Σάββατο 1 Ιουνίου 2013

ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΟ ΘΕΡΜΑΛΙΣΜΟ ΣΤΑ ΚΑΜΕΝΑ ΒΟΥΡΛΑ - ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΚΑΙ ΨΕΜΑΤΑ

Κε Αρχισυντάκτη
Το μόνο θετικό για την Περιφέρειά μας που βγαίνει από αυτό το Συνέδριο είναι η διαπίστωση ότι θα πρέπει να ληφθεί υπόψη η οικονομία και η κοινωνία της περιοχής μας που είναι διαφορετικές από αυτά που διαπραγματευόταν το Συνέδριο.
Είναι αλήθεια η δήλωση του Δημάρχου Λαμίας ότι δεν έχει καμία κυριότητα στις πηγές του Δήμου του, όπως ακριβώς συμβαίνει και στα Καμένα Βούρλα. Θέλω να τονίσω ότι οι Δήμοι δεν έχουν κυριότητα στο υπέδαφος, θα μπορούσαν όμως, να έχουν διεκδικήσει δημόσια και αναβαθμισμένα ιαματικά λουτρά, σύμφωνα με το νόμο που ισχύει από το 2006.
   
Τη 2η μέρα του Συνεδρίου (απουσία όλων αυτών που στριμωχνόταν για φωτογραφίες και δημοσιότητα) έγινε ένας αποκαλυπτικός διάλογος με την παρέμβαση των πολιτών. Φάνηκε καθαρά ότι είναι σε αντίθεση τα συμφέροντα του μεγάλου κεφαλαίου και των αυταπασχολούμενων.  Το ζήτημα που τέθηκε από τους πολίτες ήταν ανάπτυξη για ποιόν και γιατί. Οι απαντήσεις που πήραν στο Συνέδριο έδειξαν ότι δεν λαμβάνεται κανένα μέτρο για την επιβίωση των μικρών τουριστικών επιχειρήσεων, ενώ χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ μπορούν να πάρουν μόνο τρείς μεγάλες επιχειρήσεις στην Περιφέρεια Στερεάς (των Μήτση, Στραγάλη και μία επιχείρηση στα Λουτρά Αιδηψού), όπως και οι νέοι ενδιαφερόμενοι επενδυτές.
Στα Καμένα Βούρλα έχουμε μικρά ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα δωμάτια που βέβαια καμία χρηματοδότηση και καμία πιστοποίηση δεν μπορούν να έχουν (παρά μόνο το «Γαλήνη»). Για να λειτουργήσουν χρειάζονται δημόσια λουτρά δηλ. λαϊκό τουρισμό, δημόσια ιατρική υπηρεσία, καθαρά θάλασσα και πάρκο, δημόσιες υποδομές, για την αναψυχή των λαϊκών στρωμάτων από Ελλάδα και εξωτερικό. Η στροφή στο λαϊκό τουρισμό είναι η μόνη διέξοδος. Αρνούνται τον κοινωνικό τουρισμό και τον θεωρούν αρνητικό για την ανάπτυξη τους. Τα στοιχεία τους μιλούν για πτώση στο 84% τον χρόνο που μας πέρασε των λούσεων στα ιαματικά λουτρά λόγω της κατάργησης στην ουσία του κοινωνικού τουρισμού και των παροχών απ τα ταμεία.  Η αλλαγή των συσχετισμών στις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές και η πολιτική ανατροπή όσων θέλουν να κλέβουν το δημόσιο πλούτο και όσων τους ανέχονται, είναι υποχρέωσή μας
Γιάννης Φραγκούλης
                                                                                                                      Αυτοκινητιστής

                                                                                                                     Καμένα Βούρλα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες (κεφαλαία ή μικρά). Επίσης παρακαλούμε πολύ να μην γράφετε υβριστικά σχόλια. Πάντα υπάρχει τρόπος να περιγράψετε μία κακή κατάσταση χωρίς ύβρεις.

Σχόλια με λατινικούς ή άλλους χαρακτήρες, όπως επίσης σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά στο εξής θα διαγράφονται.

Παρακαλούμε λοιπόν τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε επίσης τα σχόλιά σας να είναι σχετικά με την ανάρτηση.

ΣΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτήσεων ιστολογίου