Πέμπτη 25 Ιουλίου 2013

Η βίλα της διαπλοκής



zougla.gr
Ρεπορτάζ: Παναγιώτης ΒλαχουτσάκοςΦίλιππος Καραμέτος

Πλαστογραφίες, απάτες, εικονικές ασφαλίσεις και εκτεταμένη φοροδιαφυγή στοιχειοθετούν ένα διαχρονικό σκάνδαλο το οποίο συνεχίζει να λαμβάνει χώρα μέχρι και σήμερα στον Θεολόγο Φθιώτιδας.

Στο επίκεντρο βρίσκεται μια κατασκευαστική εταιρεία ονόματι «ΘΕΜΕΛΙΟΣ ΛΙΘΟΣ ΑΕ» καθώς και μια ξενοδοχειακή μονάδα με την επωνυμία «ΒΙΛΑ ΕΥΓΕΝΙΑ», η οποία, λειτουργεί επί σειρά ετών χωρίς να διαθέτει άδεια λειτουργίας.

Η υπόθεση, με την οποία είχε ασχοληθεί και παλαιότερα το zougla.gr, είναι ευρέως γνωστή τόσο στο Yπουργείο Οικονομικών, όσο και στο Σ.Δ.Ο.Ε. Λαμίας. 

Οι καταγγελίες, οι έλεγχοι και τα πρόστιμα είναι αναρίθμητα, ωστόσο τίποτα δεν φαίνεται να αλλάζει, καθώς ο ιδιοκτήτης της μονάδας συνεχίζει ανενόχλητος τις δραστηριότητές του. 

Από πού όμως πηγάζει αυτή η ιδιότυπη ασυλία που απολαμβάνει; 

Αν έχεις μπάρμπα διάβαινε…

Προσέξτε…

Όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ, ο μέχρι πρότινος εφοριακός της ΔΟΥ Αταλάντης είναι συγγενής του ιδιοκτήτη. Ο πολεοδόμος Αταλάντης έχει παντρευτεί την ξαδέλφη του επιχειρηματία, η οποία κατά το παρελθόν υπηρετούσε στο ΙΚΑ Αταλάντης.

Παράλληλα, ένας ανιψιός του ιδιοκτήτη της μονάδας υπηρετεί στο Λιμεναρχείο Χαλκίδας.

Τέλος, η κόρη του είναι πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου στον Δήμο Λοκρών και, σύμφωνα με μαρτυρίες, το δεξί χέρι του δημάρχου, ενώ έχει παντρευτεί έναν πρώην αστυνομικό του Αστυνομικού Τμήματος Αταλάντης.
Η αμαρτωλή Βίλα

Πολλά είναι αυτά που κατά καιρούς έχουν γραφτεί για την ξενοδοχειακή μονάδα με την επωνυμία «ΒΙΛΑ ΕΥΓΕΝΙΑ». 

Η επιχείρηση ενοικιαζομένων δωματίων λειτουργεί αδιαλείπτως από το 2003 όλο το έτος και είναι δυναμικότητας εννέα μονόκλινων δωματίων και έξι δίκλινων δωματίων, ενώ στις εγκαταστάσεις του περιλαμβάνονται δύο πισίνες και ένα γυμναστήριο.

Στο Επιμελητήριο Φθιώτιδας, δηλώθηκε η έναρξη ατομικής επιχείρησης στις 17 Ιουνίου 2005 με δραστηριότητα μόνο φάστ φούντ, σνακ μπαρ και καφετέρια και όχι ως επιχείρηση ενοικιαζομένων δωματίων.

Η επιχείρηση καφετέρια σνακ-μπαρ όπως προέκυψε αργότερα από τον έλεγχο της Πολεοδομίας Αταλάντης λειτουργούσε σε 100% αυθαίρετο κτίσμα.


Αίσθηση ωστόσο προκαλεί το γεγονός ότι στις 4 Αυγούστου 2004 εγκρίθηκε άδεια καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος από την υπηρεσία εγκρίσεων Καταστημάτων Υγειονομικού Ενδιαφέροντος (Κ.Υ.Ε) του Δήμου Μαλεσίνας παρόλο που το κτίσμα ήταν πολεοδομικά… ανύπαρκτο.

Παράλληλα, σύμφωνα με αναφορά που κατατέθηκε στην εισαγγελία Εφετών Αθηνών, το ξενοδοχειακό κατάλυμα δεν δηλώθηκε ποτέ στο επιμελητήριο Φθιώτιδας το οποίο είναι το μόνο αρμόδιο για επιτηδευματίες ενοικιαζομένων δωματίων, αλλά ούτε και στην αρμόδια Δ.Ο.Υ Αταλάντης ως επιχείρηση ενοικιαζομένων δωματίων.

Επιπλέον, μέχρι και το 2011 δεν είχε αδειοδοτηθεί για την λειτουργία της από τον ΕΟΤ Λαμίας, ενώ λειτουργούσε από το 2004.

