Τρίτη 13 Οκτωβρίου 2015

Το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών Φθιωτιδάς για τις μαθητικές κινητοποιήσεις




   Συναδέλφισσες, συνάδελφοι, οι μαθητές διαλέγουν το δρόμο του αγώνα και μας περιμένουν να σταθούμε δίπλα τους! Δεν υποτάσσονται στη μοίρα που τους ετοιμάζουν η Ε.Ε., τα κόμματά της, οι κυβερνήσεις της.

   Δεν «κάθονται στ’ αυγά τους» όπως επιθυμεί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ η οποία συνεχίζει από εκεί που το άφησαν οι προηγούμενες. Με την πιστή εφαρμογή των προηγούμενων και με νέο 3ο Μνημόνιο. Με το  πολύμορφο χτύπημα της εργατικής – λαϊκής οικογένειας και τις προκλητικές απαλλαγές και διευκολύνσεις στα αρπακτικά της πλουτοκρατίας μέσω του καινούριου Πολυνομοσχέδιου που έφερε στη Βουλή.

   Η εκρηκτική κατάσταση που –μαθητές, εκπ/κοί, γονείς- ζούμε στο χώρο της εκπαίδευσης είναι αποτέλεσμα της διαχρονικής πολιτικής  που, εκτός των άλλων, θυσιάζει τη μόρφωση και το μέλλον των παιδιών μας για χάρη των κερδών των βιομηχάνων, των εφοπλιστών, των δανειστών. Για να πληρωθεί ένα χρέος που δεν δημιουργήσαμε όλοι εμείς!

   Οι μαθητές έχουν καταλάβει ότι η προοπτική αυτής της κατάστασης είναι αδιέξοδη και καταστροφική για τις νέες γενιές, αν την αφήσουν να ξετυλίγεται ανεμπόδιστα. Γι αυτό ξεκίνησαν κινητοποιήσεις για φλέγοντα και άκρως επείγοντα προβλήματα των σχολείων τους.


   Σήμερα, υπάρχουν οι δυνατότητες για να ζήσουν καλύτερα, για να έχουν ένα σχολείο που θα καλύπτει τις ανάγκες τους στη μόρφωση. Υπάρχουν χιλιάδες εκπ/κοί άνεργοι για να καλύψουν τα κενά. Υπάρχουν χιλιάδες επιστήμονες και τεχνίτες άνεργοι για να φτιάξουν ασφαλείς υποδομές για τα σχολεία. Με βάση αυτές τις δυνατότητες, οι μαθητές παλεύουν για το σχολείο των αναγκών τους. Δεν το βάζουν κάτω. Πολλοί μαζί είναι πιο δυνατοί! Γνωρίζουν ότι το ίδιο σύστημα που γεννά τη φτώχεια και την αμορφωσιά, εφαρμόζει με κάθε μέσο την καταστολή και τον αυταρχισμό!

   Γι αυτό το μαθητικό κίνημα μπορεί και πρέπει να προστατέψει δικαιώματα που κατακτήθηκαν με αγώνες και θυσίες. Οι μαθητές μπορούν και πρέπει να οργανώσουν και να περιφρουρήσουν τον αγώνα τους τηρώντας τις απαραίτητες διαδικασίες και μη δίνοντας αφορμή σε διάφορους «καλοθελητές» να τους αμφισβητήσουν.

   Οι Εκπ/κοί Φθιώτιδας του ΠΑΜΕ είμαστε περήφανοι για την πρωτοπόρα δράση τους.

   Καλούμε όλους τους μαθητές και τους γονείς στο δρόμο της πάλης.

   Καλούμε τους διευθυντές των σχολικών μονάδων και τους συναδέλφους εκπ/κούς να δώσουν μαζί τη μάχη για Ενιαία, Αποκλειστικά Δημόσια και Δωρεάν Παιδεία για όλους. 

Για να καλυφθούν άμεσα όλα τα κενά των σχολικών μονάδων. Για άμεσες προσλήψεις αναπληρωτών. Για επαρκή χρηματοδότηση των Σχολικών Επιτροπών. Για την καθολική, δωρεάν παροχή μικρογεύματος μέσω των Δομών των Δήμων.   
  
  Καλούμε  εκπαιδευτικούς, μαθητές, γονείς να ανταποκριθούν στο κάλεσμα των σωματείων, των Εργατικών Κέντρων και των Ομοσπονδιών που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ για συλλαλητήρια σε όλη την Ελλάδα στις 22 Οκτώβρη. Και συγκεκριμένα στη Λαμία στις 7.30μμ στην Πλατεία Πάρκου.

    Καλούμε, τέλος, σε κλιμάκωση του αγώνα με Πανεργατική-Πανελλαδική απεργία στις 12 Νοέμβρη.


ΛΑΜΙΑ               13/10/2015

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες (κεφαλαία ή μικρά). Επίσης παρακαλούμε πολύ να μην γράφετε υβριστικά σχόλια. Πάντα υπάρχει τρόπος να περιγράψετε μία κακή κατάσταση χωρίς ύβρεις.

Σχόλια με λατινικούς ή άλλους χαρακτήρες, όπως επίσης σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά στο εξής θα διαγράφονται.

Παρακαλούμε λοιπόν τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε επίσης τα σχόλιά σας να είναι σχετικά με την ανάρτηση.

ΣΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτήσεων ιστολογίου