Πέμπτη 15 Οκτωβρίου 2015

Ανακοίνωση ΔΑΚΕ για τις εκλογές Αντιπροσώπων στο ΔΣ της ΛΑΡΚΟ




ΔΑΚΕ ΛΑΡΚΟ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


Συναδέλφισσες - Συνάδελφοι,

Στις 15 Οκτωβρίου θα καλεστείτε να ψηφίσετε για το Δ.Σ. της εταιρίας.

Πριν ξεκινήσουμε να κάνουμε μια αναδρομή στο παρελθόν για τα πεπραγμένα της παράταξης. Σας ενημερώνουμε ότι δεν θα ασχοληθούμε με καμιά παράταξη του χώρου μας και ο μοναδικός λόγος είναι ότι δεν περισσεύει κανένας. Ίσως χρειαστεί να αντιμετωπίσουμε προβλήματα και θα πρέπει να είμαστε μια γροθιά.
 Δεν είναι ωραίο το υβρεολόγιο μεταξύ μας. Εμείς το σταματάμε εδώ.

Εμείς πλέον θα μιλήσουμε για τις θέσεις μας και την στρατηγική που θα ακολουθήσουμε σαν παράταξη: Η ΔΑΚΕ είναι η παράταξη που ενώνει το Συνδικάτο γι' αυτό και τα τελευταία χρόνια είναι πρωτοπόρα και σε σκέψη και σε δράση.

Η εμπιστοσύνη όλων των συναδέλφων και των συναδελφισσών μας δίνει κουράγιο να συνεχίσουμε τον αγώνα και την διεκδίκηση για το μεροκάματο.

Η ΔΑΚΕ είναι η παράταξη του διαλόγου, μέσα από τον οποιοδήποτε διάλογο κερδίσαμε αυτά που έχουμε σήμερα.

Περικοπές μισθών δεν υπήρξαν, κρατήσαμε τη ΛΑΡΚΟ ανοιχτή στην πιο δύσκολη περίοδο στα βρώμικα σχέδια του ΤΑΙΠΕΔ για την διχοτόμηση και το ξεπούλημα της ΛΑΡΚΟ μαζί με την κυβέρνηση , άλλωστε γι' αυτό κάναμε και τις δύο πορείες στην Αθήνα στο ΤΑΙΠΕΔ και στη Βουλή.

Συντονίσαμε έναν αγώνα με όλα τα Σωματεία κάνοντας ημερίδα στον χώρο μας με όλα τα κόμματα , κάναμε την ΛΑΡΚΟ αντικείμενο συζήτησης σε όλα τα ΜΜΕ, μέσα στη Βουλή αλλά και στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Μπήκαμε εμπόδιο στα βρώμικα σχέδια κάποιων να εκποιήσουν την εταιρία και να την δώσουν σε ανταγωνιστή μας με μοναδικό στόχο το κλείσιμο της.

Καταφέραμε σε εύλογο χρονικό διάστημα και έσπασε το απόστημα της εργολαβοποίησης στην παραγωγή 255 συν/λφων που ενσωματώθηκαν στο μόνιμο προσωπικό , ήταν η μεγαλύτερη κατάκτηση των τελευταίων ετών , συνάδελφοι αναβαθμίστηκαν γιατί πρέπει να υπάρχει εξέλιξη στην εταιρία .

Δώσαμε το κείμενο της βιομηχανικής αναδιάρθρωσης μαζί με τα στελέχη της εταιρίας τους μηχανικούς μας , για καινούργια μονάδα Pellets που η εταιρία θα είχε σοβαρά κέρδη αλλά και θέσεις εργασίας. Αυτό αν υλοποιηθεί θα είναι κατάκτηση των εργαζομένων.

Έγινε η χερσαία απόρριψη σκουριάς στην περιοχή ΛΙΑΒΔΑ και αυτό έγινε κάτω από την πίεση των εργαζομένων για να τελειώσει γρήγορα λόγω πίεσης που ασκούσε η Ευρωπαϊκή Ένωση.

Πιέσαμε την τότε πολιτική ηγεσία και έγινε η απορρόφηση του Φ ΠΑ δύο φορές από το Κράτος και ζήσαμε στα δύσκολα . Το πρώτο ήταν 15 εκατομ. Ευρώ και το δεύτερο 22,2 εκατ. Ευρώ που μπήκαν στο πορτοφόλι της εταιρίας και αποφύγαμε δύσκολες καταστάσεις.

Έγινε μεγάλη πίεση στην πολιτική ηγεσία και κατάλαβαν την αδικία για την τιμή της ηλεκτρικής ενέργειας. Όλες μας οι συναντήσεις με το ΥΠΕΚΑ ήταν για το ρεύμα, ζητούσαμε προνομιακό τιμολόγιο έναντι του Αλουμίνιο της Ελλάδος.

