Κυριακή, 4 Οκτωβρίου 2015

Η νέα σχολική χρονιά ξεκίνησε ……


Νέες μητέρες, νέοι γονείς ,

Τα σχολεία άνοιξαν και μας κατακλύζει η αγωνία για το αν θα μπορέσουμε να καλύψουμε τις επιπλέον ανάγκες των παιδιών μας με τις λίστες των σχολικών και όλες τις άλλες εξωσχολικές δραστηριότητες (ξένες γλώσσες, αθλητισμό, κ.α).

Μια αγωνία που καθημερινά μεγαλώνει για όλους εμάς που στερούμαστε όλο και πιο πολλά και μόλις που καταφέρνουμε να τα βγάλουμε πέρα. Μια αγωνία που γιγαντώνεται όταν σκεφτόμαστε τη ζωή και το μέλλον των παιδιών μας, βλέποντας:

·      Να βάζουν «στη λοταρία» το δικαίωμα των προνηπίων στην προσχολική αγωγή ή να αποφασίζουν στο όνομα της «ισότητας» τον αποκλεισμό όλων των προνηπίων από τα νηπιαγωγεία, στέλνοντας τα, αν βρουν θέση, στους ήδη υπερφορτωμένους με τεράστια προβλήματα λειτουργίας παιδικούς σταθμούς.

·      Να στοιβάζουν τα παιδιά μας σε τάξεις με 27-30 μαθητές ανά τάξη, να λειτουργούν τα ολοήμερα σαν παιδοφυλακτήρια, όπως – όπως με «προσωρινά μπαλώματα» για να καλύψουν τις χιλιάδες ελλείψεις εκπαιδευτικών, αδιαφορώντας για την καθαριότητα, την συντήρηση και την ασφάλεια των σχολικών κτιρίων.

·      Να μας ζητάνε να βάζουμε όλο και πιο βαθιά το χέρι στη τσέπη ή να «βάλουμε ένα χεράκι βοηθείας», όπου μπορούμε, για να καλύπτουμε «ανάγκες» λειτουργίας του σχολείου φορτώνοντας στις πλάτες μας όσα το κράτος και οι δήμοι οφείλουν να καλύπτουν.

ΟΙ ΖΩΕΣ ΜΑΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ!
ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΠΟΥ ΑΞΙΖΕΙ ΣΕ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ!

 
Η απογοήτευση, η στάση αναμονής είναι «βούτυρο στο ψωμί» των εκμεταλλευτών του λαού για να συνεχίσουν την επίθεση στα δικαιώματα μας.
Νέα μητέρα,
Σε καλούμε στο δρόμο της αγωνιστικής διεκδίκησης και ζητούμε άμεσα:
Ø  Την άμεση κάλυψη όλων των εκπαιδευτικών κενών, με μαζικούς μόνιμους διορισμούς.
Ø  15 μαθητές ανά τμήμα για τα παιδιά των προσχολικών και πρώτων σχολικών χρόνων και 20 για του μεγαλύτερους μαθητές, όχι στα 27αρια και 30αρια τμήματα, όχι στις συγχωνεύσεις τμημάτων.
Ø  Έκτακτη οικονομική επιχορήγηση όλων των σχολικών μονάδων.
Ø  Ρύθμιση για αποκλειστικά δωρεάν πετρέλαιο, φυσικό αέριο, ρεύμα, νερό, τηλέφωνο στα σχολεία.
Ø  Ούτε ένα ευρώ από τη τσέπη των γονιών, των εκπαιδευτικών ή των συλλόγων για πληρωμή λειτουργικών εξόδων, τραπεζοκόμων, εκπαιδευτικών εκδρομών, βιβλίων κλπ.
Ø  Δωρεάν μεταφορά όλων των μαθητών – φοιτητών με τα ΜΜΜ.
Ø  Δωρεάν ιατροφαρμακευτική και νοσοκομειακή περίθαλψη όλων των μαθητών και τα πιστοποιητικά υγείας.
Ø  Να εξασφαλιστεί κονδύλι για την παροχή ενός γεύματος με ευθύνη του κράτους σε όλους τους μαθητές, με προτεραιότητα τις πιο λαϊκές συνοικίες και Δήμους.
Για σένα γυναίκα υπάρχει ένας σύλλογος ή ομάδα της ΟΓΕ στη γειτονιά σου, που παλεύει διαχρονικά για το δικαίωμα των παιδιών μας στην μόρφωση, στον αθλητισμό, στον πολιτισμό, στη ΖΩΗ με δικαιώματα, με βάση τις σύγχρονες κατακτήσεις της επιστήμης και της τεχνολογίας.
Όπως βλέπεις έχουμε πολλά κοινά!


Έλα να μας γνωρίσεις και ν’ αγωνιστούμε μαζί!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες (κεφαλαία ή μικρά). Επίσης παρακαλούμε πολύ να μην γράφετε υβριστικά σχόλια. Πάντα υπάρχει τρόπος να περιγράψετε μία κακή κατάσταση χωρίς ύβρεις.

Σχόλια με λατινικούς ή άλλους χαρακτήρες, όπως επίσης σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά στο εξής θα διαγράφονται.

Παρακαλούμε λοιπόν τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε επίσης τα σχόλιά σας να είναι σχετικά με την ανάρτηση.

ΣΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτήσεων ιστολογίου