Κυριακή, 4 Οκτωβρίου 2015

Έρχονται: νέα φοροληστεία και νέο πάρτι για λίγους


[ Του ΓΙΑΝΝΗ ΦΡΑΓΚΟΥΛΗ ]


Κε αρχισυντάκτη
Ο προϋπολογισμός του 2016 για την Περιφέρεια Στερεάς είναι προϋπολογισμός φτώχειας. 
Προβλέπονται 80 εκατομμύρια όταν ο διαμορφωμένος προϋπολογισμός για το 2015 είναι 123 εκατομμύρια, αποδεικνύοντας τη φοροληστεία που σκοπεύουν να κάνουν και πόσο βαθειά στην τσέπη θα υποχρεώσουν τους συντοπίτες μας να βάλουν το χέρι.
Σε ότι αφορά τον τόπο μας, τα Καμένα Βούρλα, η αναφορά του πρόεδρου του Δημοτικού Συμβούλιου για τα καλά και την ασφάλεια της χούντας των συνταγματαρχών, χωρίς μάλιστα να υπάρξει αντίδραση από τον Δήμαρχο (αρκέστηκε να χαμογελάσει…) δείχνει ποιοι είναι  και τι πιστεύουν.
Το συνέδριο των ιαματικών και η μετατροπή του λιμένα των Καμένων Βούρλων σε τουριστικό καταφύγιο, αλλά και οι πλωτές εξέδρες είναι θέματα προς συζήτηση στην κοινωνία μας. Για να μην είναι οι ιαματικές πήγες προσιτές σε λίγους και να μπορούν να παράγουν ίαση και ευεξία πρέπει να είναι δημοσιές και αναβαθμισμένες, δωρεάν σε ένα λαό που θα μπορεί να έχει δουλεία και να κάνει διακοπές. Ισχύουν αυτά; Όχι! Οι επιλογές τους όπως και στα παρακάτω είναι η επιχειρηματικότητα μέσα από τα προγράμματα για τους υδάτινους πόρους και το πρόγραμμα GIOUNGER. Δηλαδή νέο πάρτι για λίγους και τους πολίτες πελάτες τους.
Δυο είναι οι επιλογές για το λιμάνι και τις πλωτές εξέδρες.  Ή να είναι δημοτική υπηρεσία το λιμάνι στην υπηρεσία των δημοτών, ή να παραχωρηθεί σε ιδιώτες για κερδοφορία. Η παραχώρηση σε ιδιώτη αποκλείει τους ψαράδες και τους ντόπιους. Ας μην μας διαφεύγει ότι το φιλέτο για το λιμάνι και τις πλωτές εξέδρες ενιαία είναι οι υπηρεσίες καύσιμων, τροφίμων, εστιατόριων, οι 81 θέσεις ελλιμενισμού κα τα 3,5 στρέμματα χερσαίου χώρου διπλά στην θάλασσα. Πάντως η ζωή έδειξε πως όταν δεν υπάρχει έτοιμο κέρδος, δεν έρχονται επενδυτές.

                  Γιάννης Φραγκούλης
                          Αυτοκινητιστής

                           Καμένα Βούρλα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες (κεφαλαία ή μικρά). Επίσης παρακαλούμε πολύ να μην γράφετε υβριστικά σχόλια. Πάντα υπάρχει τρόπος να περιγράψετε μία κακή κατάσταση χωρίς ύβρεις.

Σχόλια με λατινικούς ή άλλους χαρακτήρες, όπως επίσης σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά στο εξής θα διαγράφονται.

Παρακαλούμε λοιπόν τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε επίσης τα σχόλιά σας να είναι σχετικά με την ανάρτηση.

ΣΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτήσεων ιστολογίου