Σύμφωνα με την οικοδομική άδεια με αρ. 1/1999 που είχε εκδοθεί από το Πολεοδομικό Γραφείο Αταλάντης για το ακίνητο είχε εκδοθεί οικοδομική άδεια για δύο κατοικίες με υπόγειο εμβαδού εκάστη 100 τμ περίπου στο όνομα των αρχικών ιδιοκτητών και μετά την πώληση τους ο νέο ιδιοκτήτης είχε κατασκευάσει σύμφωνα με την αυτοψία της Πολεοδομίας Αταλάντης αυθαίρετα ακίνητα επιπλέον 500 τμ περίπου.

Μετά από την αυτοψία που διενήργησε το Πολεοδομικό Γραφείο Αταλάντης επιβλήθηκαν πρόστιμα ανέγερσης των αυθαιρέτων ποσού 665.000 ευρώ και πρόστιμα διατήρησης 183.478 ευρώ, συνολικά επιβλήθηκαν το ποσό των 865.000 ευρώ περίπου για την ανέγερση και διατήρηση των αυθαιρέτων, τα οποία, σύμφωνα με μαρτυρίες, ποτέ δεν βεβαιώθηκαν ή πληρώθηκαν.

Ο ιδιοκτήτης του ακινήτου προσέφυγε κατά την έκθεσης επιβολής προστίμων των αυθαιρέτων η οποία όμως δεν εκδικάστηκε από επιτροπή, παρελήφθη χωρίς να ελεγχθεί η βασιμότητα της αν και το συγκεκριμένο οικόπεδο είναι εκτός σχεδίου, είναι πλησίον του αιγιαλού, έχει υπερβεί πολλαπλάσια το συντελεστή δόμησης είχε σωρεία αυθαιρέτων κατασκευών και ο ιδιοκτήτης εντάχθηκε στον νόμο 4011/2011 με μοναδικό σκοπό να γλυτώσει τα επιβληθέντα πρόστιμα, αφού και μετά την ένταξη στον ν.4011/2011 δεν κατέβαλε καμιά δόση για τα δηλωθέντα αυθαίρετα ακίνητα που εντάχθηκαν.

Μέχρι και σήμερα δεν έχει καταβάλει ούτε μία από τις δόσεις για την νομιμοποίηση των αυθαιρέτων, σύμφωνα δε με τον νόμο εκπίπτει του ευεργετήματος της νομιμοποίησης των αυθαιρέτων αφού δεν πληρώνει τις δόσεις.


Ο «Λίθος» της φοροδιαφυγής

Όσον αφορά δε την κατασκευαστική εταιρεία «ΘΕΜΕΛΙΟΣ ΛΙΘΟΣ ΑΕ», έχει καταγγελθεί για πλαστογραφία και απάτη εις βάρος του ΙΚΑ, εισφοροδιαφυγή, εικονικές ασφαλίσεις προσωπικού και άλλες παρανομίες.

Η εταιρεία εντοπίστηκε να έχει πραγματοποιήσει τον Ιούνιο 2010 πώληση ακινήτου σε συμβολαιογράφο της Αταλάντης, με πλαστή Ασφαλιστική Ενημερότητα ΙΚΑ.

Η αντίδραση του τοπικού καταστήματος ΙΚΑ Αταλάντης ήταν άμεση, και μέσω του προϊσταμένου της κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά ενώπιον του κ. Εισαγγελέα Λαμίας σε βάρος της Α.Ε κατασκευαστικής εταιρείας.

Ταυτόχρονα, ενημερώθηκε η διοίκηση του ΙΚΑ στην Αθήνα και διετάχθη κατεπείγον έλεγχος από κλιμάκιο επιθεωρητών.

4 σχόλια:

  1. και ΕΠΙΠΛΕΟΝ Ο ΔΗΜΟΣ ΛΟΚΡΩΝ ΦΙΛΟΞΕΝΕΙ ΑΠΟΣΤΟΛΕΣ ΤΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ.ΚΑΙ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΜΠΕΙ ΑΚΟΜΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟ. ΠΩΣ ΑΡΑΓΕ ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ......................

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΖΗΛΕΙΑ ΚΑΙ ΚΑΚΙΑ ΓΙΑ ΚΑΤΙ ΩΡΑΙΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. niko liolio se agapo!!eise telios dimarxos!eisai o kalyteros!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ..geia sou elladara me ta lamogia sou!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες (κεφαλαία ή μικρά). Επίσης παρακαλούμε πολύ να μην γράφετε υβριστικά σχόλια. Πάντα υπάρχει τρόπος να περιγράψετε μία κακή κατάσταση χωρίς ύβρεις.

Σχόλια με λατινικούς ή άλλους χαρακτήρες, όπως επίσης σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά στο εξής θα διαγράφονται.

Παρακαλούμε λοιπόν τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε επίσης τα σχόλιά σας να είναι σχετικά με την ανάρτηση.

ΣΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτήσεων ιστολογίου