Πέμπτη 29 Οκτωβρίου 2015

Αντάξιοι διαχειριστές




    Οι κυβερνήσεις αλλάζουν, αλλά η λειτουργία του αστικού κράτους και η συνέχιση της πολιτικής υπέρ του ντόπιου και ξένου κεφαλαίου μένει αναλλοίωτη. Δεν εξαιρείται από αυτό και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ

    Ένα από τα πολλά ζητήματα που επιβεβαιώνουν την αφοσίωσή της στη διαχείριση του συστήματος είναι η στάση της στο θέμα των διοδίων. Συνεχίζει από εκεί που το άφησαν οι προηγούμενοι, παρά τούς «αγώνες» που έδωσε, πριν καταλάβει τον κυβερνητικό θώκο. 

    Από τη μια ψάχνει για τρόπους παραμονής των διοδίων, με το λιγότερο πολιτικό κόστος και, από την άλλη, δεν σταμάτησε τις διώξεις όσων αγωνίστηκαν πραγματικά για την κατάργηση των διοδίων και άνοιξαν τις μπάρες καλώντας το λαό να κάνει το ίδιο. 
  
    Σαν να μην πέρασε μια μέρα, οι κλήσεις συνεχίζουν να έρχονται από την αστυνομία και οι συμμετέχοντες στην απελευθέρωση των δρόμων από τα διόδια καλούνται να απολογηθούν για το «έγκλημά τους», όπως γίνεται στην Φθιώτιδα.
  
    Η κυβέρνηση υπερασπίζεται τα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων «στέλνοντας στη σέντρα»  και τρομοκρατώντας το λαό. Και το κάνει, όχι επειδή δεν μπορεί να γίνει αλλιώς, αλλά επειδή σκοπός της είναι να διαχειριστεί με διαφορετικό και πιο αποτελεσματικό τρόπο την καπιταλιστική κρίση και το ξεπέρασμά της με όσο λιγότερους κραδασμούς γίνεται από μέρους του λαού που καλείται να θυσιαστεί για την ανάπτυξη της κερδοφορίας. Γι αυτό επιλέχτηκε άλλωστε από την αστική τάξη. 
   
    Απαιτούμε από την κυβέρνηση να σταματήσει κάθε δίωξη σε όσους πήραν μέρος στην πάλη κατά των διοδίων. Να καταργήσει τα διόδια. Να φροντίσει για φτηνές, γρήγορες, ασφαλείς συγκοινωνίες και μεταφορές. 
   
    Καλούμε την εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα να στρατευτούν και να παλέψουν μαζί με το ΚΚΕ για την κατάργηση των διοδίων. Για την ανατροπή της πολιτικής που γεννά τα κάθε είδους διόδια στους δρόμους, στα δικαιώματα, στις κατακτήσεις τους και στην ίδια τη ζωή τους. 


Η ΤΕ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ                                   ΛΑΜΙΑ   27/10/2015      

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες (κεφαλαία ή μικρά). Επίσης παρακαλούμε πολύ να μην γράφετε υβριστικά σχόλια. Πάντα υπάρχει τρόπος να περιγράψετε μία κακή κατάσταση χωρίς ύβρεις.

Σχόλια με λατινικούς ή άλλους χαρακτήρες, όπως επίσης σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά στο εξής θα διαγράφονται.

Παρακαλούμε λοιπόν τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε επίσης τα σχόλιά σας να είναι σχετικά με την ανάρτηση.

ΣΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτήσεων ιστολογίου