Πέμπτη 15 Οκτωβρίου 2015

Ανακοίνωση ΕΑΜ για τις εκλογές Αντιπροσώπων στο ΔΣ της ΛΑΡΚΟ


ΕΑΜ                                                                       14/10/2015

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


Γιατι ψήφος στο ΕΑΜ.


Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι,
    
Το ΕΑΜ σε αντίθεση με τις κυβερνητικές εργοδοτικές παρατάξεις δεν είναι παράταξη του διαλόγου και του συμβιβασμού. Δεν είναι ουρά των κομμάτων που υπερασπίζονται τους εργοδότες και την ΕΕ, των κομμάτων που φέρνουν μνημόνια στον λαό για να σωθούν τα κέρδη των αφεντικών. Το ΕΑΜ συσπειρώνετε στο ΠΑΜΕ και έχει ξεκάθαρο πως ότι κέρδισαν οι εργαζόμενοι, το κέρδισαν μέσα από σκληρούς αγώνες και ότι έχασαν, το έχασαν με τους διαλόγους του συμβιβασμού. Π.Χ Αν η παλιότερη γενιά των εργαζομένων είχαν κάποια δικαιώματα στην ΛΑΡΚΟ, αυτό οφείλεται γιατί μέχρι και την 10ετια του 80 είχαν ταξικό Σωματείο, είχαν ανεβασμένο το αγωνιστικό φρόνημα και ότι κέρδισαν, το κέρδισαν γιατί συγκρούστηκαν με τους Μποδοσάκηδες, τις κυβερνήσεις, τις διορισμένες Διοικήσεις. Αν εμείς σήμερα βιώνουμε την εργολοβοποίησει, τις προσλήψεις στην ΛΑΡΚΟ με μισθούς πείνας, την έλλειψη προσωπικού, την έλλειψη μέτρων υγιεινής και ασφάλειας, την ανάθεση ευθυνών χωρίς οικονομικό αντίκρισμα (προαγωγές), την ιδιωτικοποίηση κτλπ, αυτά συμβαίνουν γιατί έτσι εξυπηρετούνται τα κέρδη της ΛΑΡΚΟ και είναι αποτέλεσμα των διαλόγων που έκαναν και κάνουν οι εργοδοτικές - κυβερνητικές παρατάξεις  
     
Στο ΕΑΜ σε αντίθεση με την ΔΑΚΕ και το ΜΕΤΑ έχουμε ξεκάθαρο προσανατολισμό. Έχουμε επιλέξει να υπερασπιζόμαστε τα συμφέροντα των εργαζομένων και να είμαστε απέναντι στις Διοικήσεις της ΛΑΡΚΟ. Θεωρούμε πως οι εργαζόμενοι που παράγουν το πλούτο θα πρέπει να γνωρίζουν τα πάντα, θεωρούμε πως ότι παράγεται είναι περιουσία των εργαζομένων, άπλα μέχρι σήμερα είναι σε ξένα χέρια. Από αυτή την άποψη ότι  κατασπαταλιέται από τους εκπροσώπους τις ΛΑΡΚΟ πρέπει να καταγγέλλεται άμεσα και όχι εκ των υστέρων. ΠΧ Την προηγούμενη Πέμπτη πραγματοποιήθηκε Δ.Σ. της ΛΑΡΚΟ.  Καμιά παράταξη από τις δύο δεν «φιλοτιμήθηκε» να ενημερώσει τους εργαζόμενους για το τι κουβέντιασαν, σε τι κατάσταση βρισκόμαστε, έχουν και οι δυο εκλεγμένους σήμερα. 

Επίσης πληροφορηθήκαμε πως η ΛΑΡΚΟ για τις ανάγκες μετακίνησης του  Διευθύνοντα Συμβούλου αγόρασε πανάκριβο πολυτελέστατο τζιπ (150.000€ λένε) . Αυτό είναι πρόκληση απέναντι στους μισθούς πείνας , τις εργολαβίες , τις αναβαθμίσεις χωρίς οικονομικό αντίκρισμα ,  τα κομμένα επιδόματα των φοιτητών. Είναι πρόκληση για τους συναδέλφους που κάνουν χιλιόμετρα κάθε μέρα σαν «μουλάρια » φορτωμένοι  γιατί δεν υπάρχουν αυτοκίνητα για την εξυπηρέτηση των τμημάτων  , για τα καμαράκια που είναι σαν αχούρι. Στο ότι ο κυβερνητικός εργοδοτικός συνδικαλισμός δεν βγάζει άχνα γι΄ αυτά τα ζήτημα , αποδεικνύει στην πράξη πως και οι δυο παρατάξεις δεν θέλουν να τα τσουγκρίσουν με την διορισμένη  από την κυβέρνηση Διοίκηση.
   
