Τρίτη, 20 Οκτωβρίου 2015

Δράσεις του ΦΔΕΔΠ με αφορμή την Παγκόσμια Γιορτή Πουλιών, την Παγκόσμια Ημέρα Ζώων και την Εβδομάδα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης
Στο πλαίσιο εορτασμού της Παγκόσμιας Γιορτής Πουλιών (2 Οκτωβρίου), της Παγκόσμιας Ημέρας Ζώων (4  Οκτωβρίου) και της Εβδομάδας Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης,  η οποία έχει  καθιερωθεί από το Υπουργείο  Παιδείας  και Θρησκευμάτων να  είναι η 2η Εβδομάδα του Οκτωβρίου, ο Φορέας Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Παρνασσού πραγματοποίησε  δράσεις  σε  έντεκα  σχολεία  των Παραπαρνάσσιων Οικισμών.     

Το επιστημονικό  προσωπικό  του  Φορέα επισκέφτηκε τα  Δημοτικά Σχολεία Άμφισσας (3ο και 4ο), Γραβιάς, Δαύλειας, Επταλόφου, Κάτω Τιθορέας, Χρισσούκαθώς και τα Νηπιαγωγεία Άμφισσας (1ο), Γραβιάς, Κάτω Τιθορέας και Πολυδρόσου. 


  
Πραγματοποιήθηκε  Περιβαλλοντική  Ενημέρωση  σε 377 μαθητές μέσω παρουσιάσεων και διαδραστικών δραστηριοτήτων (ζωγραφιές, κρυπτόλεξα, κατασκευές από ανακυκλώσιμα υλικά π.χ. ταΐστρες πουλιών, κουμπαράδες κλπ.) οι οποίοι επέδειξαν ιδιαίτερη ευαισθητοποίηση  για το περιβάλλον αλλά και ενθουσιασμό για τις κατασκευές. 
  

Τα παιδιά ενημερώθηκαν τόσο για την πανίδα και ορνιθοπανίδα του Παρνασσού όσο και για την πρόληψη, επαναχρησιμοποίηση και ανακύκλωση των απορριμμάτων.                      

Για το Δ.Σ. ΦΔΕΔ Παρνασσού

Η Πρόεδρος

Θέκλα Κ. Τσιτσώνη
Καθηγήτρια Τμήματος Δασολογίας
& Φυσικού Περιβάλλοντος, ΑΠΘ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες (κεφαλαία ή μικρά). Επίσης παρακαλούμε πολύ να μην γράφετε υβριστικά σχόλια. Πάντα υπάρχει τρόπος να περιγράψετε μία κακή κατάσταση χωρίς ύβρεις.

Σχόλια με λατινικούς ή άλλους χαρακτήρες, όπως επίσης σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά στο εξής θα διαγράφονται.

Παρακαλούμε λοιπόν τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε επίσης τα σχόλιά σας να είναι σχετικά με την ανάρτηση.

ΣΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτήσεων ιστολογίου