Πέμπτη 25 Ιουλίου 2013

Η "ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ" ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Ποτέ δεν είχαμε αυταπάτες για τον ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ και τα όργανα που προσδιορίζει, προορίζοντας τα να στηρίζουν τις επιλογές της κεντρικής εξουσίας, που έχει σαφή και συγκεκριμένο προσανατολισμό να υποστηρίζει τα συμφέροντα της ολιγαρχίας του πλούτου και των μονοπωλίων.

Προσπαθούσαμε πάντα και προσπαθούμε να αποκαλύπτουμε τον δημαγωγικό χαρακτήρα των διακηρύξεων, όσων ασκούσαν την εξουσία, για να δημιουργήσουν αυταπάτες και να αποπροσανατολίσουν.

Προσπαθούσαμε να δείξουμε τον ταξικό χαρακτήρα των επιλογών που γίνονται, αποκαλύπτοντας πως δεν είναι αναγκαίος και αναπόφευκτος ο δρόμος που ακολουθούμε. Πως δεν υπάρχουν για τον λαό μονόδρομοι.

Ο ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ και τα όργανα που προέρχονται από αυτόν, δήμοι και περιφέρειες, δεν είναι μαζί και πλάι στον λαό.

Είναι απέναντι από τον λαό, προορισμένα να  ενισχύσουν τον ιδιωτικό οικονομικό χαρακτήρα της λειτουργίας τους, την ανταποδοτικότητα των υπηρεσιών και των έργων που  προσφέρουν, την εμπορευματοποίηση τους, την διασύνδεση του δημόσιου τομέα με το μονοπωλιακό κεφάλαιο.

Είναι έτοιμοι να αναλάβουν τομείς της κοινωνικής πολιτικής που θα εξυπηρετείται από πόρους που θα εισπράττουν χαρατσώνοντας με κάθε τρόπο τον λαό/


Σε αυτή την πορεία και στα πλαίσια της οικονομικής κρίσης που διανύουμε η χρηματοδότηση έχει περιοριστεί σημαντικά.

Οι πιστώσεις για λειτουργικές δαπάνες μειώθηκαν στο απροχώρητο και επηρεάζουν άμεσα την παροχή υπηρεσιών και τον προγραμματισμό, τον ρυθμό  κατασκευής και την αποπληρωμή των έργων.

Οι πιστώσεις για επενδυτικές δαπάνες έχουν μηδενιστεί, μετατρέποντας πίνακες σημαντικών και αναγκαίων έργων σε ευχολόγια που εκτελούνται με ρυθμό χελώνας, αφού με τον σημερινό ρυθμό χρηματοδότησης αναμένεται να ολοκληρωθούν σε 40 ή και 50 χρόνια.

Προβλήματα υπάρχουν και στην χορήγηση πιστώσεων για εθνική συμμετοχή σε προγράμματα της Ε.Ε, που εκφράζονται με μειώσεις και καθυστερήσεις στην χορήγηση των απαιτούμενων ποσών, ενώ υπάρχουν σοβαρά ερωτηματικά για το κατά πόσον θα υλοποιηθούν όλα τα έργα που εντάχθηκαν ή εντάσσονται.

Παίρνοντας υπόψη πως οι δήμοι και οι περιφέρειες κινούνται μόνο γύρω από Ευρωπαϊκά προγράμματα που μπήκαν όπως – όπως για να κάνουν κάτι, χωρίς να λύνουν βασικές  τους ανάγκες, για τις οποίες δεκάδες φορές έχουμε μιλήσει..

Πως κινούνται, κυρίως, γύρω από μικροέργα που καλύπτουν με μεταθέσεις κονδυλίων από κωδικό σε κωδικό.

Πως υπάρχουν ανεξόφλητα δάνεια.

Πως υπάρχουν έργα, υπηρεσίες ακόμα και υλικά απλήρωτα.

Μπορούμε να πούμε πως δεν ανταποκρίνονται στις ανάγκες του λαού και του τόπου.

Μπορούμε να πούμε πως δεν μπορούν και δεν πρέπει να πάρουν καμιά αρμοδιότητα χωρίς επαρκείς αντίστοιχους πόρους. Πως δεν θα πρέπει να γίνουν φορομπήχτες και φοροεισπράκτορες του λαού.

Πως οι κοινωνικές ανάγκες θα καλύπτονται από τον κρατικό προϋπολογισμό, που θα πρέπει να στηρίζεται κυρίως και βασικά στην φορολογία του μεγάλου κεφάλαιο και όχι στο λαό που χρόνια τώρα σε καθεστώς ταξικής εκμετάλλευσης αποτελεί το φορολογικό υποζύγιο.

