Δευτέρα 19 Οκτωβρίου 2015

Συνάντηση στο Υπ. Εσωτερικών για την λειτουργία του Φο.Δ.Σ.Α Στερεάς Ελλάδας | Υπόσχεση Μπαλάφα για άμεση λύση




Στις 16 Οκτωβρίου 2015 πραγματοποιήθηκε συνάντηση στο Υπουργείο Εσωτερικών με αντικείμενο την εξεύρεση λύσης στο θέμα που έχει δημιουργηθεί στην λειτουργία του Περιφερειακού Φο.Δ.Σ.Α Στερεάς Ελλάδας.

Στην συνάντηση παραβρέθηκαν ο Υφυπουργός Εσωτερικών Γιάννης Μπαλάφας, ο Γενικός Γραμματέας Συντονισμού Αποβλήτων Ευάγγελος Καπετάνιος, ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Φο.Δ.Σ.Α Νικόλαος ΣταυρογιάννηςΔήμαρχος Λαμιέων, τα Μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, Νικολάου ΣπυρίδωνΔήμαρχος Θηβαίων, Αθανάσιος Παναγιωτόπουλος, Δήμαρχος Δελφών, Ευθύμιος Παπαευθυμίου, Δήμαρχος Μακρακώμης, Αθανάσιος Μπουραντάς, Δήμαρχος Κύμης – Αλιβερίου καθώς και ο Γώγος Γεώργιος Δήμαρχος Αμφίκλειας–Ελάτειας.
  
Τέθηκε υπόψη του κου Υφυπουργού το μείζον ζήτημα της λειτουργίας του Περιφερειακού Φο.Δ.Σ.Α, το οποίο έχει άμεση σχέση με την ομαλή λειτουργία των έργων & εγκαταστάσεων διαχείρισης απορριμμάτων της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και ειδικότερα των αποφάσεων της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας, οι οποίες δεν επιτρέπουν σειρά ενεργειών από τον Περιφερειακό Φο.Δ.Σ.Α στη διαχείριση των έργων.

Με δεδομένη την παραπομπή του ζητήματος της μετατροπής της νομικής μορφής του Περιφερειακού Φο.Δ.Σ.Α, στο Νομικό Συμβούλιο του Κράτους (ΝΣΚ) και μέχρι της γνωμοδότησής του, είναι αυτονόητο ότι η διαχείριση και λειτουργία των έργων θα πρέπει να συνεχιστεί.

Αυτή είναι και η θέση του συνόλου των 23 Δημάρχων που συμμετέχουν  στον Περιφερειακό Φο.Δ.Σ.Α, η οποία και μεταφέρθηκε στον κο Υφυπουργό.

Τονίσθηκε επίσης ότι η παράταση της εκκρεμότητας δημιουργεί άμεσο πρόβλημα στην λειτουργία των 4 ΧΥΤΑ, με ότι αυτό συνεπάγεται για τη δημόσια υγεία και το περιβάλλον.

Ο κος Υφυπουργός κατανόησε το μέγεθος του προβλήματος και δεσμεύθηκε τις αμέσως επόμενες ημέρες να δώσει λύση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες (κεφαλαία ή μικρά). Επίσης παρακαλούμε πολύ να μην γράφετε υβριστικά σχόλια. Πάντα υπάρχει τρόπος να περιγράψετε μία κακή κατάσταση χωρίς ύβρεις.

Σχόλια με λατινικούς ή άλλους χαρακτήρες, όπως επίσης σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά στο εξής θα διαγράφονται.

Παρακαλούμε λοιπόν τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε επίσης τα σχόλιά σας να είναι σχετικά με την ανάρτηση.

ΣΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτήσεων ιστολογίου