Δευτέρα 3 Νοεμβρίου 2014

«ΤΟ…ΟΡΝΤΙΝΟ»!!!

Του Μπάμπη Κ. Μώκου ]

Αφόρητα στριμωγμένοι στη γωνία,περιμένουμε τον …βιγλάτορα να μας εξηγήσει λεπτομέρειες για το «όρντινο» που έβγαλε για την περιβόητη ρύθμιση των δόσεων. 

Όλη η Ελλάδα στο πόδι, με την αγωνία για το πώς οι «ειδικοί» θα καθορίσουν πόσα και πώς θα μας τα πάρουν.! Άσε που για να εξηγήσεις τα «ψιλά»γράμματα πρέπει να έχεις …διδακτορικό στη λογιστική.
 Με λίγα λόγια, κυκεώνας οικονομικός, δυσνόητος, και απάνθρωπος.
   
Και καμαρώνουν όσοι μας έβαλαν στο «λάκκο με τον ασβέστη»πως μας «διευκολύνουν». Έτσι λένε. Και το θεωρούν δώρο-προσφορά στην κοινωνία.

Τάχα μου μας «ελαφρύνουν», μας κάνουν χάρη. Κι’αφού μας έχουν στην κυριολεξία εξοντώσει, έρχονται και –όπως πάγια –επικαλούνται «δυσκολίες δημοσιονομικής προσαρμογής». 

Έτσι κατά  πάγιο πολιτικό συμφέρον τους αντιλαμβάνονται τα πράγματα.  Και ενώ για μας η εξαθλίωση λογίζεται θάνατος, γι’ αυτούς λογίζεται …στατιστική. 
Έτσι έχουν μάθει, έτσι συμπεριφέρονται, αναλλωνόμενοι καθημερινά σε απίθανες, μεγαλόσχημες δοξασίες και πλειοδοσίες, ένθεν –κακείθεν. 
Που, σε ποιόν, σε τι να ελπίζεις, αφού ζείς στο…ψύχος και κάποιοι προκλητικά σε «συμβουλεύουν» να πεθαίνεις με ψυχή!!!

Φτάνουν πια για την Ελλάδα οι διάφοροι… προσοδοθήρες. Οι Ελληνες δεν έχουν ανάγκη να γίνουν ούτε Επιμηθείς, oύτε Προμηθείς.

Που να σταθείς και που να πατήσεις; Πρέπει κάποιος να τους εξηγήσει πως τα διάφορα …δοσόμετρα  αντίκεινται  σε οιανδήποτε οικονομετρική λογική, κάθε τι διαφορετικό είναι εκτός από παραπλάνηση και φαρισαϊσμός. Και ας σταματήσουν να βυσσοδομούν και να …υπορομφαιορίζουν, την ωρα που για την ΕΕ διαπιστώνεται καταφανέστατα ενδορηξία, αυτοανάφλεξη και, γιατί οσονούπω και… αυτοδιάλυση!!

Δεν χρειαζόμαστε λογιστές. Κυβερνήτες χρειαζόμαστε και όχι …οικονομικά «χειρουργεία». Ήδη από τις πολλές «εγχειρήσεις» ο Ελληνας βρίσκεται στην εντατική. Μην έχουν βέβαια την ψευδαίσθηση ότι θα πεθάνει. Πονηρεμένος ο  Ελληνας ,όλα αυτά τα βλέπει. Και, κατά πως είναι κοινά παραδεκτό, «τα μάτια είναι ,ο… καθρέφτης της ψυχής».Αρα ,ας μην αυταπατώνται ότι μας «παρέχουν διευκολύνσεις».
   
Γιατί υπάρχει μια διαφορά: Αυτοί αβελτηριακά υιοθετούν,υπηρετούν την χρηματοπιστωτική αδηφαγία και πιστεύουν στα… δανεικά,ενώ ο Ελληνας στην Καζαντζάκεια «παράφραση αισθητικής»,σε ΙΔΑΝΙΚΑ!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες (κεφαλαία ή μικρά). Επίσης παρακαλούμε πολύ να μην γράφετε υβριστικά σχόλια. Πάντα υπάρχει τρόπος να περιγράψετε μία κακή κατάσταση χωρίς ύβρεις.

Σχόλια με λατινικούς ή άλλους χαρακτήρες, όπως επίσης σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά στο εξής θα διαγράφονται.

Παρακαλούμε λοιπόν τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε επίσης τα σχόλιά σας να είναι σχετικά με την ανάρτηση.

ΣΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτήσεων ιστολογίου