εξής θα διαγράφονται.

Παρακαλούμε λοιπόν τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε επίσης τα σχόλιά σας να είναι σχετικά με την ανάρτηση.

ΣΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτήσεων ιστολογίου