Τρίτη 25 Νοεμβρίου 2014

Συνάντηση του βουλευτή Φθιώτιδας του ΣΥΡΙΖΑ, Β. Κυριακάκη με τη Διοίκηση του «ΚΕΝΤΡΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ»

  
Χθες, Δευτέρα 24/11/2014, ο Βουλευτής Φθιώτιδας, κ. Βασίλης Κυρικάκης, επισκέφθηκε το Παράρτημα Προστασίας Παιδιού Φθιώτιδας και τη διοίκηση του «ΚΕΝΤΡΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΝΟΙΑΣ της ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ», που εδρεύει στη Λαμία και στεγάζεται στο κτήριο του Παραρτήματος Προστασίας Παιδιού Φθιώτιδας. 

Ο κ. Κυριακάκης συναντήθηκε με τον πρόεδρο, τα μέλη της διοίκησης κι εργαζόμενους κι ενημερώθηκε για το καθεστώς οργάνωσης και λειτουργίας του κέντρου μετά τη συγχώνευση των Μονάδων Κοινωνικής Φροντίδας της Περιφέρειας (Ν.4109/2013) και για τα ιδιαίτερα προβλήματα του παραρτήματος.

Ο Βουλευτής περιηγήθηκε στους χώρους του Παραρτήματος και συγκεκριμένα τους θαλάμους των φιλοξενούμενων παιδιών, τους κοινόχρηστους χώρους και συνομίλησε με παιδιά που συνάντησε.

Διαπιστώθηκαν προβλήματα στην υποδομή του κτηρίου και η ανάγκη άμεσων επισκευών-παρεμβάσεων σε όλους τους χώρους προκειμένου να καταστεί περισσότερο φιλόξενος και παιδαγωγικά κατάλληλος για τα 17 παιδιά- ηλικίας 8.5 έως 17 ετών- που φιλοξενεί.

Επίσης η στελέχωση με επαρκές κι εξειδικευμένο προσωπικό για αυτήν την ευαίσθητη κοινωνική  ομάδα αποτελεί βασικό ζητούμενο του Παραρτήματος και παρά τις προσπάθειες της διοίκησης, οι καθυστερήσεις του εποπτεύοντος Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλειας και Πρόνοιας στην έγκριση της αίτησης σύστασης οργανισμού με συγκεκριμένες θέσεις, υποχρεώνουν τη διοίκηση στην αξιοποίηση του υπάρχοντος προσωπικού με μετακινήσεις μεταξύ των Παραρτημάτων, καθώς και των 20 εθελοντών. Συνέπεια των παραπάνω η   παροχή υπηρεσιών να επαφίεται στο φιλότιμο και την καλή διάθεση των εργαζομένων- εθελοντών και πολλές φορές καθίσταται δυσχερής.

Η μη χρηματοδότηση- Κρατική επιχορήγηση για το 2014  εκκρεμεί και κινδυνεύει να χαθεί εξαιτίας της καθυστέρησης του απολογιστικού ελέγχου για το  2013 από την μεριά των ελεγκτικών μηχανισμών του υπουργείου.

Θετική υπήρξε η διαβεβαίωση της διοίκησης για την ένταση των προσπαθειών και των πιέσεων προς το Υπουργείο προκειμένου για την επίλυση των προβλημάτων.

Ο Βουλευτής στην τοποθέτηση του εξέφρασε την ανάγκη στήριξης των δομών πρόνοιας με επαρκή χρηματοδότηση και στελέχωση σε προσωπικό, εκτίμησε ως εποικοδομητική τη συνάντηση και τη συζήτηση για τα προβλήματα και την πορεία του παραρτήματος και δεσμεύτηκε για την Κοινοβουλευτική του παρέμβαση τόσο για ζητήματα που αφορούν το παράρτημα όσο και το κέντρο γενικότερα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες (κεφαλαία ή μικρά). Επίσης παρακαλούμε πολύ να μην γράφετε υβριστικά σχόλια. Πάντα υπάρχει τρόπος να περιγράψετε μία κακή κατάσταση χωρίς ύβρεις.

Σχόλια με λατινικούς ή άλλους χαρακτήρες, όπως επίσης σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά στο εξής θα διαγράφονται.

Παρακαλούμε λοιπόν τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε επίσης τα σχόλιά σας να είναι σχετικά με την ανάρτηση.

ΣΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτήσεων ιστολογίου