Τετάρτη 24 Ιουλίου 2013

Η Νεολαία ΠΑΣΟΚ Φθιώτιδας για την επέτειο αποκατάστασης της Δημοκρατίας στην Ελλάδα

Συμπληρώνονται σήμερα 39 χρόνια από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας στη χώρα μας. Στις 23 Ιουλίου 1974 η επτάχρονη Χούντα έχει καταρρεύσει, υπό το βάρος της   προδοσίας της Κύπρου και της τραγωδίας που  προκάλεσε στον μαρτυρικό ελληνισμό της Μεγαλονήσου.  Έχει ανοίξει ο δρόμος για  τις πρώτες ελεύθερες εκλογές  και την οριστική λύση του πολιτειακού ζητήματος μέσω του δημοψηφίσματος του ίδιου χρόνου.
 
Η περίοδος της Μεταπολίτευσης ήταν αναμφίβολα, μια περίοδος  που χαρακτηρίστηκε από τον εκδημοκρατισμό των δομών του κράτους και της κοινωνίας, από μια πρωτόγνωρη για τα έως τότε δεδομένα της Ελλάδας πολιτική σταθερότητα, από τη θεσμοθέτηση πολιτικών ελευθεριών που τα προηγούμενα χρόνια δεν μπορούσε να απολαύσει  η μεγαλύτερη μερίδα του πληθυσμού, από την σταδιακή οικονομική ανάπτυξη και τη βελτίωση του επιπέδου ζωής των Ελλήνων και από την οριστική κατάταξη της χώρας στα μέλη της μεγάλης ευρωπαϊκής οικογένειας.
 
Φυσικά δεν έλειψαν οι στρεβλώσεις και οι δυσλειτουργίες που, σε μεγάλο βαθμό, συνέβαλαν στη δημιουργία της σημερινής δυσμενούς οικονομικής και  κοινωνικής κατάστασης. Η Δημοκρατία πολλές φορές με ευθύνη των εκάστοτε κρατούντων εξετράπη σε ασυδοσία. Ο κομματισμός και η λογική της λαφυραγώγησης του κράτους οδήγησαν στην εμπέδωση από πλευράς πολιτικών και πολιτών της πελατειακής νοοτροπίας σε βάρος της αξιοκρατίας, ενώ ο κρατισμός εμπόδισε την ανάπτυξη της υγιούς και υπεύθυνης ιδιωτικής πρωτοβουλίας.
 
Από την  αναγνώριση των λαθών του παρελθόντος έως την απαξίωση της  Δημοκρατίας όμως η απόσταση είναι χαώδης. Δυστυχώς σήμερα η ανεπάρκεια του πολιτικού προσωπικού της χώρας και η έλλειψη ουσιαστικής Παιδείας έχουν αφήσει ζωτικό χώρο σε ακραίους λαϊκιστές να αμφισβητήσουν τα μεγάλα επίτευγμα των τεσσάρων τελευταίων δεκαετιών. Η  κατάσταση στη σημερινή Βουλή των Ελλήνων είναι χαρακτηριστική: Νεοναζί, φιλοχουντικοί, και νοσταλγοί του εμφυλίου, λοιδορούν και να απαξιώνουν τη Δημοκρατία στον ίδιο τον ναό της.
 
Η μεγάλη πλειοψηφία του ελληνικού λαού, η γενιές των μεγαλύτερων που έχουν ζήσει υπό πραγματικό καθεστώς εμφυλίου και τυραννίας, οι γενιές που πάλεψαν ανιδιοτελώς για την αποκατάσταση της Δημοκρατίας και δεν αλλοτριώθηκαν στην πορεία, οι νεότερες γενιές και η νεολαία του τόπου που δεν θέλει σε καμία περίπτωση να ζήσει τέτοιες, ανελεύθερες και αδελφοκτόνες καταστάσεις οφείλουν να κινητοποιηθούν άμεσα. Αυτή τη φορά όχι για να αποκαταστήσουν τη Δημοκρατία αλλά για να την περιφρουρήσουν, να τη βελτιώσουν να την εξελίξουν.

2 σχόλια:

  1. ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΠΑΣΟΚΩΝ ΑΡΠΑΧΤΗΚΩΝ (ΕΩΣ ΚΑΙ ΤΡΙΣΕΓΓΟΝΩΝ)ΠΟΤΕ ΘΑ ΒΓΑΛΕΤΕ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ.......... ΚΟΜΜΑΤΟΣΚΥΛΑ..........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ- ΠΟΥ ΠΗΓΑΝ ΤΑ ΛΕΦΤΑ??????

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες (κεφαλαία ή μικρά). Επίσης παρακαλούμε πολύ να μην γράφετε υβριστικά σχόλια. Πάντα υπάρχει τρόπος να περιγράψετε μία κακή κατάσταση χωρίς ύβρεις.

Σχόλια με λατινικούς ή άλλους χαρακτήρες, όπως επίσης σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά στο εξής θα διαγράφονται.

Παρακαλούμε λοιπόν τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε επίσης τα σχόλιά σας να είναι σχετικά με την ανάρτηση.

ΣΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτήσεων ιστολογίου