Θέλουμε να πούμε ξεκάθαρα πως σε αυτό το σκηνικό η στάση της κάθε πολιτικής δύναμης είναι διαφορετική.

Το ΠΑΣΟΚ που έχει την πλειοψηφία ακολουθεί αδιαμαρτύρητα την ακολουθούμενη πολιτική. Συγκαλύπτει τον αντιλαϊκό της χαρακτήρα και σιωπά.

Κάνει τυπικά τις συνεδριάσεις των Περιφερειακών Συμβουλίων, χωρίς να αγγίζει τα σοβαρά ζητήματα, επικαλούμενο έλλειψη αρμοδιότητας.

Ορισμένοι παίζουν με τις φιλοδοξίες τους και άλλοι περιμένουν τον χρόνο να περάσει ακόμα και όταν διαμαρτύρονται με μισόλογα μεταξύ τους.

Δυστυχώς η παρουσία του ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι ιδιαίτερα διακριτή στο Περιφερειακό Συμβούλιο.

Η Ν.Δ συμπορεύεται με το ΠΑΣΟΚ και δεν υπερβαίνει την κοινή πολιτική τους λογική.

Οι άλλες δυνάμεις ΛΑΟΣ, Οικολόγοι και ΣΥΡΙΖΑ διαχειρίζονται την μιζέρια μας, χωρίς να αμφισβητούν την κατάσταση και φυσικά το που οδηγείται το Περιφερειακό Συμβούλιο. Χωρίς να εκφράζουν συγκεκριμένες πολιτικές ανησυχίες για το μέλλον της τοπικής και περιφερειακής διοίκησης.

Κοιτάξτε ορισμένα  πολύ συγκεκριμένα παραδείγματα….

1ον … Ποιες σκέψεις ακούστηκαν για το νέο θεσμό του παρατηρητηρίου και την επιβολή του ελέγχου σκοπιμότητας στην λεγόμενη αυτοδιοίκηση.

2ον …  Πως διαμορφώθηκε η σιωπή για τις απολύσεις στους δήμους.

3ον … Πως θεωρείται χρήσιμος και αν επιδιώκεται ο συντονισμός με την ΠΕΔ. Αν ακούστηκε κουβέντα συμπαράστασης και σκέψη για κοινή δράση ενάντια στις πολιτικές που φέρνουν την τοπική και περιφερειακή διοίκηση απέναντι στον λαό.

 4ον Πως γίνεται αποδέκτη η πολυδιάσπαση της οικονομικής διαχείρισης της περιφέρειας που εμποδίζει την παρακολούθηση της υλοποίησης του προϋπολογισμού από τους αιρετούς, με δεδομένη την λειτουργία του Περιφερειακού ταμείου και της διαχειριστικής αρχής.

5ον … Τι διεκδικούμε από την κεντρική διοίκηση και πως απαντάμε στην πρόταση τους, με την τελευταία εγκύκλιο, να μειώσουμε τα έξοδα

Στον αντίποδα αυτής της πολιτικής κινείται η στάση της ΛΑΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ και των Κομμουνιστών που θεωρούν και αντιμετωπίζουν την τοπική και περιφερειακή διοίκηση σαν όργανα της κεντρικής εξουσίας. που κινούνται απέναντι και σε βάρος του λαού.

Τις αποκαλύπτουμε μπροστά στο λαό, που επιδιώκουμε να συσπειρωθεί και να παλέψει για όσα δικαιούται και του ανήκουν. Σε αντίθετη κατεύθυνση από αυτή που μας οδηγούν οι υποστηρικτές του συστήματος. Με τους τους εργαζόμενους να διαφεντεύουν την ζωή τους.


                                                                 ΟΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ
                                                                          ΧΡΟΝΑΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ
                                                                          ΝΤΟΥΡΟΥ ΣΟΦΙΑ (ΙΩΑΝΝΑ)

                                                                          ΓΚΙΚΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες (κεφαλαία ή μικρά). Επίσης παρακαλούμε πολύ να μην γράφετε υβριστικά σχόλια. Πάντα υπάρχει τρόπος να περιγράψετε μία κακή κατάσταση χωρίς ύβρεις.

Σχόλια με λατινικούς ή άλλους χαρακτήρες, όπως επίσης σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά στο εξής θα διαγράφονται.

Παρακαλούμε λοιπόν τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε επίσης τα σχόλιά σας να είναι σχετικά με την ανάρτηση.

ΣΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτήσεων ιστολογίου