Κυριακή 4 Οκτωβρίου 2015

Πρόταση για κινητοποιήσεις από το ΠΑΜΕ Φθιώτιδας




Πρόταση της ΕΓ του ΠΑΜΕ προς τις συνδικαλιστικές οργανώσεις  για συλλαλητήρια στις 22 Οκτώβρη και για απεργία στις 12 Νοέμβρη

Στη σημερινή συνεδρίαση της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ συζητήθηκε ο σχεδιασμός της δράσης για το επόμενο διάστημα. Μπροστά μας έχουμε μια σκληρή αναμέτρηση με την κυβερνητική πολιτική, το μεγάλο κεφάλαιο, την ΕΕ, τον κυβερνητικό και εργοδοτικό συνδικαλισμό.
 
Μέχρι τέλος Οκτώβρη–αρχές Νοέμβρη, έχουν σχεδιαστεί να περάσουν τα ονομαζόμενα προαπαιτούμενα της συμφωνίας του Αυγούστου. Τα μέτρα είναι σκληρά, για την κοινωνική ασφάλιση, τα εργασιακά, σε φόρους για τα λαϊκά στρώματα, ιδιωτικοποιήσεις κ.α. Μονιμοποιούν την επίθεση σε ότι έχει απομείνει από τα εργατικά δικαιώματα. Η πίεση από τα επιτελεία της Ε.Ε. τις ενώσεις των εργοδοτών για να υλοποιηθούν και μάλιστα γρήγορα οι συμφωνίες, αυξάνεται.
 
Ήδη βρίσκεται στα σκαριά το νέο ασφαλιστικό!Η ασφαλιστική ισότητα και δικαιοσύνη καθώς και τα ενιαία κριτήρια που αναφέρονται ως πρόσχημα για το νέο σφαγιασμό, θα οδηγήσει σε νέες μειώσεις και εξισώσεις προς τα κάτω σε συντάξεις και δικαιώματα, σε χτύπημα της Υγείας και της πρόνοιας, της προστασίας από τον επαγγελματικό κίνδυνο, σε απαλλαγή του κράτους και της εργοδοσίας από τα δήθεν βάρη του ασφαλιστικού. Το ζήτημα της Κοινωνικής Ασφάλισης αφορά τους εργαζόμενους, κάθε εργατική-λαϊκή οικογένεια, όλες τις ηλικίες, κυρίως τη νεολαία. Καμιά κατηγορία, κανένας κλάδος δεν θα διασωθεί μόνος του.
 
Διαδίδουν πως υπάρχει λαϊκή συναίνεση στα νέα μέτρα, αξιοποιώντας το πρόσφατο εκλογικό αποτέλεσμα. Αυτό χρειάζεται να απαντηθεί άμεσα, να απορριφθεί. Δεν υπάρχει η συγκατάθεση του εργαζόμενου λαού στην ισοπέδωση της ζωής του. Η ολοκλήρωση των ανατροπών στην κοινωνική ασφάλιση, στους μισθούς, στις ομαδικές απολύσεις, στα εργατικά δικαιώματα πρέπει να βρουν τους εργαζόμενους μαχητικά στο δρόμο του αγώνα, της πάλης. Να υπάρξει ισχυρή αντίσταση, αμφισβήτηση και καταδίκη των νέων βάναυσων μέτρων!
 
Η Εκτελεστική Γραμματεία καλεί:
 
Τις συνδικαλιστικές οργανώσεις, τα ΔΣ, τις επιτροπές αγώνα, να οργανώσουν την πάλη, με συζητήσεις, συνελεύσεις, κλάδο τον κλάδο, εργοστάσιο το εργοστάσιο! Να συζητήσουν με μαζικές διαδικασίες, με συσκέψεις, με συγκεντρώσεις, σε κάθε χώρο δουλειάς. Να πάρουν άμεσα αποφάσεις συμμετοχής σε δυναμικά ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ στις 22 Οκτώβρη, σε κάθε πόλη. Τα συλλαλητήρια, να αποτελέσουν σταθμό για την κλιμάκωση του αγώνα, με την προετοιμασία και πρόταση για Πανεργατική-Πανελλαδική απεργία στις 12 Νοέμβρη.
 
Να μην περάσει η προσπάθεια της κυβέρνησης να μας αιφνιδιάσει, να μας βρει απροετοίμαστους, ανήμπορους. Να μη δοθεί η δυνατότητα στις δυνάμεις που πάνε μαζί με τη μεγαλοεργοδοσία, που με την απουσία δράσης και οργάνωσης χαρίζουν τη δύναμη μας στον αντίπαλο, να υπονομεύσουν τους αγώνες μας. Να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας. Μπορούμε να τους σταματήσουμε!     
 
 
Το Γραφείο Τύπου
 
03/10/2015

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες (κεφαλαία ή μικρά). Επίσης παρακαλούμε πολύ να μην γράφετε υβριστικά σχόλια. Πάντα υπάρχει τρόπος να περιγράψετε μία κακή κατάσταση χωρίς ύβρεις.

Σχόλια με λατινικούς ή άλλους χαρακτήρες, όπως επίσης σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά στο εξής θα διαγράφονται.

Παρακαλούμε λοιπόν τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε επίσης τα σχόλιά σας να είναι σχετικά με την ανάρτηση.

ΣΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτήσεων ιστολογίου