Οι συναντήσεις γίνονταν από κοινού με σοβαρότητα και επιχειρήματα , όπως και το θέμα των κρατικών ενισχύσεων , ίσως το μεγαλύτερο αγκάθι στα χέρια της εταιρίας.

Όλα αυτά τα αναφέρουμε για να σας πούμε δεν είναι μόνο αλλά θα πρέπει να υπάρχουν και σωστές απόψεις και φωνές που θα είναι προς όφελος των εργαζομένων.

Η υπευθυνότητα η λογική και ο διάλογος θα είναι αυτό που πάντα θα κυριαρχεί κατακτήσεις αλλά και για ένα δημιουργικό έργο.

Η παράταξη μας τα έβαλε με όλους και με όλα για να κρατήσει ανέπαφο τον χαρακτήρα των εργαζομένων και αυτό φάνηκε από τα επεισόδια στη Γέφυρα, από τις καταγγελίες που κάναμε στο ΣΔΟΕ, από τις μηνυτήριες αναφορές στο χάσιμο του χέτζιγκ 500 εκ. διαφυγόντα κέρδη. Σύνθημα των εργαζομένων ήταν φέρτε πίσω τα κλεμμένα.

Όσο και να λέμε κάποιοι ότι η Διοίκηση της εταιρίας δεν θα δώσει τίποτα γιατί το Σωματείο είναι ΔΑΚΕ θα διαψευσθούν , οι εργαζόμενοι δεν έχουν χρώμα , οι διεκδικήσεις είναι προς όφελος του συνόλου.

Είναι κρίμα αυτές τις στιγμές κάποιοι να κοροϊδεύουν τους εργαζόμενους με αυτές τις τιμές του νικελίου , όπως είναι οξύμωρο να επικαλούνται το όνομα της Διοίκησης ότι αν δεν ψηφίσουν ΔΑΚΕ η Διοίκηση θα τα δώσει όλα . Θα μας απαντήσει η Διοίκηση για αυτά γιατί έχουμε ζητήσει συνάντηση για ΣΣΕ με ότι εκκρεμότητες υπάρχουν .

Ας μην το καρπώνονται κάποιοι κομματικά φοβίζοντας τον κόσμο και διχοτομώντας τους εργαζόμενους.

Εμείς θα παλέψουμε και θα το κάνουμε σύνθημα : 

α) Μονιμοποίηση των συναδέλφων στη Μηχανολογική Συντήρηση 

β) Κάλυψη των οργανικών κενών στην παραγωγή και όχι μόνο. Στην μονιμοποίηση στη Μηχανολογική Συντήρηση να είναι οι συν/λφοι σεκιούριτι και οι συναδέλφισσες καθαρίστριες .

γ) Τριετίες των συναδέλφων από το 2007 μέχρι και σήμερα .

δ) Οικονομικές αναβαθμίσεις των συν/λφων . Δεν νοείται να αναλαμβάνεις ευθύνες και να μην αμείβεσαι, όπως και δεν νοείται να υπάρχουν 4 ειδών ταχύτητες μισθών.

Αυτά θα διεκδικήσουμε χωρίς να υπάρχει ένα μαγικό ραβδί και να γίνουν όλα με τη μία.

Με διάλογο και με μια ΣΣΕ αξιοπρεπή για όλους τους εργαζόμενους να λυθούν προβλήματα ετών.

Συναδέλφισσες - Συνάδελφοι,

Ψηφίζοντας ΔΑΚΕ , ψηφίζετε σιγουριά , εγγύηση για μια εταιρία ανοιχτή διασφαλίζοντας το μεροκάματα όλων αλλά και την ανάπτυξη της εταιρίας κάτω από υγιείς θέσεις, απόψεις και δράσεις , κλείστε τα αυτιά σας στα παραμύθια που λέγονται μην φοβάστε σε απειλές, η εγγύηση όλων των εργαζομένων είναι η ΔΑΚΕ με όραμα και αγώνες.

Με συναδελφικότητα και αλληλεγγύη θα καταφέρουμε πολλά.

Υ.Γ.: Δεν θα απαντήσουμε σε καμιά υβριστική ανακοίνωση. Κρίνετε τους εσείς.


 ΣΥΝΑΔΕΛΦΙΚΑ

 ΔΑΚΕ ΛΑΡΚΟ - Λάρυμνα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες (κεφαλαία ή μικρά). Επίσης παρακαλούμε πολύ να μην γράφετε υβριστικά σχόλια. Πάντα υπάρχει τρόπος να περιγράψετε μία κακή κατάσταση χωρίς ύβρεις.

Σχόλια με λατινικούς ή άλλους χαρακτήρες, όπως επίσης σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά στο εξής θα διαγράφονται.

Παρακαλούμε λοιπόν τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε επίσης τα σχόλιά σας να είναι σχετικά με την ανάρτηση.

ΣΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτήσεων ιστολογίου