Το ΕΑΜ σε αντίθεση με την ΔΑΚΕ και το ΜΕΤΑ είναι η μοναδική παράταξη που μπορεί να συσπείρωση όλους τους εργαζόμενους σε σωστό προσανατολισμό, να τους μονιάσει. Ποτέ δεν είπαμε πως αυτός είναι «δεξιός»  ή «αριστερός», ποτέ  δεν είπαμε να «ψοφήσει η κατσίκα του γείτονα», ποτέ δεν είδαμε τα δικαιώματα των εργαζομένων σαν το κρίκο που θα δημιουργήσουν  πελατειακές σχέσεις. ΠΧ το ΕΑΜ έβαλε θέμα στο Σωματείο πως η επιτροπή σπιτιών που συμμετέχουν μονό συνδικαλιστές τις ΔΑΚΕ να μας ενημερώσει για το πόσες αιτήσεις έχουν γίνει από εργαζόμενους, πόσα σπίτια έχουν δοθεί, σε ποιους  τα έφτιαξε η ΛΑΡΚΟ και γιατί δεν τα φτιάχνει σε όλους. Να δοθούν όλα τα σπίτια στην Λάρυμνα και στον Αι Γιάννη, φτιαγμένα από την ΛΑΡΚΟ, να δοθεί επίδομα ιδιοκατοίκησης στους εργαζόμενους που κατοικούν εκτός οικισμών. Προτείναμε επίσης  να κάνει παρέμβαση το Σωματείο για τα δάνεια  και οι αιτήσεις των εργαζομένων να περνούν αριθμό πρωτοκόλλου (δεν παίρνει τώρα ),οι εργαζόμενοι με την σειρά να δανειοδοτούνται και να ελέγχετε από δια παραταξιακή επιτροπή του Σωματείου αν η ΛΑΡΚΟ εξαντλεί το ποσό της δανειοδότησης που έχει συμφωνήσει. Βεβαίως  με διάφορα προσχήματα η ΔΑΚΕ αποφεύγει να μας ενημερώσει και να κάνει παρέμβαση για αυτά τα ζητήματα,  γιατί πολύ απλά, η ΛΑΡΚΟ στους μόνους που έχει φτιάξει τα σπίτια  είναι οι συνδικαλιστές της και σε 5-6 παρατρεχάμενους της. Οι υπόλοιποι εργαζόμενοι έχουν βάλει βαθιά το χέρι στην τσέπη για να κάνουν κατοικήσιμο ένα σπίτι στον οικισμό. Αποφεύγει να κάνει τέτοιες παρεμβάσεις γιατί  θα χαθεί  το βήμα πελατειακών σχέσεων. Βεβαίως ούτε το ΜΕΤΑ καταγγέλλει αυτές τις διαδικασίες γιατί πολύ απλά θέλει να γίνει χαλίφης στην θέση του χαλίφη.
     
Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι,
    
Η ψήφος στο ΕΑΜ είναι δικιά σας  δύναμη. Στις σημερινές δύσκολες συνθήκες που ζούμε, στη επίθεση που δεχόμαστε από τις κυβερνήσεις του κεφαλαίου, γνωρίζετε πολύ καλά πως η μόνη παράταξη που θα σας ενημερώνει για τα πάντα, που μπορεί να εξασφαλίσει ομόνοια, συσπείρωση, ταξικό προσανατολισμό, που θα δώσει όλες τις δυνάμεις για να επιδιώξει συμμαχίες με άλλους εργαζόμενους και  λαϊκά στρώματα της περιοχής ,που θα δώσει την μάχη για τα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων και από το μετερίζι της εκπροσώπησης στην Διοίκηση, τα οποία αιτήματα δεν τα θυμόμαστε μόνο παραμονές εκλογών όπως κάνει ο κυβερνητικός - εργοδοτικός συνδικαλισμός, γνωρίζετε πολύ καλά πως αυτή η παράταξη είναι μόνο το ΕΑΜ.

ΓΙ’ ΑΥΤΟ ΜΗΝ ΔΙΣΤΑΖΕΤΕ. ΔΑΓΚΩΤΟ ΕΑΜ.

            ΜΕ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΥΣ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΥΣ  ΕΑΜ                                                                                     

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες (κεφαλαία ή μικρά). Επίσης παρακαλούμε πολύ να μην γράφετε υβριστικά σχόλια. Πάντα υπάρχει τρόπος να περιγράψετε μία κακή κατάσταση χωρίς ύβρεις.

Σχόλια με λατινικούς ή άλλους χαρακτήρες, όπως επίσης σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά στο εξής θα διαγράφονται.

Παρακαλούμε λοιπόν τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε επίσης τα σχόλιά σας να είναι σχετικά με την ανάρτηση.

ΣΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτήσεων ιστολογίου